اینترنت 5G و بهره برداری در ایران

توسط تحریریه کسب و کارها
5 دقیقه

آشنایی با فناوری 5G

بررسی نیازهای فعلی کاربران در شرایط کنونی حاکی از آن است که تمایل کاربران به سمت اینترنت حرفه ‌ای و پرسرعت نسبت به قبل بیشتر شده ولی با توجه به ویژگی‌ های ذاتی ADSL و 4G، این فناوری‌ ها امروزه پاسخگوی این سطح از نیاز کاربران نیستند. افزایش استفاده کاربران از اینترنت نیازمند پیشرفت همزمان فناوری است، اتفاقی که با ظهور 5G به نظر می ‌رسد در شرف تحقق باشد. در همین زمینه حرکت به سمت نسل پنجم اینترنت یا همان فناوری 5G در بسیاری از نقاط دنیا آغاز شده است و به نظر می ‌رسد در ابتدا مناطق با تمرکز ساختمان‌های اداری و قسمت‌های پرتراکم شهری مورد استفاده قرار گیرد.نسل پنجم اینترنت نسبت به نسل چهارم، از تکنولوژی رادیویی پیشرفته ‌تری استفاده کرده و فرکانس‌ های رادیویی جدیدتری را تولید می ‌کند. کاهش اختلال در سرویس از جمله مزیت ‌های این فناوری نسبت به نسل چهارم اینترنت است. انتظار می‌رود 5G به مراتب «پینگ» کمتری داشته باشد زیرا این فناوری از امواج میلی ‌متری استفاده می‌کند؛ کاهش چشمگیر پینگ سرویس قطعا اتفاقی جذاب برای گیمرها خواهد بود.ارسال و دریافت همزمان داده ‌ها یکی از نقاط ضعف 4G بوده که در فناوری ‌های 4.5G و 5G تا حد زیادی برطرف شده است. به عبارتی دیگر زمانی که چندین مشترک به صورت همزمان در یک منطقه از فناوری 4G استفاده می‌ کنند، پایداری این سرویس کاملا تحت تاثیر قرار می‌ گیرد و کاهش پیدا می‌کند. استفاده همزمان کاربران در این نسل از اینترنت گاهی باعث قطع کامل دسترسی مشترکین به اینترنت می‌ شود؛ فناوری TD-LTE در این زمینه توانست این نقطه ضعف را تا حدودی پوشش دهد اما انتظار می ‌رود این مشکل در فناوری نسل پنجم، کاملا برطرف شود.

اینترنت 5G چگونه کار خواهد کرد؟

در حال حاضر شرکت های مخابراتی زیادی در حال انجام آزمایش هایی در این حوزه و در دامنه های فرکانسی بسیار بالا، چیزی فراتر از 73 هزار مگاهرتز هستند. این در حالی است که شبکه های تلفن همراه امروزی در محدوده فرکانسی 700 تا 3500 مگاهرتزی کار می کنند. مزیت محدوده های فرکانسی بالا این است که می توانند پهنای باند بسیار بیشتری را فراهم کنند. عیب آنها هم این است که نمی توانند فاصله زیادی را طی کنند و حتی در عبور از دیوارها هم به مشکل بر می خورند. این به آن معنا است که اپراتورهای تلفن همراه ناچار خواهند بود تا میلیون ها ایستگاه تقویت سیگنال را در مناطق تحت پوشش خود نصب کنند. به همین دلیل است که برخی کارشناسان پیشنهاد می کنند شبکه 5G به عنوان مکمل و نه جایگزین 4G بکار رود.

 

اولین سایت اینترنت 5G در ایران

آشنایی با فناوری 5G2

بزرگترین اپراتور دیجیتال کشور یعنی ایرانسل، اولین سایت 5G ایران را، با کمک وزارت ارتباطات ، در ساختمان پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در تاریخ 1 مرداد سال 1399 راه اندازی نمود. این پژوهشگاه در خیابان کارگر شمالی تهران بزرگ قرار دارد. مراسم افتتاح اولین سایت اینترنت 5G به صورت آنلاین صورت گرفت. در این افتتاحیه آنلاین، رئیس جمهور روحانی ورود اینترنت 5G به ایران را یک خبر خوش دانست و اینترنت نسل پنجم موبایل را یک تحول بزرگ دیجیتال برای کشور خواند. با پیشرفت تکنولوژی و ورود دستگاه های هوشمندی که از اینترنت 5 جی پشتیبانی می کنند می توان امیدوار بود که در آینده ای نزدیک شاهد فراگیر شدن این فناوری در کشور باشیم. همان اتفاقی که برای اینترنت 4G و نسل های قبل تر از آن افتاد.

اینترنت 5مناسب چه کاربرانی است؟

پیشرفت فناوری و بهبود نقاط ضعف 4G نشان از آینده موفق 5G دارد. با این شرایط مزیت‌ های 5G نسبت به 4G زمانی بیشتر احساس می‌شود که کاربر بخواهد برای ویدیو استریمینگ، بازی آنلاین و سایر مواردی که نیاز به سرعت و پایداری بالا دارد از این تکنولوژی استفاده کند.امروزه با توجه به انتشار ویروس کرونا و نیاز به اجرا و آماده‌ سازی شرایط دورکاری و اجرای کامل آموزش مجازی، انتظار می‌رود که 5G در آینده‌ای نه‌ چندان دور مزیت‌های بیشتری برای دانشجویان، دانش‌آموزان، کارمندان و… فراهم کند. این نکته را نباید فراموش کرد که در شرایط فعلی و در غیاب 5G، فناوری TD-LTE توانسته شرایط بسیار مناسبی را نسبت به سایر تکنولوژی‌ها مانند ADSL و حتی دیتا تلفن همراه در اختیار مشترکین خود قرار دهد.

 

هوآوی رکورد سرعت دانلود شبکه 5G را به رخ کشید

امسال پیش از آغاز کنگره جهانی موبایل دو شرکت هوآوی و سامسونگ، گوشی‌هایی با قابلیت اتصال به شبکه 5G روانه بازار کرده‌اند.شرکت هوآوی را می‌ توان پرچم‌ دار توسعه ۵G در دنیای تکنولوژی امروز دانست. فناوری ارتباطی ۵G با پهنای باند بسیار بالا، دنیای تکنولوژی را تحت تأثیر قرار داده و درهای جدیدی را به سوی فناوری‌ آینده باز کرده است.کمپانی Huawei با شکستن رکورد سرعت ۵G، اثبات کرد تحریم های آمریکا نمیتواند کوچکترین لطمه ای به روند فعالیت این شرکت در این زمینه وارد کند. هوآوی صاحب بزرگ‌ ترین مجموعه‌ های زیرساخت شبکه ۵G در جهان است که همواره برای توسعه آن با دانشگاه‌ها و ارائه‌ دهنده‌ های سرویس در سراسر جهان مشغول همکاری است. همچنین مدرن‌ ترین گوشی ‌ها و مودم‌های موبایلی شبکه ۵G متعلق به این شرکت است.آزمایش جدید هوآوی که به ثبت یک رکورد تازه منجر شده است، در شهر زوریخ، واقع در کشور سوئیس انجام شده و در این آزمون، هوآوی موفق به ثبت سرعت دانلود ۳.۶۷ گیگابیت در ثانیه شده است. این رکورد به عنوان رتبه ‌ای جدید در سرعت دانلود شبکه ۵G به ثبت رسیده است.

لیست بهترین گوشی‌های موبایل 5G سال 2020

آشنایی با فناوری 5G 4

  • خانواده میت 40 هوآوی
  • وان پلاس نورد N10
  • خانواده وان پلاس 8
  • خانواده آیفون 12
  • خانواده گلکسی نوت 20 سامسونگ
  • خانواده گلکسی اس 20 سامسونگ
  • گلکسی زد فلیپ 5G سامسونگ
  • سامسونگ گلکسی A71 5G
  • خانواده شیائومی می 10
  • ال‌جی Velvet 5G
  • موتورولا Edge پلاس
  • موتورولا موتو G 5G پلاس
  • گوگل پیکسل 4a 5G و پیکسل 5

شرکت کارن تجارت آریامنش وارد کننده رسمی انواع برند های گوشی موبایل و قطعات کامپیوتر است که در آخرین طرح فروش فوق العاده خود جدیدترین گوشی های شیائومی و سامسونگ برای کاربران موجود کرده است. برای خرید آنلاین گوشی شیائومی می توانید به فروشگاه اینترنتی کارن تجارت مراجعه کنید.

در جدید ترین اقدام صورت گرفته در این شرکت امکان خرید قسطی گوشی موبایل از طریق کسب اعتبار کارماپی فراهم گردیده است که برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جزئیات این طرح، می توانید به صفحه ی خرید قسطی گوشی موبایل در وب سایت این شرکت مراجعه کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟