گوشی‌های آینده از چه فناوری‌ برای بالا بردن امنیت استفاده خواهد کرد؟

توسط Avatar photoمحمد حسین
3 minutes read
فناوری

چند سالی می‌شود که سیستم‌های امنیتی بیومتریک جای خود را در محصولات کمپانی‌ها باز کرده‌اند. تلفن‌های هوشمند یکی از اولین میزبان‌های این فناوری بودند که بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفت. سیستم‌های امنیتی بیومتریک تا به امروز بیشتر شامل اسکنرهای اثر انگشت و فناوری تشخیص چهره می‌شدند. اما به تازگی دانشمندان در حال آزمایش فناوری جدیدی ‌هستند که می‌تواند آینده این سیستم‌ها را رقم بزند؛ فناوری که با استفاده از نور و صدا می‌تواند نقشه سه بعدی از رگ‌های زیر انگشت تهیه کند. احتمال زیادی وجود دارد که این فناوری در آینده به گوشی‌های هوشمند نیز راه پیدا کند.

شما می‌توانید خبر مربوط به تصمیم سامسونگ برای تبدیل گوشی‌هایش به کلید دیجیتال را در اینجا مطالعه کنید.

به گفته مدیر تیم تحقیقاتی این پروژه، آقای جون شیا، سنسورهای جدیدی طراحی شده با قابلیت تهیه نقشه سه بعدی از رگ‌های انگشت کاربر می‌تواند ما را به سطح بالاتری از امنیت برساند که در گذشته امکان‌پذیر نبود. این قابلیت امکان جعل را تقریبا به صفر می‌رساند زیرا هیچ دو نفری در جهان وجود ندارند که رگ‌های خونی زیر انگشتشان از الگویی مشابه پیروی کند. بنابراین تنها راه جعل و دور زدن این فناوری تهیه نقشه سه بعدی از رگ‌های زیر انگشت کاربر است که طبیعتا کاری غیر ممکن خواهد بود. بنابراین با استفاده از این سنسورها دیگر هیچکس قادر نخواهد بود به حساب‌ها یا وسایل شما وارد شود.

با پیشرفت این فناوری ممکن است تا چند سال آینده محققان بتوانند نسخه کوچک‌تری از این سنسورها را برای تلفن‌ها و تبلیت‌های هوشمند نیز تهیه کنند. تجربه نشان داده کاربران تلفن‌های هوشمند از فناوری‌های جدید امنیتی که امکان نفوذپذیری دیوایسشان را کم‌تر می‌کند به شدت استقبال می‌کنند. از این رو احتمال زیادی وجود دارد که تا چند سال آینده به جای استفاده از اسکنر اثر انگشت یا فناوری تشخیص چهره در تلفن‌های هوشمند شاهد قرار گیری سنسورهایی با قابلیت تهیه نقشه سه بعدی از رگ‌ها باشیم.

3dbiometrica

سیستم‌های امنیتی بیومتریک تا به حال از ویژگی‌های ظاهری و آشکار افراد برای اجازه دسترسی استفاده می‌کردند ولی تهیه نقشه سه بعدی از رگ‌ها به دلیل مخفی بودن از چشم دیگران از امنیت بیشتری برخوردار است و طبیعتا هک کردن آن نیز به مراتب دشوار‌تر. البته تهیه نقشه از رگ‌های خونی ویژگی کاملا جدید و نوآورانه‌ای نیست؛ سنسور‌های قبلی تنها قادر به تهیه نقشه دو بعدی از رگ‌ها بودند. این سنسور جدید با استفاده از پرتوهای نوری و امواج فراصوت می‌تواند نقشه سه بعدی از رگ‌های کاربر به دست آورد که در مقایسه با نسل گذشته‌اش امنیت به مراتب بالاتری دارد.

سنسورهای جدید با چه فناوری قادر به تهیه نقشه سه بعدی از رگ‌های انگشت خواهد بود؟

این سنسور از تکنولوژی فوتوآکستیک توموگرافی (photoacoustic tomography) برای تصویر برداری سه بعدی استفاده می‌کند. نحوه کار به این صورت است که ابتدا پرتو‌های لیزر به سطح انگشت تابیده می‌شوند، هنگام اصابت پرتوها به رگ‌های خونی صدای تولید شده از این برخورد توسط ردیاب اولتراسونیک (فراصوت) دریافت می‌شود. در مرحله بعدی با استفاده از اطلاعات به دست آمده و امواج دریافت شده، سنسور، نقشه سه بعدی از ساختار و نحوه قرارگیری رگ‌ها در زیر پوست را بازسازی می‌کند.

462409 1 En 3 Fig17 HTML

با قرار گرفتن این سنسور روی تلفن‌های هوشمند می‌توانیم شاهد انقلاب جدیدی در زمینه امنیت باشیم. به طور قطع اولین تلفن هوشمندی که با این فناوری روانه بازار شود می‌تواند عنوان بهترین گوشی سال را از آن خود کند. البته این اتفاق نیازمند زمان است و می‌توان گفت که حداقل تا چند سال آینده باید منتظر بمانیم.

منبع خبر: gizmochina.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟