چرا سیم‌کارت‌های اضافی افراد مسدود می‌شوند؟

توسط افشین معتمدزاده
2 دقیقه
چرا سیم‌کارت‌های اضافی افراد مسدود می‌شوند؟

ظاهرا به دست کارآگاهان پلیس فتا پرونده‌های سایبری رسیده است که مالکان متخلف در پرونده از سیم‌کارت‌های مختلف اظهار بی اطلاعی می‌کنند، بنابراین باید برای مشخص کردن تعداد سیم‌کارت‌هایی که به اسم خودتان است، استعلام بگیرید.

طی چند سال گذشته، پدیده سیم‌کارت‌های جعلی و بدون هویت مشکلات فراوانی به وجود آورده است تا زمینه‌ساز جرایمی مانند کلاهبرداری یا حتی قتل باشند. همین قضیه باعث شده است سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای برخورد اقدامات جدی را در نظر بگیرد.

مسئولیت و تبعات ناشی از سوءاستفاده از یک خط یا هر سرویس ارتباطی به عهده فردی است که مشترک آن محسوب می‌شد و برای جلوگیری از این قضیه طرح احراز هویت سیم‌کارت‌های تلفن در ایران اجرایی شد.

به گزارش پلیس فتا، به تازگی مجرمان سایبری با استفاده از اطلاعات و مشخصات هویتی افراد برای از بین بردن ردپای خود در اینترنت و انجام کارهای خلاف استفاده می‌کنند.

این افراد سیم‌کارت اپراتورهای مختلف را به اسم کاربران ثبت می‌کنند و با استفاده از آن‌ها کانال‌ها، گروه‌ها، سایت‌ها یا درگاه‌های جعلی برای شیادی و تخلیه حساب کاربران درست می‌کنند.

حتی در بعضی از پرونده‌ها گزارش‎هایی مبنی بر توهین و ناسزاگویی، هتک حیثیت و مزاحمت با این دسته از سیم‌کارت‌ها دیده می‌شود.

در نتیجه، اولین فردی که برخورد حقیقی با او می‌شود مالک سیم‌کارت است، چون قانون فقط او را می‌شناسد. به همین علت، تمامی افراد از جمله شاغلان در بازار، کارمندان، دانشجویان و دانش‌آموزان باید استعلام بگیرند و اگر هرگونه مغایرتی در خطوط ثبت شده می‌بینند، به دفاتر رسمی اپراتورهای تلفن همراه برای اقدام به مسدودی بروند

اگر می‌خواهید استعلام بگیرید کافی است سامانه mobilecount.cra.ir مراجعه کنید و پس از وارد کردن اطلاعات خود مانند کد ملی و اسم از تعداد سیم‌کارت‌هایی که به اسم شما است، مطلع شوید.

علاوه بر این، افراد می‌توانند کد ملی صاحب خط را به یکی از شماره‌های ۳۰۰۰۱۵۰ و ۳۰۰۰۵۰۴۹۰۱ پیامک کنند.

نتیجه استعلام برای شما پیامک خواهد شد و برای استعلام باید حداقل یک سیم‌کارت با کد ملی خود در یکی از اپراتورهای تلفن همراه ثبت کرده باشید.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟