آیا دولت با گران‌فروشی اینترنت برخورد خواهد کرد؟

توسط افشین معتمدزاده
2 دقیقه
آیا دولت با گران‌فروشی اینترنت برخورد خواهد کرد؟

همانطور که ممکن است متوجه شده باشید تقریبا از 10 روز قبل کاربران گران‌فروشی و حذف بسته‌های پرطرفدار اینترنت را گزارش دادند و با آن که وزارت ارتباطات اخطار داد، نمایندگان مجلس و سایر نهادها اعتراض کردند، ولی هنوز دو اپراتور اصلی کشور به تخلف خود ادامه می‌دهند.

«حسین فلاح جوشقانی» معاون وزیر ارتباطات گفته است مهلت قانونی برای برخورد با اپراتورها و برگشتن بسته‌های اینترنت به حالت قبل تا پایان وقت اداری امروز چهارشنبه است و اگر برای آن اقدام نکنند، ما از طریق قانون برخورد می‌کنیم.

او گفت: اولین گام برخورد مالی است و با آن که رقم 2 میلیارد برای اپراتورها پول زیادی نیست، ولی هیچ اپراتوری دوست ندارد از سوی رگولاتوری جریمه شود. علاوه بر این که تکرار تخلف به انعکاس جریمه به سازمان‌هایی مانند بورس و شورای رقابت منجر خواهد شد.

رئیس سازمان رگولاتوری کشور در ادامه صحبت‌هایش خود اشاره کرد: رابطه رگولاتوری و اپراتور یک رابطه طولانی مدت است و در آینده اخطارها مد نظر گرفته می‌شوند. به عنوان مثال، ایرانسل باید 8 ماه دیگر پروانه خود را تمدید کند و بدون شک جریمه به مراتب بیشتری در فرآیند‌های جریمه‌ای پروانه‌ها لحاظ خواهد شد.

به گفته جوشقانی ارتباط بین این دو نهاد همیشه بهینه بوده است، ولی باید با تخلفات شدیدا برخورد کرد و جریمه‌ها و کاهش اعتبار پروانه را به جریان انداخت.

اپراتورهای تلفن همراه به دلیل گرانی و نادیده گرفتن مصوبه کمیسیون، تا ده روز کاری فرصت توضیح برای اقدام خود داشته‌اند و اگر رعایت نکنند، در کنار پس دادن هزینه مشتریان، باید جریمه را نیز بپذیرند.

طبق ماده پنج مصوبه ۲۵۲ و ۲۵۳ کمیسیون تنظیم مقررات، روش‌های برخورد با اپراتور پس از تخلف در نظر گرفته شده است. محدودیت در نامبرینگ و جذب مشترک جدید، ممانعت از عرضه خدمات خرده‌فروشی، اختصاص ندادن منابع فرکانس رادیویی جدید، اطلاع‌رسانی به مردم، جریمه نقدی و جبران نقدی خسارت‌ها از جمله این رویه‌ها است. در توافق‌نامه پروانه‌ها نیز تخلف‌هایی ذکر شده است که جریمه به همراه دارند.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟