بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی: 1 تیر با 2 نشان

توسط محمد امین نعمتی
71 دقیقه

در نهایت گوشی Mate Xs هوآوی به دست ما رسید! حالا به راحتی آن را در محیط کار در اختیار داریم، بدون این که در نمایشگاه محصولات فناوری کارمندان هوآوی ناظر ما باشند و با دقت انتظاراتی که باید از این گوشی داشته باشیم را توضیح دهند.

رسیدن گوشی Mate Xs یک اتفاق بسیار مهم است، چون نشان می‌دهد یک گوشی تاشوی ممتاز دیگر وارد بازار شده و به دست مصرف‌کننده رسیده است.

در واقع مدل ابتدایی آن هرگز به دست کاربران غربی نرسید. گوشی  Huawei Mate Xsیک نسخه به‌روزرسانی شده محسوب می‌شود که نسبت به گذشته حتی در دوران سخت‌تری وارد بازار شده است، یعنی زمانی که هوآوی هنوز از سوی آمریکا تحریم بوده و بیماری کووید 19 مانند آتش به جان مردم دنیا افتاده است. از طرف دیگر حتی خود غول چینی تایید می‌کند قیمت گوشی Mate Xs هوآوی بسیار بالا است.

اما تمامی این صحبت‌ها از اهمیت این نقطه عطف مهم در کارنامه هوآوی کم نمی‌کند. هر دستگاه تاشو جدیدی که به بازار می‌رسد تحولی به همراه خود دارد و در حین عرضه تجربه کاربری متفاوت و جدید، احتمال‌های متفاوتی را بررسی می‌کند. هیچ چیزی برای منتقدان گجت‌های فناوری از این اتفاق خوشایندتر نیست.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

بنابراین این مطلب را به بررسی و نقد گوشی میت ایکس اس هوآوی اختصاص دادیم. تا انتها روکیدا را همراهی کنید. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آن‌ها کلیک کنید.)

مشخصات گوشی میت ایکس اس هوآوی:

  • بدنه: پنل پلاستیکی در جلو، قالب و پنل پشتی آلومینیومی؛ اندازه حالت تانشده: 161.3 در 146.2 در 5.4 میلی‌متر؛ حالت تاشده: 161.3 در 78.5 در 11 میلی‌متر؛ وزن: 300 گرم
  • نمایشگر: حالت تانشده: نمایشگر تاشو 8 اینچی اولد FullView، دقت 2200 در 2480 پیکسل؛ حالت تاشده: نمایشگر اولد 6.6 اینچی با دقت 1140 در 2480 پیکسل
  • دوربین عقب: لنز اصلی: 40 مگاپیکسل، گشادگی دریچه دیافراگم f/1.8، اندازه حسگر 1/1.7 اینچ، فوکوس خودکار تشخیص فازی (PDAF)؛ دوربین تله‌فوتو: 8 مگاپیکسل، ضریب اف f/1.4، 52 میلی‌متری، لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS)؛ دوربین فوق عریض: 16 مگاپیکسل، ضریب f/2.2، 17 میلی‌متری؛ فلاش ال‌ای‌دی؛ دوربین زمان پرواز سه بعدی؛ فیلمبرداری 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه، لرزشگیر الکترونیک تصویر؛ AIS (لرزشگیر تصویر به کمک هوش مصنوعی هوآوی)
  • دوربین جلو: برای عکاسی سلفی از هر سه دوربین استفاده می‌شود.
  • چیپست: کرین 990 5G (7 نانومتری پلاس): پردازنده هشت هسته‌ای (2 هسته کورتکس A76 با سرعت کلاک 2.86 گیگاهرتز و دو هسته کورتکس A76 با سرعت کلاک 2.36 گیگاهرتز و 4 هسته کورتکس A55 با سرعت کلاک 1.95 گیگاهرتز)، پردازنده گرافیکی Mali-G76 MP16، واحد پردازش عصبی با دو هسته بزرگ به همراه یک هسته کوچک
  • حافظه: 8 گیگابایت رم، 512 گیگابایت حافظه داخلی، پشتیبانی از کارت حافظه خارجی اختصاصی هوآوی (NM) تا 256 گیگابایت (درگاه مشترک با سیم کارت دوم)
  • سیستم عامل: اندروید 10، لانچر EMUI 10.0.1
  • باتری: 4500 میلی‌آمپر ساعت (در دو بخش)، فناوری شارژ سریع 55 وات سوپر شارژ
  • اتصالات: 5G (هر دو شبکه SA و NSA)، دو سیم کارت (دو سیم کارت با قطع نانو)، بلوتوث 5.0، استاندارد a/b/g/n/ac/ax وای‌فای، جی‌پی‌اس دوگانه، پورت یواس‌بی C نسل 3.1، NFC، تابنده نور مادون قرمز

برای این که بهتر اصل ماجرا را بیان کنیم، در واقع این گوشی میت ایکس هوآوی بود که  با حضور در نمایشگاه MWC 2019 تیتر تمامی اخبار دنیای فناوری شد و به طور در شکل‌گیری جنون محصولات تاشو نقش داشت.

حضور این گوشی در آن نمایشگاه باعث آغاز داستان پیشرفت عجولانه و همه نوع اشتباه به علت میل بیش از حد پرشور شرکت‌های مهم مانند هوآوی و سامسونگ و همچنین چند فعال کوچک دیگر در این زمینه برای پیوستن هرچه زودتر به قطار پرهیاهوی محصولات تاشو شد.

رسیدگی به این موضوع فراتر از موضوع نقد گوشی Mate Xs هوآوی است، ولی اجازه دهید فقط بگوییم تمام تلاشی که شرکت‌ها برای ساخت یک محصول تاشو داشته‌اند با مشکلات فروانی روبرو شده است.

خب، همین تلاش‌ها البته باعث شده است از رسیدن گوشی میت ایکس اس هوآوی به دستمان برای نقد آن هیجان داشته باشیم. این اتفاق حداقل برای ما یک نقطه عطف است، چون رسیدن این گوشی نشان می‌دهد شاید گوشی‌های تاشو برای تبدیل به یک محصول رایج برای بازار انبوه یک گام بیشتر نزدیک شدند.

گوشی Mate Xs از نظر طراحی تقریبا شبیه به نسل‌ قبلی خود است. گرچه از بسیاری جهات نسل دوم آن محسوب می‌شود. این گوشی کاملا و بارها اصلاح شده است تا حالا یک محصول واقعی نام گیرد که هوآوی می‌خواهد آن را در بازار جهانی بفروشد.

گرچه، اکثر تغییراتی که در گوشی میت ایکس اس انجام شده است یا سخت‌افزاری یا آنقدر ظریف هستند که به سختی دیده می‌شوند. یقینا این تغییرات اندک نیستند، ولی به قدری پیچیده و خاص هستند که نباید انتظار داشته باشید آشکار باشند.

البته اینطور نیست که ما فرصت زیادی برای تجربه کار با نسل ابتدایی داشتیم. ولی همین قضیه نکته خوبی است، چون حالا برای افرادی که به گوشی Mate Xs جدید علاقه ‌دارند، پیدا کردن و تجربه آن ساده‌تر است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

با این حال، این گوشی تعریف بسیار خوبی برای اصطلاح «Halo Product» (میل یک مصرف‌کننده به یک محصول خاص به علت تجربه مثبتی که با سایر محصولات شرکت سازنده داشته است) بوده و تنها برای افراد ثروتمند یا کسانی است که دوست دارند زودتر از هر فردی یک محصول نوآورانه را امتحان کنند.

همچنین بدون شک برای جذب پوشش رسانه‌ای مانند این نقد و به دست آوردن توجه عموم و آشکارسازی طبیعی و کامل یک برند ایده‌ال است.

خب، فکر می‌کنم زیاده‌گویی کافی باشد و نگاه ما در ادامه مطلب به گوشی میت ایکس اس مانند یک محصول واقعی برای کاربر نهایی است که قصد دارد هر روز از آن استفاده کند.

محتویات جعبه فروش گوشی Mate Xs هوآوی

زمانی که پول زیادی بابت چنین گوشی پرداخت می‌کنید، به درستی انتظار دارید که جعبه فروش و محتویات آن با سایر محصولات معمولی فرق داشته باشد.

بسته‌بندی فروش و ظاهر کالا مسائلی نیستند که هر شرکتی به ویژه شرکت بزرگی مانند هوآوی بخواهد در یک «Halo Product» برای آن کم بگذارد.

گوشی میت ایکس اس هوآوی در یک جعبه بزرگ و شیک وارد بازار شده که از مقوای ضخیم ساخته شده و تمام اطراف آن یک سطح نرم دارد.

فضای داخلی همان نرمی را تقریبا مانند ابریشم با چندین بخش مختلف برای قرار دادن لوازم جانبی گوناگون دارد. همچنین یک طبقه محکم برای خود گوشی Mate Xs دیده می‌شود. این گوشی در حالت تانشده و به خوبی محافظت شده در جعبه قرار گرفته است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

در مورد لوازم جانبی به همراه گوشی باید به یک جفت ایرباد سفید USB-C اشاره کنیم. این ایربادها طراحی شاخص ایرباد اپل را دارند که از نرمه گوش آویزان می‌شوند، به جای این که داخل مجرای گوش قرار گیرند.

همچنین داخل جعبه یک قاب برای گوشی جدید میت ایکس اس وجود دارد. واقعا کنجکاو بودیم هوآوی برای چنین دستگاهی که بیشتر از هر محصول دیگری نمایشگر دارد، چه قابی در نظر می‌گیرد. این قاب دقیقا همان چیزی است که می‌توانید تصاویر کنید یعنی یک تکه نازک پلاستیک که قرار است نقش یک قاب ضربه‌گیر را داشته باشد.

این بخش پلاستیکی با مجموعه‎ای از استیکرهای چسبان به گوشی متصل شده است و طراحی آن به شکلی است که تمامی لبه‌ها از جمله قطعه فلزی ضخیم‌تر را در بر می‌گیرد.

کاربر در واقع برای جلوگیری از آسیب ناشی از افتادن تصادفی به این گوشی با چنین اندازه و شکلی کار زیادی نمی‌تواند انجام دهد. تا جایی که ما اطلاع داریم، هوآوی باید همچنین یک نوع قاب محافظ قابل حمل عرضه کند که توسط آن بتوانید گوشی را تا کنید و جلوی خراشیده شدن تصادفی آن را در جیبتان را بگیرید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

طبیعتا، هوآوی داخل جعبه فروش یک شارژر نیز قرار داده است. کابلی که این شارژر استفاده می‌کند از نوع Type-C به Type-C، بلند و 3.3 آمپر است. چنین شارژری باید برای سرعت شارژر 65 وات کافی باشد.

گرچه، حداکثر سرعت شارژ گوشی میت ایکس اس هوآوی 55 وات است، بنابراین جای تشکر دارد که هوآوی یک شارژر 65 وات در حد شارژرهای لپ‌تاپی داخل جعبه گذاشته است تا از آن بتوانید برای شارژ لپ‌تاپ خود نیز استفاده کنید.

طراحی گوشی Mate Xs هوآوی

بدون توجه به این که طرفدار طراحی نمایشگر تاشو به سمت بیرون گوشی هوآوی باشید یا نه، هیچ شکی وجود ندارد جذاب است.

اگر این حقیقت را نادیده بگیرید که اکثر سطح گوشی میت ایکس اس نمایشگر است، در کمال تعجب از هر دو طرف شبیه به یک گوشی هوشمند معمولی به نظر می‌رسد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

گوشی Mate Xs در حال تاشده خود از نظر ظاهر و همچنین حس و حال شبیه به یک تقلید مدرن و شیک‌تر از طراحی بعضی گوشی‌های هوشمند در گذشته است. هوآوی عملکرد عالی در روشن کردن تنها بخشی از نمایشگر داشته است که یک پنل نمایش 6.6 اینچی با حواشی برابر در هر طرف را تشکیل می‌دهد.

نمایشگر غیرفعال که اطراف پنل پشتی تا می‌شود ظاهر یکدست و کاملی با طراحی کلی گوشی دارد، به نحوی که یک کاربر معمولی ممکن است حتی متوجه نشود این نمایشگر در واقع حاصل توسعه یک پنل نمایش است و خود نمایشگر دومی به شمار نمی‌رود.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

برخلاف گوشی گلکسی فولد سامسونگ که نمایشگر خارجی بسیار طویل و باریکی دارد، در گوشی میت ایکس اس هوآوی نمایشگر خارجی از نسبت تصویر ترجیحا استاندارد 19.5:9 استفاده می‌کند. به عبارت دیگر، این گوشی هیچکدام از مشکلات تغییر مقیاس دقت را ندارد که گریبانگیر نمایشگر خارجی گلکسی فولد است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

گوشی Mate Xs در حالت تا نشده کاملا یک هیولای دیگر است. اما مجددا اگر واقعا به تغییر ظاهر این گوشی دقت نکنید، در حالت کاملا باز شده شبیه به یک تبلت شیک است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

از نظر ما کاملا شگفت‌انگیز بود که طراحی غیرمتقان این گوشی با قسمت برآمده در یک انتها کاملا شبیه به ایبوک ریدر Kindle Oasis آمازون به نظر می‌رسد، به نحوی که شباهت بین این دو واقعا جالب است.

لولای با طراحی بال شاهین

یک دلیل مهم برای این که چرا گوشی میت ایکس اس در حالت بازشده خود اینقدر ظاهر طبیعی دارد، لولای استثنائی آن است. هوآوی اسم این لولا را «طراحی بال شاهین» گذاشته است و ادعا می‌کند در مقایسه با لولای گوشی میت ایکس به مراتب بهتر و اصلاح شده است.

این لولا ظاهرا با استفاده از فلز مایع مبتنی بر زیرکونیوم ساخته شده است، یک آلیاژ فوق‌العاده سخت که محکم بوده و همچنین کار با آن برای ساخت اشکال پیچیده ساده است و کل این مکانیسم از بیش از 100 قطعه با برش دقیق استفاده می‌کند.

میله چرخان این لولا به نحوی طراحی شده است تا براساس حالت فعلی باز یا بسته نمایشگر جمع یا باز شود، بنابراین به بهترین شکل ممکن از پنل انعطاف‌پذیر حمایت می‌کند. مهمترین مزیت این لولا طبق گفته هوآوی سطح «کاملا تخت» در حالت باز و هیچگونه «تحریف یا خرابی تصویر در امتداد لولا» است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

همانطور که ما می‌توانیم تایید کنیم، زمان باز کردن گوشی Mate Xs متوجه هیچگونه خط تای فیزیکی نمایشگر یا هرگونه تحریف تصویر که وجود آن را نشان دهد، نمی‌شوید.

نمایشگر تاشوی بزرگتر گوشی میت ایکس اس به مراتب تخت‌تر است و در مقایسه با نمایشگر گوشی گلکسی فولد سامسونگ بهتر به نظر می‌رسد.

با این حال، در واقع یک خط تای آشکار در سطح این نمایشگر وجود ندارد، ولی با این تفاوت که به سادگی آن را نمی‌توانید ببینید. این خط اکثرا تنها زمانی انجام کشیدن طولانی دست در امتداد نمایشگر قابل مشاهده است.

انتظار ما این نبود که یک نمایشگر تاشو مانند یک پنل نمایش پوشانده شده با شیشه کاملا تخت باشد. بنابراین، زمانی که سطح انتظارات خود را کنترل کنید، مشخص است هوآوی عملکرد عالی در طراحی نمایشگر تاشوی گوشی میت ایکس اس داشته است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

این ظاهر عالی زمانی که گوشی تا می‌شود باقی می‌ماند. خمیدگی نمایشگر بسته یکنواخت و بی‌نقص است و صادقانه بگوییم نتوانستیم آن را از بخش دیگر گوشی تشخیص دهیم. اجازه دهید بگوییم واقعا تحت‌تاثیر قرار گرفتیم!

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

همچنین باید اشاره کنیم حرکات باز و بسته کردن لولا از روان بودن فاصله دارد. حداقل این مرتبه اطراف لولا مانند گوشی ابتدایی میت ایکس صدای شبیه به ضامن چرخ‌دنده را نداشت.

با این حال، تا زمانی که فشار قابل توجهی روی پنل وارد نکنید، به راحتی نمی‌توانید بگویید گوشی کاملا باز و بسته شده است. همین حقیقت باعث افزایش اضطراب برخی از افراد ممکن است شود که صفحه نمایش بزرگ این گوشی خراش نیافتد.

بخواهیم مقایسه کنیم شیوه سامسونگ و راه‌حل تا شدن داخلی گوشی تاشوی این شرکت در این بخش چند امتیاز بیشتر به دست می‌آورد. ولی اگر نسبت به استفاده از گجت خود وسواس زیادی ندارید، خیلی زود به آن عادت خواهید کرد.

کیفیت ساخت و تزئین

حالا که می‌خواهیم در مور کیفیت ساخت و تزئین صحبت کنیم، نمی‌توانیم از این حقیقت حرف نزنیم که نحوه طراحی گوشی Mate Xs هوآوی باعث شده است نمایشگر آن بدون توجه به باز یا بسته بودن دائما در معرض خطر باشد.

در دستگاه‌هایی مانند گلکسی فولد و گوشی گلکسی زد فلیپ سامسونگ، شما می‌توانید سطح نیمه نرم پنل نمایش را که مستعد به آسیب است مخفی کنید و حتی آن زمان هم خراش‌ها تقریبا از ناکجا آباد ظاهر می‌شوند.

در گوشی میت ایکس اس، خطر ساییدگی، خراشیدگی و رد افتادن نمایشگر یا آسیب دیدن آن کلا متفاوت است. هیچ راه ساده‌ای برای حفاظت از آن وجود ندارد، مگر این که یک قاب محافظ نرم داشته باشید و همیشه زمان در دست گرفتن گوشی مراقبت کنید.

در مورد شما نمی‌دانیم، ولی ما در مدت زمانی که از این گوشی استفاده کردیم، به سرمان زد یک گوشی دوم به عنوان پشتیبان برای مواقعی که نیاز به کار بدون مراقبت با گوشی داریم، تهیه کنیم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

حالا، باید به این نکته نیز اشاره کنیم هوآوی بر خلاف سامسونگ ظاهرا بازی بخش روابط عمومی خود را محتاطانه‌تر پیش برده است، بدون این که کلماتی مانند استفاده از «شیشه» روی سطح پنل نمایش را به کار ببرد.

این شرکت در مقابل از یک سری اصطلاحات فنی استفاده کرده است تا ادعا کند گوشی Mate Xs «به مقدار زیادی در برابر خراشیدگی و شکستگی انعطاف‌پذیر» است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

توصیف فنی تیم بازاریابی هوآوی شامل عبارت «طراحی دوگانه پلی ایمید نوری گرید هوافضا» می‌شود. این طراحی از دو لایه پلی ایمید (PI) نوری گرید هوافضا تشکیل شده است که از طریق فناوری که هوآوی پیشگام آن محسوب می‌شود با استفاده از یک چسبنده شفاف نوری (OCA) به یکدیگر چسبانده شده‌اند و سپس در بالای یک پنل نمایش اولد واقعا انعطاف‌پذیر قرار گرفتند.

به ما همچنین این اطمینان داده شده است که مهندسان هوآوی از دو لایه پلی ایمید نوری به جای یک لایه استفاده کرده‌اند تا استقامت کل این ساختار 80 درصد بیشتر شود.

حواستان باشد پلی ایمید استفاده شده براساس وزن در مقایسه با طلای خالص سه برابر قسمت بیشتری دارد تا مهر تایید دیگری برای قیمت گوشی میت ایکس اس و مقدار اندک استفاده شده از این ماده باشد.

هوآوی در واقع برای محکم کردن و انعطاف‌پذیر بودن نمایشگر گوشی Mate Xs از هیچ تلاشی دریغ نکرده است. اما در حقیقت، این تنها چیزی است که می‌توانند در مورد این لایه خارجی انعطاف‌پذیر بگویند که ذاتا نرم‌تر از شیشه است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

ما حرف زیادی در مورد ضد خراش بودن نمایشگر نمی‌توانیم بگوییم، ولی نمی‌توانیم ادعا کنیم حس ناشی از لمس این نمایشگر را نیز دوست داریم. اصلا شبیه به شیشه نیست و به اندازه کافی مشکل دارد. همچنین به نظر می‌رسد لک دست و گرد و غبار زیادی به خود می‌گیرد.

قبول داریم چنین مسائلی خاص طراحی‌های تاشو است، ولی به نظر ما کیفیت سطح پنل نمایش گوشی تاشو گلکسی فولد ویژگی‌های اولئوفوبیک بهتر دارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

صحبت سامسونگ شد، بدون شک همه فاجعه مربوط به کندن «صفحه محافظ روی نمایشگر» گلکسی فولد ابتدایی را به یاد می‌آورند. گوشی Mate Xs در بالای نمایشگر خود یک لایه بالایی دارد که ظاهرا امکان کندن آن وجود دارد، ولی با این حال همچنین یک بخش طبیعی از نمایشگر است.

این لایه یک شکل عجیب با برش‌هایی در نواحی خاص دارد که احتمالا دلیل آن‌ها شکل‌گیری نقاط فشار هنگام تا کردن است.

مشکل فقط این جا است تمامی این بریدگی‌ها کاملا مشخص و برآمده است. کاربر هنگام کشیدن دست روی صفحه نمایش از سمت لبه‌ها می‌تواند آن‌ها را حس کند که به ویژه برای مسیریابی به کمک ژست‌های حرکتی مشکل‌آفرین است.

سامسونگ به ویژه زمان طراحی مجدد گوشی گلکسی فولد خود آن‌ها را مخفی کرده بود، بنابراین در گوشی میت ایکس برآمده‌تر هستند. همچنین پرز در لبه‌های این لایه گیر می‌کند تا زمان خاموش بودن نمایشگر ظاهر زشتی به وجود آید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

بدون شک ما خیلی داریم دقت می‌کنیم، ولی همچنان حس می‌کنیم این نوع انتخاب‌ها برای طراحی این نسل‌های اولیه دستگاه‌های تاشو باید بررسی و حتی بارها بررسی شوند، فقط برای این که مشخص شود چه چیزی جواب می‌دهد و چه چیزی نمی‌دهد.

به عنوان مثال زمانی که به لولای بال شاهین با دقت نگاه می‌کنیم، نگران آشکار بودن زیاد بخش‌های مختلف آن هستیم. مخفی نبودن لبه‌های لایه بالایی کوچکترین مشکلات بالقوه آن است. هر دو «پره‌ای» که از بالا و پایین این لولا بیرون زدند نه تنها شبیه به نوک یک قلم نوری هستند، بلکه همچنین بین سر خود و سایر بدنه گوشی فضای خالی زیادی دارند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

فقط خدا می‌داند به مرور زمان چه چیزهایی وارد آن و حتی خود لولا شوند. تنها امیدواریم هوآوی برای این مشکل راه‌حلی در نظر گرفته باشید. تنها گذشت زمان دوام طراحی لولا را مشخص خواهد کرد.

لولای گوشی Mate Xs تحت بررسی ما کمی پس از مدتی استفاده صدای غژغژ کرد. البته نه در حدی که نگران‌کننده باشد.

کنترل‌ها، خصوصیات ارگونومیک

استفاده از گوشی میت ایکس اس هوآوی چطور است؟ خلاصه بخواهیم بگوییم یک تجربه عالی و نگاه به آینده یک گوشی هوشمند راحت‌تر با سطح بهره‌وری بیشتر است.

همانطور که اشاره کردیم، گوشی Mate Xs در حالت تا و باز خود به یک شکل آشنا به نظر می‌رسد و از نظر استفاده کاربرپسند است، حتی با آن که بسیار فرق دارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

این گوشی در حالت تای خود تقریبا به شکل غیرملموسی از نظر طراحی شبیه به هر گوشی هوشمند مدرن امروزی است. ما از تصمیم هوآوی برای محدود کردن فضای نمایش موجود به یک سطح قابل مدیریت و با خمیدگی ملایم 6.6 اینچ و نسبت تصویر استاندارد 19.5:9 تشکر می‌کنیم.

حتی عادت به ضخامت زیاد 11 میلیمتر این گوشی سخت نیست. اما هضم وزن 300 گرم این گوشی سخت‌تر بوده، با آن که کاملا قابل مدیریت است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

مهندسان غول چینی روی موقعیت کلیدهای کنترلی خوب فکر کردند. دکمه‌های تنظیم حجم صدا به همراه دکمه پاور که حسگر اثرانگشت نیز در آن قرار گرفته است در موقعیتی با ارتفاع راحت قرار گرفتند.

حسگر اثرانگشت به خوبی کار می‌کند و سریع و همچنین قابل اعتماد است. همین جا باید اشاره کنیم استفاده از این حسگر تنها راه‌حل بیومتریک تایید هوییت در گوشی میت ایکس اس است. چون این گوشی دوربین جلو ندارد، قابلیت باز کردن گوشی با اسکن چهره نیز به چشم نمی‌خورد.

حالا که فکر می‌کنیم برای تماس تصویری نیز هیچ راه‌حل شیکی وجود ندارد، جز این که دست به دامن نمایشگر عقب در حالت بسته بودن گوشی شویم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

سایر کنترل‌ها نیز در حالت بسته موقعیت منطقی دارند. پایین گوشی یا ترجیحا جناح شبیه به «دسته دوچرخه» به اندازه کافی جا برای حضور پورت یواس‎بی C دارد. همین قالب در انتها دو میکروفون دارد. در بالا، قطعه جلو سومین میکروفون و یک بلندگوی مکالماتی به خوبی پوشانده شده دارد که نقش دیگر آن اسپیکر است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

نیمه پشتی این «ساندویچ»در بخش انتهایی خود یک اسپیکر دارد. در بالا شیار سیم کارت و در کنار آن یک تابلنده نور مادون قرمز است.

گرچه، فضایی برای استفاده از یک چراغ اختصاصی وضعیت وجود نداشته است. بنابراین برای آگاهی از نوتیفیکیشن‌های ورودی به گوشی خود باید از قابلیت نمایشگر همیشه روشن استفاده کنید. این قابلیت تنها چند طراحی ساعت دارد و به هیچ‌وجه نمی‌توانید از آن روی جناح پشتی نمایشگر در حالت بسته بودن گوشی استفاده کنید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

برای باز کردن گوشی Mate Xs از حالت تا باید دکمه‌ای که در عقب زیر مجموعه دوربین قرار گرفته است را فشار دهید. زمانی که گوشی را با یک دست می‌گیرید، فشار دادن این نقطه راحت نیست. گرچه، ممکن است علت عمدی باشد، چون مجبور می‌شوید برای باز کردن گوشی از دست دوم استفاده کنید.

مکانیسم چفت و ضامن شدن این گوشی برای باز و بسته کردن آن بسیار محکم حس می‌شود. با آن که استفاده از یک راه‌حل مغناطیسی یقینا برای باز و بسته کردن گوشی رضایت‌بخش‌تر بود، ولی هوآوی با انتخاب این مکانیسم از نظر قابلیت اعتماد به باز و بسته بودن گوشی تصمیم درستی گرفته است.

علاوه بر این، نمایشگر در زمان بسته بودن یک کشش ذاتی دارد که نیازمند یک روش امن برای ثابت و محکم نگه داشتن آن است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

زمانی که گوشی میت ایکس اس را باز کرده و مجددا به موقعیت کنترل‌ها نگاه می‌کنید، انتخاب‌های دقیق و کامل طراحی را مورد تحسین قرار می‌دهید. به عنوان مثال زمان گرفتن گوشی در حالت افقی اسپیکر حالا در یک سمت گوشی و بلندگو در سمت دیگر قرار می‌گیرد. این طراحی باعث جداسازی درست استریو می‌شود.

اگر قطعه سخت‌افزاری «دسته» در پایین به جای بالا باشد، استفاده از گوشی Mate Xs به حالت افقی به مراتب راحت‌تر است. علاوه بر این، اسپیکر موقعیت واقعا بالایی دارد و بنابراین به سختی تصادفا با دست پوشانده می‌شود.

همچنین باید به موقعیت پورت شارژ اشاره کنیم. درگاه یواس‌بی زمانی گوشی را به حالت بالا بگیرید در کف دست مخفی می‌شود، بنابراین قادر به شارژ گوشی در این حالت نخواهید بود. اگر واقعا دوست دارید گوشی را در حین استفاده شارژ کنید، باید آن را به جهت دیگر بگیرید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

گرچه، بدون توجه به جهت گرفتن گوشی، نمایشگر 8 اینچی بزرگ گوشی میت ایکس اس جان می‌دهد برای تماشای فیلم و گیمینگ.

قرار دادن گوشی Mate Xs روی میز می‌تواند به نوعی برای تایپ مفید باشد. برای این کار، بدون شک دوست دارید بخش «دسته» در بالا باشد تا گرفتن گوشی با دست ارگونومیک‌تر باشد.

گرچه، کیبورد روی نمایشگر در این جهت به اندازه کافی واقعا بزرگ نیست تا دو دست خود را روی آن برای تایپ قرار دهید.

در مقابل، زمانی که از گوشی میت ایکس اس هوآوی در حالت تانشده در جهت دیگر استفاده می‌کنید، این کیبورد اندازه بسیار بسیار بزرگی دارد تا تایپ با دو دست مثل آب خوردن باشد. «دسته» همچنین به اندازه کافی باریک است تا با دست‌های خود آن را بگیرید و همچنان دو انگشت شست خود را در امتداد نمایشگر به راحتی جابه‌جا کنید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

در پایان این بخش اگر از صحبت‌های بالا واضح نبود، باید بگوییم استفاده از گوشی Mate Xs هوآوی در حالت باز با یک دست تقریبا غیرممکن است. حتی با آن گرفتن مناسب دسته در دست، یک شست کشیده و تمایل به کش دادن انگشت‌ها، تنها از نیمی از نمایشگر قادر به استفاده خواهید بود.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

استفاده از گوشی در حالت «خیمه» نیز به علت کشش ثابت در لولا امکان‌پذیر نیست که هدف آن همیشه تخت کردن نمایشگر است، مگر این که در حالت چفت شده باشد. تا کردن و باز کردن این گوشی بدون شک یک حرکت خطی روان نیست.

نمایشگر گوشی میت ایکس اس هوآوی

نمایشگر گوشی Mate Xs برخلاف پنل‌های نمایشی است که در گوشی‌های هوشمند دیگر دیدیم. در بالا این گوشی را بابت یکنواختی عالی سطح نمایشگر در حالت تا و توانایی حفظ آن در حالت باز در یک سطح بسیار تخت 180 درجه تحسین کردیم.

همچنین به سایر خصوصیات فیزیکی کمتر مطلوب آن مانند ظاهر و حس و حال بالاترین لایه آن و جذب گرد و غبار و لک دست اشاره کردیم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

حالا وقت بررسی مقدار روشنایی و کنتراست این پنل نمایش رسیده است. نمایشگر FullView گوشی میت ایکس در حالت تا بزرگ و 8 اینچ است. دقت آن نیز 2480 در 2200 پیکسل بوده که به مراتب از نمایشگر 7.3 اینچی گوشی گلکسی فولد سامسونگ بیشتر است.

حداکثر میزان روشنایی گوشی میت ایکس بستگی به استفاده از آن در حالت تا (6.6 اینچ با دقت 2480 در 1148 پیکسل) یا باز دارد.

از آن جایی که ما در تست اندازه‌گیری میزان روشنایی خود از یک الگوی رنگ سفید برای پر کردن 75 درصد مساحت موجود نمایشگر استفاده می‌کنیم، انتظار نتیجه متفاوتی را در هر دو حالت داشتیم.

عدد 448 نیت در حالت بسته عالی نیست، ولی یقینا برای استفاده در محیط بسته به اندازه کافی خوب است. زمانی که نمایشگر در حالت باز است این مقدار تنها اندکی به 413 نیت افت می‌کند تا اختلاف زیاد نباشد. در هر صورت، حداکثر میزان روشنایی عالی نبوده ولی کاملا قابل استفاده است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

زمان استفاده از گوشی Mate Xs در محیط آزاد و زیر نور مستقیم خورشید، اوضاع به دلیل نبود حالت تنظیم خودکار نور صفحه سخت می‎شود. این گوشی یقینا یک نورسنج مناسب دارد که زیر پنل مخفی شده است و تایید می‌کنیم نور محیطی را به درستی ثبت کرد.

گرچه، با وجود نهایت تلاش ما، این گوشی نتوانست از مقدار روشنایی 448 نیت اشاره شده در بالا بیشتر روشن شود.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

بخواهیم به رقبا نگاه کنیم، یقینا این آمار در سطح یک پرچمدار شایسته نیست. هر دو گوشی گلکسی فولد و زد فلیپ سامسونگ از نظر حداکثر میزان روشنایی بهتر عمل می‌کنند.

با این حال، مهم است تاکید کنیم نمایشگر گوشی میت ایکس اس همچنان برای استفاده در زندگی واقعی عالی است، تنها باید در محیط پر نور کمی برای دیدن محتوای روی صفحه تلاش کنید.

همچنین باید اشاره کنیم پنل نمایش گوشی Huawei Mate Xs مشکل نشتی نور را بسیار اندک دارد. زمانی که نور صفحه به حداکثر مقدار خود می‌رسد، سطح مشکی آن در 0 باقی ماند که بخش زیادی از آن می‌تواند به علت یکنواختی عالی سطح نمایشگر باشد.

نتیجه آن کنتراست بی‌نهایت و رنگ‌های مشکی با عمق کامل در گوشی میت ایکس اس هوآوی است. درست مانند رفتاری که پنل‌های اولد در گوشی‌های معمولی دارند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

نکته‌ای که در این گوشی دیده نمی‌شود پشتیبانی از بازپخش محتوای با استاندارد HDR است. علت آن به نظر ما می‌تواند نرسیدن به حداکثر میزان روشنایی مورد نظر باشد. موفقیتی که در مقابل سامسونگ با گلکسی فولد به آن دست پیدا کرد. واقعا جای تاسف دارد، چون عملکرد گوشی Mate Xs جدا از آن در رندرسازی رنگ بسیار خوب است.

در منوی تنظیمات نمایشگر این گوشی دو پیش‌تنظیمات برای رنگ‌ها دیده می‌شود که حالت پیشفرض «Vivid» ظاهر رایج‌تر و اشباع‌تر نمایشگرهای اولد را با متوسط مقدار deltaE برابر با 5.4 در حالت بسته و 5.8 در حالت باز دارد.

حالت دیگر «Natural» است و رنگ‌ها بیشتر شبیه به فضای رنگ DCI-P3 هستند با متوسط مقدار deltaE برابر با 3.1 در حالت بسته و 3.4 برای حالت باز.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

به کمک اسلایدرهای تنظیم نقطه سفید می‌توانید یقینا پنل نمایش گوشی میت ایکس اس را به حالت کالیبره بسیار نزدیک کنید. متاسفانه، هیچ راهی برای ذخیره کردن دو پروفایل رنگ متفاوت سفارشی، یکی برای حالت تا و دیگری باز، وجود ندارد.

عمر باتری گوشی Mate Xs هوآوی

گوشی میت ایکس هوآوی به علت طراحی فیزیکی متفاوتی دارد از یک باتری 4500 میلی‌آمپر ساعت استفاده می‌کند که تمام ظرفیت باتری در دو بخش مجزا تقسیم شده است. این طراحی دوگانه یقینا ارتباط قابل توجهی به راه‌حل شارژ سریع دارد.

همانطور که انتظار داشتیم، ماندگاری شارژ باتری بسته به بخشی از نمایشگر اولد انعطاف‌پذیر که روشن می‌شود، تغییر می‌کند. بنابراین، تست‌های بازپخش ویدئو و گردش در وب خود را برای هر دو حالت باز و بسته بودن این گوشی اجرا کردیم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

زمانی که تست باتری گوشی گلکسی فولد سامسونگ را انجام دادیم، نمایشگر کوچک جلو را حساب نکردیم. واقعا این کار معنایی نداشت، چون استفاده از آن روش منطقی برای کار با گوشی نبود. بنابراین، در مورد این گوشی تنها عمر باتری را برای نمایشگر 7.3 اینچ در حالت باز حساب کردیم.

اما گوشی میت ایکس هوآوی در مقایسه با گلکسی فولد کاملا در حالت بسته قابل استفاده است. در حقیقت، تا حدی می‌توانیم روی این گفته تاکید کنیم که بسیاری از کاربران ممکن است از این نمایشگر 6.6 اینچ بخش زیادی از روز را استفاده کنند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

نتیجه تست بازپخش ویدئو روی نمایشگر کامل 8 اینچ با به دست آمدن نتیجه بیش از 12 ساعت واقعا قابل تحسین است. علاوه بر این، با وجود تلاش ما برای پخش ویدئو در نسبت تصویر 16:9، تست ما همیشه ویدئو را در حالت تمام صفحه پخش می‌کرد.

همین قضیه در تست مرورگر دیده شد. گرچه، در مقایسه با آن گردش در اینترنت با استفاده از طول و عرض کامل پنل نمایش یک امتیاز مثبت است. در این بخش امتیاز در کمال تعجب خوب نبود.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

در مورد سرعت شارژ باید بگوییم، گوشی Mate Xs می‌تواند به کمک فناوری سوپر شارژ هوآوی با سرعت حداکثر 55 وات شارژ شود. به کمک شارژر و کابل داخل جعبه آن، شارژ باتری در عرض 15 دقیقه از 0 به 42 درصد رسید. این مقدار پس از 30 دقیقه روی عدد 80 درصد بود و شارژ کامل 57 دقیقه طول کشید.

به نظر ما این نتیجه عالی است، حتی با آن که کمی از عدد تبلیغ شده 85 درصد پس از 30 دقیقه کمتر است.

نکته دیگری که باید در مورد گوشی میت ایکس اس اشاره کنیم نبود قابلیت شارژ بی‌سیم یا شارژ بی‌سیم معکوس است. قبول داریم، استفاده از چنین فناوری‌هایی بخش زیادی از فضای داخلی این گوشی را به خود اختصاص می‌دهد که همین الان بدنه جمع‌وجوری دارد.

با این حال، با توجه به این که گوشی گلکسی فولد سامسونگ از فناوری شارژ Qi در هر دو زمینه پشتیبانی می‌کند، به خودمان حق دادیم شکایت کنیم.

بلندگوها

گوشی Huawei Mate Xs تنها یک اسپیکر کامل در اختیار دارد، ولی بلندگوی مکالماتی می‌تواند نقش اسپیکر دوم را برای جداسازی استریو داشته باشد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

باید دقت کنید چنین راه‌حلی تنها زمان گرفتن گوشی به صورت افقی جواب می‌دهد. زمانی که گوشی را عمودی می‌گیرید، اسپیکر اصلی و بلندگوی مکالماتی بدون هرگونه جداسازی استریو به عنوان یک اسپیکر عمل می‌کنند.

کیفیت صدای بلندگوهای گوشی میت ایکس به طور کلی خوب است، ولی با عالی بودن فاصله دارد. صادقانه بگوییم از انتظار اولیه ما بیشتر است. هرگونه عملکرد بهتری از دستگاه‌هایی با این نوع طراحی واقعا شگفت‌انگیز است.

علاوه بر این، حتی با آن که کیفیت صدای اسپیکرها به ویژه بلند و دقیق نیست و تنها در تست ما امتیاز خوب را به دست آورد، ولی استفاده از یک راه‌حل استریو تاثیر بسزایی روی استفاده از فایل‌های رسانه‌ای روی نمایشگر 8 اینچی FullView می‌گذارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

بخش نرم‌افزاری: سیستم عامل اندروید 10 بدون سرویس‌های گوگل به همراه لانچر 10.0.1

تجربه کار با بخش نرم‌افزاری گوشی میت ایکس اس هوآوی برای افرادی که طی سال‌های اخیر یک گوشی هوشمند هوآوی داشتند، آشنا است. این سیستم عامل ویژگی‌های مشخصی دارد که برای نوع خاص طراحی این گوشی در نظر گرفته شدند، ولی تعداد آن‌ها برخلاف آن چه فکر می‌کنید زیاد نیست.

بیراهه نرویم. گوشی Mate Xs تحت بررسی ما از نسخه 10.0.1 لانچر EMUI استفاده می‌کند که آن را نباید با نسخه 10.1 روی گوشی P40 Pro یا سایر اعضای آن خانواده اشتباه گرفت.

با آن که اختلاف عدد بین این دو ممکن است قابل توجه به نظر نرسد، ولی نسخه 10.1 قابلیت‌های جدید و هیجان‌انگیزی دارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

تعدادی از این قابلیت‌های جدید در گوشی میت ایکس اس نیز دیده می‌شوند مانند حالت چند پنجره جدید، نمایش پاپ‌آپ و ویژگی‌های همکاری مولتی اسکرین.

سایر ویژگی‌ها مانند دستیار هوش مصنوعی سلیای هوآوی کاملا غایب هستند. ابتدا اجازه دهیم با بخش قفل صفحه نمایش شروع کنیم که برای آن می‌توانید قابلیت نمایشگر همیشه روشن را فعال کنید، ولی ترجیحا ساده است. تنها قادر به انتخاب از بین مجموعه کوچکی از سبک ساعات مختلف به همراه قابلیت زمان‌بندی آن هستید.

متاسفانه از این ویژگی تنها در حالت بسته گوشی روی نمایشگر 6.6 اینچ جلو می‎توانید استفاده کنید. هیچ راهی برای نشان دادن این اطلاعات در جناح پشتی گوشی وجود ندارد، حتی با آن که عملا این بخش نیز یک نمایشگر است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

ای کاش هوآوی یک گام بیشتر برداشته باشد و تعدادی انیمیشن جذاب زمان باز کردن گوشی از یک سمت نمایشگر به سمت دیگر استفاده می‌کرد. واقعا وجود آن‌ها می‌توانست با استفاده از طراحی متفاوت این گوشی خلاقانه باشد، ولی شاید راحتی توسعه رابط کاربری EMUI در آینده و به‌روزرسانی‌هایش جلوی این اتفاق را گرفته است.

به طور کلی، قفل صفحه نمایش و صفحه هوم از نظر تعداد گزینه کمی محدود حس می‌شوند. ویژگی آشنای Magazine Unlock هوآوی به همراه یکسری دکمه میانبر با کشیدن دست روی صفحه به سمت بالا دیده می‌شود، ولی فراتر از آن چیز خاصی نمی‌بینیم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

در بخش طراحی در مورد حسگر اثرانگشت گوشی Mate Xs و عملکرد آن صحبت کردیم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

هوآوی همچنین تاکید زیادی روی سیستم امن جداکننده گوشی میت ایکس اس داشته است. این سیستم بخشی از رابط کاربری EMUI 10.0.1 است که در یک سطح میکرو کرنل جدا شده و رتبه‌بندی امنیتی CC EAL +5 را به دست آورده که ظاهرا بالاترین گواهینامه امنیتی است که به سیستم عامل یک دستگاه مصرف‌کننده در سطح جهان داده شده است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

زمانی که گوشی را از حالت قفل خارج می‌کنید، صفحه هوم بسیار آشنایی را می‌بینید. گرچه تنها چیزی که نبود آن حس می‌شود، منو انتخاب نوع صفحه هوم هوآوی است. به عبارت دیگر در گوشی Mate Xs هوآوی خبری از کشوی اپلیکیشن نیست.

جای بخش گوگل فید را در این نسخه از لانچر EMUI بخشی به اسم Today گرفته است. در آخرین صفحه سمت چپ یک کادر جستجو، میانبرهایی به مخاطبان تماس محبوب خود، تصاویر و غیره پیدا می‌کنید، بخش Smart Care (شبیه به قابلیت سلامت دیجیتال اندروید پای) و فید اخبار با خبرهای محلی پر می‌شود که یک سرویس هوآوی کار جمع‌آوری آن‌ها را برعهده دارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

زمان گردش در رابط کاربری متوجه چیز جدیدی نمی‌شویم. گرچه، هوآوی ادعا می‌کند تغییرات زیادی انجام داده است که به نظر ما پشت صحنه انجام گرفتند یا ظریف بوده و شناسایی آن‌ها سخت است. به عنوان مثال، در سراسر محیط رابط کاربری EMUI 10.0.1 لایه‌بندی جدید شبیه به مجله است تا نحوه خواندن محتویات روی صفحه تازه باشد و همچنین یک پالت رنگی جدید به اسم رنگ‌های موراندی را می‌بینیم.

این رنگ‌ها با الهام از نقاش ایتالیایی «جورجو موراندی» ساخته شدند و شامل کلا 6 سایه رنگ خاموش می‌شوند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

در مورد تغییرات پشت صحنه، باید به «موتور تاخیر پویا» (DLE) اشاره کنیم. این قابلیت یک مکانیسم برای اختصاص دادن هوشمندانه منابع سیستم به وظایف پیش زمینه است تا تضمینی برای عملکرد بهینه باشد. گرچه ما از نحوه عملکرد این سیستم جدید مطمئن نیستیم و واقعا نمی‌توانیم آن را تست کنیم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

باید بگوییم از وجود قابلیت حالت تمام سیستمی تیره لذت بردیم. اکثر منوها و اپلیکیشن‌های پیشفرض و سیستمی از این حالت تبعیت می‎کنند و طبق آن تغییر ظاهر می‌دهند. همه چیز در حالت تیره روی نمایشگر عالی گوشی Mate Xs هوآوی عالی به نظر می‌رسد. علاوه بر این، با توجه به ماهیت اولد نمایشگر در شارژ باتری صرفه‌جویی می‌شود.

تجربه نمایشگر بزرگ، مولتی تسکینگ و بهره‌وری

قبل از اتمام بخش نرم‌افزاری بهتر است به تنظیمات مهم و جدید EMUI اشاره کنیم تا مشخص شود تجربه استفاده از گوشی میت ایکس اس در حالت باز آن چطور است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

با آن که رابط کاربری این گوشی از ایده‌آل فاصله دارد چون عملا باید به سه نمایشگر رسیدگی کند (6.6 اینچ در جلو، 6.38 در عقب و 8 اینچ در حالت کامل)، ولی باید هوآوی را بابت امکان مدیریت همه چیز تحسین کرد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

همانطور که قبلا گفتیم، گوشی Mate Xs در حالت تا شده یک نمایشگر معقول 6.6 اینچ دارد که برای استفاده از تقریبا تمامی اپلیکیشن‌های فعلی اندرویدی ایده‌آل است.

این ویژگی در مقایسه با نمایشگر خارجی گلکسی فولد بیشتر به چشم می‌آید که برای استفاده راحت از بسیاری از اپلیکیشن‌ها بیش از حد کوچک و باریک بود.

نمایشگر این گوشی در حالت تمام باز و 8 اینچ خود نسبت تصویر اندکی زشت 8:7.1 را دارد. گرچه، در عمل به نظر می‌رسد با اکثر اپلیکیشن‌ها به خوبی جور در می‌آید. در حقیقت، اکثر اپلیکیشن یک رابط کاربری اختصاصی تبلت دارند که خودکار به استفاده از آن رو می‌آورند.

اگر تصمیم بگیرید اپلیکیشن را در حین تا و باز کردن باز بگذارید، برای استفاده از آن باید اپلیکیشن را ری‌استارت کنید. ولی هرچه توسعه‌دهندگان بیشتر به نمایشگرهای تاشو توجه کنند، این موضوع تغییر خواهد کرد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

برای این که تا جای ممکن سازگاری حفظ شود، هوآوی در گوشی Mate Xs و منو تنظیمات نمایشگر آن یک منو بسیار خوب برای تغییر مقیاس اپلیکیشن دارد. اگر زمان استفاده از هر اپلیکیشن در نمایشگر تاشو مشکل داشتید، می‌توانید مشخص کنید از طول کامل این نمایشگر استفاده نکند و به جای آن نسبت تصویر 16:9را حفظ کند.

برای نمایشگر در حالت باز، سه گزینه برای تغییر اجباری مقیاس اپلیکیشن دارید: تمام صفحه که پیشفرض است و همچنین 4:3 و 16:9.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

گرچه باید اشاره کنیم بسیاری از بازی‌ها واقعا نسبت به ترکیب شناسایی دقت کامل و نسبت تصویر نمایشگر و سپس اجبار به رندر شدن در اندازه متفاوت، واکنش خوبی نشان نمی‌دهند. موقعیت کنترل‌های لمسی بسته به نحوه توسعه بازی می‌تواند به اشتباه تغییر کند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

رابط کاربری EMUI 10.0.1 در گوشی میت ایکس یک سیستم مولتی تسکینگ و چند پنجره‌ای متفاوت دارد. این ویژگی است که اکثر خریداران بالقوه گوشی Mate Xs یقینا انتظار آن را دارند.

ما با خوشحالی باید بگوییم هوآوی در اکثر زمینه‌ها به خوبی قابلیت چند پنجره را اجرا کرده است. استفاده از اپلیکیشن‌ها در حالت نمایش تقسیم صفحه به طور کلی از طریق یک منوی جانبی انجام می‌شود که با کشیدن دست از لبه سمت راست نمایشگر در دسترس است.

ضربه آهسته از آن جا روی یک اپلیکیشن یک پنجره شناور از آن ایجاد خواهد کرد. طبق آن چه ما می‌توانیم بگوییم، تنها می‌توانید یکی از آن‌ها را در یک زمان باز کنید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

برای فعالسازی حالت نمایش تقسیم صفحه باید روی آیکون یک اپلیکیشن فشار طولانی وارد کنید و سپس آن را به بالای یک اپلیکیشن دیگر بکشید که از قبل باز است. می‎توانید هر اپلیکیشنی که انتخاب می‌کنید به این منوی چند پنجره اضافه کنید و اکثر آن‌ها ظاهرا تقریبا بدون زحمت کار می‌کنند و تغییر مقیاس می‌دهند.

نکته‌ای که باید دقت کنید این است که نمی‌توانید اندازه دو اپلیکیشن را در حالت تانشده تغییر دهید. شاید این یک محدودیت منطقی برای حفظ عملکرد خوب بخش نرم‌افزاری است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

گرچه، زمانی که گوشی Mate Xs هوآوی در حالت تا است، تنظیم اندازه اپلیکیشن‌ها در حالت تقسیم صفحه نمایش امکان‌پذیر است.

حداقل چندین ویژگی جالب در قابلیت چند پنجره هوآوی وجود دارد که سطح کاربردپذیری را بالا می‌برند. ابتدا، می‌توانید محتوای خاصی را بین دو اپلیکیشن بکشید و رها کنید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

یک ترفند جالب دیگر امکان بستن دو اپلیکیشن به همراه یکدیگر در حالت نمایش اپلیکیشن‌های اخیر است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

همچنین باید به قابلیتی به اسم App Multiplier اشاره کنیم که واقعا از نحوه کار با آن سر در نیاوردیم که به همراه قابلیت دیگری به اسم Twin Apps در منوی تنظیمات اپلیکیشن‌ها قرار گرفتند.

تا جایی که ما متوجه شدیم، هدف استفاده از App Multiplier باز کردن دو نسخه از یک اپلیکیشن در کنار یکدیگر است، تا یکی از آن‌ها نمایش کلی‌تر از شرایط را داشته باشد و دیگری جزئیات بیشتری را نشان دهد. به عنوان مثال، زمان استفاده از یک اپلیکیشن خبری فهرست مقالات در یک نسخه باز شده از اپلیکیشن و محتویات آن‌ها در دیگری است.

متاسفانه، با وجود تمام تلاشی که کردیم نتوانستیم حتی یک اپلیکیشن بیابیم که بتوانیم به این منو اضافه کنیم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

قبل از جمع‌بندی بخش تغییر شکل و چند نمایشگر بودن گوشی میت ایکس اس، باید به نمایشگر 6.38 اینچ پشتی این گوشی اشاره کنیم. در نسخه فعلی EMUI 10.0.1، این نمایشگر زمانی که گوشی در حالت تا است، متاسفانه فراموش می‌شود.

این نمایشگر به ندرت و حتی به مراتب کمتر به همراه نمایشگر اصلی استفاده می‌شود. ظاهرا تنها زمانی حالت دوم رخ می‌دهد که در اپلیکیشن دوربین یک حالت عکاسی فعال شود تا به سوژه اجازه دهد خودش را در نمایاب ببیند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

از آن جایی که در جلوی گوشی Mate Xs دوربین جلو حضور ندارد، اپلیکیشن‌هایی که توسط Android API استاندارد دسترسی به آن را درخواست می‌کنند، خودکار روی نمایشگر عقب باز می‌شوند. در حقیقت، ظاهرا این تنها راه به کارگیری رابط کاربری روی نمایشگر عقب است. اپلیکیشن‌هایی مانند اسنپ چت و همچنین اپلیکیشن پیشفرض Mirror گوشی چنین رفتاری را دارند.

اگر می‌خواهید از نمایشگر عقب استفاده کنید، ساده‌ترین ترفندی که پیدا کردیم باز کردن اپلیکیشن Mirror و کوچک کردن آن است و پس از آن می‌توانید به استفاده از صفحه هوم ادامه دهید.

ما واقعا دلیل پیدا نکردیم که چرا هوآوی یک تاگل برای جابه‌جایی به استفاده از این نمایشگر لحاظ نکرده است، ولی بدون شک اهمیت آن را از عمد کم کرده‌اند.

سایر تنظیمات لانچر EMUI و قابلیت‌های آن

بعضی از قابلیت‌های جالب دیگر گوشی Mate Xs اپلیکیشنی به اسم دستیار (Assistant) است. این اپلیکیشن با وجود اسم اندکی گول‌زننده که دارد کم یا بیش یک شتابدهنده و دستیار بازی است که اینترفیس و منوی کشویی خود را دارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

گزینه‌های زیادی نیز برای حفظ حریم خصوصی و امنیت دیده می‌شود، از جمله یک صندوق رمز عبور برای اطلاعات لاگین، قفل اپلیکیشن، یک گاوصندوق برای فایل‌ها و همچنین یک فضای کامل خصوصی که یک رابط کاربری کاملا جدا با اپلیکیشن‌ها و فایل‌های مجزا است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

قابلیت Digital Balance جواب مستقیم هوآوی به قابلیت سلامت دیجیتال گوگل است. همچنین قابلیت‌های کنترل والدین دارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

سیستم مسیریابی پیشفرض گوشی میت ایکس اس مانند ژست‌های حرکتی آیفون است یعنی کشیدن دست روی صفحه به سمت بالا برای رفتن به صفحه هوم، کشیدن به سمت بالا و نگه داشتن در وسط برای باز کردن Task Switcher و کشیدن از لبه سمت راست و چپ صفحه برای برگشت به عقب.

بدون شک امکان استفاده از دکمه‌های مجازی کلاسیک را نیز دارید. فراتر از آن تعداد ژست‌های حرکتی کافی دیگر نیز دیده می‌شود.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

یکی از عادات قدیمی هوآوی استفاده از مجموعه اپلیکیشن‌های خودش در رابط کاربری EMUI است. این نکته به ویژه حالا با نبود سرویس‌های گوگل مشهودتر است.

از اپلیکیشن فون منیجر که حالا Optimiser نام دارد می‌توانید به میانبرهایی برای خالی کردن فضای ذخیره‌سازی، تنظیمات باتری، شماره‌های مسدودشده، اسکن ویروس به کمک موتور شرکت آواست و مقدار استفاده از داده موبایل دسترسی داشته باشید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

اپلیکیشن موزیک هوآوی برای گوشی کردن فایل‌های موسیقی Mp3 خوب است و همچنین سرویس موزیک خود هوآوی را در مناطق جغرافیایی سازگار دارد.

همین قضیه را در مورد اپلیکیشن ویدئو اختصاصی این شرکت باید بگوییم که ویدئوهای محلی را پخش می‌کند ولی سرویس استریم ویدئو هوآوی که شبیه به یوتیوب است را دارد. هوآوی با BBC همکاری کرده است تا محتویات جالب‌تری را به ویدئوهای خلاق و خنده‌داری اضافه کند که در سرورهای استریم خود این شرکت پیدا خواهید کرد.

اپلیکیشن Health هوآوی از پیش نصب شده است و قابلیت‌هایی مانند گام شمار دارد. یک اپلیکیشن یادداشت‌برداری و فایل منیجر نیز به چشم می‌خورند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

اپلیکیشن گالری کاملا سفارشی است و می‌توانید آلبوم‌ها را براساس تاریخ عکاسی ببینید و همچنین گلچینی از تصاویر به کمک هوش مصنوعی انتخاب می‌شوند. قابلیت‌های ویرایش تصویر این اپلیکیشن واقعا قدرتمند است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

تم‌ها نیز بخش کاملی از EMUI 10.0.1 را به خود اختصاص دادند. می‌توانید یک تم کامل یا فقط بخش‌هایی از آن را دانلود کنید و مواردی مانند مجموعه آیکون‌ها و کاغذهای دیواری را جداگانه سفارشی کنید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

تقریبا برای هر کاری یک سری ابزار کوچک ساخت هوآوی وجود دارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

با آن که رابطه بین هوآوی گوگل ناخوشایند است، ولی همکاری با مایکروسافت ظاهرا با قدرت پیش می‌رود.

قابلیت همکاری بین چند دستگاه نسبتا تازه به مجموعه قابلیت‌های گوشی‌های هوآوی اضافه شده است، آن را در سری میت 30 این شرکت دیده بودیم.

یک ابزار کنترل از راه دور وجود دارد که به شما اجازه برقراری ارتباط بین یک گوشی هوآوی و یک کامپیوتر دارای ویندوز 10 را می‌دهد. قانونا، این دستگاه تنها باید لپ تاپ مک بوک هوآوی باشد که تمامی بخش نرم‌افزاری لازم را از پیش نصب شده دارد و یک ارتباط بی‌نقص شکل می‌گیرد.

گرچه، می‌توانید اپلیکیشن PC Manager Windows را روی یک دستگاه متفاوت دارای ویندوز 10 نصب و برای برقراری ارتباط تلاش کنید. پس از ایجاد ارتباط بین گوشی و کامپیوتر قابلیت‌های جالبی در اختیار خواهید داشت مانند انتقال فایل با کشیدن و رها کردن و یک حافظه موقت مشترک.

با توجه به نبود سرویس‌های گوگل، هوآوی جایگزین خود را برای پلی استور به اسم اپ گالری دارد. برای نحوه استفاده بهتر از آن و همچنین نصب اپلیکیشن‌های شخص ثالث روی این گوشی در نبود پلی استور، بهتر است مطلب نقد اپ گالری هوآوی را مطالعه کنید.

عمکلرد بخش سخت‌افزاری و نتیجه بنچمارک‌ها

طراحی آینده‌نگرانی گوشی Mate Xs هوآوی به قدری جذاب است که اغلب اوقات به راحتی زیبایی طراحی داخلی آن نادیده گرفته می‌شود. بخش داخلی این گوشی فوق‌العاده پیچیده است و به خودی خود یک موفقیت مهندسی محسوب می‌شود.

هوآوی قصد نداشته است هر چیزی را داخل بدنه باریک این گوشی قرار دهد. به جای آن، بهترین چیپست این شرکت یعنی کرین 990 5G برای انجام وظایف انتخاب شده است. این چیپست براساس فرآیند 7 نانومتری پلاس ساخته شده که زمان استفاده از چنین فضاهای محدودی، کاملا یک امتیاز مثبت است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

هوآوی ادعا می‌کند در چیپست جدید زمان مقایسه با کرین 980، عملکرد پردازنده 23 درصد و عملکرد بخش گرافیک به لطف پردازنده گرافیکی Mali-G76 MP16 به مقدار 39 درصد و عملکرد واحد پردازش عصبی 460درصد بهتر شده‌اند.

افزایش سطح عملکرد خیره‌کننده NPU به لطف استفاده از معماری داوینچی و دو هسته بزرگ و یک هسته کوچک است. از طرف دیگر، استفاده از فرآیند +EUV به همراه مجموعه تلاش‌های کافی در طراحی سخت‌افزار باعث شده است چیپست کرین 990 5G در انجام کارهای پردازنده 23 درصد، گرافیک 32 درصد و واحد پردازش عصبی 290 درصد کارآمدتر باشد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

همانطور که در نقد گوشی P40 هوآوی می‌توانید بخوانید، عملکرد این چیپست تضمین شده است. نکته قابل توجه این جا عملکرد عالی هوآوی با موفقیت قرار دادن تمامی این سخت‌افزار داخل گوشی Mate Xs است.

نکته دیگری که باید اشاره کنیم عملکرد عالی این گوشی در پشتیبانی از هر دو شبکه‌های مستقل (SA) و غیر مستقل (NSA) 5G و همچنین باندهای فرکانس کامل TDD/FDD است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

با نتیجه بنچمارک بالا و سایرین، مشخص است استفاده از چنین سخت‌افزاری بهایی نیز داشته است. در واقع نمی‌توانید آن همه سخت‌افزار را داخل این بدنه کوچک قرار دهید و سپس از پتانسیل کامل آن استفاده کنید. با این حال، هوآوی در گوشی میت ایکس اس نهایت تلاش را کرده است تا هر دو آن‌ها را با یکدیگر داشته باشید.

اگر کمی به نتیجه بنچمارک Geekbench دقت کنیم، می‌توانیم ببینیم که این چیپست در گوشی Mate Xs تمام پتانسیل خود را رو نکرده است. ما پس از انجام مکرر و متعدد بنچمارک‌ها و تایید از سوی نمایندگان هوآوی باید بگوییم خبری از حالت پرفورمنس مخفی نیست.

افت قدرت پردازنده این گوشی آن قدر بد نیست و تنها زمان انجام چنین تست‌هایی مشخص می‌شود، به عبارت دیگر گوشی Mate Xs هوآوی از نظر عملکرد پردازنده همچنان در بین قلمروی پرچم‌دارها قرار می‌گیرد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

زمان انجام کارهای روزمره می‌توانید عملکردی در سطح یکی از بهترین گوشی های هواوی 2020 را انتظار داشته باشید. با این حال، ما می‎خواستیم حداقل تلاش کنیم و بفهمیم اوضاع از چه قرار است.

از آن جایی که افت عملکرد پردازنده تحت فشار بلای چیپست‌های موبایل مدرن است که از خنک‌کنندگی منفعل استفاده می‌کنند، با این موضوع شروع کردیم.

با آن که گرما در این بحث عامل مهم است، گوشی میت ایکس اس در کمال تعجب ما به شکل رایجی تنظیم حرارتی (thermal-throttle) را انجام نمی‌دهد در حقیقت، از نظر فنی این کار اصلا تنظیم حرارتی نیست، بلکه خودتنظیمی عملکرد پردازنده در پس‌زمینه به یک شیوه بسیار کنترل شده است تا در نتیجه آن جلوی رسیدن به یک حد حرارتی و سپس اجبار به افت عملکرد پردازنده گرفته شود.

یکی از مزایای چنین روشی حفظ دمای نسبتا پایین سطح گوشی Mate Xs در طول فشار است. این گوشی برای راحت در دست گرفتن کاملا دمای عالی داشت و هرگز روی آن یک نقطه را ندیدیم که بیش از حد داغ باشد.

بخش زیادی از این دستاورد احتمالا به علت راه‌حل خنک‌کنندگی پیچیده‎ای است که هوآوی برای گوشی میت ایکس اس مهندسی کرده است. شرکت چینی اسم آن را یک «سیستم خنک‌کننده با گرافیت انعطاف‌پذیر پیشرفته» می‌گذارد.

این سیستم یک راه‌حل سه‌لایه‌ای با ماده گرافیک انعطاف‌پذیر و نرم به عنوان پایین‌ترین لایه است که در تماس با منابع گرما قرار می‌گیرد و گرما را از بین لولای گوشی، از یک انتها به انتهای دیگر انتقال و بسط می‌دهد.

انجام این کار شامل گسترش واقعی این مواد در حین جابه‌جایی لولا می‌شود که به گفته هوآوی مانند این است که «ماهی پرنده باله‌های خود را زمانی که روی سطح آب سر می‌خورد باز ‌کند.» هدف نهایی توزیع یکنواخت‌تر حرارت است. آن لایه سپس حرارت خود را به یک سیستم اندکی مرسوم‌تر لوله گرمایی انتقال می‌دهد که در یک محفظه بخار به حداکثر می‌رسد.

ممکن است پیچیده به نظر برسد، ولی در عمل بسیار موثر است. حتی مجموعه دوربین راه‌حل خنک‌کنندگی خودش را به شکل هشت میلیون ریز کپسول گرید هوافضا دارد که گرما را از طریق انتقال فاز جذب و پخش می‌کند.

همچنین باید اشاره کرد هوآوی به ویژه گفته است نسخه لانچر EMUI 10.0.1 روی گوشی میت ایکس اس تحت بررسی ما دقیقا برای مصرف‌کننده نهایی آماده نیست. ظاهرا، در اختیار کاربر نهایی حالت پرفورمنس قرار خواهد گرفت که هوآوی قول می‌دهد عملکرد چیپست این گوشی در حد امتیازهای گوشی P40 و مهمتر از همه حفظ سرعت در دنیای واقعی باشد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

قبل از این که به تست‌های اختصاصی پردازنده گرافیکی برسیم، نگاهی به بنچمارک ترکیبی انتوتو می‌اندازیم. می‌توانید کاملا ببینید گوشی Mate Xs اینجا نیز جایگاه خوبی به دست می‌آورد. گرچه باید اشاره کرد انتوتو تعدادی تست پردازنده گرافیکی onscreen را نیز لحاظ می‌کند که بخشی زیادی از آن دقیقا به درستی روی گوشی میت ایکس اس مقیاس‌دهی نشد.

این قضیه امتیاز اندکی پایین‌تر این تست را تا حدی توضیح می‌دهد.

هرچه بیشتر در جهان جدید نمایشگرهای تاشو و شکل‌های جدید گوشی‌های تاشو پیش می‌رویم، اندروید دائما اینترفیس خود را با آن‌ها وفق می‌دهد. بسیاری از اپلیکیشن‌ها و بازی‌های فعلی حالا با این نمایشگرهای سازش دارند و تغییر اندازه و مقیاس می‌دهند. اوضاع در آینده حتی بهتر خواهد شد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

صحبت تغییر مقیاس بد شد، مجموعه تست‌های onscreen همیشگی GFXBench ما ظاهرا در حالت 8 اینچی کامل نمایشگر گوشی Mate Xs اندکی اشتباه ظاهر می‌شوند. این تست‌ها مانند همیشه در حالت افقی اجرا می‌شوند ولی ظاهری عمودی و کشیده شده دارند.

شاید علت آن موتور گرافیکی خاصی باشد که این بنچمارک استفاده می‌کند، ولی نمی‌توانیم مطمئن باشیم و همچنین بگوییم آیا این تست به صورت داخلی در طول و عرض کامل نمایشگر رندر شده یا این کار با یک دقت متفاوت از نسبت تصویر 8:7.1 انجام و سپس کشیده شده است.

این قضیه یک مثال کامل از چنین مشکلاتی است که کاربران با وضعیت فعلی اکوسیستم اپلیکیشن‌های اندروید ممکن است با آن روبرو شوند. گرچه، اکثر بازی‌های مدرن در این رابطه مشکلات به مراتب کمتری دارند.

اکثرا به راحتی با نسبت تصویر عجیب نمایشگر سازگار می‌شوند و میدان دید را براساس آن توسعه می‌دهند. برای سایر اپلیکیشن‌ها می‌توانید از بخش تنظیمات اجبار به اجرا در نسبت تصویر 16:9 یا 4:3 را انتخاب کنید.

همچنین در تنظیمات نمایشگر گزینه‌ای به اسم دقت پویا وجود دارد. با آن که ما کاملا نتوانستیم منظور بخش پویای آن را متوجه شویم، ولی از آن می‌توان برای ایجاد یک محدودیت دقت پایین‌تر از دقت بومی 2480 در 2200 پیکسل استفاده کرد و به صورت بالقوه باعث بهبود عملکرد پردازش و نمایش محتوا روی صفحه و فریم ریت‌ها شد.

گرچه باید حواستان باشد، بعضی از بازی‌ها بسته به برنامه‌نویسی خود دقت را خودشان تغییر می‌دهند و نتیجه اجرای بعضی دیگر موقعیت اشتباه کنترل‌های لمسی است. در هر صورت اگر از یک گیم‌پد استفاده کنید، مشکلی نخواهید داشت.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

فقط به خاطر کامل بودن بنچمارک‌ها، تست‌های offscreen بنچمارک GFXBench را برای تمامی تست‎های مطابق onscreen بالا انجام دادیم. این تست‌ها به چند دلیل مفید هستند.

ابتدا با قطعیت می‌توانیم تایید کنیم رندر محتویات به صورت offscreen به درستی انجام می‌شود، چون شمارش نرخ فریم کاملا تطبیق دارد، بدون این که گوشی Mate Xs در حالت تا یا بسته باشد.

جدا از آن، ما مقدار خاصی از تفاوت بین عملکرد off-screen قابل انتظار پردازنده گرافیکی Mali-G76 MP16 داخل دو گوشی P40 Pro هوآوی و گوشی میت ایکس اس می‌بینیم.

به عنوان یادآور باید بگوییم در این خصوص، ما دقت نمایشگر را کاملا از معادله خارج کردیم، بنابراین هر گونه تفاوت را باید به چیز دیگری نسبت داد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

پس از بررسی کامل، نتوانستیم حتی یک مقصر برای این موضوع پیدا کنیم. ما از تست‌هایمان در گذشته می‌دانیم که گرم کردن یک چیپست تا نقطه تنظیم حرارتی با تنها فشار روی پردازنده گرافیکی بسیار، بسیار سخت است.

حتی با وجود این، اجرای پشت سر هم چند تست GFX منجر به کاهش شمارش نرخ فریم شد. به همراه این موضوع خبری از گرم شدن سطح گوشی به هیچوجه نبود تا به این عقیده برسیم، خود هوآوی عمدا عملکرد پردازنده گرافیکی را در بعضی از موارد محدود کرده است.

شاید سیستم هوشمند تبلیغ شده کرین گیمینگ پلاس ربطی به این قضیه دارد. مطمئن نیستیم.

پس از تماس با هوآوی در این رابطه، اطلاعات بیشتری در مورد مدیریت بیلدها و بهینه‌سازی اندروید به دست آوردیم. ظاهرا، همچنان در سطح نرم‌افزارهای بهینه‌سازی‌های کافی باید انجام شود تا بتوان از عهده مدیریت عملکرد پنل نمایش با دقت واقعا بالا و با قابلیت تغییر دقت گوشی Mate Xs برآمد.

جدا از آن، تفاوت‌های بهینه‌سازی خاصی در سطح پایه بین نسخه EMUI 10.0.1 این گوشی و بیلد 10.1 دستگاه‎های سری P40 وجود دارد.

در کنار این مسائل باید به زحمت توسعه‌دهندگان شخص ثالث اشاره کنیم که همچنان باید برای سازگاری با نمایشگرهای جدید و ایجاد یک تجربه یک‌دست‎تر تلاش کنند. به عنوان مثال، برخلاف رفتاری که بنچمارک GFXBench در گوشی میت ایکس اس نشان داد، تست 3FMark زیر با نسبت تصویر ثابت 16:9 بدون هرگونه کشیدگی تصویر اجرا شد. امیدواریم این رفتار خاص و تفاوت عملکرد پردازنده گرافیکی در آینده به حداقل برسد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

با این حال، حتی در وضعیت فعلی مهم است اشاره کنیم گوشی Mate Xs توانست عملکرد گیمینگ از خود در هر دو حالت تاشده و باز نشان دهد. بدون شک، این سطح عملکرد در حد دستگاه‌های به خوبی بهینه‌شده دیگر و به ویژه دستگاه‌هایی که برای گیمینگ رقابتی بهینه شدند نیست. حتی در مقایسه با بعضی از گوشی‌های خود هواوی در سطح پایین‌تری قرار می‌گیرد.

کاستی در نتیجه بنچمارک‌ها با تجربه کار با این دستگاه با طراحی و اندازه متفاوت جبران می‌شود. انجام حتی سنگین‌ترین بازی‌ها روی این گوشی سریع و واکنش‌گرا است. اگر واقعا دوست دارید جزو خریداران ابتدایی گوشی میت ایکس اس باشید، باید خودتان را برای تعدادی تغییرات «پیچیده» و هر از چند گاهی مشکلات در بحث استفاده از بعضی اپلیکیشن‌ها و بازی‌ها آماده کنید.

دوربین گوشی Mate Xs هوآوی

گوشی میت ایکس اس هوآوی با وجود محدودیت اندازه یک مجموعه دوربین چهارگانه بسیار قدرتمند دارد. با آن که کیفیت دوربین در حد گوشی‌های اعضای خانواده P40 نیست، ولی انتقاد نباید کرد.

مجموعه دوربین گوشی نزدیک به آن چه است که در گوشی P30 هوآوی دیده بودیم. در حقیقت با توجه به این که طراحی اولیه گوشی Mate Xs یا ترجیحا Mate X در گذشته انجام شده و تعویض آرایش دوربین و به‌روزسانی آن به تغییرات جدی نیاز داشته است، نباید از این موضوع تعجب کنیم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

دوربین اصلی یک حسگر 40 مگاپیکسل با اندازه 1/1.7 اینچ و یکی از طراحی‌های شاخص هوآوی با فیلتر RYYB است که به گفته این شرکت توانایی بهتری در جمع‌آوری نور به همراه موارد دیگر دارد. با توجه به ماهیت این فیلتر، خروجی تصویر دقت 10 مگاپیکسل خواهند داشت.

عکاسی با دقت کامل 40 مگاپیکسل نیز امکان‌پذیر است. باید بگوییم این بهترین مشخصات چنین ماژول دوربینی نیست. به عنوان مثال، گوشی P30 Pro هوآوی یک لنز روشن‌تر f/1.6 به همراه قابلیت لرزشگیر اپتیکال تصویر و فوکوس خودکار لیزری به جای لنز با ضریب اف f/1.8 گوشی میت ایکس اس دارد.

چنین مسائلی به سختی مشکل حادی برای این گوشی تاشوی هوآوی به شمار می‌رود که همچنان مجهز به دوربین‌های قدرتمندی است.

این گوشی دو یا اگر ماژول زمان پرواز سه بعدی را حساب کنید، سه دوربین دیگر دارد: دوربین فوق عریض 16 مگاپیکسل که مجددا شبیه به دوربین گوشی P30 است و قابلیت فوکوس خودکار لیزری را ندارد و به جای آن از فوکوس خودکار تشخیص فازی استفاده می‌کند، به عبارت دیگر این دوربین می‌تواند تصاویر ماکرو با نزدیک شدن تا حد 2.5 سانتی‌متر به سوژه بگیرد و دوربین 8 مگاپیکسل تله‌فوتو با زوم اپتیکال 3 برابر و قادر به ثبت تصاویر با زوم هیبرید 5 برابر و حداکثر 30 برابر دیجیتال.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

این دوربین همچنین تنها دوربین دارای قابلیت OIS در بین سایرین است. منصف باشیم، دو دوربین دیگر عملکرد خوبی با AIS (لرزشگیر تصویر با هوش مصنوعی هوآوی) و EIS (لرزشگیر الکترونیک تصویر) نشان می‌دهند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

پیش از بررسی کیفیت دوربین گوشی میت ایکس اس هوآوی، نگاهی به اپلیکیشن دوربین، رابط کاربری و ویژگی‌های آن می‎اندازیم. چیز واقعا غیر عادی اینجا دیده نمی‌شود. کلید شاتر در سمت راست صفحه به همراه یک سوئیچ برای فعال کردن حالت سلفی است.

حالت عکاسی سلفی در این گوشی همانطور که می‌توانید تصور کنید، به شیوه جالبی عمل می‌کند. زمان استفاده از این حالت ملزم به تا کردن گوشی می‌شوید و سپس به شما یاد داده می‌شود گوشی را بچرخانید تا دوربین اصلی روبرویتان قرار گیرد. حالت سلفی یکی از معدود مواردی است که واقعا از قسمت 6.38 اینچ عقب نمایشگر استفاده می‌کنید.

در حقیقت، هرگونه استفاده نیازمند به دوربین سلفی، تماس تصویری یا اپلیکیشنی که بخواهد از دوربین جلو استفاده کند، منجر به استفاده از نمایشگر عقب خواهد شد.

اسلایدر انتخاب حالت عکاسی تقریبا ساده و بدون نیاز به توضیح است. ورودی آخر آن چند حالت بیشتر در خود دارد مانند اسلوموشن، پانوراما، اسناد، نقاشی نور و غیره.

بعضی از تاگل‌های سمت چپ رابط کاربری دوربین نیازی به توضیح ندارند از جمله میانبر تنظیمات و کنترل‌های فلاش. به کمک دکمه شبیه به نوار فیلم می‌توانید فیلترها را نمایان کنید. دکمه هوش AI سیستم هوش مصنوعی مستر (Master AI) هوآوی را فعال می‌کند که به صورت پیشفرض فعال نیست.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

یکی از دستاوردهایی که هوآوی با چیپست کرین 990 5G به آن دست پیدا کرده است نسل پنجم پردازشگر سیگنال تصویر (ISP) با بهبود 15 درصد توان عملیاتی پیکسل است.

این IPS همچنین قابلیت کاهش پارازیت دو دامنه‎ای، عملکرد بهتر فیلمبرداری در شب و پشتیبانی از فیلترینگ سه بعدی و تطبیق بلوک (BM3D) برای حداکثر 30 درصد کاهش بهتر پارازیت دارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

مجددا به رابط کاربری اپلیکیشن دوربین بر می‎گردیم. آخرین دکمه سمت چپ وارد یک حالت دستیار بصری می‌شود. این حالت برای شناسایی اشیاء برای اهداف خرید و همچنین اسکن بارکد است.

آیکونی که کمی شبیه به کتاب بوده  احتمالا برای نمایش نه چندان جالب طراحی گوشی Mate Xs است. این آیون نمایشگر عقب را خاموش یا روشن خواهد کرد. انجام این کار در هر دو حالت عکاسی و فیلمبرداری امکان‌پذیر است و سوژه می‌تواند پس از فعال بودن آن خودش را در حین عکاسی یا فیلمبرداری درون نمایاب ببیند.

قابلیت جالبی بوده و تنها مرتبه‌ای است که دیدیم گوشی میت ایکس اس همزمان از هر دو نمایشگر جلو و عقب خود استفاده کرد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

حالت عکاسی پرو نیز وجود دارد. کنترل‌های ایزو از 50 تا 204800 و سرعت شاتر از 1/4000 تا 30 ثانیه قابل تغییر هستند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

منوهای تنظیمات براساس حالتی که وارد آن می‌شوید فرق می‌کند. نتیجه آن جداسازی تنظیمات تصاویر و ویدئوها است و حتی اجازه کنترل مستقل دقت برای دوربین فوق عریض را می‌دهد.

با این روش می‌توانید حالت 40 مگاپیکسل را روی دوربین اصلی فعال کنید. گرچه، استفاده از یک تاگل برای آن به مراتب روش راحت‌تری بود.

دقت فیلمبرداری حداکثر 4K است. نرخ فریم نیز بالاتر از 60fps نیست. هیچ راهی برای خاموش کردن قابلیت لرزشگیر هنگام فیلمبرداری پیدا نکردیم. با آن که چنین رفتاری از هوآوی جای تعجب ندارد، ولی کمی تغییر بد نبود.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

عکاسی در حالت تانشده واقعا جالب است و گرچه ذاتا خاطرات منفی عکاسی با تبلت را به یاد می‌آورد، ولی واقعا انجام آن با گوشی Mate Xs اصلا چنین نتیجه‌ای ندارد. گرچه، همچنان کمی عجیب و تنها راه امکان‌پذیر گرفتن گوشی و دسترسی به دکمه شاتر بدون مسدود کردن دیدتان است.

کیفیت دوربین اصلی گوشی میت ایکس اس هوآوی

کیفیت دوربین گوشی Mate Xs جای تعجب ندارد با توجه به استفاده از حداکثر سخت‌افزار دوربین گوشی P30، شبیه به آن باشد. گرچه، خروجی تصویر کاملا مشابه نیست. بلکه، مشخص است هوآوی با موفقیت توانسته است از سخت‌افزار و بخش نرم‌افزاری قدرتمند این گوشی استفاده کند تا یک پردازش تصویر اصلاح‌ شده‌تر و بهتر را ببینیم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

تصاویر دوربین اصلی به صورت پیشفرض با دقت 3648 در 2736 پیکسل و 10 مگاپیکسل ذخیره می‌شوند و سطح مناسبی از جزئیات دارند. بدون شک، استفاده از دوربین با دقت بالاتر جزئیات بیشتری را ثبت می‌کرد، ولی جزئیات تصاویر از حد کافی بیشتر است.

در مورد جزئیات به ویژه در الگوهای هندسی ریز باید بگوییم کمی با آن چه در دنیای واقعی هستند، فرق دارند. چنین چیزی نتیجه استفاده از یک حسگر با فیلتر Bayer است.

دامنه دینامیک تصاویر و یکنواختی رنگ بی‌نظیر است. گرچه، علم رنگ هوآوی ممکن است سلیقه همگان نباشد. نتیجه استفاده از آن تصاویری با اندکی ظاهر خاموش‌تر، به عنوان مثال در مقایسه با پرچم‌دارهای اخیر سامسونگ است.

همچنین سطح شارپ بودن تصاویر کمی کمتر است. گرچه، این گفته به معنای انتقاد نیست. با آن که هر دو روش بدون شک مزایای خاص خود را دارند، ولی می‌توانیم پردازش تصویر هوآوی را بالغانه‌تر بدانیم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

ظاهر خاموش این تصاویر را می‌توان به هوای فوق‌العاده ابری روز عکاسی نسبت داد. اکثر تصاویر در چنین شرایطی از فعال شدن قابلیت HDR نفع می‌برند.

گوشی Mate Xs هوآوی یک حالت اختصاصی HDR دارد، ولی دقیقا آن چه ما فکر می‌کردیم نیست چون تصاویر را اشباع با رنگ‌های واقعا غنی ثبت می‌کند. گرچه گزینه‌ای به اسم MASTER AI وجود دارد که به کمک تاگل روی اینترفیس اصلی اپلیکیشن دوربین فعال می‌شود.

تاثیر آن روی اکثر تصاویر ما ظریف، ولی با این حال لذت‌بخش بود. نتیجه استفاده از آن کمی شارپ شدن بیشتر تصاویر و بالا آوردن اندک سطح اشباع بودن رنگ آن‌ها است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

ما قطعا فکر می‌کنیم بیشتر از تغییرات ساده‌ای که گفتیم، پشت صحنه بهینه‌سازی‌هایی در جریان است. از آن جایی که به کاربردن تنهای این تغییرات در مرحله پس از پردازش تصاویر نتایج مشابهی به همراه ندارد.

علاوه بر این، گاهی اوقات بدون توجه به فعال بودن یا نبودن هوش مصنوعی، رابط کاربری دوربین پیام «شارپ کردن» تصویر را نشان می‌دهد و باید دوربین را ثابت نگه داریم. ما به سختی تفاوتی را بین قبل و بعد از استفاده از آن مشاهده کردیم، بنابراین حالت Master AI کاملا قابلیتی متفاوت است. تنها با روشن نگه داشتن آن مزایایش را دیدیم.

همانطور که قبلا گفتیم، امکان عکاسی با دقت کامل 40 مگاپیکسل وجود دارد. انجام این کار با توجه به ماهیت حسگر منفعت کمی به همراه دارد. رندر «هنرمندانه» الگوهای ریز خاص که قبلا گفتیم در حالت 40 مگاپیکسل واقعا بیش از حد می‌شود

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

استفاده از MASTER AI در حالت 40 مگاپیکسل نیز وجود دارد و تقریبا تاثیر مشابه و به طور کلی مثبتی روی تصاویر می‌گذارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

قبل از این که به سایر دوربین‌ها و حالات عکاسی در گوشی میت ایکس اشاره کنیم، یک مشکل بارز وجود دارد که به دفعات هنگام عکاسی با دوربین اصلی 40 مگاپیکسل مشاهده کردیم.

گاهی اوقات این دوربین به سادگی تصمیم می‌گیرد تعادل سفید خود را آشکارا و کاملا سریع بالا ببرد. ما ابتدا در حالت 40 مگاپیکسل متوجه این موضوع شدیم و فکر کردیم به آن ربط داشته باشد. عکاسی در محیط کم نور منطقی است این مشکل را شدیدتر کند. امیدواریم، هوآوی با یک به‌روزرسانی نرم‌افزاری آن را رفع کند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

تصاویر دوربین تله‌فوتو گوشی میت ایکس اس

حتی با آن که دوربین تله‌فوتو گوشی Mate Xs دقت 8 مگاپیکسل دارد، ولی خروجی تصاویر آن دقیقا مشابه با دوربین اصلی و با دقت 3648 در 2736 پیکسل است. به عبارت دیگر، تصاویر تحت‌تاثیر افزایش مقیاس قرار می‌گیرند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

سطوح زوم این دوربین را قبلا توضیح دادیم. تصاویر با زوم 3 برابر کاملا شارپ و با جزئیات هستند، گرچه در بعضی نواحی خاص کمی ابهام تصویر و گرفتگی وجود دارد. دامنه دینامیک قابل درک است در مقایسه با دوربین اصلی کمی کمتر باشد.

اما نکته مثبت، کیفیت رنگ مشابه بین این دو دوربین است. شاید البته در الگوریتم پردازش تصاویر زوم شده کمی اشباع‌تر باشند. ما به طور کلی از نتایج راضی هستیم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

زمان عکاسی در زوم 5 برابر تمام اطراف قاب تصویر  ظاهر ملایمی دارند که کاملا طبیعی است. اگر نخواهید کاملا روی این تصاویر زوم کنید، به خوبی قابل استفاده هستند.

گرچه، زمان عکاسی زوم باید کمی برای فوکوس خودکار محتاط‌تر باشید. با آن که سیستم PDAF روی گوشی Mate Xs هوآوی عملکرد عالی دارد، ولی گاهی اوقات می‌تواند فوکوس نکند. این اتفاق در روز نسبت به شب به مراتب کمتر رخ می‌دهد.

گرچه، باید بگوییم ظاهرا یک دعوای همیشگی بین سیستم OIS عالی دوربین وجود دارد که واقعا به کیفیت تصاویر در زوم در سطوح بالاتر و PDAF کمک می‌کند. گاهی اوقات زمانی که دوربین یک پن بزرگتر یا لرزش تصاویر را در قاب صحنه کشف می‌کند و لرزشگیر اپتیکال تصویر به همراه لرزشگیر الکترونیک تصویر را اندکی تغییر مکان می‌دهند و تنظیم می‌کنند، چنین رفتاری باعث اشتباه فوکوس خودکار می‌شود.

گرچه، تمامی این مسائل مجددا دقت بالا و به سختی یک مشکل حاد است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

تصاویر با زوم 30 برابر اگر دست کاملا بی‌حرکت باشد می‌توانند به درد بخورند. گرچه، تصاویر کاملا شارپ نیستند، ولی همچنان می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

بدون شک، برای مقایسه تصاویر زوم را با روشن بودن MASTER AI نیز گرفتیم. تاثیر مثبت آن وجود دارد، ولی در واقع کیفیت باثباتی را نمی‎بینیم، به ویژه زمانی که زوم را افزایش می‌دهید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
زوم 5 برابر با روشن بودن هوش مصنوعی
بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
زوم 5 برابر با روشن بودن هوش مصنوعی
بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
زوم 30 برابر با روشن بودن هوش مصنوعی
بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
زوم 30 برابر با روشن بودن هوش مصنوعی

کیفیت دوربین فوق عریض گوشی میت ایکس اس هوآوی

دوربین فوق عریض 16 مگاپکسل گوشی Mate Xs با توجه به هدف اصلی که دارد یعنی ثبت یک صحنه عریض، عملکرد خوبی از خود به جا می‌گذارد، گرچه واقعا بیش از حد چشمگیر نیست.

اطراف قاب تصویر به شکل قابل توجهی ملایم است. اعوجاج بشکه‌ای اطراف لبه‌ها شدیدتر هستند. دامنه دینامیک طبیعتا در مقایسه با دوربین اصلی محدودتر بوده و رنگ‌ها کمی بیشتر خاموش هستند. مقدار پارازیت این تصاویر در مقایسه با دوربین اصلی کمی بیشتر است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

استفاده از حالت Master AI جای تعجب ندارد یکنواختی رنگ تصاویر را بهتر می‌کند، بخشی از مشکل ملایم بودن تصویر را از بین می‌برد و سطح اشباع بودن رنگ‌ها را افزایش می‌دهد. استفاده از این حالت برای دوربین فوق عریض یک اثر به ویژه عجیب به همراه دارد که می‌تواند تصادفی باشد.

با این حال، ما نمی‌توانیم حس نکنیم تصاویر گرفته شده با این حالت در سمت چپ قاب اعوجاج بشکه‌ای بیشتر و در سمت راست کمتر دارند. عجیب است، خودمان نیز می‌دانیم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

چون دوربین فوق عریض گوشی Mate Xs قادر به فوکوس خودکار است، می‌توانید از آن برای حالت ماکرو استفاده کنید. نتایج استفاده از این دوربین برای عکاسی از نمای نزدیک واقعا جالب است. در زیر دو تصویر گرفته شده از نمای نزدیک با این دوربین و دوربین اصلی را مقایسه کردیم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
نمای نزدیک با دوربین فوق عریض
بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
نمای نزدیک با دوربین اصلی

تصاویر سلفی و پرتره

همانطور که قبلا اشاره کردیم به دلیل نبود دوربین جلو در گوشی میت ایکس اس از دوربین اصلی و نمایشگر عقب آن در حالت بسته برای عکاسی سلفی و پرتره استفاده می‌شود.

هر زمان که یک اپلیکیشن درخواست استفاده از دوربین «سلفی» می‌کند، نتیجه آن فعال شدن خودکار نمایشگر عقب به جای اصلی است. در نتیجه این تصمیم هرگز نمی‌توانید با نمایشگر کامل 8 اینچ گفتگوی تصویری انجام دهید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

جدا از آن، زمان عکاسی سلفی چندان تجربه خوشایندی نداشتیم، چون از دوربین فوق عریض در حین استفاده از حالت سلفی، نمی‌توانید استفاده کنید. علت آن قابل درک نیست، چون این دوربین قابلیت فوکوس خودکار دارد، حتی می‌تواند تصاویر ماکرو بگیرد و یک گزینه عالی برای ثبت تصاویر سلفی عریض بود.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

همانطور که ممکن است تصور کنید، کیفیت تصاویر سلفی عالی است. آن قدر خوب که تقریبا وسوسه شدیم از گوشی Mate Xs به عنوان یک دستگاه عالی برای ویدئو بلاگینگ استفاده کنیم.

البته تا زمانی که به این حقیقت کنار بیایید که هر مرتبه گوشی را روی یک گیمبال یا یک مونوپاد و هرگونه پایه گوشی استاندارد برای این منظور قرار می‌دهید، الزاما نمایشگر تاشده آن را به یک سمت فشار می‌دهید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

در حالت عکاسی سلفی به فیلترهای زیباتر کردن چهره دسترسی دارید. الگوریتم زیباتر کردن چهره هوآوی اکثرا رفتار شدیدی از خود نشان نمی‌دهد، بنابراین از روشن بودن پیشفرض آن شاکی نیستیم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
حالات زیبایی تصویر سلفی - حداکثر
بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
حالات زیبایی تصویر سلفی - خاموش
بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
rbtحالات زیبایی تصویر سلفی - متوسط

گوشی میت ایکس اس یک حالت اختصاصی پرتره نیز دارد. دو دوربین اصلی و تله‌فوتو با سطح زوم 2 تا 3 برابر، می‌توانند از آن استفاده کنند. مجددا امکان استفاده از دوربین فوق عریض را ندارید که به نظر ما یک محدودیت عجیب است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

دو منو وجود دارد، یکی برای تنظیم شدت زیباتر کردن و چهره و دیگری برای افکت‌های گوناگون. حتی روی بعضی از آن‌ها برند لایکا دیده می‌شود. همچنین شاخص تشخیص چهره نشان می‌دهد در فاصله و زاویه درست برای شناسایی صحیح قرار دارید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

تصاویر پرتره طبق انتظار با توجه به عملکرد دوربین‌ها در بالا واقعا عالی هستند.

دوربین فیلمبرداری گوشی Mate Xs هوآوی

گوشی میت ایکس اس هوآوی می‌تواند با تمامی دوربین‌های خود ویدئوهایی با حداکثر دقت 4K بگیرد. همچنین به راحتی می‌توانید از بین دو حالت 30fps و 60fps انتخاب کنید. باید اشاره کنیم دوربین تله‌فوتو به صورت ذاتی قادر به فیلمبرداری با 60fps نیست، بنابراین ویدئوهایی که در این حالت و با این دوربین می‌گیرید به سادگی برش دوربین اصلی هستند و به ویژه ظاهر خوبی ندارند.

ویدئوهای زوم را تا زوم 5 برابر می‌توانید بگیرید. گرچه، در اکثر حالات زوم به اندازه کافی از برش و درون‌یابی تصویر استفاده می‌شود. توانایی تنظیم سطح زوم در حین فیلمبرداری نیز خوب است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

در مورد کاستی‌ها باید به نبود توانایی ضبط فیلم‌های 8K و نرخ فریم بالاتر از 60fps اشاره کنیم. همچنین، با آن که لرزشگیر الکترونیک تصویر به اندازه کافی جای تحسین دارد، ولی خوب بود آن را می‌توانستیم برای موارد کاربردی خاص غیرفعال کنیم.

با دوربین اصلی 40 مگاپیکسل شروع می‌کنیم که کیفیت ویدئوها بسیار عالی و در سطح یک پرچم‌دار واقعی است. جزئیات کافی، ظاهر همه چیز یکنواخت و شارپ بودن لبه‌ به لبه و دامه دینامیک نیز جای ستایش دارند.

تنها انتقادی که به ویدئوهای 4k 30fps دوربین اصلی گوشی Mate Xs داریم، اندکی خاموش بودن رنگ‌ها است. مجددا، همه چیز بستگی به سلیقه شخصی دارد.

زمان استفاده از حالت 60fps با دوربین اصلی، متوجه رفتار عجیبی شدیم. زمانی که دو ویدو با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه با کدک h.264 می‌گیرید، هر دو یک استریم ویدئو AVC به همراه صدای استریو AAC و فرمت MP4 دارند.

تا این جا همه چیز استاندارد است، ولی اگر به بیت‌ریت‌ها نگاه کنیم برای ویدئوی 30fps حدود 40 مگابیت در ثانیه و دیگری کمتر و 30 مگابیت در ثانیه است.

البته کیفیت این ویدئوها در مقایسه با نمونه‌های با نرخ 30 فریم بر ثانیه بدتر نیست. شاید هوآوی از یک ترفند بیت‌ریت متغیر برای صرفه‌جویی در فضای ذخیره‌سازی استفاده می‌کند.

فیلمبرداری با دقت فول اچ‌دی مجددا فیلم‌هایی در حد یک پرچم‌دار را نشان می‌دهد. به سختی تفاوتی در پردازش دیده می‌شود و از پیوستگی کیفیت آن‌ها با ویدئوهای 4K خوشحال هستیم. تفاوت عجیب بیت‌ریت ویدئوهای 30 و 60fps همچنان دیده می‌شود.

دوربین تله‌فوتو گوشی میت ایکس اس در بین سایر برادران خود تنها حسگر با قابلیت OIS است. گرچه لرزشگیر AIS در اختیار هر سه دوربین با عملکرد عالی قرار دارد

ویدئوهای فوق عریض دوربین 16 مگاپیکسل گوشی Mate Xs نیز کاملا خوب هستند. در مقایسه با ویدئوهای دوربین اصلی کمی افت جزئیات و مقداری شارپ بودن کمتر تصویر به ویژه اطراف گوشه‌ها وجود دارد. دامنه دینامیک نیز تقریبا به همان مقدار عریض نیست.

گرچه، تفاوت بین این دو نوع ویدئو زیاد نیست. دوربین فوق عریض حتی می‌تواند رنگ‌ها را بسیار مشابه رندر کند، با آن که شاید کمی بیشتر خاموش هستند.

زمان فیلمبرداری با دوربین فوق عریض پایین آوردن دقت فیلم به فوق اچ‌دی همچنان به نظر ما نتایج قابل قبولی ثبت می‌شود. گرچه، یقینا در حد ویدئوهای 4K نیستند. ما عملا هیچ شکایتی در مورد عملکرد سیستم لرزشگیر در ویدئوهای فوق عریض نداریم، به خوبی کار می‌کند و ظاهر نهایی ویدئو عالی است.

دوربین 8 مگاپیکسل گوشی میت ایکس اس هوآوی مشکلاتی دارد. ما زمان عکاسی نسبت به میل آن به شکار فوکوس شاکی بودیم که احتمالا به سخت‌افزار OIS ربط دارد.

مشکل فوکوس خودکار حتی زمان فیلمبرداری مشهودتر است. علاوه بر آن، دوربین 40 مگاپیکسل مشکل حفظ تعادل سفید دقیق داشت، ظاهرا دوربین تله‌فوتو نیز مشکل مشابهی را تجربه می‌کند. گرچه، در این مورد، ظاهرا ایزو به صورت تصادفی کم و زیاد می‌شود.

جدا از این مسائل، ویدئوهای در زوم 3 برابر ظاهر عالی دارند. جزئیات به اندازه کافی و دامنه دینامیک حتی رضایت‌بخش است. ضربه آهسته روی نمایاب برای ظاهر شدن قابلیت نورسنجی نقطه‌ای ظاهرا اکثر اوقات ب اصلاح رفتار اشتباه خودتنظیمی تصادفی آن کمک کرد

ویدئوهای در زوم 5 برابر گوشی Mate Xs همچنان قابل استفاده هستند. ویدئوهای بیشتر از آن تا 30 برابر به کمک زوم دیجیتالی ثبت می‌شوند. هوآوی نهایت تلاش خود را می‌کند بدون ثبت بیش از حد پارازیت این ویدئوها را ثبت کند، ولی اکثر اوقات نتیجه آن بیهوده است.

لرزشگیر همیشه روشن هوش مصنوعی هوآوی عملکرد عالی در حالت فیلمبرداری با زوم 3 برابر دارد. جدا از آن، در زوم 5 برابر و به ویژه بالاتر و 30 برابر، OIS، زوم و لرزشگیر همیشه به خوبی با یکدیگر همکاری نمی‌کنند.

ظاهرا، بخش نرم‌افزاری در حین تلاش برای حفظ هر چه ممکن ثبات تصویر و «روان» بودن آن، حدسیاتی می‌زند که کاربر قاب تصویر و لرزش را بیش از حد تغییر نخواهد داد، بنابراین نهایت تلاش خود را می‌کند زوم را در یک بخش مشخص از تصویر انجام دهد که از قبل رفع لرزش شده است.

کیفیت تصویر دوربین گوشی Mate Xs در محیط کم نور

قدرت عکاسی فعلی گوشی‌های هوآوی یک شبه به دست نیامده است. چنین موضوعی به ویژه در گوشی میت ایکس اس نمایان است، چون این گوشی حتی بدون استفاده از جدیدترین نسل سخت‌افزار دوربین این شرکت می‌تواند تصاویر عالی بگیرد.

عکاسی در شب به ویژه حوزه‌ای است که غول چینی در چند نسل اخیر گوشی‌های خود درخشان ظاهر شده است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

ما این بخش را با گرفتن تصاویر مختلف زمان غروب آفتاب شروع می‌کنیم و همچنین برای مقایسه همان تصاویر را با روشن بودن گزینه Master AI می‌گیریم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
با روشن بودن گزینه هوش مصنوعی
بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
با روشن بودن گزینه هوش مصنوعی

مانند قبل، از بهبود کیفیت کلی تصاویر به دنبال استفاده از این حالت راضی هستیم که بخشی از ملایم بودن قاب تصویر را رفع می‌کند، پارازیت کمتر می‌شود، به طور کلی کمی سطح شارپ بودن تصویر بیشتر است و حتی مدت زمان عکاسی زیاد طول نمی‌کشد.

گرچه، باید بگوییم زمان بررسی گوشی Mate Xs و عکاسی برای این که بهترین تصویر را بگیریم، به ویژه زمانی که نور ایده‌آل نیست، مجبور به ثبت چند تصویر شدیم.

البته منظور ما را بد برداشت نکنید، هرگز ثبت مجدد یک عکس برای اطمینان از این که همه چیز در فوکوس قرار دارد بد نیست، ولی برای برخی از افراد زحمت اضافه است. امیدواریم در به‌روزرسانی‌های آینده دوربین ثبات کیفیت در تصاویر را بیشتر ببینیم.

این گوشی همچنین در اختیار تمام دوربین‌های خود قابلیت استفاده از Night Mode را قرار داده است. برای بررسی تاثیر استفاده از آن، ابتدا چند تصویر با دوربین اصلی گوشی Mate Xs در شب گرفتیم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

کیفیت تصاویر واقعا عالی است. جزئیات و دامنه دینامیک خوبی به چشم می‌خورد. سایه‌ها و نواحی بسیار روشن به خوبی متعادل هستند. رنگ‌ها نیز ظاهر عالی دارند. درست مانند عکاسی در روز، کیفیت این تصاویر یک مثال عالی هستند که چطور در هر نسل پردازش دوربین بهترین گوشی های هوآوی بهتر شده است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
با روشن بودن گزینه هوش مصنوعی
بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
با روشن بودن گزینه هوش مصنوعی

مجددا استفاده از Mater AI ظاهرا باعث بهتر شدن کیفیت تصاویر می‌شود. ثبات بین کیفیت تصاویر به نظر یک مشکل اساسی برای دوربین گوشی میت ایکس اس است. نتایج عکاسی با روشن بودن این گزینه واقعا چشمگیر است.

چون به موضوع افزایش کیفیت دوربین طی نسل‌های مختلف اشاره کردیم، باید بگوییم اوضاع در بخش نرم‌افزاری واقعا در مقایسه با گوشی  Huawei P30با وجود مجموعه دوربین بسیار مشابه، کاملا فرق کرده است.

به عبارت دیگر ممکن است گوشی Mate Xs سخت‌افزار دوربین قدیمی‌تر داشته باشد، ولی از نظر نرم‌افزار دوربین از جدیدترین نسل آن استفاده می‌کند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

بدون شک می‌توانیم علایم این تغییر را ببینیم. با بررسی بعضی از تصاویری که قبلا با گوشی P30 در شب گرفتیم، اغلب اوقات می‌توانیم ببینیم دوربین اصلی 40 مگاپیکسل با ایزو در محدوده 2000 تا 2500 عکس می‌گیرد.

ولی دوربین گوشی میت ایکس اس به ندرت در صحنه‌های تست ما فراتر از ایزو 1500 پیش رفت. بدون شک، به اندازه کافی نور مصنوعی در اطراف وجود داشت.

اما، با این حال یک تفاوت قابل توجه بین آن‌ها وجود دارد و نشان می‌دهد هوآوی الگوریتم HDR پیشفرض و عکاسی محاسبه‌ای گوشی خود را بهتر کرده است تا بتواند تصاویر نهایی عالی را با نوردهی کمتر و احتمالا مقدار پارازیت پایین بگیرد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
Night mode روشن
بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
Night mode روشن

برای استفاده از حالت Night Mode باید تا 7 ثانیه صبر کنید و تا جای ممکن لرزش دست نداشته باشید. همچنین نکته عالی دیدن پیش‌نمایشی از فرآیند انباشت تصویر در زمان آنی می‌بینید.

به نظر ما صبر کردن بیشتر برای ثبت تصاویر اشکال ندارد، ولی تا زمانی که واقعا محیط اطراف تاریک نباشد، چون بین کیفیت تصاویر نهایی حالت Night Mode و تصاویر معمولی فرق زیادی نیست. به ویژه اگر Master AI را روشن کنید.

بدون شک، بسته به شرایط نوری اطراف فرق دارد. ولی به نظر ما، الگوریتم‌های پیشفرض دوربین هوآوی به قدری پیشرفت کردند که در اکثر موارد به استفاده از حالت اختصاصی Night Mode نیاز نباشد.

قبل از بررسی کیفیت دوربین فوق عریض و تله‌فوتو گوشی میت ایکس اس، همچنین تصاویری را با حالت دقت کامل 40 مگاپیکسل در شب گرفتیم که در ادامه می‌بینید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
گزینه هوش مصنوعی روشن
بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
گزینه هوش مصنوعی روشن

مجددا، این حسگر برای استفاده در این حالت ساخته نشده است. از نظر افزایش سطح جزئیات تاثیر قابل توجهی در مقایسه با تصاویر 10 مگاپیکسل دیده نمی‌شود. همچنین، فرآیند debayering در شب واقعا ضعف محاسباتی نشان می‌دهد. مسائلی مانند مصنوعات تصادفی نسبتا همیشه دیده می‌شوند.

عکاسی به صورت زوم در شب واقعا ایده‌آل نیست. حتی دوربین تله‌فوتو در سطح زوم 3 برابر اپتیکال خود با توجه به استفاده از  لنز تاریک با ضریب اف f/2.4 تصاویر خوبی نمی‌گیرد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
گزینه هوش مصنوعی روشن
بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
گزینه هوش مصنوعی روشن

با آن که این تصاویر برای استفاده در رسانه‌های اجتماعی همچنان مناسب هستند، ولی بیشتر از سلیقه ما کیفیت ملایم دارند و همه چیز در زوم 5 برابر حتی بدتر می‌شود.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
گزینه هوش مصنوعی روشن
بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
گزینه هوش مصنوعی روشن

همین حرف را می‌توانیم در مورد دوربین فوق عریض بزنیم. گرچه ظاهرا کمی تصاویر بهتر با جزئیات بیشتر می‌گیرد. در مقابل، تصاویر آن اغلب میزان نوردهی کمی دارند. بدون شک قفل کردن یک نورسنجی نقطه‌ای توصیه می‌شود.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآویبررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
گزینه هوش مصنوعی روشن
بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
گزینه هوش مصنوعی روشن

استفاده از Night Mode واقعا می‌تواند کیفیت تصاویر دوربین فوق عریض و تله‌فوتو را در شب بهتر کند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
زوم 5 برابر با Night Mode روشن
بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
زوم 5 برابر با Night Mode روشن
بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
زوم 3 برابر با Night Mode روشن
بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
زوم 3 برابر با Night Mode روشن
بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
دوربین فوق عریض با Night Mode روشن
بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی
دوربین فوق عریض با Night Mode روشن

همچنین چند فیلم در شب گرفتیم. بدون شک، هیچگونه شکی نداشتیم که دوربین اصلی می‌تواند ویدئوهای عالی بگیرد. ولی، در کمال تعجبی ویدئوهای که با دوربین فوق عریض در شب گرفتیم مانند یک امتیاز مثبت اضافه و قابل استفاده هستند.

جمع‌بندی

گوشی میت ایکس اس هوآوی یک محصول عالی بوده، ولی رای نهایی در مورد آن یک چالش واقعی است.

از یک سو پس از تست تمامی امکانات این گوشی، احساس می‌کنیم این نقد طولانی کلیت مطلب را حتی بیان نکرده است. جدا از زیبایی خیره‌کننده این گوشی و واقعیت کاستی‌های اجتناب‌ناپذیر ناشی از آن، گوشی Mate Xs بدون شک اکثر ماموریت مهم خود را انجام می‌دهد؛ تبدیل شدن به ستاره جمع، طنازی با اهالی رسانه، بالا بردن بحث‌ها در مورد خود و در نهایت مهر تاییدی روی قدرت مهندسی شرکتی که آن را ساخته است.

یک «Halo product» تمام این اهداف را دارد و هوآوی به خوبی در آن موفق بوده است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

گوشی میت ایکس اس هوآوی برخلاف نسل ابتدایی خود، محصولی فراتر از تنها برای به نمایش گذاشتن دستاورد فناوری است. تفاوت بین این دو مانند تفاوت یک ماشین مفهومی در یک نمایشگاه ماشین با محصولی مانند یک «فوق ماشین» واقعی است واستفاده از گوشی Mate Xs بدون شک مانند یک فوق ماشین لذت‌بخش است.

درست مثل چنین ماشینی که قطعا به بهای کاستی‌هایی در بخش کاربردپذیری لحظات هیجان‌انگیز فراوانی برایتان به همراه می‌آورد، کار با این گوشی مانند یک گوشی هوشمند همیشگی نخواهد بود و تجربه کاربری مخلوطی از کنار آمدن با سازش‌ها و شگفتی است.

تنها گوشی که در حال حاضر در بازار به عنوان رقیب گوشی میت ایکس اس هوآوی وجود دارد، گلکسی فولد سامسونگ است که در واقع در حالت ثانویه و اصلاح‌شده خود قرار دارد.

حتی با آن که ما به صورت طبیعی میل داریم این دو گوشی را در یک واگن قطار به عنوان بزرگترین سفیران فناوری نمایشگرهای تاشو قرار دهیم، ولی در حقیقت آن‌ها دو هیولای کاملا متفاوت هستند.

ما تازه شروع به درک احتمالاتی کردیم که با فناوری پنل‌ نمایش تاشو امکان‌پذیر است و هر جنبه از مقایسه بین این دو گوشی به سلیقه شخصی بر خواهد گشت. واقعا سخت است بدون غرض و میل شخصی بگوییم کدام یک از آن‌ها سطح بهره‌وری بیشتر و تنوع کاربری بهتر دارد.

حتی ادعا به دوام بهتر هر کدام از این دو سخت‌تر است. به راحتی می‌توان گفت گوشی گلکسی پنل شکننده داخلی خود را حفظ کرده است، ولی انتخاب ویژه مواد اولیه از سوی این شرکت و سطح روی پنل تاشو گوشی آن اخیرا بسیار هیاهو به پا کرده است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی Mate Xs هوآوی - میت ایکس اس هوآوی

ما واقعا از تجربه کار با گوشی Mate Xs لذت بردیم. همانطور که هر فرد علاقه‌مند به گوشی‌های هوشمند و به طور کلی فناوری لذت خواهد برد. این گوشی یک دستگاه عالی است که مرزهای فناوری را به روش‌های گوناگون جابه‌جا می‌کند و اجازه می‌دهد نگاهی به آینده بالقوه این صنعت بیاندازیم.

گوشی میت ایکس اس تعریف یک «Halo product» برای هوآوی و همچنین فناوری نمایشگر تاشو است و فقط قصد ندارد نشان دهد چه چیزی امکان‌پذیر است، بلکه همچنین آن را به جلو پیش می‌برد و در واقع به عنوان یک محصول مخصوص کاربر نهایی به نقطه دوام می‌رسد.

با تمام این صحبت‌ها، آیا ما واقعا چنین گوشی را خواهیم خرید؟ خیر. حقایق مالی و کاربردی همچنان جلوی این تصمیم را می‌گیرند. اما با این حال، به نظر ما گوشی Mate Xs یک نقطه عطف مهم و به صورت دیوانه‌واری جالب برای آینده صنعت گوشی‌های هوشمند است که هوآوی با آن با یک 1 تیر 2 نشان زده است: به رخ کشیدن تخصص خود و همچنین ساخت یک محصول تقریبا بی‌عیب برای کاربر نهایی.

نکات مثبت:

  • سطح عالی از کاربردپذیری، گوشی در هر دو حالت تا و باز ظاهر آشنایی دارد.
  • نمایشگر 8 اینچی FullView عالی است و خط تا به سختی دیده می‌شود.
  • در حالت تا سریعا به یک گوشی هوشمند معمولی تغییر شکل می‌دهد.
  • سرعت شارژ عالی است، 0 تا 80 درصد تنها در 30 دقیقه
  • چیپست کرین 990 5G عملکردی در حد یک پرچم‌دار دارد.
  • کیفیت دوربین به طور کلی عالی است و تصاویر سلفی جزو بهترین‌ها قرار می‌گیرند.

معایب:

  • نمایشگر بسیار بی حفاظ است و به سختی تمیز می‌شود.
  • لایه بالایی بریدگی‌هایی در لبه دارد تا حس کنید با یک نمونه محصول اولیه روبرو هستید.
  • ماندگاری شارژ باتری قابل قبول است ولی عالی محسوب نمی‌شود.
  • دوربین فوق عریض در حالت سلفی قابل استفاده نیست.
  • بخش نرم‌افزاری ترفندهای ویژه‌ای برای کار با چنین دستگاهی ندارد.
  • به قابلیت مولتی اسکرین رابط کاربری رسیدگی کامل نشده است.
  • استفاده از بعضی از اپلیکیشن‌ها و بازی‌های محبوب می‌تواند کلافه‌کننده باشد و بعضی از آن‌ها به دلیل نبود سرویس‌های موبایل گوگل کار نمی‌کنند.

منبع: gsmarena.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟