فهرست عنوانها
گوشی Mi 10 شیائومی به همراه سایر اعضای خانوادهاش در ماه فوریه معرفی شدند. خانوادهای که ظاهرا هنوز رو به رشد است و محصولات ارزشمند و با قیمت خوبی به آن اضافه میشود مانند گوشی Mi 10 Youth 5G که یکی از ارزان ترین گوشی های 5G است.
ما قبلا گوشی Mi 10 Pro 5G شیائومی را نقد کردیم که یکی از بهترین گوشی های 2020 است و با مجموعه دوربین متنوع خود رقبا را میتواند شرمنده کند. اما این گوشی همچنین تقریبا 1000 دلار قیمت دارد که هضم آن کمی سخت است.
بنابراین این مطلب را به نقد و بررسی گوشی Mi 10 5G شیائومی اختصاص دادیم. دستگاهی که حس و حال و ظاهری ممتاز و عملا مشابه با مدل پرو دارد، ولی با این حال قیمت آن به مراتب کمتر است. گرچه، با وجود این قیمت کمتر توانسته است دوربینهای مشابهی داشته باشد که واقعا خوشمان آمد. فقط باید ببینیم به عنوان یکی از بهترین گوشی های شیائومی چه حرفهایی برای گفتن دارد.
مشخصات گوشی Mi 10 شیائومی:
- بدنه: 162.5 در 74.8 در 9 میلیمتر، 208 گرم؛ شیشه خمیده گوریلا گلس 5 در عقب و جلو، بدنه فلزی؛ مقاومت در برابر پاشیدن رطوبت؛ عرضه شده به رنگهای سبز، خاکستری و گلد
- نمایشگر: سوپر امولد، 6.67 اینچ، دقت 1080 در 2340 پیکسل، نسبت تصویر 19.5:9، تراکم پیکسلی 386 پیکسل در هر اینچ؛ نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز؛ پشتیبانی از استاندارد +HDR10
- چیپست: اسنپدراگون 865 (7 نانومتری پلاس): پردازنده هشت هستهای (1 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.84 گیگاهرتز و 3 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 650
- حافظه: 8 یا 12 گیگابایت رم، 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.0
- سیستم عامل: اندروید 10، لانچر MIUI 11
- دوربین عقب: لنز عریض (اصلی): 108 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1/1.33 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، طول کانونی معادل 25 میلیمتر، گشادگی دریچه دیافراگم f/1.69، فوکوس خودکار تشخیص فازی (PDAF)، لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS). دوربین فوق عریض: 13 مگاپیکسل، 12 میلیمتری، ضریب اف f/2.2، فوکوس ثابت. لنز ماکرو: 2 مگاپیکسل، ضریب اف f/2.4، فوکوس خودکار. ماژول عمقسنج: 2 مگاپیکسل، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.4
- دوربین جلو: 20 مگاپیکسل، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.0، اندازه پیکسل 0.9 میکرومتر، قابلیت فیلمبرداری فول اچدی
- دوربین فیلمبرداری: دوربین عقب: 8K با نرخ 30 فریم بر ثانیه، 4K با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه، فول اچدی با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه
- باتری: 4780 میلیآمپر ساعت، سرعت شارژ سریع 30 وات، پشتیبانی از استاندارد شارژ USB-PD، شارژ بیسیم 30 وات، شارژ بیسیم معکوس
- اتصالات: 5G، بلوتوث 5.1، NFC، استاندارد a/b/g/n/ax/ax وایفای، جیپیاس دوتایی، درگاه یواسبی C، پورت مادون قرمز
- سایر مشخصات: بلندگوهای استریو متقارن اختصاصی؛ حسگر اثرانگشت اپتیکال زیر نمایشگر
گوشی Mi 10 Pro 5G شیائومی جدا از اندکی افزایش ظرفیت باتری و سرعت شارژ سیمی آهستهتر، تقریبا با برادر بزرگتر و حرفهای خود فرقی ندارد. همچنان نمایشگر زیبای 6.67 اینچی سوپر امولد با پشتیبانی از استاندارد +HDR10 و نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز را میبینیم.
چیپست قدرتمند اسنپدراگون 865 نیز به همراه سایر ویژگیهای ممتاز مدل پرو حفظ شده است و فقط این جا و آن جا اختلافهایی وجود دارد.
ما به خوبی مطمئن هستیم گوشی Mi 10 شیائومی در جایگاه خود یکی از بهترین گوشی های پرچمدار شیائومی است. یک سوال بزرگ که باقی میماند این است که آیا این گوشی با توجه به قیمت کمتر در مقایسه با گوشی Mi 10 Pro و بیشتر در مقایسه با مدلهای ارزانتر شیائومی مانند گوشی Mi Note 10 Pro و Mi 10 Youth 5G گزینه مناسبی برای خرید است یا نه.
کاملا مشخص است که مدل استاندارد Mi 10 عجیب در بین بهترین گوشی های شیائومی با دو طیف قیمت مختلف گیر کرده است. بنابراین تا انتها همراه روکیدا باشید، چون میخواهیم ببینیم این گوشی با توجه به وضعیت دشوار خود توانایی رسیدن به موفقیت در بازار فروش را دارد یا نه. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید)
محتویات جعبه فروش گوشی Mi 10 5G شیائومی
جعبهگشایی گوشی Mi 10 5 شیائومی کاملا برای ما جالب بود. منظور ما وجود مثلا لوازم جانبی خاص منتقدان گوشی یا موارد مشابه نیست. قضیه این جا است که زمان باز کردن جعبه فروش گوشی Mi 10 Pro 5G کمی جا خورده بودیم.
یک نکته عجیب نبود رابط پورت یواسبی C به 3.5 میلیمتری بود که در جعبه مدل استاندارد وجود داشت. همچنین داخل جعبه یک قاب محافظ شفاف محکم را میبینیم. بابت آن همیشه قدردان هستیم، چون با خیال راحت میتوانید از دستگاه خود فورا استفاده کنید.
اما آن سوی ماجرا را نگاه کنیم، برخلاف مدل پرو که روی نمایشگر آن یک محافظ صفحه بسیار نازک نصب شده بود، در مدل معمولی گوشی Mi 10 از این خبرا نیست. با این حال، ما به اندازه کافی به استقامت و دوام شیشه محافظ گوریلا گلس 5 روی پنل پشتی و جلوی هر دو مدل پرو و استاندارد اطمینان داریم.
نکته دیگر این که در جعبه فروش مدل پرو یک شارژر بسیار قدرتمند 65 وات قرار داده شده بود که دلیل آن منطقی است. 65 وات به نوعی یک طراحی محبوب و جوابگوی سرعت شارژ 50 وات دل پرو است و کاربر همچنین از آن میتواند برای شارژ سایر محصولات شیائومی مانند لپتاپهایش استفاده کند.
ولی در جعبه فروش گوشی Mi 10 شیائومی تنها یک شارژر 30 وات قرار داشت. مجددا کاملا منطقی است، چون شارژر 30 وات نیز محبوب بوده و به صورت انبوه تولید شده است. از طرفی تصمیم شیائومی با توجه به سرعت شارژ سیمی کمتر این مدل به 30 وات، جای سوال ندارد.
طراحی گوشی Mi 10 5G شیائومی
طراحی گوشی Mi 10 شیائومی نکات دوستداشتنی زیادی دارد. طراحی به خوبی اصلاح شده «ساندویچ شیشهای» را با تمام مزایا و معایبش میبینیم. همین حرف را در مورد نمایشگرهای روزبهروز محبوبتر خمیده میتوان زد.
با خیال راحت میتوانیم بگوییم اگر گوشی Mi 10 Pro برایتان جذاب است، مدل استاندارد نیز چنین ویژگی دارد. چون هر دو گوشی مشابه هستند.
تنها دلیلی که میتوانیم برای آن فرض کنیم، صرفهجویی شیائومی در هزینههای ساخت است و واقعا نمیتوانیم بگوییم مشکلی وجود دارد، چون طراحی مورد نظر ترند روز است و ظاهر زیبایی دارد. علاوه بر این، خرید قاب محافظ برای گوشی Mi 10 شیائومی بدون تفاوت بین مدل استاندارد و پرو راحتتر است.
به هرحال، در مدل استاندارد Mi 10، یک ورقه خمیده از شیشه گوریلا میبینیم. خمیدگی بیش از حد یا با زوایای بسیار تند نیست. پنل پشتی کمی در مقایسه با طرفین نمایشگر که به سمت پایین خمیده میشوند، بیشتر خمیده است تا این دو بخش نامتقارن باشند. با این حال، چنین تصمیمی در طراحی درست است چون استفاده از یک نمایشگر بیش از حد خمیده یا به نوعی «سرریز» مانند گوشی میت 30 پرو هوآوی اغلب اوقات منجر به بروز مشکلاتی مانند لمس ناخواسته یا حذف کنترلهای فیزیکی میشود.
در گوشی mi 10 شیائومی این عیب وجود ندارد. بدنه فلزی میانی با این حال به اندازه کافی پهن است تا هر دو دکمه سنتی تنظیم حجم صدا و پاور را در خود جا دهد. هر دو موقعیت آرگونومیک مناسبی در سمت راست گوشی دارند.
کیفیت کلی گوشی Mi 10 شیائومی واقعا محکم حس میشود. شیشه گوریلا گلس 5 برای آسایش خیال در برابر ترک خوردن به اندازه کافی محکم است، گرچه اگر کمی دست و پا چلفتی هستید، خرید یک قاب و همچنین محافظ صفحه نمایش را پیشنهاد میکنیم.
اما حتی آنهایی که از گوشی خود زیاد مراقبت میکنند از خرید یک قاب نفع میبرند، چون ظاهر مات پنل پشتی گوشی Mi 10 شیائومی واقعا به راحتی لک میافتد و همچنین بسیار لیز است.
اما مدل استاندارد برخلاف مدل پرو که تنها در دو رنگ سفید و خاکستری عرضه شده است، تنوع رنگی بیشتری دارد.
مدل تحت بررسی ما به رنگ خاکستری است ولی بسته به زاویه دید و تابش نور میتواند به متالیک تا آبی و حتی اندکی سبز تغییر رنگ دهد. دو مدل سبز و گلد هلویی این گوشی باید واقعا جذابتر باشند، آن قدر که احتمالا پوشاندن این زیبایی به کمک قاب تصمیم سختی است.
گرچه، مجموعه دوربین عقب گوشی Mi 10 کمی برآمده است تا خرید یک قاب منطقی به نظر برسد.
گوشی Xiaomi Mi 10 حتی با وجود این طبیعت فوقالعاده لیزی که دارد محکم و راحت در دست جا میگیرد و بدنه فلزی شکل کاملی دارد تا کمی جاگیری این گوشی در دست محکمتر باشد.
نکته دیگری که باید اشاره کنیم موقعیت دوربین فوق عریض است که پایینترین لنز را در مجموعه دوربین عقب تشکیل میدهد و بیش از حد پایین است. خودتان را آماده کنید تا آن را به دفعات با انگشت اشاره خود تصادفا لمس کنید.
اگر گوشی را برای یک ثانیه به طرف جلو بچرخانیم، متوجه حفره نمایشگر میشویم که خیلی زود به آن عادت میکنید و بیش از حد توی چشم نیست. لنز دوربین 20 مگاپیکسل جلو در مقایسه با کل اندازه بریدگی کاملا کوچک است.
هر دو گوشی Mi 10 شیائومی و مدل پرو کاملا ضد آب نیستند. ولی شیائومی ادعا میکند پاشیدن تصادفی رطوبت روی آنها مشکلی به وجود نخواهد آورد تا برای بردن گوشی زیر باران مشکلی نداشته باشید. با این حال، خرید یک پرچمدار که کاملا ضد آب نباشد کمی توی ذوق میزند.
کنترلها
در مدل استاندارد مانند گوشی Mi 10 Pro آرایش سنتی کلیدهای کنترلی دیده میشود. تایید هویت کاربر بر عهده حسگر عالی اپتیکال زیر نمایشگر بوده که سرعت بالایی دارد و همچنین قابل اعتماد است.
در این گوشی چراغ وضعیت وجود ندارد و کاربر به جای آن باید به قابلیت نمایشگر همیشه روشن گوشی خود تکیه کند. بدون شک، بین این دو تفاوت وجود دارد و بهای استفاده از ویژگی دوم شارژ باتری است.
با این حال، اکثر عناصر بصری و انیمیشنها از جمله انیمیشن در حین شارژ گوشی واقعا جذاب بوه و روی طراحی آنها کار شده است.
جایگاه بلندگو در گوشی Mi 10 شیائومی کمی متفاوت و مانند همیشه نیست. در لبه بالایی پنل جلو یک بلندگوی مکالماتی کوچک است. این گوشی مانند برادر بزرگتر خود یک جفت اسپیکر استریو دارد که بلندگوی دوم در انتهای آن قرار گرفته است.
در بخش تست بلندگو به کیفیت آنها بیشتر اشاره میکنیم ولی باید بگوییم با آن که شیائومی را بابت کیفیت بلندگوهای گوشی Mi 10 شیائومی تحسین میکنیم، ولی موقعیت آنها میتوانست بهتر باشد.
تا حد زیادی علت آن به این قضیه بر میگردد که وجود دو توری بلندگو در هر دو طرف گوشی باعث میشود زمان گرفتن گوشی به حالت افقی به راحتی با دست پوشانده شوند.
باید به پورت تابنده نور مادون قرمز نیز اشاره کنیم که از حضور آن در حاشیه بالایی خوشحالیم. این گوشی همچنین از کارت حافظه خارجی پشتیبانی نمیکند و مدل تحت بررسی ما تک سیم است. با این حال، مدل دو سیم کارت گوشی Mi 10 نیز وجود دارد که دو سیم کارت با قطع نانو قبول میکند.
نمایشگر گوشی Mi 10 شیائومی
یکی از بهترین نکات در مورد گوشی Mi 10 5G شیائومی این است که پنل نمایش عالی برادر بزرگتر خود را به ارث برده است. این نمایشگر سوپر امولد 6.67 اینچی بدون شک از نظر کیفیت در بین رقبا شاخص و متمایز است.
متاسفانه دقت این پنل نمایش تنها فول اچدی پلاس است، ولی با توجه به تراکم پیکسلی 386 پیکسل در هر اینج کیفیت شارپی را میبینیم. این مقدار برای نمایشگری با این اندازه بیشتر از حد مناسب است. علاوه بر این، دقت پایینتر نمایشگر الزاما به معنای کارآیی توان مصرف بیشتر است. گرچه، قبول داریم روی یک پنل اولد این مقدار آن چنان زیاد نیست.
امتیاز دیگر این پنل نمایش نرخ تازهسازی 90 هرتز است. با آن که هر عددی بالای 60 هرتز همچنان عالی است، ولی پرچمدارهای فعلی استاندارد را به 120 هرتز افزایش دادند.
تستها را با سنجش مقدار روشنایی نمایشگر گوشی Mi 10 شیائومی شروع میکنیم که در حالت تنظیم نور صفحه به صورت دستی به امتیاز قابل احترام 522 نیت میرسد. در محیط روشن و تنظیم نور صفحه به صورت خودکار، عدد عالی 854 نیت به دست آمد تا واقعا درخور یک پرچمدار باشد.
تنظیمات رنگ نمایشگر این گوشی در حالت پیشفرض روی گزینه «خودکار» است و نهایت تلاش خود را میکند بسته به شرایط نور محیطی رنگها و مقدار روشنایی را تنظیم کند.
در منو تنظیمات نمایشگر جدا از این حالت دو حالت «اشباع» و «Original Color» را نیز میبینیم. در حالت اشباع، همانطور که اسم آن نشان میدهد رنگها اشباعتر میشوند تا یک برجستگی خاص و بیشتر مناسب یک پنل «اولد» را داشته باشند. برخلاف حالت خودکار، در این حالت نمایشگر خودکار سعی نمیکند براساس شرایط نوری خارجی پارامترهای خود را تنظیم کند.
سپس به حالت سوم میرسیم که نتیجه استفاده از آن دقیقترین رنگها با پشتیبانی از فضای رنگ DCI-P3 است. در این حالت متوسط deltaE 1.7 با حداکثر انحراف 3 را اندازه گرفتیم که خبر از یک نمایشگر کاملا کالیبره شده میدهد.
جدا از این سه حالت، منو طرح رنگی در بخش تنظیمات نمایشگر همچنین پیش تنظیماتی برای دمای رنگ گرم و خنک، یک صفحه مدرج برای تنظیم نقطه سفید و یک بخش پیشرفته با 4 پیش تنظیمات پوشش رنگ بیشتر و تمامی اسلایدرهایی دارد که ممکن است دوست داشته باشید. تعداد گزینهها آنقدر زیاد است که ممکن است واقعا آشفته شوید.
ما برای تست بیشتر نمایشگر گوشی Mi 10 شیائومی در بخش پیشرفته با پیش تنظیمات پوشش رنگ تغییراتی انجام دادیم، ولی به نتایج بهتر از حالت «Original Color» نرسیدیم، بنابراین به نظر ما یک کاربر معمولی به این همه امکانات نیاز ندارد و فقط باید بابت قابلیت سفارشیسازی این بخش یک امتیاز بیشتر به شیائومی بدهیم.
مدل استاندارد Mi 10 مانند برادر حرفهای خود از استاندارد +HDR10 پشتیبانی میکند و سطح گواهی Widevine DRM آن L1 است. به عبارت دیگر میتوانید در تمام سرویسهای استریم فیلم کاملا از ویدئوهای HDR با حداکثر دقت لذت ببرید.
عمر باتری و سرعت شارژ گوشی Mi 10 5G شیائومی
گوشی Mi 10 Pro در بخش باتری با توجه به استفاده از یک سلول 4500 میلیآمپر ساعت کم و کاستی نداشت. مدل استاندارد حتی یک باتری بزرگتر 4780 میلیآمپر ساعت در بدنهای به همان ابعاد دارد. علت آن میتواند به نظر ما فضای آزادتر داخل باتری پس از تغییرات در نوع لنزهای دوربین باشد. با این حال، از آن استقبال میکنیم.
با تنظیم حالت نمایشگر روی 90 هرتز، تستهای باتری را شروع میکنیم. بخواهیم مستقیما با آمار 10 Pro مقایسه کنیم به لطف باتری اندکی بزرگتر ماندگاری بیشتر شارژ باتری را در سه تست تماس صوتی اینترنتی، گردش در وب با وایفای و بازپخش ویدئو دیدیم.
تصویر زیر نتایج این سه تست را در حالت 60 هرتز نمایشگر نشان میدهد.
با توجه به افزایش محبوبیت نمایشگرهای با نرخ تازهسازی تصویر بالا، موضوع تنظیمات پویای نرخ تازهسازی بیشتر و بیشتر شنیده میشود و زمانی که به آن فکر میکنید منطقی است. چون پایین آوردن نرخ تازهسازی تصویر از 90 هرتز در منابع گوشی و همچنین شارژ باتری صرفهجویی میکند.
ما ابزار نرمافزاری خودمان را برای پیگیری نرخ فریم فعلی نمایشگر در حین استفاده از گوشی برای انجام کارهای مختلف داریم و رفتار کاملا متفاوتی را در بین شرکتهای مختلف دیدیم.
رابط کاربری MIUI گوشیهای شیائومی ظاهرا برای تصمیم به استفاده از حالت 60 یا 90 هرتز به شناسایی شناسه اپلیکیشن تکیه دارد و یک رفتار محافظکارانه را برای اشتباه نکردن در پیش میگیرد، یعنی تنها در اپلیکیشنها شناخته شده خاص نرخ تازهسازی را کاهش میدهد.
به عبارت دیگر، زمانی که نمایشگر گوشی Mi 10 شیائومی را روی حالت 90 هرتز قرار میدهید و سپس اپلیکیشنهای خاصی مانند یوتیوب، نت فلیکس یا ویدئو پلیر پیشفرض سیستمی را باز میکنید، خودکار بدون این که کاربر اصلا متوجه شود روی حالت 60 هرتز میرود.
سایر شرکتها مانند وان پلاس ظاهرا برای این تغییر خودکار از ترفندهای هوشمندانهتر استفاده میکنند مانند شناسایی ویدئو پلیر در حالت تمام صفحه که همچنان به رابط کاربری در اپلیکیشنهایی مانند یوتیوب اجازه میدهد با نرخ تازهسازی بالا رندر شود.
منظور ما این نیست که روش لانچر MIUI شیائومی بدتر یا خوبتر است، فقط دوست داشتیم به متفاوت بودن آن اشاره کنیم.
از طرفی همانطور که ممکن است پس از دقت متوجه شده باشید، این گفتهها خلاف آن چه است که تفاوت تست بازپخش ویدئو در بخش باتری نشان میدهد. ما نیز در ابتدا تعجب کردیم، ولی در واقع ابزار تست سفارشی باتری ما از سوی رام MIUI یک ویدئو پلیر تشخیص داده نمیشود و گوشی در سراسر تست نرخ تازهسازی تصویر را 90 هرتز نگه داشت که فقط هدر دادن منابع است، چون نرخ تازهسازی بالاتر زمان دیدن یک ویدئو با نرخ 30 فریم بر ثانیه تاثیر چندانی ندارد.
تنظیم پویای نرخ تازهسازی تصویر نمایشگر یک موضوع جالب و جدید است که در آینده به آن بیشتر رسیدگی میکنیم. در حال حاضر، کاربران بهتر است تا این حد بدانند که رفتار یک گوشی در این زمینه در مقایسه با یک گوشی دیگر و به صورت بالقوه از یک اپلیکیشن تا اپلیکیشن دیگر متفاوت است.
همچنین منطقی است بدانیم چه زمانی باید از نرخ تازهسازی تصویر بالا استفاده کنیم و براساس آن تاگل مربوطه را به صورت دستی خاموش یا روشن کنیم، چون بدون شک روی ماندگاری شارژ باتری تاثیر قابل توجهی میگذارد.
تکمیلکننده عملکرد ماندگاری شارژ باتری گوشی Mi 10 شیائومی سرعت شارژ قابل قبول آن است. بدون شک در سطح مدل پرو نیست، ولی سرعت 30 وات همچنان کافی و در سطح یک گوشی مدرن است.
باتری مدل تحت بررسی ما در عرض 10 دقیقه از 0 به 20، نیم ساعت به 53 و یک ساعت به 91 درصد رسید. شارژ کامل باتری تقریبا 72 دقیقه طول کشید.
بلندگوهای استریو عالی
یکی از ویژگیهای شاخص گوشی Mi 10 شیائومی یقینا استفاده از اسپیکرهای استریو عالی است. نه تنها بلندگوهای مدل استاندارد و پرو از نظر ظاهری مشابه هستند، بلکه رفتار بسیار مشابهی نیز دارند. این شباهت خروجی صدا تا حدی است که واقعا نمیتوانیم بگوییم در ماژول اسپیکر این دو گوشی تفاوتی وجود دارد.
کیفیت صدای مدل استاندارد کمی خاموشتر است، گرچه واقعا نه چندان زیاد و اگر بخواهیم با سختگیری این دو را نظر کیفیت صدای بلندگوهایشان مقایسه کنیم، شاید گوشی Mi 10 Pro کمی soundstage بهتری دارد.
بخش نرمافزاری: سیستم عامل اندروید 10 و لانچر MIUI 11
با آن که عملا لانچر MIUI 12 اخیرا رسما معرفی شده است، ولی گوشی Mi 10 شیائومی از ابتدا مجهز به آن نیست. نسخه بعدی رام محبوب اندروید شیائومی به تازگی معرفی شده است و هنوز هیچ گوشی از آن استفاده نمیکند.
مالکان سری گوشیهای Mi 10 بدون شک انتظار دارند جزو اولین افرادی باشند که این بهروزرسانی را دریافت میکنند. از طرفی باید بگوییم تغییرات این لانچر در مقایسه با نسخههای قبلی آن چنان زیاد نیست. شاید به این علت که MIUI در حالت فعلیاش بسیار اصلاح شده و عالی است.
یقینا در سراسر رابط کاربری این گوشی طراحی فلت و ساده شایع است. اما، چنین سادگی همچنان نتیجه تکرارهای متعدد طراحی و تغییرات و تصمیمات ظریف است. در نکات کوچکی مانند خمیدگیها، فریمهای ظریف انیمیشن از جمله افکتهای کشیدن و برگشت به عقب چنین سطح اصلاح و تغییر واقعا درخشان است.
چنین طراحی واقعا در سراسر بخش UI ثبات دارد و احتمالا به همین دلیل عیبهای کوچک مانند توجه نکردن به فضای اطراف حفره نمایشگر کمی بیشتر به چشم میآید.
در بحث امنیت، گوشی Mi 10 شیائومی قابلیت انتخاب استفاده از بین حسگر اثرانگشت و تشخیص چهره را در اختیار شما گذاشته است. همانطور که قبلا اشاره کردیم، حسگر اثرانگشت جدید است و عملکرد عالی از نظر سرعت و قابلیت اعتماد دارد. همین نکته را میتوانیم در مورد سیستم شناسایی چهره بگوییم.
واقعا توجه بیشتر شیائومی به جزئیات جنبههای بصری از قفل خارج کردن گوشی را تحسین میکنیم. تعداد انیمیشنهای حسگر اثرانگشت برای انتخاب قابل توجه هستند. همچنین چند میانبر با تکیه به استفاده از حسگر اثرانگشت وجود دارد که برای راحتی بیشتر میتوانید استفاده کنید.
گوشیMi 10 شیائومی از قابلیت نمایشگر همیشه روشن پشتیبانی میکند و میتوانید فعال بودن آن را برنامهریزی کنید یا همیشه روشن یا خاموش بگذارید. لانچر MIUI 11 تمهای متعددی دارد که برای این قابلیت میتوانید انتخاب و سفارشی کنید. از طرفی زمان فعال کردن این قابلیت زمان دریافت نوتیفیکیشنهای جدید، لبههای خمیده نمایشگر با رنگهای مختلف روشن میشود.
MIUI 11 از آلارم و نوتیفیکیشنهایی با صدای طبیعت پشتیبانی میکند که بسته به زمان روز آوای متفاوتی دارند. صداهای طبیعی که برای آلارمها و نوتیفیکیشنها تنظیم شدند استرس کمتری به وجود میآورند.
ما تنها به این دلیل این موضوع را مطرح میکنیم، چون منو صدا و ویبره در بخش تنظیمات همچنین یک زیر منو جالب به اسم افکتهای صدا دارد که به همراه یکسری موارد دیگر به کاربر اجازه میدهد روی هر گونه صدایی که در حاضر روی گوشی در بخش نمایشگر همیشه روشن پخش میشود، یک سری جلوههای بصری بگذارد. قابلیت انتخاب از بین چند طراحی را دارید. قابلیت جالبی است، هرچند روی شارژ باتری تاثیر میگذارد.
در مورد لایهبندی کلی رابط کاربری باید بگوییم امکانات خوبی در اختیارتان قرار میگیرد مانند یک صفحه میانبر سریع در سمت چپ برای قفل صفحه نمایش که در آن میتوانید آیکون گجتها و لوازم خانگی اینترنت اشیاء و Mi Device IR را برای کنترل و همچنین تاگل چراغقوه را قرار دهید.
در تمامی بخشها ویژگیهای متداول اندروید را میبینیم. اما یک استثناء کاملا مشخص وجود کشوی اپلیکیشن است. لانچر MIUI از قدیم کشو اپلیکیشن نداشته و چنین بخشی اخیرا به آن اضافه شده است. با توجه به این که گوشی Mi 10 شیائومی از رام جهانی رسمی MIUI 11.0.9 استفاده میکند، بدون شک گزینهای برای فعال کردن آن در اختیار دارید. گرچه ما در کمال تعجب از آن خوشمان نیامد.
قبل از صحبت در مورد امکانات بیشتر این لانچر باید کمی نیز در مورد حالت تیره و وضعیت فعلیاش بگوییم. این قابلیت به صورت تمام سیستمی است و حتی میتوانید آن را زمانبندی کنید. تیره کردن اکثر بخشهای رابط کاربری در شب چشمان را کمتر خسته میکند و روی ماندگاری شارژ باتری تاثیر خوبی میگذارد.
علاوه بر این باید بگوییم گوشی Mi 10 برای مورد دوم یک گزینه کنترل نورپشتی DC نیز دارد که آن را تحسین میکنیم.
گرچه، حالت تیره این گوشی از عالی بودن فاصله دارد. در این مورد میتوانیم به این حقیقت اشاره کنیم که بعضی از اپلیکیشنهای شخص ثالث رفتار مناسبی در این حالت ندارند و بدون شک تقصیر رام MIUI نیست. مشکل این جا است که گاهی اوقات منوها و اپلیکیشنهای شیائومی به رعایت تنظیمات حالت تیره پایبند نیستند.
گرچه باید گفت، یکی از تغییرات مهم لانچر MIUI 12 حالت Dark Mode 2.0 بوده که شیائومی قول داده است همه چیز بهتر و حتی کمی هوشمندتر میشود و از قابلیتهایی مانند مقیاسدهی پویای وزن فونت و تیرهسازی سازشی عناصر طراحی بهره میبرد.
علاوه بر این، واقعا نمیتوانیم زیاد شیائومی را سرزنش کنیم، چون خود گوگل نیز همچنان نتوانسته است کل بسته نرمافزاری خود را با حالت تیره پروژه متن باز اندروید (AOSP) همگام کند.
هر مرتبه که سعی کردیم روی گوشی Mi 10 شیائومی در اپلیکیشن Google یک جستجوی سریع انجام دهیم، پس زمینه درخشان و سفید این اپلیکیشن ما را اذیت کرد.
در رام MIUI پشتیبانی گسترده از تم دیده میشود و عملا همه چیز با آن تغییر میکند. گرچه، نکته مضحک این جا است که خود اپلیکیشن تم یکی از معدود اپلیکیشنهای شیائومی است که به حالت تیره اصلا محل نمیدهد.
رام اندروید MIUI همچنین یک اپلیکیشن به اسم امنیت دارد. به کمک این اپلیکیشن میتوانید حضور بدافزار را در گوشی خود بررسی، لیست سیاه را مدیریت، مصرف داده گوشی را محدود یا کنترل، رفتار باتری را تنظیم و مقداری از حافظه رم را آزاد کنید.
علاوه بر این، توسط آن میتوانید مجوزهای اپلیکیشنهای نصب شده را مدیریت کنید و به شما اجازه میدهد رفتار باتری را در مورد اپلیکیشنهای منتخب تعریف کنید و تنها برای اپلیکیشنهای مورد انتخاب شما محدودیت داشته باشد.
از طرفی باید اشاره کنیم MIUI یک اپلیکیشن اختصاصی گالری، موزیک و ویدئو پلیر دارد. در بعضی از مناطق جغرافیایی دو اپلیکیشن ویدئو و موزیک شامل گزینههای مربوط به استفاده از سرویسهای استریم پرمیوم میشوند. اپلیکیشن رادیو افام نیز به چشم میخورد.
MIUI 11 همچنین یک اپلیکیشن جدید مشاهده اسناد دارد که از تمامی فرمتهای محبوب پشتیبانی کرده و مشاهده اسناد را روی گوشی شما ساده میکند. کار با آن یک تجربه بی نقص است.
در پایان خوب است اشاره کنیم نسخه جهانی رام MIUI گوشی ما در هیچ کدام از بخشهای رابط کاربری تبلیغات نشان نمیدهد. گرچه، احتمالا در بازار چین رفتار دیگری دیده شود.
عملکرد بخش سختافزاری و نتایج بنچمارکها
همانطور که قبلا گفتیم یکی از نکات مشترک بین گوشی Mi 10 و مدل پرو آن چیپست است. این گوشی از جدیدترین تراشه موبایل کوآلکام یعنی اسنپدراگون 865 استفاده میکند و در کنار آن مودم X55 برای پشتیبانی کامل از شبکه 5G قرار گرفته است.
بخواهیم دقیقتر بگوییم، در نسخه جهانی گوشی Mi 10 5G از باندهای 1، 3، 7، 28، 77 و 78 و در مدل چینی آن از باندهای 1، 3، 41، 78 و 79 شبکههای مستقل و غیر مستقل 5G پشتیبانی میشود.
اسنپدراگون 865 در حال حاضر بهترین تراشه موبایل برای گوشیهای اندرویدی است و مشخصات آن را در ابتدای مطلب کاملا نوشتیم.
Mi 10 مانند Mi 10 Pro در دو مدل با 8 یا 12 گیگابایت رم LPDDR5 وارد بازار شده و حافظه داخلی 128 یا 256 گیگابایت است. (ما مدل 8/ 256 را در اختیار داریم)
خبری از مدل 512 گیگابایت برخلاف مدل پرو نیست. حافظه داخلی بسیار سریع و از نوع UFS 3.0 است، گرچه تست سرعت بنچمارک انتوتو آن را نزدیکتر به UFS 3.1 قرار میدهد.
تستها را با بنچمارک Geekbench برای سنجش پردازنده شروع میکنیم و میتوانید ببینید گوشی Mi 10 کاملا در سطح انتظار از یک گوشی مجهز به اسنپدراگون 865 عمل میکند. همانطور که گفتیم این تراشه موبایل در قلمرو اندروید سریعترین است و فقط بین دستگاهها و محصولات شرکتهای مختلف اختلاف اندکی دیده میشود.
در تستهای تک هسته پردازنده همچنان سلطنت اپل مشهود است.
در بنچمارک ترکیبی انتوتو اولین نشانههای تاثیرگذاری نمایشگر گوشی Mi 10 شیائومی را روی عملکرد دیدیم. از یک سو، دقت آن فول اچدی پلاس است که یقینا در تست onscreen پردازنده گرافیکی یک امتیاز مثبت به شمار میرود.
از سوی دیگر نرخ تازهسازی 90 هرتز دارد. اگر تمام قطعات این زنجیره از سطح سیستم عامل گرفته تا سطح اپلیکیشن به خوبی و به درستی کنار یگدیگر قرار بگیرند و پردازنده گرافیکی قدرت کافی برای رندر محتویات بیشتر از 60 هرتز داشته باشد، گوشی Mi 10 در واقع با نمایشگر خود زمان استفاده از حالت 90 هرتز میتواند محتویات را با نرخ فریم بیشتر از 60 اجرا کند.
حالا به بنچمارکهای گرافیکی و تست GFX 3.1 Manhattan در بخش onscreen میرسیم. پردازنده گرافیکی 650 این گوشی به اندازه کافی قدرت دارد تا از استاندارد 60fps این تست خاص عبور کند.
در تستهای Offscreen بدون توجه به تنظیمات نرخ تازهسازی تصویر، تفاوت چندانی در نتیجه تست دیده نمیشود چون رندرسازی محتوا تحتتاثیر سرعت نمایشگر قرار ندارد.
یک بنچمارک گرافیک دیگر که واقعا میتواند قدرت آدرنو 650 را به چالش بکشد تست Aztek و دو نوع Open GL ES 3.1 و Vulkan آن است که نتیجهاش را تصاویر زیر بهتر نشان میدهند.
API دوم از نظر تئوری به طور کلی به مراتب بهینه شده است. اما، الزاما قرار نیست در دنیای واقعی نتیجه بهتری به همراه داشته باشد. با توجه به توضیحات قبلیمان، ما برای هیچ کدام از این دستگاهها در این دو تست onscreen نرخ تازهسازی متفاوت تصویر را لحاظ نکردیم، چون پردازده گرافیکی آدرنو 650 نمیتواند حتی به سطح 60fps نزدیک شود.
در نهایت تست گرافیک دیگر 3Dmark را روی گوشی Mi 10 شیائومی انجام میدهیم، ولی نرخ تازهسازی تصویر متفاوت لحاظ نشده است چون اجرای تست Sling Shot Extreme در حالت طبیعی به صورت offscreen است.
اگر در این فکر هستید که چرا روی نرخ تازهسازی تصویر و فریم ریت این قدر توجه زیاد شده است، یقینا تصادفی نیست. این موج جدید از پنلهای نمایش موبایل با نرخ تازهسازی تصویر بررسی عمیقتر و درک رفتار آنها را الزامی کردهاند.
به این علت که خود این قابلیت میتواند تاثیرات قابل توجهی روی کیفیت تجربه بصری داشته باشد، ولی همچنین به صورت بالقوه تاثیر مهمی روی ماندگاری شارژ باتری میگذارد. مشکل دوم به طور کلی ناشی از استفاده نادرست از نرخ تازهسازی بالای تصویر از سوی کاربر یا متاسفانه بعضی شرکتهای خاص است.
طبق شرایط فعلی، لانچر MIUI جزو رامهای هوشمندتر اندروید برای حفظ شارژ باتری و تغییر خودکار نرخ تازهسازی تصویر است.
برای جمعبندی بخش سختافزار و عملکرد گوشی Mi 10 شیائومی خیلی ساده و رک باید بگوییم با یکی از بهترین گوشی های پرچمدار شیائومی روبرو هستیم که در سطح بهترین پرچمدارهای بازار قرار میگیرد.
جای تعجب ندارد از این نظر همسطح با مدل پرو است و با آن که شبیه به آن گوشی سطح گوشی تحت فشار اندکی گرم میشود، ولی این موضوع هرگز تاثیر واقعی روی سطح عملکرد نداشت.
دوربین گوشی Mi 10 5G شیائومی
در این بخش نهایت تلاشمان را میکنیم روی نکات مثبت دقت داشته باشیم، حتی با آن که امکان نادیده گرفتن حقایق وجود ندارد. چون، شیائومی در دوربین گوشی Mi 10 در مقایسه با مدل پرو تغییراتی لحاظ کرده است.
یک حقیقت ناراحتکننده مجموعه دوربین عالی و متنوع مدل پرو است.
قبل از بحث در مورد کیفیت تصاویر و ویدئوها، ابتدا به تفاوت دوربین این گوشی و مدل پرو رسیدگی میکنیم. دوربین اصلی همان لنز 108 مگاپیکسل مدل پرو بوده و تقریبا تغییری نکرده است. یک ویژگی که ظاهرا وجود ندارد فوکوس خودکار لیزری است، ولی جای آن را فوکوس خودکار تشخیص فازی گرفته است.
بهتر است در مورد ماژول 108 مگاپیکسل این گوشی کمی توضیح دادیم. این دوربین حسگر 1/1.33 اینچ با اندازه پیکسل 0.80 میکرومتر Bright S5KHMX ISOCELL سامسونگ با ضریب اف f/1.69 و طول کانونی گزارش شده 24 میلیمتر است.
همه چیز تا حدی شبیه به دوربین 108 مگاپیکسل گوشی گلکسی اس 20 اولترا سامسونگ است. گرچه تفاوت اصلی بین این دو فیلتر رنگ و نحوه ترکیب دادههای پیکسل است.
گوشی اولترا یک نسخه اندکی متفاوت از حسگر HM1 را دارد که از فناوری نوناسل (ترکیب 9 پیکسل در 1 پیکسل) استفاده میکند.
دو گوشی Mi 10 و Mi 10 Pro شیائومی در مقابل یک فیلتر تتراسل (ترکیب 4 پیکسل در 1 پیکسل) دارند. همین گفته در مورد گوشی Mi Note 10 صدق پیدا میکند. گرچه باید بگوییم با آن که Mi 10 Note به درستی از دیدگاه ریاضی تصاویر 27 مگاپیکسل (108/4) میگیرد، اما خروجی دوربین اصلی دو گوشی Mi 10 و پرو 25 مگاپیکسل است.
احتمالا برش بیشتر به علت رفع عیوب لبه تصویر بوده است، مطمئن نیستیم.
متاسفانه، تنها دوربین اصلی گوشی Mi 10 با مدل پرو فرقی ندارد. در این گوشی خبری از دوربین اختصاصی تلهفوتو نیست و تصاویر زوم با برش از خروجی دوربین اصلی گرفته میشوند.
بدون شک، در این گوشی دوربین اختصاصی فوق عریض وجود دارد. در مقایسه با مدل پرو دقت آن کمتر (13 مگاپیکسل) است و لنز تاریکتر (f/2.4) دارد. با این حال، قبول میکنیم تنوع کیفیت تصاویر را بالا میبرد.
سپس به دوربین سوم یعنی لنز اختصاصی 2 مگاپیکسل ماکرو میرسیم که استفاده از آن اگر دوربین فوق عریض فوکوس ثابت نبود، معنا نداشت. دقت این دوربین پایین است ولی قابلیت فوکوس خودکار آن به کاربر اجازه میدهد واقعا به سوژه خود بسیار نزدیک شود.
عضو آخر خانواده دوربین حسگر عمقسنج 2 مگاپیکسل با گشادگی دریچه دیافراگم f/2.4 است تا تعداد دوربینها به 4 عدد برسد و آرایش دوربین مشابه با گوشی Mi 10 Pro را ببینیم. استفاده از این حسگر تنها برای کمک به عکاسی پرتره است، نه بیشتر و نه کمتر.
نزدیک بود فراموش کنیم: جای فلاش الایدی سهگانه دو رنگی مدل پرو در گوشی Mi 10 با ماژول الایدی دوتایی عوض شده است.
اپلیکیشن دوربین
اپلیکیشن دوربین ترجیحا ساده است. برای تغییر حالات عکاسی از یک طرف به طرف دیگر دست خود را روی صفحه گوشی میکشید و همچنین میتوانید روی حالاتی که میبینید برای جابهجایی مستقیم حالت عکاسی به آنها ضربه بزنید، گرچه این حالات تنها در یک صفحه نشان داده نمیشوند.
کشیدن دست روی صفحه به سمت بالا و پایین باعث جابهجایی بین دوربینهای عقب و جلو نمیشود و تنها تاگل کنار شاتر دوربین چنین کاری را انجام میدهد.
در محیط اپلیکیشن دوربین یک سوئیچ برای دوربین عقب با دو قابلیت دیده میشود. اگر به سادگی روی آن ضربه بزنید گزینههای زوم هر 4 دوربین برای انتخاب به شما نشان داده میشود؛ 1 برابر، 2 برابر، 0.6 برابر فوق عریض و خبری از حالت عکاسی ماکرو نیست. این حالت تاگل مخصوص خود را در سمت چپ رابط کاربری اپلیکیشن دوربین دارد.
در انتهای مخالف نمایاب یک سوئیچ حالت فلاش (خاموش، خودکار، روشن، چراغ قوه، نور ملایم) و یک سوئیچ HDR (خاموش، خودکار، روشن)، یک تاگل هوش مصنوعی و یک عصای جادویی با افکتها و فیلترهای زیباییسازی تصویر قرار دارد.
پشت منوی همبرگری چند گزینه بیشتر را به همراه میانبری به بخش تنظیمات پیدا خواهید کرد. در این بخش گزینهای برای تنظیم دقت خروجی هر کدام از دوربینها دیده نمیشود.
باید اشاره کنیم برای ورود به منوی تنظیمات اختصاصی دوربین فیلمبرداری، ابتدا باید در رابط کاربری اپلیکیشن دوربین وارد حالت فیلمبرداری شوید. همین قضیه در مورد سایر تاگلها و کنترلهای روی نمایشگر و همچنین گزینهها در منوی همبرگری صدق پیدا میکند که همگی براساس حالت فعلی دوربین تغییر میکنند.
درست مانند دوربین عکاسی، بخش دوربین فیلمبرداری گوشی Mi 10 شیائومی نیز گزینههایی برای استفاده از فیلتر دارد و میتوانید موارد مربوط به افکت بوکه فوری و زیباییسازی تصویر را نیز ببینید.
عکاسی پرتره نیز در بخش انتخاب حالات عکاسی گزینه اختصاصی خود را دارد. باید اینطور هم باشد، چون میتوانید پارامترهای زیادی را تغییر دهید از جمله شدت محوشدگی تصویر از طریق یک اسلایدر شبیهسازی گشادگی دریچه دیافراگم و همچنین تاگل تعدادی افکتهای مربوط به عکاسی در محیط استودیو.
حالت عکاسی با دقت کامل 108 مگاپیکسل نیز حالت اختصاصی خود را دارد.
فیلمبرداری با گوشی Mi 10 شیائومی چند ویژگی جالب دارد. اولین آنها حالت ردیابی اشیاء با تحرک بالا است که به کاربر اجازه میدهد به صورت دستی روی سوژه در قاب تصویر آهسته ضربه بزند و سپس دوربین نهایت تلاش خود را میکند همانطور که سوژه را پن کرده و با سرعت سریع در اطراف دنبال میکنید، کار برش قاب و رفع لرزش آن را انجام دهد. این قابلیت تا حد زیادی طبق ادعای شیائومی کار کرد.
منو Vlog روی هم رفته 7 افکت ویدئویی در اختیارتان میگذارند. این افکتها به شما کمک میکنند یک فیلم تاثیرگذار و به ویژه جالب بگیرید. گرچه باید با دقت دستورالعملها را دنبال کنید و نتیجه آن میتواند یک کلیپ کوتاه واقعا با ظاهر حرفهای برای رسانههای اجتماعی باشد.
در نهایت به حالت عکاسی حرفهای (پرو) میرسیم. تعادل سفید 4 پیش تنظیمات و همچنین گزینه تنظیم دستی دارد. مقدار ضریب اف را میتوانید از بین 0 تا 100 شبیهسازی کنید. امکان تغییر سرعت شاتر را از 1/4000 ثانیه تا 30 ثانیه دارید و ایزو از محدوده 50 تا 6400 قابل تغییر است و از منوی LENS و همچنین حالت عکاسی 108MP در دوربین اصلی به هر کدام از سه دوربین اصلی دسترسی دارید.
همچنین در بالا گزینهای برای انتخاب حالت نورسنجی و تاگل برجستهسازی نقطه فوکوس وجود دارد.
کیفیت دوربین گوشی Mi 10 شیائومی
همانطور که قبلا اشاره کردیم دوربین 108 مگاپیکسل تقریبا همان لنزی است که در گوشی Mi 10 Pro استفاده شده است. تنها قابلیت فوکوس خودکار لیزری را ندارد که جای نگرانی چندانی نیست، چون فوکوس خودکار تشخیص فازی دوربین گوشی Mi 10 خیلی کم ما را در حین انجام زوم دیجیتال در شرایط نوردهی غیر ایدهآل مایوس کرد.
کیفیت دوربین اصلی در روز بسیار عالی است. تصاویر جزئیات فراوان، دامنه دینامیک عالی و پردازش رنگ بسیار ماهرانه دارند. پارازیت را گاهی اوقات در نواحی با رنگ یکدست قابل تصویر مانند آسمان و پوششهای گیاهی میتوان دید، ولی به طور کلی به خوبی مهار شده است.
تمام تصاویر بالا در حالت «تمام خودکار» گرفته شدهاند و در مورد کیفیت آنها و همچنین عکاسی با روشن بودن HDR شکایت خاصی نداریم. گرچه، مانند مدل پرو گوشی Mi 10 هرگز خودش تصمیم به استفاده از HDR نگرفت.
البت باید پذیرفت که نور محیط چنین شرایطی را حکم نکرد. بنابراین همان تصاویر را با روشن کردن HDR گرفتیم که نتیجه را در زیر میتوانید ببینید.
استفاده از HDR زمانی که نیاز به آن نباشد منجر به ثبت تصاویری با نوردهی بیش از حد، بیش از حد شارپ، پارازیت بیشتر و رنگهای بیش از اندازه میشود.
اگر میخواهید کیفیت تصاویر خود را بهتر کنید، اصلا فعال کردن دستی قابلیت HDR پیشنهاد نمیشود. تنها توصیه ما فعال کردن تاگل هوش مصنوعی (AI) بوده که در کمال تعجب به صورت پیشفرض خاموش است.
زمانی که آن را فعال میکنید با توجه به آیکون دائما در حال تغییر آن میتوانید ببینید پشت صحنه سخت در تلاش است. تعداد صحنههایی که هوش مصنوعی میتواند شناسایی کند بسیار زیاد است و پارامترهای دوربین را براساس آنها تغییر میدهد.
سادهترین صحنهها خطوط افق آسمان و ساختمانها است.
ما توانستیم دو حالت «ساختمان» متفاوت را در حین تست دوربین گوشی Mi 10 فعال کنیم: یکی زمان عکاسی از راه دور و دیگری از یک زاویه عجیبتر یعنی ایستاده و نزدیک به ساختمان و نگه داشتن گوشی تقریبا به صورت عمودی و بالا.
با آن که واقعا نمیتوانیم از تفاوت تنظیمات به کار گرفته شده بین این دو مطمئن باشیم، ولی دیدن آیکون برج ایفل به جای آیکونی که یک آسمان خراش در دوردست را نشان دهد، قابل تحسین است.
این سیستم واقعا در شناسایی صحنه باهوش است و بدون شک افزایش کیفیت رنگ تصاویر نهایی آن را دوست داشتیم. رنگهای آبی ظاهرا به ویژه غلیظتر میشوند. اگر این نکات طبق سلیقه شما در عکاسی است، همیشه گزینه هوش مصنوعی را فعال کنید.
در کمترین حالت، عملکرد آن در شناسایی شرایط نوردهی پایینتر از سطح بهینه و پیشنهاد و انجام اندکی نوردهی طولانیتر عالی است.
مانند همیشه میتوانید با دقت کامل دوربین نیز عکس بگیرید. تصاویر ظاهر قابل قبولی دارند ولی با پارازیت و سطح جزئیات نه چندان زیاد هستند. کاهش مقیاس تصاویر 108 مگاپیکسل به 25 مگاپیکسل اکثر موارد نتیجه بهتری به همراه ندارند و پردازش و ذخیرهسازی آنها کمی طول میکشد و تصاویر 30 مگابایت حجم دارند.
به نظر ما 25 مگاپیکسل بیشتر از حد کافی است، از همین دقت استفاده کنید.
کیفیت دوربین اختصاصی ماکرو
ما باید اعتراف کنیم ابتدا زمان بررسی دوربین گوشی Mi 10 شیائومی این تفکر را داشتیم که استفاده از یک لنز اختصاصی ماکرو 2 مگاپیکسل به نوعی برای کاربر ناامیدکننده و برای شیائومی خالی کردن از زیر بار مسئولیت اضافه کردن قابلیت فوکوس خودکار به دوربین فوق عریض است. بنابراین نتیجه آن تصاویر با کیفیت پایین ماکرو است که با دوربین فوق عریض میگیرید و تصاویر زیر گویای آن هستند.
به هرحال، تلاش کردیم منظورمان را ثابت کنیم. گرچه کمی بعد به یاد آوردیم عملکرد دوربین فوق عریض گوشی Mi 10 Pro نیز برای عکاسی ماکرو خوب نبود. ولی همه چیز زمانی فرق کرد که دوربین ماکرو تصاویر بسیار عالی گرفت.
دوربین ماکرو به خودی خود چیز خاصی نیست ولی برگ برندهای به اسم قابلیت فوکوس خودکار دارد. حداقل فاصله فوکوس آن به قدری کوتاه است که واقعا در طول تست نزدیک بود به سوژههای عکاسیمان برخورد کنیم و بدون شک تصاویر با دقت 1600 در 1200 پیکسل نقطه ضعف این دوربین هستند.
اما اگر واقعا دوست نداشته باشید این تصاویر را در اندازهای بزرگتر از پاسپورت چاپ کنید، این تصاویر واقعا به ویژه برای رسانه اجتماعی قابل استفاده هستند.
نکته دیگری که باید اشاره کنیم این است که دوربین اصلی گوشی Mi 10 شیائومی نه تنها دقت بالایی دارد، بلکه از نظر فیزیکی نیز بزرگ است و حسگرهای بزرگتر عمق میدان محدودتر دارند که برای جداسازی سوژه ایدهال است.
این ویژگی را در کنار لنز روشن f/1.69 این دوربین قرار دهید تا تضمینی برای ثبت تصاویر با افت بوکه کاملا عالی باشد. همچنین با این دوربین میتوانید تصاویر ماکرو عالی بگیرید.
کیفیت دوربین فوق عریض
مدل استاندارد گوشی Mi 10 5G به جای دوربین فوق عریض 20 مگاپیکسل مدل پرو، به یک حسگر 13 مگاپیکسل اکتفا کرده است که متاسفانه قابلیت فوکوس خودکار ندارد. همچنین از کاهش گشادگی دریچه دیافراگم به f/2.4 باید شاکی باشیم که نتیجه آن را بعدا روی کیفیت عکاسی در شب میبینید.
دوربین فوق عریض این گوشی طی روز و شرایط نورهی خوب، تصاویر واقعا قابل قبولی میگیرد. گرچه، ملایم بودن تصاویر به ویژه سمت لبهها از سلیقه ما بیشتر است و دامنه دینامیک به کار بیشتر نیاز دارد.
نکات مثبت این تصاویر جزئیات واقعا مناسب و پردازش رنگ عالی است. به قابلیت اصلاح اعوجاج تصویر نیز باید یک نمره 17 کامل دهیم.
تصاویر زوم 2 برابر
دوربین گوشی Mi 10 با وجود نداشتن یک دوربین اختصاصی تلهفوتو در بحث زوم کاملا توانا است. تصاویر به ویژه در سطح پیشفرض زوم 2 برابر بسیار عالی هستند و با برش خروجی تصویر دوربین 108 مگاپیکسل گرفته میشوند. بنابراین دقت آنها 25 مگاپیکسل است.
این تصاویر جزئیات دقیق و البته پارازیت دارند. پردازش و دقت رنگها قابل درک است که بین تصاویر در سطح زوم 1 و 2 برابر یکسان باشد. این شباهت یکی از مزایای استفاده از تک دوربین و نگران نبودن در مورد تغییرات پردازش تصویر بین دوربینهای با سختافزار مختلف است.
تصاویر زیر مجموعه کامل حالات مختلف عکاسی در روز است با دوربینهای مختلف است.
تصاویر پرتره
همانطور که میتوانید تصویر کنید، دوربین 108 مگاپیکسل اصلی گوشی Mi 10 همچنین عملکرد باثبات و عالی در عکاسی از سوژههای انسانی دارد. حتی بدون نیاز به استفاده از فیلترهای زیبایی یا حالات پرتره، اندازه بزرگ و لنز روشن این دوربین عملکرد عالی در ثبت تصاویر پویاتر با کمی عمق میدان بیشتر نشان میدهد.
حالت پرتره این گوشی دنیای دیگری است. گوشی Mi 10 به لطف اضافه شدن حسگر 2 مگاپیکسل عمقسنج مشکلات بسیار کمی در جداسازی صحیح سوژه از پسزمینه دارد. افزایش محوشدگی پسزمینه پس از ثبت تصویر حتی تاثیرگذاری و زیبایی تصاویر را بیشتر میکند.
کنترل محوشدگی تصویر فقط بخش کوچکی از هیجان ماجرا است. شیائومی در حالت عکاسی پرتره بخشی به اسم نورپردازی استودیویی اضافه کرده است که نتیجه آن ثبت تصاویر با افکتهای جالب است.
تصاویر پرتره را در این حالت از سیاه و سفید گرفته تا با افکتهای رنگین کمانی میتوانید بگیرید.
کیفیت دوربین گوشی Mi 10 5G شیائومی در شب
این بخش را مجددا با دوربین اصلی شروع میکنیم و به علت عملکرد عالی که تا الان داشته است، از آن انتظار بالایی داریم.
مجددا زمان تستها به صورت دستی حالت HDR و همچنین حالت هوش مصنوعی را فعال کردیم. همچنین تصاویر زیر را هنگام غروب و با دوربین فوق عریض، حالت 108 مگاپیکسل و حالت زوم 2 برابر نیز گرفتیم.
قبل از این که هر کدام از این تصاویر را عمیقتر تحلیل کنیم، دوربینها را زمان عکاسی در شب نیز تست کردیم. تصاویر زیر در حالت «تمام خودکار» و با دقت 25 مگاپیسل گرفته شدند.
خوشبختانه، خبری از غافلگیری نبود. تصاویر 25 مگاپیکسل جزئیات کافی، کنتراست و رنگهای عالی دارند، البته با توجه به شرایط نور محیط. یقینا عملکردی در سطح یک پرچمدار را میبینیم.
فعال کردن HDR برای ثبت این صحنهها به طور کلی ایده بدی بود. همانطور که قبلا گفتیم، آن را روی حالت خودکار قرار دهید تا بهترین نتیجه را بگیرید. استفاده از این قابلیت پارازیت تصاویر را به مراتب بیشتر میکند و مانع عملکرد الگوریتمهای سرکوبی پارازیت شد.
پس از بررسی دقیق، ظاهرا تنها تصویر از زاویه عجیب عمودی «مستقیما به سمت بالا» ما در لبه ساختمان از استفاده از HDR نفع برده بود و احتمالا یک اتفاق بوده است. گرچه به مراتب امیدمان به حالت هوش مصنوعی بیشتر بود و در واقع تصاویر جالبی با فعال بودن آن گرفتیم.
هوش مصنوعی دوربین گوشی Mi 10 شیائومی به اندازه کافی در شناسایی سوژه عکاسی ما در شب باهوش بود و نشانه استفاده از این حالت آیکون ماه و همچنین زمان به مراتب طولانیتر عکاسی است.
گرچه، مدت آن در حد حالت night mode که در ادامه بررسی میکنیم نیست. ظاهرا هوش مصنوعی زمان نوردهی را در تصاویر بیشتر میکنند و همچنین در پردازش تصویر تغییراتی به وجود میآورد. تصاویری که در این حالت میگیرید به مراتب فاقد پردازش سختگیرانه تصاویر و جزئیات نقاشی مانند حالت Night Mode هستند و از طرفی سطح اشباع بودن رنگها کمی افزایش یافته است.
تصاویر بالا را برای مقایسه با حالت اختصاصی Night mode گرفتیم. هر دو روش مزایا و معایب خاص خود را دارند. گرچه، نکات کلی که ما متوجه شدیم این است که حالت هوش مصنوعی نواحی بسیار روشن را زیاد نوردهی کرده و معمولا با کیفیت کمتری آنها را کنترل میکند، همچنین پارازیت کمی بیشتر از خود به جا میگذارد.
نکته مثبت استفاده از حالت هوش مصنوعی حفظ جزئیات اولیه به مراتب بیشتر در صحنهها و عملکرد بهتر در اشباعسازی رنگها است. عکاسی با حالت night mode کمی بیشتر طول میکشد و عملکرد واقعا ماهرانه در ثبت جزئیات خاص دارد و اغلب اوقات نتیجه آن تصاویری با ظاهری مانند نقاشی است.
نکته مثبت استفاده از آن، عملکرد بهتر در حفظ برش نواحی بسیار روشن، پارازیت کلی و همچنین ثبت یک صحنه غیررسمیتر است.
صادقانه بگوییم، تصمیم به انتخاب از این دو مانند و شیر و خط است و همانطور که در نقد گوشی Mi 10 Pro اشاره کردیم، بخش زیادی از آن مربوط به کیفیت دوربین اصلی به همراه مسیری است که الگوریتمهای دوربین گوشیهای شیائومی تا به امروز طی کردند.
برای راحتی، ما یقینا حالت هوش مصنوعی را روشن نگه میداریم و از عکاسی سریعتر با آن لذت میبریم. استفاده از Night Mode و سرعت آهسته آن را به زمان عکاسی در محیطهای واقعا تاریک موکول میکنیم. تصاویر زیر نیز هنگام غروب با حالت Night mode گرفته شدند.
چون در حال صحبت در مورد این حالت هستیم، باید بگوییم زمان عکاسی در حالت زوم در شب نیز قابلیت استفاده از آن را دارید.
ما از کیفیت تصاویر دوربین گوشی Mi 10 شیائومی در شب در زوم 2 برابر واقعا شگفتزده شدیم. نتیجه استفاده از حالت Night Mode شارپ شدن بیشتر تصویر است ولی باید دستتان نلرزد و کمی صبور باشید.
حالا به کیفیت دوربین فوق عریض زمان عکاسی در شب میرسیم که همانطور قبلا گفتیم یک لنز تاریک دارد و نتیجه را میتوانید در تصاویر زیر ببینید. متاسفانه امکان استفاده از حالت Night mode را برای این دوربین ندارید.
بنابراین تا زمانی که مجبور نیستید با این دوربین در شب عکس نگیرید. برای نتیجهگیری بخش عکاسی در شب همچنین با حالت 108 مگاپیکسل عکس گرفتیم. پردازش تصویر در این حالت و شرایط نوردهی عیبهای خود را کمی بیشتر نشان میدهد.
بنابراین، حتی با آن که تصاویر دقت بالاتری دارند، ولی نمیتوانیم واقعا بگوییم جزئیات آنها نیز بیشتر است. بهتر است از عکاسی با این حالت نیز در شب دوری کنید.
دوربین فیلمبرداری گوشی Mi 10 شیائومی
شباهت دو گوشی Mi 10 و Mi 10 Pro در استفاده از چیپست اسنپدراگون 865 به این معنا است که دوربین فیلمبرداری مدل استاندارد به علت پردازشگر سیگنال تصویر توانمند اسپکترا 480 باید قدرت مشابهی داشته باشد و در واقع جز این نبود، البته با چند استثناء جزئی.
گوشی Mi 10 مانند مدل پرو با دوربین اصلی میتواند فیلمهای 8K با نرخ 30 فریم بر ثانیه بگیرد و با همین دقت میتوانید فیلمهای با زوم 2 برابر بگیرید.
دوربین اصلی همچنین میتوانید فیلمهای اچدی با نرخ 30 فریم بر ثانیه، فول اچدی و 4K در حالت 30 و 60fps بگیرد.
یک تفاوت دوربین فیلمبرداری این گوشی با مدل پرو عدم توانایی در ثبت ویدئوهای فول اچدی با نرخ 120، 240 و 960 فریم بر ثانیه است. مشکل خاصی به نظر ما نیست، ولی از آن جایی که سختافزار این گوشی چنین توانایی را دارد، باید آن را ذکر میکردیم.
هر دو دوربین فوق و عریض به قابلیت لرزشگیر تصویر دسترسی دارند. تنها استثناء بدون شک زمان فیلمبرداری با دقت 8K است. دوربین 108 مگاپیکسل از ترکیب لرزشگیر اپتیکال تصویر و الکترونیک تصویر با ژیروسکوپ بهره میبرد، در حالی که دوربین فوق عریض تنها به قابلیت دوم دسترسی دارد.
قبل از توضیح کیفیت ویدئوها کمی در مورد بیتریت آنها صحبت میکنیم. در گوشی Mi 10 شیائومی مانند هر گوشی مدرنی قابلیت انتخاب از بین دو کدک h.264 و h.265 را دارید. استفاده از گزینه دوم یک تصمیم بهتر برای صرفهجویی در فضای ذخیرهسازی به علت فشردهسازی کارآمد است.
ویدئوهایی که در دقت فول اچدی و 4K و حالت 30fps میگیرید به ترتیب بیتریت کمی بیشتر 20 مگابیت در ثانیه و تقریبا 50 مگابیت در ثانیه دارند. گرچه، ویدئوهای 4k با نرخ 60 فریم بر ثانیه بیتریت مشابه با نمونههای 30fps دارد، به عبارت دیگر از نظر کیفیت فریمهای فردی بدتر هستند.
بیتریت ویدئوهای 8K کمی بیشتر از 100 مگابیت در ثانیه است. عالی نبوده ولی کاملا مناسب است.
اما نکته بسیار عجیبی که زمان فیلمبرداری از سوژههای متفاوت مشاهده کردیم این است که بیتریت ویدئوها شدیدا بستگی به مقدار تحرک داخل قاب تصویر داشت. زمانی که از سه پایه استفاده میکردیم و چیزی را به مدت طولانی جلوی آن حرکت نمیدادیم، بیتریت در مقایسه با زمان به عنوان مثال فیلمبرداری از ماشینهای در حال حرکت به مراتب کمتر بود.
ما واقعا مطمئن نیستیم دلیل آن چیست، ولی ظاهرا شیائومی از نوعی الگوریتم پویای وابسته به تحرک برای تغییر بیتریت استفاده کرده است.
شکایت را تمام کنیم. ویدئوهایی که با دوربین اصلی گوشی Mi 10 شیائومی و البته بیتریت طبیعی میگیرید، عالی هستند. ویدئوهای 4K این دوربین کنتراست عالی، رنگهای دقیق و دامنه دینامیک قابل تحسین دارند. جزئیات نهایی بسیار خوب هستند، گرچه گاهی اوقات در الگوهایی مانند پوششهای گیاهی ملایم بودن تصاویر و لکهدار بودن رنگها را میبینید.
اما چرا سر شما را با ویدئوهای 4K به درد میآوریم؟ پس اجازه دهید در مورد ویدئوهای 8K صحبت کنیم. چیزی که در این ویدئوهای 8K مشاهده خواهید کرد قسمت مرکزی 7680 در 4320 پیکسل حسگر اصلی با مربعهای 4 پیکسلی از هر رنگ اصلی است.
اندازه این پیکسلها به مقدار کافی بزرگ و دور از یکدیگر است تا جزئیات ریز مشخص نباشد و اگر به یک برش 100 درصد از این ویدئو 8K نگاه کنید، ظاهری مانند یک تصویر با افزایش مقیاس از 4K به 8K دارد.
این نکات را در کنار بیتریت 100 مگابیت در ثانیه و نرخ 30 فریم بر ثانیه قرار دهید تا نتیجه آن ویدئوهایی باشد که هر دقیقه آن 700 مگابایت فضا اشغال میکند. ولی ماجرا زمانی بدتر است که کیفیت آنها از 4K واقعا بهتر نیست. بدون شک جز بخش بازاریابی شیائومی، چه کسی از فیلمبرداری با این دقت منفعت میبرد؟
زمانی که با دقت فول اچدی فیلم میگیرید و مستقیما با ویدئوهای 4K مقایسه میکنید، پردازش عالی تصویر حفظ شده است و کیفیت ویدئوها در حد انتظارات از یکی از بهترین گوشی های پرچمدار 2020 است.
ویدئوهای زوم شده در دقت 4K واقعا کیفیت خوبی دارند. این موضوع با توجه به عملکرد عالی که دوربین 108 مگاپیکسل تا الان نشان داده است، جای تعجب ندارد. البته کمی این ویدئوها ملایمتر هستند، ولی طبیعی و قابل انتظار است.
ویدئوهایی که با دوربین فوق عریض میگیرید قابل استفاده هستند، گرچه دقیقا شما را شگفتزده نمیکنند. مشکلی که زمان عکاسی با این دوربین داشتید همچنان وجود دارد، یعنی ملایم بودن کمی بیشتر تصویر. گرچه، بیشترین نقطه ضعف این دوربین هنگام فیلمبرداری دامنه دینامیک محدود است.
همچنین با دوربین ماکرو نیز میتوانید فیلم بگیرید که با توجه به دقت 2 مگاپیکسل آن با کیفیت اچدی ذخیره میشود. همچنین، قابلیت فوکوس خودکار این دوربین سریعترین و دقیقترین نیست. گرچه، ویدئوها با توجه به ماهیت دوربین واقعا قابل استفاده هستند.
اگر نور محیط خوب باشد و بتوانید گوشی را جایی محکم ثابت نگه دارید، بدون شک ویدئوهای ماکرو بسیار خوبی میگیرید.
در نهایت باید بگوییم ویدئوهای 4K دوربین اصلی در شب کیفیت بسیار عالی دارند. جزئیات به چشم میخورند و پارازیت بسیار کم نگه داشته شده است. واقعا شکایتی در مورد آن نداریم.
کیفیت دوربین جلو گوشی Mi 10 شیائومی
دوربین جلو این گوشی از مدل پرو قرض گرفته شده که با توجه به شباهت پنل نمایش و حفره نمایشگر این قضیه طبیعی است. با این حال، دوربین جلو این گوشی با توجه به ثابت بودن فوکوس و لنز f/2.0 هیجان خاصی به وجود نمیآورد.
با وجود این، دوربین جلو گوشی Mi 10 تصاویر کاملا قابل قبولی میگیرید. صفحه فوکوس نسبتا عریض است، بنابراین نیازی نیست زیاد نگران نگه داشتن این گوشی نزدیک به چهره خود یا بیش از حد دور از آن باشید.
دوربین سلفی نیز مانند دوربین اصلی فیلترهای متعددی برای زیباتر کردن تصویر دارد.
برای هر کدام از فیلترهای دوربین جلو مانند «صاف»، «چشمان بزرگ»، «بینی»، «چانه» و «قلمی» اسلایدرهایی به همراه پیش تنظیمات وجود دارد که به کمک دکمه «ریست» میتوانید آنها را مجددا تنظیم کنید.
تنها راه غیرفعال کردن حالت زیباتر کردن چهره که به صورت پیشفرض برای دوربین جلو فعال است، اسکرول به سمت راست اینترفیس دوربین و فشار دادن دکمه «Clear» است.
دوربین سلفی نیز میتوانید از حالت هوش مصنوعی استفاده کند. گرچه، واقعا ما متوجه تغییرات زیاد در تصاویر سلفیمان نشدیم.
ما همچنین برای تست دوربین فیلمبرداری جلو ویدئوهای سلفی با نتایج قابل قبول گرفتیم. تا زمانی که نور محیط خوب باشد، زیاد خودتان را با دامنه دینامیک محدود این دوربین شکنجه ندهید و از یک گیمبال یا حداقل مونوپاد برای رفع لرزش تصویر استفاده کنید، ویدئوهایی خوبی میگیرید.
یک افکت پرتره زنده نیز برای ویدئوهای سلفی وجود دارد، ولی بدون شک باید از آن دوری کنید. جداسازی سوژه واقعا و بدون شک بد است.
جمعبندی
جمعبندی افکار ما در مورد گوشی Mi 10 شیائومی واقعا کار سادهای نیست و الزاما در مورد قابلیتهای مدرن و طبق روز 2020 آن یا پیچیدگیهایی که نسل جدید دوربین و نمایشگر با نرخ تازهسازی تصویر بالا آن دارد، صحبت نمیکنیم.
شاید به علت طبیعت پویای بازار گوشیهای همراه و همچنین ظاهرا تصمیمات شیائومی، مدل استاندارد گوشی Mi 10 به نوعی در وضعیت سختی گیر کرده است.
البته روی کاغذ تصمیم شیائومی را درک میکنیم. ساخت یک پرچمدار کامل با صورت گوشی Mi 10 Pro 5G، سپس کمی از شدت امکانات و قابلیتهای آن کم کردن تا یک نسخه به مراتب ارزانتر شکل بگیرد که به علت قیمت پایینتر میتواند فروش بالایی داشته باشد.
بخواهیم مقایسه کنیم این همان استراتژی است که اوپو با گوشی Oppo Find X2 Pro و مدل استاندارد آن Find X2 در پیش گرفته است.
یک مشکل مهم که فورا نتیجه چنین تصمیمی است، انتخاب قابلیتهایی است که در مدل ارزانتر باید کیفیت پایینتری داشته باشند. شیائومی در گوشی Mi 10 تصمیم به حذف یکی از جذابیتهای اصلی مدل Mi 10 Pro گرفته است.
شاید این تصمیم برای بعضی از افراد ارزش 200 دلار اختلاف قیمت را داشته باشد. گرچه، به ویژه در سال 2020، هیچ اتفاقی در بازار موبایل بدون تبعات نیست. حتی اگر نخواهیم از قلمروی محصولات شیائومی بیرون برویم، دوربین ضعیفتر گوشی Mi 10 در مقایسه با دستگاههای خود این شرکت مانند گوشی Mi Note 10 درخشانتر ظاهر نمیشود.
بدون شک چیپست مدل نوت به قدرتمندی اسنپدراگون 865 نیست، ولی دوربین عالی و به ویژه قیمت کمتری دارد. از طرفی اگر قصد دارید در گوشی بعدی خود کیفیت دوربین بالا باشد، گوشی Mi 10 Youth که احتمالا در بازار اروپا Mi 10 Lite Zoom نام دارد، ظاهرا یک کاندیدای به مراتب توانمندتر نسبت به Mi 10 برای کسب سهم بازار بیشتر است.
تمام این صحبتها نشان میدهد نیرویی که عامل موفقیت یک گوشی در بازار بوده ارزش آن است نه تنها قیمتش و واقعا جای افسوس دارد بخواهیم از این دیدگاه به گوشی Mi 10 5G شیائومی نگاه کنیم، چون در حقیقت یک دستگاه عالی است. فقط اینطور به نظر میرسد زمان سنجش ارزشمندی به علت فشار و شرایط همیشه در حال تغییر بازار، نمره پایینی میگیرد.
رقبا
ما به چند تا از رقبای این گوشی اشاره کردیم. ولی اگر از دنیای شیائومی بیرون بیاییم، چندین گزینه دیگر نیز به چشم میخورند. اگر بخواهیم قیمت گوشیها در اروپا را مقایسه کنیم، قیمت گوشی Mi 10 شیائومی نزدیک به گوشی گلکسی اس 20 پلاس سامسونگ است که نقد آن را میتوانید در این مطلب مطالعه کنید و نیازی به معرفی ندارد.
گرچه کمی غلو است بگوییم از هر نظر از گوشی Mi 10 بهتر است، ولی یقینا امتیازهای بهتری در اکثر بخشهای مهم دارد.
گوشی وان پلاس 8 گزینه بعدی است. از نظر کیفیت دوربین این دو گوشی حتما یک جنگ خونین شکل میگیرد. اگر بخواهیم بگوییم چرا گوشی وان پلاس را انتخاب میکنیم، بدون شک باید به سطح عالی بهینهسازی لانچر Oxygen OS اشاره کنیم. رام اندروید این گوشی سریع و روان و کاملا یک دنیای دیگر است.
بدون شک، جدا از این رقبایی که با دقت انتخاب کردیم، محصولات دیگری نیز وجود دارند. اکثر آنها وارد بازار جهانی هنوز نشدند و بنابراین با توجه به مسائلی مانند خدمات مشتری باید با دقت انتخاب شوند. از بین آنها میتوانیم به گوشی ردمی K30 پرو شیائومی، گوشی vivo iQOO Neo3 5G و گوشی ریلمی X50 Pro 5G اشاره کنیم.
رای نهایی
شیائومی در طول سالهای گذشته توانسته است به یک شهرت عالی دست پیدا کند و گوشیهای هوشمندی با نسبت ارزش و قیمت بینظیر بسازد. البته گوشی Mi 10 Pro از این نظر یک هیولای جدید برای این شرکت است، چون شیائومی در ساخت و همچنین نحوه قیمتگذاری آن هیچ مرزی را رعایت نکرده است که البته نکته دوم از شرکتی مانند شیائومی ترجیحا غافلگیرکننده بود.
گوشی Mi 10 با یک شدت کمتر همین شرایط را دارد. این گوشی یک نسخه اندکی با مشخصات و قیمت پایینتر از مدل پرو است. صرفهجویی در هزینهها برای کاهش قیمت آن بوده است، ولی الزاما ارزش گوشی را بالا نبرده است.
نکات مثبت:
- بدنه شیشهای (گوریلا گلس) متقارن با ظاهر مات در پنل پشتی، مقاوم در برابر پاشیدن آب
- حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر سریع و دقیق
- نمایشگر اولد با کیفیت عالی و نرخ تازهسازی 90 هرتز
- ماندگاری عالی شارژ باتری، سرعت شارژ بالا به کمک شارژر 30 وات داخل جعبه فروش
- بلندگوهای استریو با کیفیت صدای عالی که رقبای کمی برای آن وجود دارد.
- مجهز به سریعترین تراشه موبایل یعنی اسنپدراگون 865 و پشتیبانی از شبکه 5G.
- دوربین به طور کلی عالی زمان عکاسی و فیلمبرداری
نکات منفی:
- این گوشی کاملا ضد آب و گرد و غبار نیست.
- نبود لنز اختصاصی تلهفوتو، تصاویر زوم دو برابر نتیجه برش از خروجی دوربین اصلی هستند.
- دوربین فوق عریض زمان عکاسی در شب عملکرد بدی دارد.
- دوربین سلفی رقبا بهتر است (البته با بریدگی نمایشگر بزرگتر).
با آن که گوشی Mi 10 شیائومی از هر نظر به آن نگاه کنید، یکی از بهترین پرچمدارهای شیائومی است، ولی شرایط فعلی بازار آن را در یک زمین بی طرف بین بخش گوشیهای پرچمدار و ارزشمند قرار میدهد تا پیشنهاد آن به عموم افراد سخت باشد.
مجددا تاکید میکنیم، منظور ما این نیست Mi 10 یک گوشی هوشمند بد است. اگر با آگاهی از محدودیتهای این گوشی تصمیم به خرید آن بگیرید و با قیمتش مشکل ندارید، بدون شک به خوبی به شما خدمت خواهد کرد.
منبع: gsmarena.com