فهرست عنوانها
اگر ندانید به دنبال چه هستید، خرید یک لپ تاپ می تواند به یک تجربه پر استرس تبدیل شود. با وجود هزاران اصطلاح تخصصی، مشخصات مختلف، برند ها و تولید کنندگان متفاوت، شما حتی نمی دانید از کجا باید شروع کنید. چه اندازه ای را باید خریداری کنید؟ چقدر حافظه داخلی نیاز دارید؟ چگونه بفهمید به چه مقدار حافظه رم نیاز دارید؟ چه نوع CPU را باید انتخاب کنید؟ همه این سؤالات می توانند به سردرد منتهی شود.
بهترین لپ تاپ های سال ۲۰۲۰ : ۱۰ لپ تاپ برتر ۲۰۲۰ را برای شما معرفی کردیم.
اگر با اطلاعات صحیح، اقدام به خرید کنید، تجربه شما بسیار ساده تر خواهد بود و احتمالاً لپ تاپی تهیه می کنید که متناسب با نیازهای شما باشد. این راهنما تمامی موارد ضروری خرید لپ تاپ را پوشش می دهد. بنابراین می توانید یک خرید هوشمندانه را با استفاده از سالها دانش و تجربه کارشناسان این حوزه، تجربه کنید.
لپ تاپ عادی یا هیبریدی؟
لپ تاپ های هیبریدی یا 2 در 1، به گونه ای طراحی شده اند که هم به عنوان لپ تاپ و هم به عنوان تبلت عمل کنند. مثلاً Microsoft Surface یا Asus Chromebook Flip و یا Google Pixelbook از این نوع لپ تاپ ها هستند. لپ تاپ های هیبریدی معمولاً به صفحه نمایش لمسی مجهز هستند. آنها یا یک کیبورد قابل جدا شدن دارند یا این که می توان لپ تاپ را به طور 360 درجه روی کیبورد چرخاند و همانند یک تبلت از آن استفاده کرد.
لپ تاپ های هیبریدی یا 2 در 1 انعطاف پذیری بیشتری به شما می دهد، اما برای خرید چنین لپ تاپ هایی، باید بیشتر احتیاط کنید. برخی از آن ها کیبورد بسیار کوچکی دارند. برخی از آن ها عملکرد خوبی به عنوان تبلت دارند، اما به عنوان لپ تاپ، چنگی به دل نمی زنند. برخی از آن ها قدرت پردازش بسیار پایینی دارند.
شاید هزینه زیادی را تقبل کنید و دستگاهی را بخرید که در بهترین حالت، یک لپ تاپ متوسط و یک تبلت سنگین است. در حالی که با همین پول می توانستید یک لپ تاپ عادی بسیار با کیفیت و قدرتمند بخرید. البته این بدان معنی نیست که لپ تاپ هیبریدی خوب وجود ندارد. منظور این است که همه جوانب را در نظر بگیرید و ببینید که آیا هزینه اضافی برای یک لپ تاپ هیبریدی انعطاف پذیر، ارزشش را دارد یا خیر.
اندازه صفحه نمایش لپ تاپ
اندازه صفحه یکی از اولین چیزهایی است که به چشم خریدار می آید. مانند تلویزیون و موبایل، اندازه صفحه نمایش بر اساس اینچ و از یک گوشه به گوشه مقابل (نه از کنار به کنار)، اندازه گیری می شود. اکثر مردم دوست دارند، صفحه نمایش لپ تاپ به اندازه ای بزرگ باشد که مجبور نباشند، چشم خود را لوچ کنند تا یک خط از ایمیل را بخوانند.
البته مردم در این زمینه سلیقه های متفاوتی دارند. برخی از مردم دوست دارند یک لپ تاپ سبک و قابل حمل داشته باشند. در مقابل، برخی ها اصلاً لپ تاپ را تکان نمی دهند و معمولاً در یک نقطه از خانه ثابت است.
لپ تاپ جمع و جور: صفحه نمایش 11 تا 14 اینچی
اگر به دنبال چیزی هستید که بسیار سبک وزن باشد، لپ تاپ های کامپکت و جمع و جور می تواند گزینه خوبی باشد. به راحتی می توانید این گونه لپ تاپ ها را در بازار پیدا کنید.
برخی از مردم تصور می کنند لپ تاپ های کوچک، همیشه از سخت افزار ضعیفی استفاده می کنند. اما اندازه کوچک لپ تاپ، لزوماً به معنای عملکرد ضعیف نیست. شما می توانید لپ تاپ هایی مانند MacBook Pro 13-inch یا Dell XPS 13 را انتخاب کنید، که با اندازه کوچک خود، عملکرد خوبی را به نمایش می گذارند. اگر بودجه محدودی دارید، Lenovo IdeaPad S310 یک گزینه بسیار خوب است.
لپ تاپ متوسط: صفحه نمایش 15 تا 16 اینچی
هر چند معیار از پیش تعیین شده ای برای اندازه استاندارد صفحه لپ تاپ وجود ندارد، اما صفحه های 15 تا 16 اینچی بیشترین محبوبیت را در بین کاربران دارند. این اندازه برای کسانی مناسب است که اغلب لپ تاپ را بر روی میز قرار می دهند و گاهی هم آن را حمل می کنند.
لپ تاپ بزرگ: صفحه نمایش 17 اینچی و بزرگ تر
مزیت لپ تاپ های بزرگ، زاویه دید بهتر آن است. این سایز صفحه نمایش معمولاً در لپ تاپ های مخصوص بازی استفاده می شود. کسانی که اهل بازی های ویدیویی هستند حاضرند قابلیت حمل لپ تاپ را فدای صفحه بزرگتر و جذاب تر کنند، به ویژه اگر این لپ تاپ به عنوان کامپیوتر رومیزی عمل کند. در این رده از لپ تاپ ها، معمولاً به سختی می توانید دستگاه ارزان قیمتی پیدا کنید. البته مدل Lenovo IdeaPad 340 قیمت نسبتاً مناسبی دارد.
وضوح صفحه نمایش و گرافیک لپ تاپ
اگر لپ تاپ را برای بازی یا طراحی می خرید، باید به عواملی مانند پردازش گرافیکی توجه داشته باشید. کسانی که اهل بازی کردن هستند باید لپ تاپی را انتخاب کنند که کارت گرافیک مجزا مثلاً از شرکت NVIDIA داشته باشد. البته اگر زیاد قرار نیست لپ تاپ خود را جابجا کنید، بهتر است به جای لپ تاپ، یک کامپیوتر رومیزی خریداری کنید. با این کار می توانید با هزینه کمتر، کارت گرافیک قوی تری تهیه کنید. اگر هدف دیگری غیر از بازی دارید، همان کارت گرافیک مجتمع که بر روی پردازنده لپ تاپ قرار دارد، کفایت می کند.
وضوح صفحه نمایش را می توانید در لیست مشخصات هر لپ تاپ ببینید. اکثر لپ تاپ ها وضوح اچ دی (1366 در 768) دارند. اما لپ تاپ های گران تر، از وضوح تمام اچ دی (1920 در 1080) بهره می برند که کیفیت تصویر بهتری را ارائه می دهد.
کیبورد لپ تاپ
اکثر مردم هنگام خرید لپ تاپ، به آخرین چیزی که فکر می کنند، کیفیت کیبورد لپ تاپ است. اما کیبورد تأثیر زیادی در کیفیت، عملکرد، دوام و راحتی لپ تاپ دارد. کیبورد باید از ارگونومی مناسبی برخوردار باشد تا هنگام تایپ کردن، دستان شما را آزار ندهد. علاوه بر این، برخی کیبوردها امکانات بیشتری دارند. مثلاً از نور پس زمینه بهره می برند که باعث می شود به راحتی در تاریکی تایپ کنید.
پردازنده (CPU) لپ تاپ
پردازنده یا همان واحد پردازش مرکزی یک چیپست است که به عنوان مغز متفکر لپ تاپ عمل می کند. عوامل مختلفی بر عملکرد پردازنده تأثیر می گذارند. از حرارت گرفته تا بخش های دیگر سیستم. اما عوامل مختلفی برای انتخاب پردازنده وجود دارد: شرکت سازنده، تعداد هسته ها و سرعت.
سال ها شرکت اینتل به عنوان یکه تاز این میدان، بزرگترین شرکت سازنده پردازنده در جهان بود. اما این روزها شرکت AMD هم توانسته با پردازنده های پرقدرت و با قیمت مناسب، خودی نشان دهد. زیاد مهم نیست که کدام برند را انتخاب کنید. ولی یادتان باشد که یک پردازنده جدید ضعیف تر، همیشه بهتر از یک پردازنده بسیار قدرتمند که سه یا چهار سال از عمرش می گذرد، عمل می کند.
اجازه دهید وارد بحث هسته ها (Core) شویم. اکثر پردازنده های امروزی، حداقل دو هسته دارند. اما هسته یک پردازنده چیست؟ خوب، در واقع هر هسته، یک پردازنده جداگانه است. از آنجا که یک کامپیوتر به اندازه انسان باهوش نیست و نمی تواند چند کار را همزمان با هم انجام دهد، نیاز دارد که بیشتر از یک مغز داشته باشد. هرچه تعداد هسته های یک کامپیوتر بیشتر باشد، وظایف بیشتری را می تواند همزمان انجام دهد و در واقع، سریع تر می تواند پردازش کند.
اما آیا یک کامپیوتر دو هسته ای فقط می تواند دو کار را همزمان انجام دهد؟ نه اینطور نیست. در واقع هر هسته از چندین رشته (Thread) تشکیل شده است. پس اگر دیدید یک لپ تاپ جدید، فقط دو هسته دارد، خیلی نگران نباشید. لپ تاپ های جدید با داشتن رشته های زیاد می توانند به راحتی، چند کار را همزمان انجام دهند. البته داشتن هسته های بیشتر طبیعتاً بهتر است. اما اگر کارهای گرافیکی سنگین انجام نمی دهید، نیازی به هسته های بیشتر ندارید.
مهمتر از تعداد هسته ها، فرکانس هر هسته است که به صورت گیگاهرتز (Ghz) اندازه گیری می شود. هر چه این عدد بالاتر باشد برای فعالیت های سنگین مانند بازی و فیلم های با کیفیت بالا مناسب تر است.
رم (Ram) لپ تاپ
رم یا حافظه دسترسی تصادفی نیز برای خرید یک لپ تاپ، بسیار مهم است. رم بالا به کامپیوتر کمک می کند که سریع تر به اطلاعات دسترسی داشته باشد. رم مانند کمد اتاق خواب است. زمانی که چیزی در کمد خود نیاز دارید به راحتی در آن را باز می کنید و بر می دارید، نه این که بروید در زیرزمین و در بین چندین جعبه، به دنبال آن بگردید. پس استفاده از کمد، در زمان شما صرفه جویی می کند.
رم نیز چنین کاری را برای کامپیوتر انجام می دهد. هرچه مقدار آن بیشتر باشد، عملکرد دستگاه سریع تر است. برای کارهای سنگین، شما حداقل به 8 گیگابایت رم نیاز دارید. البته رم 4 گیگابایت هم می تواند برای کارهای روزانه کافی باشد.
البته استاندارد دیگری هم برای رم ها وجود دارد به نام DDR. جدیدترین رم ها از نوع DDR4 هستند. البته هنوز هم مدل قدیمی تر DDR3 در بازار وجود دارد که به دلیل عملکرد ضعیف تر و مصرف برق بیشتر، توصیه نمی شود.
حافظه داخلی لپ تاپ HDD یا SSD
البته صحبت کردن در مورد تفاوت های بین این دو، یک مقاله طولانی می طلبد. اما سعی می کنیم تفاوت های بین دو نوع حافظه را به خلاصه ترین شکل ممکن توضیح دهیم. شما برای ذخیره کردن فایل های خود مانند فیلم یا عکس یا هر چیز دیگر، نیاز به حافظه داخلی دارید. دو نوع حافظه داخلی رایج برای کامپیوتر ها و لپ تاپ ها وجود دارد. درایو هارد دیسک یا HDD مخفف عبارت Hard Disk Drive است و درایو حالت جامد یا SSD مخفف کلمه solid-state drive می باشد.
برخی لپ تاپ ها از حافظه HDD استفاده می کنند و برخی از SSD. برخی از لپ تاپ ها نیز از هر دو نوع حافظه استفاده می کنند. حافظه های SSD که نسبت به حافظه HDD جدیدتر هستند، هم سریع تر هستند و هم قابل اطمینان. اما حافظه های SSD به شکل قابل توجهی گران تر هستند و در ظریفت های محدود تر عرضه می شوند.
اگر با لپ تاپ خود کارهای ساده انجام می دهید، یک حافظه 256 گیگابایتی SSD کافی خواهد بود. البته هر زمان که به فضای بیشتری نیاز داشتید، می توانید از یک هارد اکسترنال یا خارجی استفاده کنید.
پورت های لپ تاپ
آیا لپ تاپ مورد نظر شما، به پورت های مختلف مجهز است؟ آیا پورت USB به تعداد کافی دارد؟ آیا پورت HDMI دارد؟ ورودی هدفون چطور؟ شما باید وسیله های مختلفی مانند هدفون، مانیتور، ماوس و غیره را به لپ تاپ خود اضافه کنید. پس نسبت به پورت های لپ تاپ، آگاهی کامل داشته باشید.
ظرفیت باتری لپ تاپ
برای کسانی که مدام لپ تاپ خود را به این طرف و آن طرف می برند، ظرفیت باتری از اولویت بالایی برخوردار است. اما اگر همیشه بر روی میز شما قرار دارد، ظرفیت باتری چندان اهمیت ندارد.
برخی لپ تاپ ها مانند LG Gram 15، از باتری فوق العاده ای بهره می کنند. این لپ تاپ با هر بار شارژ، می تواند تا 12 یا 13 ساعت شما را همراهی کند. بسیاری از لپ تاپ ها، عمر باتری بسیار کمی در حد 3 یا 4 ساعت دارند.
ویژگی های دیگر لپ تاپ
اگر با لپ تاپ خود زیاد آهنگ گوش می دهید و فیلم می بینید، کیفیت بلندگوهای آن را چک کنید. اکثر لپ تاپ های امروزی از بلندگوهای استریو بهره می برند. اما برخی لپ تاپ های به قابلیت های صوتی ویژه ای نیز مجهز هستند.
آیا از چت تصویری و ویدئو کنفرانس استفاده می کنید؟ پس باید به کیفیت وب کم لپ تاپ هم توجه داشته باشید. حتی برخی وب کم ها از قابلیت تشخیص چهره بهره می برند.
در نهایت، اگر به صفحه لمسی علاقه دارید، اما نمی خواهید یک لپ تاپ 2 در 1 بخرید. بسیاری از لپ تاپ ها، صفحه نمایش لمسی هم دارند. البته به یاد داشته باشید که این قابلیت ها، مصرف باتری را به شکل قابل توجهی افزایش می دهد.
سیستم عامل لپ تاپ
به طور کلی، سه سیستم عامل برای لپ تاپ ها وجود دارد: ویندوز، مک و کروم. سالهاست که بین ویندوز و مک رقابت وجود دارد. در سال 2011، گوگل سیستم عامل کروم را نیز وارد این بازی کرد. البته ویندوز مایکروسافت نسبت به دو سیستم عامل دیگر، سهم بیشتری از بازار دارد و طرفداران بیشتری دارد. سیستم عامل مک به دلیل امنیت بالا و کاربری ساده طرفداران زیادی دارد.
سیستم عامل کروم، عملکرد ساده تر و محدودتری نسبت به رقیبان خود دارد و برای فعالیت های مربوط به شبکه و برای محاسبات ساده مناسب است. ویندوز هم که از همه قدیمی تر است، در نسخه 10 به بالاترین حد از تکامل خود رسده. انعطاف پذیری بالا و امکانات و برنامه های بسیار زیاد، از مزایای ویندوز به حساب می آید.
نتیجه گیری برای خرید بهترین لپ تاپ
زمانی که یک لپ تاپ خریداری می کنید، به این فکر کنید که چه استفاده ای از آن می کنید. آیا هزینه ای که برای آن می کنید، پاسخگوی نیازهای شما خواهد بود یا خیر؟ بهترین لپ تاپ در سال 2020 کدام است؟ واقعاً نمی توان گفت بهترین لپ تاپ کدام است. افراد مختلف، نیازهای متفاوتی دارند. برخی از مردم به دنبال یک لپ تاپ ارزان قیمت برای کارهای روزانه هستند. در حالی که برخی مردم می خواهند قوی ترین لپ تاپ بازار را بخرند.
به عنوان یک قانون کلی، سعی کنید به دنبال لپ تاپی باشید که حداقل 8 گیگابایت رم داشته باشد، یک پردازنده جدید داشته باشد و از حافظه SSD بهره مند باشد. همچنین می توانید به دنبال امکانات اضافی مانند صفحه کلید کامل، پورت USB 3 (که سریع تر از USB 2 است)، حداقل یک خروجی HDMI، بلندگو های حرفه ای و باتری قدرتمند باشید.