فهرست عنوانها
روزگاری گوشیهای قاتل پرچمدار مانند یک نژاد نایاب بودند، ولی امروز همه جا دیده میشوند. شرکت ریلمی نیز به این قطار پیوسته است و در همین راستا یکی از ارزانترین گوشیهای مجهز به چیپست اسنپدراگون 865 یعنی گوشی Realme X50 Pro را وارد بازار کرده است.
شرکت وان پلاس ممکن است به طبقه ممتاز بازار جابهجا شده باشد ولی ریلمی با موفقیت خلاء این برند را پر کرده است و عملکرد آن بیشتر از پاسخ به درخواست نیاز به یک گوشی سریع بوده است.
گوشی Realme X50 Pro در واقع از سریعترین شبکههای ارتباطی پشتیبانی میکند، مجهز به سریعترین تراشه اندرویدی موجود در بازار است و حتی سریعترین سرعت شارژ را دارد.
اما این رویای خوش همین جا تمام نمیشود چون پرچمدار جدید ریلمی مجهز به یک نمایشگر اولد با نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز و با پشتیبانی از استاندارد +HDR10، چهار دوربین در حد سایر پرچمدارها در عقب، بلندگوهای اسپریو و لانچر تمیز Realme UI است.
دوربین اصلی گوشی Realme X50 Pro 5G از مدل ایکس 2 پرو قرض گرفته شده است، یعنی یک ماژول 64 مگاپیکسلی است ولی در کنار آن یک لنز 12 مگاپیکسل تلهفوتو با زوم اپتیکال 2 برابر، یک دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسل و یک حسگر عمقسنج 2 مگاپیکسل را نیز میبینیم. عاشقان عکاسی سلفی نیز از وجود دو دوربین 32 مگاپیکسل اصلی و فوق عریض 8 مگاپیکسل در جلو خوشحال خواهند شد.
اما یک ویژگی ممتاز دیگر این گوشی استفاده از فناوری شارژ سریع 65 وات SuperDart است که طبق وعده ریلمی باید X50 Pro را در عرض 35 دقیقه کاملا شارژ کند. این سرعت شارژ خارقالعاده است و به نظر ما در آینده به یک استاندارد برای سایر پرچمدارهای این شرکت تبدیل خواهد شد.
با این مشخصات تا انتهای این مطلب همراه روکیدا باشیم تا زیر و یک خم گوشی Realme X50 Pro را بگیریم! (برای دیدن اندازه بزرگ تصاویر روی آنها کلیک کنید.)
مشخصات اصلی گوشی Realme X50 Pro 5G:
- بدنه: شیشه محافظ گوریلا گلس 5 در عقب و جلو، بدنه آلومینیومی
- نمایشگر: امولد، 6.44 اینچ، نسبت تصویر 20:9، دقت فول اچدی پلاس، پشتیبانی از استاندارد +HDR10، نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز
- دوربین عقب: لنز اصلی 64 مگاپیکسل ISOCELL Bright GW1 سامسونگ با فیلتر Quad Bayer، اندازه حسگر 1/1.72 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، گشادگی دریچه دیافراگم f/1.8، فوکوس خودکار تشخیص فازی (PADF)؛ دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسل، میدان دید 119 درجه، گشادگی دریچه دیافراگم F/2.3، PADF، حالت ماکرو؛ دوربین تلهفوتو 12 مگاپیکسل با لنز f/2.5، PADF، زوم اپتیکال 2 برابر و هیبرید 5 برابر؛ حسگر عمقسنج 2 مگاپیکسل، فلاش الایدی؛ فیلمبرداری با دقت 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه، لرزشگیر الکترونیک تصویر (EIS)
- دوربین جلو: لنز اصلی 32 مگاپیکسل، آرایه Quad Bayer، اندازه حسگر 1/2.8 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.5، دوربین 8 مگاپیکسل فوق عریض با میدان دید 105 درجه، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.2؛ فیلمبرداری فول اچدی، EIS
- چیپست: اسنپدراگون 865: پردازنده هشت هستهای (یک هسته کریو 585 گلد با سرعت کلاک 2.84 گیگاهرتز، 3 هسته کریو 585 گلد با سرعت کلاک 2.24 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 585 سیلور با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)
- حافظه: 6، 8 یا 12 گیگابایت رم LPDDR5، حافظه داخلی 128 یا 256 گیگابایت UFS 3.0
- سیستم عامل اندروید 10؛ لانچر Realme UI 1.0
- باتری: 4200 میلیآمپر ساعت، فناوری شارژ سریع 65 وات سوپر دارت، پشتیبانی از فناوری شارژ 20 وات VOOC 3.0
- اتصالات: دو سیم کارت، 5G، بلوتوث 5.1، استاندارد a/b/g/n/ax/ax وایفای، جیپیاس دوگانه، درگاه یواسبی تایپ C
- عرضه به بازار در دو رنگ سبز و قرمز
- سایر مشخصات: حسگر اثرانگشت اپتیکال زیر نمایشگر، بلندگوهای استریو
واقعا دوست داریم یک گوشی ریلمی کاملا ضد آب ببینیم، ولی نباید دلمان را خوش کنیم. با این حال گوشی Realme X50 Pro روی سختافزار داخلی خود یک روکش نانو دارد تا حداقل نسبت به پاشیدن رطوبت مقاوم باشد.
محتویات جعبه فروش گوشی Realme X50 Pro
داخل جعبه فروش میتوانید شارژر 65 وات را به همراه یک کابل یواسبی C زرد رنگ پیدا کنید که برای کار با این شارژر قدرتمند تغییر کرده است.
ریلمی همچنین این گوشی را به همراه یک قاب سیلیکونی وارد بازار کرده است و در داخل کارخانه روی نمایشگر یک گلس محافظ نصب شده است.
طراحی و کیفیت ساخت گوشی ایکس 50 پرو ریلمی
هرکدام از بهترین گوشی های 2020 باید انتظارات خاصی را برآورده کنند و طراحی گوشی Realme X50 Pro چنین قصدی را دارد. ایکس 50 طبق استاندارد گوشیهای امروزی ساخته شده است تا یک گوشی شیشهای با بدنه فلزی و رنگهای جذاب باشد.
در طرفین و عقب این گوشی خمیدگیهای آشنایی را میبینیم و جلو را نمایشگر تقریبا بدون حاشیه پوشانده است.
گوشی X50 Pro در هر دو رنگ خود به اندازه کافی بیهمتا است تا متمایز باشد. بدون شک دیگر خیلی وقت است این نوع طراحی در بازار گوشیهای هوشمند جا افتاده است، ولی تا زمانی که یک مفهوم طراحی بهتر و بامعناتر شکل نگیرد، همچنان گوشیهای شیشهای بر بازار حکومت خواهند کرد.
در طراحی گوشی Realme X50 Pro 5G یک ویژگی آن را متمایز میکند یعنی ظاهر مات پنل شیشهای عقب. واقعا نگاه کردن به آن لذت خاصی دارد و حتی زمانی که گوشی را در دست میگیرید حس بهتری نیز خواهید داشت. شیشه عقب به ویژه زمانی که سرد است حس و حال فلز را دارد ولی با این حال فلزی نیست و به چندین لایه رنگ نیمه شفاف این بخش اجازه میدهد تا به شکل جادویی رنگ قرمزی که به چشم شما میآید را در برگیرند.
تغییر حالت ظاهر مات به بدنه آلومینیومی یک طراحی یکپارچه و بینقص را نشان میدهد که به زیبایی انجام شده است.
پنل جلو گوشی ریلمی X50 Pro کاملا تخت است و تحت حفاظت گوریلا گلس 5 قرار دارد. نمایشگر یک پنل اولد 6.44 اینچی با بریدگی بیضی شکل برای میزبانی از دو دوربین جلو است.
بلندگوی مکالماتی طبق طراحی رایج امروزی به داخل محفظه نمایشگر برش خورده است تا یک ظاهر کاملا باریک و مخفی را به خود بگیرد. با خوشحالی باید بگوییم نقش دیگر آن اسپیکر اصلی این گوشی با یک صدای واقعا بلند است.
نمایشگر ترفندهای زیادی در آستین دارد. ابتدا از نرخ تازهسازی 90 هرتز پشتیبانی میکند، به عبارت دیگر میتواند تصاویر و محتوا را با نرخ 90 فریم در ثانیه نشان دهد. نکته دوم این است که زیر آن یکی از سریعترین حسگرهای اثرانگشت اپتیکال قرار گرفته است که مانند آن را در گوشی وان پلاس 7T و سری ریلمی X2 دیدهایم.
شیشه گوریلا گلس 5 در عقب چه به رنگ سبز یا قرمز جذاب بوده و به سمت بدنه خم شده است. چنین خمیدگیهایی اخیرا بسیار محبوب شدهاند و دلیل خوبی نیز برای آن وجود دارد: این نوع شکل ممتاز بوده و ساخت آن هزینه بیشتری به همراه دارد، علاوه بر این باعث ظاهر باریکتر و خوشایندتر گوشی میشود، حتی اگر بگوییم نتیجه آن لیز بودن دستگاه است.
4 دوربین عقب در یک بریدگی عمودی شکل قرار گرفتهاند. اولین آنها دوربین تلهفوتو است و پس از آن به ترتیب دوربین اصلی، فوق عریض و حسگر عمقسنج قرار میگیرد. این برآمدگی در کمال شگفتی کوتاه است ولی با این حال اجازه نمیدهد گوشی X50 پرو ریلمی روی سطح صاف تخت قرار گیرد.
بدنه فلزی اندکی خمیده است و ظاهر مات شبیه به پنل پشتی دارد. همین قضیه باعث میشود گوشی Realme X50 Pro نسبت به گوشیهای شیشهای معمولی در دست محکمتر حس شود و کاربر آرامش خاطر بیشتری داشته باشد.
در پایین این گوشی درگاه یواسبی C، شیار سیم کارت، میکروفون و بلندگوی دوم را میبینیم. کلیدهای تنظیم حجم صدا در سمت چپ و دکمه پاور در سمت راست است و به هر دلیلی روی آن یک خط باریک زرد قرار دارد (ما شکایتی نداریم).
گوشی Realme X50 Pro از نظر شکل و اندازه براساس استانداردهای امروزی ساخته شده است و کسی با این قضیه مشکلی ندارد. زمانی که گوشی را در دست میگیرید به اندازه کافی سبک و باریک حس میشود و حس ممتاز بودن را در خود دارد.
تنها ای کاش این گوشی نسبت به رطوبت کاملا مقاوم بود، ولی این بهایی است که باید برای قیمت پایین این گوشی بپردازیم.
نمایشگر گوشی ایکس 50 پرو ریلمی
یکی از ویژگیهای مهم گوشی Realme X50 Pro 5G نمایشگر 90 هرتز آن است. این گوشی از یک پنل امولد 6.44 اینچی با دقت 2400 در 1080 پیکسل استفاده میکند که در گوشه بالا سمت چپ خود یک بریدگی بیضی شکل دارد تا دو دوربین جلو در آن قرار بگیرند.
حفاظت از شیشه جلو در برابر شکستگیها و خراشها به عهده گوریلا گلس 5 است، اما ریلمی برای امنیت بیشتر در کارخانه یک گلس محافظ نازک نیز روی نمایشگر نصب کرده است.
نمایشگر گوشی X50 Pro ریلمی مانند گوشی ریلمی ایکس 2 پرو از نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز پشتیبانی میکند. کاربر امکان انتخاب از بین دو حالت 60 و 90 هرتز را دارد یا میتواند تنظیمات نمایشگر را روی حالت خودکار بگذارد.
این پنل نمایش همچنین از استاندارد +HDR10 پشتیبانی میکند و به لطف پشتیبانی از استاندارد Widevine L1 DRM میتوانید از باکیفیتترین محتواهای ویدئوهایی در سرویسهای نتفلیکس و غیره لذت ببرید.
حداکثر میزان روشنایی پنل نمایش در تنظیم نور صفحه به صورت دستی 525 نیت است و زمانی که آن را روی حالت خودکار قرار میدهید به 635 نیت نیز میرسد. این نتایج برای یک نمایشگر اولد عالی هستند و هرگز تحت هر شرایط نوری مشکلی با دیدن محتوای روی صفحه نخواهید داشت.
حداقل میزان روشنایی که توانستیم روی نمایشگر گوشی X50 Pro ریلمی اندازه بگیریم 4 نیت بود که برای یک پنل امولد کمترین نتیجه نیست.
این نمایشگر برای پشتیبانی از دو فضای رنگ DCI-P3 (حالت Vivid) و sRGB (حالت Natural) تنظیم شده است. دقت رنگ خوب است به نحوی که پروفایل Vivid رنگهای بیش از حد اشباع ندارد. در این حالت متوسط مقدار deltaE 4.8 را با حداکثر انحراف 10 در رنگ سفید اندازه گرفتیم.
در حالت Natural نمایشگر دقت رنگ مشابه را مشاهده میکنیم، یعنی متوسط DeltaE 4.7 و حداکثر انحراف 9.9 در نقطه سفید.
کاربر میتواند به کمک اسلایدر دمای رنگ نیز تغییرات دلخواه خود را ایجاد کند و زمانی که اسلایدر را روی تنظیمات گرمترین قرار میدهید نتیجه کمی بهتر خواهد شد، یعنی متوسط DeltaE 3.6 برای فضای رنگ DCI-P3 و 3.2 برای sRGB. تحت این شرایط مشکل سایه رنگ آبی قبل از بین خواهد رفت چون حالا رنگ سفید در دو حالت نمایشگر به مراتب دقیقتر است (DeltaE 6 و 5.6).
عمر باتری گوشی Realme X50 Pro
پرچمدار جدید ریلمی یک باتری 4200 میلیآمپر ساعت دارد. این اولین گوشی شرکت چینی است که از سرعت شارژ 65 وات پشتیبانی میکند و چنین شارژری داخل جعبه فروش قرار گرفته است. ریلمی قول داده است این باتری در عرض 35 دقیقه شارژ خواهد شد و ما میتوانیم تایید کنیم شارژ پس از 35 دقیقه به 99 و پس از 38 دقیقه به 100 درصد رسید. واقعا تحتتاثیر قرار گرفتیم!
گوشی Realme X50 Pro از تمامی گزینههای فناوری شارژ سریع VOOC قدیم و همچنین USB-PD پشتیبانی میکند تا بتوانید این گوشی را با هر شارژر سریع دیگری که نیز دارید شارژ کنید. البته باید بگوییم گوشی Realme X50 Pro از شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکند.
این گوشی در تستهای باتری ما امتیازهای بسیار خوبی به دست آورد. ماندگاری شارژ باتری در بخش گردش در وب با وایفای 13 ساعت و پخش مداوم ویدئو 17 ساعت بود. آمار در بخش تماس صوتی اینترنتی عالی نبوده و پایینتر از سطح انتظار ما بود، با این حال به طور کلی ماندگاری شارژ باتری بسیار خوبی را تجربه کردیم.
تست بلندگو
گوشی Realme X50 Pro دو بلندگو دارد؛ یک بلندگوی اختصاصی در پایین و دیگری در بالا که نقش دیگر آن بلندگوی مکالماتی است. بلندگوی پایین از بالایی کیفیت صدای بم بیشتری دارد، ولی جدا از آن بلندی صدا هر دو به اندازه کافی متعادل است.
گوشی Realme X50 Pro در تست بلندگوی ما از نظر بلندی حجم صدا امتیاز بسیار خوب و از نظر کیفیت امتیاز عالی را به دست آورد. هر دو صدای بم و زیر بلند و شفاف هستند و به خوبی پردازش میشود. بخواهیم مقایسه کنیم از گوشی Oppo Find X2 Pro بهتر است، گرچه صدای بم در سطح بهترین گوشیها قرار نمیگیرد.
بخش نرمافزاری
گوشی Realme X50 Pro از لانچر جدید Realme UI به همراه اندروید 10 استفاده میکند. این لانچر را قبلا در اعضای خانواده ریلمی 6 (گوشی Realme 6، Realme 6i و ریلمی 6 پرو) نیز دیده بودیم.
ابتدا با قابلیت نمایشگر همیشه روشن (در این جا به اسم Screen Off) شروع میکنیم که میتواند محتویات همیشگی یعنی اطلاعات ساعت، تاریخ، آیکون نوتیفیکیشنها و درصد شارژ باتری را نشان دهد یا میتوانید آن را سفارشی کنید تا زمان خاموش بودن صفحه نمایش یک پیام دلخواه شما را نشان دهد.
همچنین میتوانید افکتهای نور صفحه را برای نوتیفیکیشنهای جدید را روشن کنید که به مراتب در مقایسه با حالت نمایشگر همیشه روشن بیشتر در مقدار شارژ باتری صرفهجویی میکند و امکان سفارشیسازی کامل آن وجود دارد. این قابلیت نبود چراغ وضعیت اختصاصی را جبران میکند.
لانچر جدید بسیار شبیه به نسخه خام اندروید با صفحات هوم، سایهبان با طراحی ساده نوتیفیکیشن و task switcher با استفاده راحت است. یک کشوی اپلیکیشن خلوت نیز وجود دارد.
لانچر جدید Realme UI از مجموعه آیکونهای متفاوت پشتیبانی میکند، بنابراین میتوانید از مجموعه طبق سلیقه خود استفاده کرده یا حتی آنها را کاملا سفارشی کنید.
در منوی تنظیمات ابزار زیادی وجود دارد که به کمک آنها میتوانید سیستم عامل اندروید را کاملا تحت کنترل بگیرید یا همه چیز را به الگوریتمهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی ریلمی بسپارید.
لانچر گوشی Realme X50 Pro مانند گلکسیهای جدید سامسونگ قابلیتی به اسم سایدبار هوشمند (Smart Sidebar) دارد که با سفارشیسازی آن میتوانید مشخص کنید در لبه نمایشگر چه میانبرهایی برای اپلیکیشنها یا کارهای مختلف ظاهر شود.
اپلیکیشنهای مولتی مدیا مانند گالری، موزیک و ویدئوز توسط خود ریلمی طراحی شدند. همچنین یک اپلیکیشن فایل منیجر جدید و یک فون منیجر وجود دارد.
در پایان باید بگوییم لانچر Realme UI از حالت 90 هرتز پشتیبانی میکند و محتویات را با نرخ 90 فریم بر ثانیه نشان میدهد تا همه چیز روان و فوقالعاده سریع حس شود.
عملکرد بخش سختافزاری و نتیجه بنچمارکها
گوشی Realme X50 Pro جزو اولین محصولات مجهز به چیپست اسنپدراگون 865 جدید است. به همراه آن از مودم X55 کوآلکام استفاده شده است تا از شبکه 5G پشتیبانی شود.
این چیپست یک پردازنده هشت هستهای دارد که مشخصات کامل آن را در ابتدای مقاله نوشتیم. پردازنده گرافیکی آدرنو 650 نیز مسئول مدیریت کارهای گرافیکی و تضمین اجرای بازیها با بالاترین سطح تنظیمات ممکن است.
اسنپدراگون 865 از رم LPDDR5 پشتیبانی میکند و گوشی Realme X50 Pro با 6، 8 یا حتی 12 گیگابایت وارد بازار شده است. حافظه داخلی از نوع UFS 3.0 و در دو ظرفیت 128 و 256 گیگابایت است.
در نهایت باید اشاره کنیم تراشه این گوشی مانند مدل اسنپدراگون 855 براساس فرآیند 7 نانومتری شرکت TSMC ساخته شده است.
ریلمی برای گوی X50 Pro از یک سیستم خنککننده جدید 5 بعدی استفاده کرده است. این سیستم از یک محفظه بخار و چندین لایه گرافیت جامد تشکیل شده است و کل سطح چیپ را میپوشاند.
همانطور که در تصاویر زیر میتوانید ببینید، نتایج بنچمارکها قدرت سختافزاری بالای این گوشی را کاملا نشان میدهند.
پردازنده هشت هستهای جدید یک هیولا است و در سطح جدیدترین چیپستهای اگزینوس (سری گلکسی اس 20) و قرار میگیرد و به مراتب از نسل قبلی بهتر شده است.
آدرنو 650 نیز در حال حاضر بهترین پردازنده گرافیکی موبایل است و در نمایشگرهای زیر دقت فول اچدی پلاس جولان میدهد. متاسفانه نمایشگر گوشی X50 Pro ریلمی به هر دلیلی از سوی بنچمارک GFXBench 90 هرتز شناسایی نشد.
حالا به بنچمارک ترکیبی انتوتو میرسیم که گوشی ریلمی X50 Pro در آن درخشان ظاهر شد و با اختلاف کم پایینتر از هیولای اوپو قرار گرفت.
چیپست منتخب گوشی Realme X50 Pro فراتر از حد نیاز کلاس این گوشی و دقت نمایشگر آن است. بدون شک ریلمی یک گوشی پرچمدار با عملکردی در همان سطح ساخته است که تا چندین سال بعد بدون افت سرعت کار خواهد کرد.
این گوشی همچنین یک سیستم خنککنندگی بسیار خوب دارد که توانست دمای گوشی را کاملا پایین نگه دارد و حتی زمان اجرای طولانی بنچمارکها یک عملکرد پیوسته و بدون افت را شاهد بودیم.
تنها نگرانی پشتیبانی از نرخ تازهسازی 90 هرتز است، چون در حال حاضر تعداد بازیهای محبوب کمی فراتر از 90 هرتز پیش خواهند رفت و حتی تعداد کمتری نمایشگرهای HRR از جمله نمایشگر این گوشی را شناسایی میکنند.
بنابراین انتظار نداشته باشید چون نمایشگر گوشی Realme X50 Pro از نرخ تازهسازی 90 هرتز پشتیبانی میکند، بازیها و تستهای شما نیز 90fps اجرا شوند.
دوربین گوشی Realme X50 Pro 5G
دوربین اصلی گوشی Realme X50 Pro همان لنز 64 مگاپیکسل مدل X2 Pro است و در کنار آن یک دوربین فوق عریض، تلهفوتو و یک حسگر عمقسنج نیز قرار گرفته است. این آرایش برای گوشیهای با دوربین چهارگانه استاندارد بوده و ریلمی همین روند را در پیش گرفته است.
مشخصات دوربینها را کاملا در ابتدای نقد آوردیم و برای یادآوری مجددا میگوییم. لنز اصلی حسگر 64 مگاپیکسل ISOCELL Bright GW1 سامسونگ با قابلیت فوکوس خودکار تشخیص فازی است.
دوربین 8 مگاپیکسل فوق عریض نیز قابلیت PDAF را دارد و همچنین به کمک آن میتوانید تصاویر فوقالعاده از نمای نزدیک بگیرید. عالی است!
حالا به دوربین تلهفوتو 12 مگاپیکسل گوشی Realme X50 Pro میرسیم که قابلیت زوم اپتیکال 2 برابر، هیبرید 5 برابر و 20 برابر دیجیتال دارد به همراه قابلیت PDAF دارد.
لنز چهارم حسگر عمقسنج 2 مگاپیکسل با فیلتر رنگی است که ریلمی اسم آن را «دوربین پرتره» گذاشته است. نقش آن کمک به رندرسازی افکت بوکه در تصاویر پرتره و همچنین بالا بردن کنتراست تصویر نهایی است
سه دوربین اصلی همگی از حالت AI Color پشتیبانی میکنند که قبلا به اسامی Dazzle Color و Chroma Boost شناخته میشد. عکاسی با این حالت در روز HDR را به کار میبرد و همچنین رنگها را اشباعتر میکند. AI Color در شب حالت Nightscape را فعال میکند.
حالت عکاسی در شب جدید این گوشی Nightscape 3.0 نام دارد. عملکرد آن مانند قبل است، یعنی ثبت چند تصویر با مقدار نوردهی متفاوت و سپس سرهمبندی آنها به یکدیگر و هر سه دوربین قادر به استفاده از آن هستند (گرچه تصاویر با زوم دو برابر معمولا با افزایش مقیاس تصاویر دوربین اصلی ثبت میشوند).
اما همچنین باید به یک حالت جدید به اسم سه پایه (Tripod Mode) اشاره کنیم که در این حالت گوشی Realme X50 Pro را روی یک سه پایه میگذارید و ثبت یک عکس فکانداز میتواند تا 50 ثانیه طول بکشد! بیصبرانه منتظر تست آن هستیم!
در جلو دو دوربین دیده میشود، ولی هیچکدام متاسفانه امکان فوکوس خودکار را ندارند. دوربین اصلی 32 مگاپیکسل با فیلتر Quad Bayer و دیگری فوق عریض و 8 مگاپیکسل با میدان دید 105 درجه است.
اپلیکیشن دوربین با تغییرات اندک آشنا است و تعداد منوها خوشبختانه کمتر شده است. با بررسی تاگل زوم متوجه خواهید شد از بین حالات عریض، زوم یک برابر، 2 برابر و 5 برابر میتوانید انتخاب کنید، ولی فراتر از بزرگنمایی 2 برابر باید بگوییم زوم به صورت فقط دیجیتالی انجام خواهد شد.
در حالت عکاسی پرو میتوانید تنظیمات نوردهی (ایزو در محدوده 100 تا 3200 و سرعت شاتر محدوده 1/8000 ثانیه تا 32 ثانیه)، تعادل سفید (براساس دمای نور و بدون پیش تنظیمات)، فوکوس دستی (در واحدهای اجباری 0 تا 1 با 0 برای فوکوس نزدیک و 1 فوکوس بینهایت) و جبران نوردهی (-2EV تا +2EV در گامهای افزایشی 1/6EV) را تغییر دهید. امکان استفاده از این حالت برای هر سه دوربین وجود دارد، گرچه سرعت شاتر برای دوربین فوق عریض حداکثر 1/2 ثانیه است.
کیفیت تصاویر در روز
دوربین اصلی گوشی Realme X50 Pro تصاویر را به صورت پیشفرض با دقت 16 مگاپیکسل ذخیره میکند که کیفیت عالی دارند. ویژگی این تصاویر جزئیات فراوان، رنگهای دقیق، کنتراست عالی و دامنه دینامیک واقعا بالا است.
مقداری پارازیت در نواحی با رنگ یکنواخت دیده میشود ولی توی ذوق نمیزند. شیوه نمایش پوششهای گیاهی بهترین کیفیت را ندارد و الگوریتم پردازش تصویر پوششهای با جزئیات پیچیده و بالا مانند شاخه درختها را لکهدار میکند.
به نظر ما تمامی جزئیات پیچیده با پارازیت اشتباه گرفته شده یا فناوری ترکیب پیکسل عالی انجام نمیشود. در هر صورت، کیفیت تصاویر با توجه به قیمت این گوشی عالی هستند و میتوانیم ادعا کنیم کاملا کیفیتی در حد خروجی بهترین دوربینها دارند.
حالت AI Color تا حد زیادی یک حالت HDR با اشباعسازی بیشتر رنگ بسته به نوع صحنه است. تصاویری که با این حالت میگیرید رنگهای به مراتب زندهتر دارند، ولی به نظر ما ظاهر غیر واقعگرایانه آنها سلیقه همه نیست.
امکان عکاسی با دقت کامل 64 مگاپیکسل نیز وجود دارد که نتیجه آن اگر شرایط نوری عالی باشد جزئیات بیشتر در تصاویر و اکثرا در پوششهای گیاهی است. با این حال، بهای این جزئیات بالا پارازیت زیاد نیز است و همچنین ثبت این تصاویر بیشتر طول میکشد، از طرفی به 15 تا 35 مگابایت فضا نیاز دارند. به نظر ما حالت 16 مگاپیکسل را انتخاب کنید.
دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسل تصاویر خیلی خوبی میگیرد. جزئیات با توجه به ماهیت لنز خوب بوده و رنگها به رنگهای دنیای واقعی نزدیک هستند، گرچه باید بگوییم کمی ظاهر شستهشده دارند و دامنه دینامیک بالاتر از حدی است که در چنین دوربینهایی دیده بودیم.
تصاویر این دوربین بدون پارازیت است و به طور کلی جزو بهترین تصاویری قرار میگیرد که در بین دوربینهای 8 مگاپیکسل دیدیم. همچنین از الگوریتم اصلاح خودکار تحریف تصویر استفاده میشود.
تصاویر زیر با همین دوربین و حالت AI Color گرفته شدهاند.
دوربین فوق عریض قابلیت فوکوس خودکار دارد و اگر بتوانید در فاصله 4 سانتیمتری سوژه خود قرار بگیرید، تصاویر ماکرو مانند نمونههای زیر میگیرید. جزئیات ایدهآل نیست، ولی آنها را قبول میکنیم.
تصاویر 12 مگاپیکسل دوربین زوم گوشی Realme X50 Pro کمی پارازیت دارند ولی جزئیات آنها شایسته نام یک پرچمدار است. در این جا شیوه نمایش پوششهای گیاهی بهتر و با کیفیت شارپ است کنتراست و رنگها بینظیر و با یک دامنه دینامیک واقعا عالی هستند.
روی نمایاب تاگل زوم 5 برابر نیز وجود دارد که نتیجه استفاده از آن ثبت تصاویر با زوم دیجیتال است. تصاویر روی صفحه نمایش ظاهر خوبی دارند ولی با بررسی از نمای نزدیک انتظار جزئیات زیادی را نداشته باشید.
گوشی Realme X50 Pro با دوربین 64 مگاپیکسل خود و کمک حسگر 2 مگاپیکسل به اصطلاح «دوربین پرتره» میتواند تصاویر پرتره بگیرد.
ما واقعا از عملیات پشت صحنه بیخبر هستیم ولی گوشی Realme X50 Pro 5G تصاویر پرتره بسیار خوب با تشخیص عالی سوژه و محوشدگی قانعکننده پسزمینه میگیرد. تصاویر نهایی یک کلاس درس هستند.
کیفیت تصاویر در شب
دوربین گوشی Realme X50 Pro عملکرد بسیار خوبی زمان عکاسی در شب دارد، گرچه گوشیهای گلکسی جدید سامسونگ و گوشیهای شیائومی عملکرد بهتری داشتند. به هرحال، جزئیات کافی است و مقدار پارازیت زیادی به جا میماند، ولی تصاویر سطح اشباعسازی عالی رنگ و کنتراست به همراه دامنه دینامیک خوب را به نمایش میگذارند.
استفاده از AI Color در شب همیشه حالت Nightscape را فعال خواهد کرد که نمونه تصاویر زیر با آن گرفته شدند. نتیجه آن افزایش جزئیات نواحی سایهدار، رندرسازی بهتر نواحی بسیار روشن و اشباعسازی رنگ حتی بهتر است. افت جزئیات دیده نمیشود، ولی مقداری جزئیات حذف شده است تا یک عملکرد عالی را ببینیم.
نتیجه استفاده از گزینه سه پایه در حالت عکاسی در شب طول کشیدن ثبت عکس به مدت 20 ثانیه یا بیشتر با دوربین اصلی است و تصاویر عالی در این حالت گرفته میشود. با تصاویر متعادل عالی و حفظ رنگ فوقالعاده روبرو هستیم و نواحی بسیار روشن اصلا کم نوردهی نشدند. اگر یک سه پایه دارید و میخواهید یک تصویر شگفتانگیز در شب بگیرید، گوشی Realme X50 Pro 5G این امکان را برایتان فراهم کرده است.
دوربین فوق عریض عملکرد قابل قبولی در شب دارد. تصاویر ملایم بوده و جزئیات کم هستند، ولی با این حال بدتر از این نیز دیدیم.
استفاده از حالت Nightscape برای دوربین فوق عریض در شب عملکرد عالی به همراه دارد و باید 10 ثانیه بی حرکت باشید. تصاویر روشنتر هستند، دامنه دینامیک بالاتر دارند و جزئیات ثبت شده نیز بیشتر شدند. رنگها و کنتراست نیز بهتر شدند و اگر قرار است با دوربین فوق عریض در شب عکس بگیرید، استفاده از این حالت مانند نان شب واجب است.
زمان استفاده از گزینه زوم دو برابر در شب دوربین زوم اختصاصی گوشی Realme X50 Pro 5G فعال نخواهد شد و نتیجه آن استفاده از دوربین اصلی و ثبت تصویر با زوم دیجیتال است. با این حال، زمانی که با خود دوربین تلهفوتو بتوانید عکس بگیرید تصاویر به اندازه کافی خوب هستند و با حالت Nightscape به مراتب میتوانند بهتر شوند.
دوربین سلفی گوشی x50 pro ریلمی
دوربینهای جلو گوشی Realme X50 Pro 5G دو لنز 32 مگاپیکسل عریض و 8 مگاپیکسل فوق عریض تشکیل میدهند.
کیفیت تصاویر سلفی بسیار خوب است. جزئیات نهایی متوسط بوده ولی تمامی موارد دیگر یعنی کنتراست، رنگها و دامنه دینامیک عالی هستند. به نظر ما دوربین جلو فیلتر Quad Bayer دارد، بنابراین افت جزئیات را در دقت کامل میبینیم، گرچه باید بگوییم از تصاویر 8 مگاپیکسل این دوربین بسیار راضی هستیم.
تصاویر سلفی پرتره 8 مگاپیکسل جزئیات زیادی با جداسازی عالی سوژه از پسزمینه، محوشدگی خوب و رنگهای زنده دارند.
دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسل جلو نیز تصاویر بسیار خوب میگیرد و کنتراست و رنگهای عالی را به نمایش میگذارند. به طور کلی باید بگوییم تجربه عکاسی سلفی با گوشی Realme X50 Pro بسیار مثبت بود.
دوربین فیلمبرداری
گوشی Realme X50 Pro میتواند با دوربین اصلی خود ویدئوهای 4K و همچنین فول اچدی در دو نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه بگیرد. دو دوربین فوق عریض و تلهفوتو محدود به فیلمبرداری با دقت فول اچدی و نرخ 30 فریم بر ثانیه هستند. اگر بخواهید میتوانید از بین دو کدک h.264 و h.265 نیز انتخاب کنید.
دوربین اصلی ویدئوهای 4K با جزئیات میگیرد. گرچه، با بیتریت 50 مگابیت در ثانیه انتظار بیشتری داشتیم. رنگها بدون این که افراط شده باشد به شکل خوشایندی اشباع بوده و کنتراست نیز خوب است. دامنه دینامیک میتوانست بالاتر باشد، ولی بد نیست.
ویدئوهای فول اچدی 30fps جزئیات زیادی را نشان نمیدهند و مقداری بیش از حد شارپ بودن تصویر را مشاهده کردیم، گرچه رنگها و دامنه دینامیک در حد ویدئوهای 4K هستند.
در نهایت به ویدئوهای فول اچدی 60fps میرسیم که حتی با وجود بیتریت مشابه 20 مگابیت در ثانیه با حالت قبل، به نوعی جزئیات بیشتر و شارپ بودن مناسب دارند. به نظر ما فعال بودن همیشه قابلیت لرزشگیر الکترونیک تصویر ویدئوهای 30fps دلیل نقص آنها است.
ویدئوهایی که با دوربین تلهفوتو میگیرید بینظیر هستند و به عنوان یک پرچمدار واقعی کنتراست و دامنه دینامیک فوقالعاده را نشان میدهند.
در نهایت به ویدئوهای دوربین فوق عریض گوشی Realme X50 Pro 5G میرسیم که با توجه به کیفیت متوسط در هر سه بخش جزئیات، رنگها و دامنه دینامیک چندان جالب نیستند.
قابلیت لرزشگیر الکترونیک تصویر بدون توجه به نوع دوربین برای تمام حالات فیلمبرداری فول اچدی 30fps آنها فعال است.
همچنین حالت دو بخشی به اسم Ultra Steady (فیلمها با دقت فول اچدی و نرخ 30 فریم بر ثانیه گرفته میشوند) وجود دارد که به کمک تاگل روی نمایاب آن را فعال میکنید. در حالت پایه آن از دوربین اصلی و در حالت دوم یعنی max mode از دوربین فوق عریض استفاده میشود. فیلمهایی که با این دو حالت میگیرید در مقایسه با حالت معمولی بیکیفیتتر هستند.
جمعبندی
گوشی Realme X50 Pro 5G یکی از ارزانترین گوشیهای هوشمند با چیپست اسنپدراگون 865 است که امروزه میتوانید بخرید. ترکیب آن با یک نمایشگر اولد 90 هرتز ارزش این محصول را بیشتر میکند. قیمت گوشی X50 Pro ریلمی در اروپا تقریبا 600 یورو است ولی در مناطق دیگر آن را زیر 650 دلار میتوانید بخرید.
همچنین باید بگوییم گوشی Realme X50 Pro یک پرچمدار کاملا توانمند است، برخلاف میانردههایی مانند گوشی پوکوفون که ظاهر یک پرچمدار را به خود میگیرد. محصول ریلمی یک نمایشگر امولد بسیار روشن با پشتیبانی از استاندارد +HDR10 و نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز، پشتیبانی از شبکه 5G، حافظه ذخیرهسازی سریع، مجموعه دوربین قدرتمند در جلو و عقب و سرعت شارژ خیرهکننده دارد.
گوشی X50 Pro ریلمی توانست با کیفیت صدای بلندگوهای استریو، حسگر اثرانگشت فوقالعاده سریع و لانچر دوستداشتنی Realme UI توجه ما را به خود جلب کند. گرچه باید بگوییم این گوشی ضد آب نیست و با آن که ریلمی آن را در برابر پاشیدن رطوبت سعی کرده مقاوم کند ولی خبری از یک گواهینامه رسمی IP نیست.
بنابراین، همانطور که میتوانید از نقد گوشی X50 پرو ریلمی ما متوجه شده باشید، این گوشی به شایستگی عنوان قاتل پرچمدار را دریافت میکند.
رقبا
بهترین رقیب برای گوشی Realme X50 Pro از سوی شیائومی است. گوشی Redmi K30 Pro Zoom در حال حاضر محدود به بازار آسیا است ولی با توجه به قیمت بسیار نزدیک به محصول ریلمی، بهترین گزینه برای انتخاب است.
گوشی ردمی از همان چیپست، مجموعه دوربین مشابه در عقب و حتی یک باتری بزرگتر استفاده میکند، در حالی که پنل نمایش امولد 6.67 اینچ این گوشی که از استاندارد +HDR10 پشتیبانی میکند هیچگونه بریدگی ندارد.
گرچه، باید دقت کنید نمایشگر گوشی ردمی K30 Pro Zoom نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز ندارد و ممکن است برای برخی از افراد ناراحتکننده باشد.
گوشی Mi 10 5G در کنار مشخصات ردمی K30 پرو یک نمایشگر 90 هرتز به آن اضافه میکند، همچنین قابلیت شارژ بیسیم دارد و دوربین اصلی یک حسگر 108 مگاپیکسل است، گرچه لنز تلهفوتو حذف شده است. قیمت گوشی Mi 10 5G حداقل در مقایسه با قیمت گوشی ریلمی x50 pro و ردمی K30 Pro صد دلار بیشتر است.
گوشی گلکسی اس 20 سامسونگ یک رقیب دیگر است. این گوشی در مقایسه با محصول ریلمی کمی قیمت بالاتر دارد ولی از یک نمایشگر امولد 120 هرتز با دقت QHD استثنائی استفاده میکند، کاملا ضدآب است و به نوعی با تمامی دوربینهای خود تصاویر و فیلمهای بهتر میگیرد. گرچه، اندازه اس 20 کوچکتر است و همانطور که گفتیم باید از جیبتان بیشتر هزینه کنید.
در نهایت به گوشی جدیدا معرفی شده وان پلاس 8 میرسیم که احتملا رقیب اصلی گوشی Realme X50 Pro است. این گوشی تقریبا نمایشگر مشابه، چیپست یکسان و دوربین اصلی مشابه بدون لنز تلهفوتو دارد. قیمت گوشی وان پلاس 8 در مقایسه با گوشی Realme X50 Pro 5G صد یورو بیشتر است و بنابراین مجددا ایکس 50 در حال حاضر گزینه بهتری است.
رای نهایی
گوشی Realme X50 از هر نظر که بابت آن طراحی شده بود عالی ظاهر شد و ساخت آن هدف دیگری نداشته است، درسته؟ گوشی ایکس 50 پرو ریلمی یک پرچمدار ارزان است یا بهتر بگوییم یک پرچمدار قاتل که واقعا هیچ چیزی در ساخت آن کم نگذاشته شده است.
ریلمی مجددا به ما نشان داد میتوان یک گوشی عالی ساخت بدون این که از سر و ته (واضح) ویژگیهای ممتاز آن زد.
نکات مثبت:
- نمایشگر امولد بزرگ، پشتیبانی از استاندارد +HDR10، نرخ تازهسازی 90 هرتز، روشنایی بسیار بالا
- عملکرد سختافزاری عالی
- سرعت شارژ فوقالعاده بالا
- بدنه مقاوم در برابر پاشیدن آب با شیشه محافظ گوریلا گلس با ظاهر مات
- کیفیت عالی تمامی لنزها، دوربین سلفی دوگانه
- بلندگوهای استریو با کیفیت صدای بالا، حسگر اثرانگشت سریع
نکات منفی:
- کاملا ضد آب نبودن
- نبود قابلیت لرزشگیر اپتیکال تصویر برای دوربین اصلی
- نبود قابلیت فیلمبرداری با دقت 4K و نرخ 60 فریم در ثانیه، نبود قابلیت لرزشگیر الکترونیک تصویر برای فیلمهای 4K در حالت 30fps
منبع: gsmarena.com