بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

توسط محمد امین نعمتی
28 دقیقه

مقدمه

اگر بخواهیم گوشی Redmi K30 شیائومی را در یک جمله خلاصه کنیم می‌توانیم بگوییم یک گام به جلو کوچک برای عملکرد اما یک جهش عظیم برای نمایشگر. این گوشی بیشتر یک نسخه ممتاز از ردمی نوت 8 پرو است تا نسل بعدی Redmi K20، ولی نام این گوشی جدا از ارتباطات خانوادگی در تاریخ ثبت خواهد شد چون اولین گوشی ردمی با یک نمایشگر با نرخ تازه‌سازی بالا است.

Redmi K30 یک نمایشگر بزرگ 6.7 اینچی ال‌سی‌دی IPS ظاهرا شبیه به سایر نمایشگرهای فول اچ‌دی دارد ولی استفاده از نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتز نام آن را ماندگار خواهد کرد.

لانچر MIUI هرگز به این روانی نبوده است و بازی‌هایی که فراتر از 60 هرتز می‌توانند اجرا شوند تجربه یک گیم‌پلی عالی را برای شما فراهم می‌کنند.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

این نمایشگر بزرگ همچنین با استاندارد HDR10 سازگار بوده و شیائومی تلاش کرده است مانند گلکسی اس 10 پلاس اندازه بریدگی نمایشگر را با قرار دادن دو دوربین سلفی در یک حفره ترجیحا کوچک به حداقل برساند.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

اجرای روان بازی‌ها باید کاملا امکان‌پذیر باشد چون ردمی K30 چیپست اسنپ‌دارگون 730G دارد که یک چیپست گیمینگ است. شیائومی در کنار آن به اندازه کافی رم قرار داده است.

لذت از کیفیت نمایشگر و گیمینگ تنها امتیازهای برتری Redmi K30 نیستند. دوربین چهارگانه پنل عقب روی کاغذ نیز ظاهرا خوب است. این 4 دوربین عبارتند از یکی از بزرگ‌ترین حسگرهای موجود در صنعت موبایل یعنی حسگر 64 مگاپیکسل IMX686 سونی به همراه یک لنز فوق عریض 8 مگاپیکسل، یک دوربین ماکرو 2 مگاپیکسل و یک حسگر عمق‌سنج 2 مگاپیکس.

ویژگی جذاب دیگر این گوشی استفاده از لانچر MIUI 11 به همراه اندروید 10 است.

مشخصات کلیدی گوشی Redmi K30:

  • بدنه: قالب پلاستیکی، شیشه محافظ گوریلا گلس 5 در عقب و جلو، وزن: 208 گرم
  • نمایشگر: پنل نمایش ال‌سی‌دی 6.7 اینچ IPS، استاندارد HDR10، دقت 1080 در 2400 پیکسل، نسبت تصویر 20:9، تراکم پیکسلی 395 پیکسل در هر اینچ
  • دوربین عقب: لنز اصلی: 64 مگاپیکسل، گشادگی دریچه دیافراگم f/1.89، اندازه حسگر 1.7/1 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، فوکوس خودکار تشخیص فازی. دوربین فوق عریض: 8 مگاپیکسل، ضریب اف f/2.2، حسگر 4/1 اینچ، اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر. دوربین ماکرو: 2 مگاپیکسل، ضریب اف f/2.4، حسگر 5/1 اینچ، پیکسل‌های 1.75 میکرومتر. حسگر عمق‌سنج: 2 مگاپیکسل؛ قابلیت فیلمبرداری با کیفیت 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه، فول اچ‌دی با نرخ 30، 60 و 120 فریم بر ثانیه، اچ‌دی با نرخ 960 فریم بر ثانیه
  • دوربین جلو: اصلی: 20 مگاپیکسل، ضریب اف f/2.2، پیکسل‌های 0.9 میکرومتر. حسگر عمق‌سنج: 2 مگاپیکسل. فیلمبرداری فول اچ‌دی با نرخ 30 فریم بر ثانیه
  • سیستم عامل: اندروید 10؛ لانچر MIUI 11
  • چیپست: اسنپ‌دراگون 730G (8 نانومتری): پردازنده هشت هسته‌ای (2 هسته کریو 470 گلد با سرعت کلاک 2.2 گیگاهرتز و 6 هسته کریو 470 سیلور با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)، پردازنده گرافیکی آدرنو 618
  • حافظه: 6 یا 8 گیگابایت رم، حافظه داخلی 64، 128 یا 256 گیگابایت، حافظه UFS 2.1، درگاه هیبریدی میکرو اس‌دی
  • باتری: 4500 میلی‌آمپر ساعت، شارژ سریع 27 وات
  • اتصالات: دو سیم کارت، LTE-A، LTE Cat-12 و Cat-13، درگاه یواس‌بی تایپ C، استاندارد a/b/g/n/ac وای‌فای، جی‌پی‌اس باند دوتایی، بلوتوث 5.0، رادیو اف‌ام، NFC، تابنده نور مادون قرمز
  • سایر مشخصات: حسگر اثرانگشت در یک طرف گوشی، درگاه 3.5 میلی‌متری هدفون

برخی از کاربران Redmi K20 ممکن است بابت وجود پنل نمایش ال‌سی‌دی به جای اولد ناامید شده باشند ولی چاره‌ای نیست و چیپست اسنپ‌دراگون 730G در مقایسه با نسخه 730 داخل ردمی K20 آن‌قدر بهتر نیست. ولی شاید مهم‌ترین چیزی که نبود آن حس می‌شود دوربین اختصاصی زوم است که جای آن را دوربین کمتر محبوب ماکرو گرفته است.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

با این مقدمه در این مطلب قصد داریم محصول جدید شیائومی Redmi K30 را به چالش بکشیم. تا انتها همراه روکیدا باشید.

محتویات جعبه فروش

در جعبه فروش این گوشی یک شارژر، یک کابل یواس‌بی تایپ C و یک قاب شفاف دیده می‌شود.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

شارژر 27 وات به اندازه کافی قدرتمند است و در جعبه فروش Mi 9 نیز وجود داشت. ظاهرا شیائومی گوشی‌های جدید خود را با این شارژر سریع وارد بازار خواهد کرد که تصمیم هیجان‌انگیزی است.

طراحی و کیفیت ساخت

واقعا چه حرفی برای گفتن داریم؟ Redmi K30 مانند تمامی گوشی‌های شیشه‌ای دیگر است ولی اگر بخواهیم در یک جمله آن را توصیف کنیم باید بگوییم ترکیب ردمی نوت 8 پرو با عناصری از طراحی میت 30 پرو هوآوی و حفره نمایشگر گلکسی اس 10 پلاس سامسونگ است.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

این گوشی پنل‌های شیشه‌ دو جداره گوریلا گلس 5 دارد، یک پنل تخت و یکی خمیده. سپس به بدنه پلاستیکی می‌رسیم که نیمی صیقل یافته و نیمی براق است و روی آن رنگ مورد نظر اسپری شده است.

یک نمایشگر بزرگ 6.67 اینچ اکثر فضای جلو را به خود اختصاص می‌دهد و اگر چانه کاملا آشکار گوشی را در نظر نگیریم حواشی کاملا باریکی دارد. لبه‌های نمایشگر مانند هر گوشی هوشمند مدرن دیگر خمیده هستند.

اما حفره نمایشگر طویل این گوشی ترند مرسومی نیست (اولین مرتبه آن را در گلکسی اس 10 پلاس دیدیم) ولی ظاهرا روزبه‌روز گوشی‌های بیشتری از آن استفاده می‌کنند.

از نظر ما این نوع طراحی بهترین نیست چون فضای اطراف این حفره بزرگ کاملا هدر می‌رود. انگاری یک بریدگی در کنار نمایشگر باشد ولی به نوعی زشت‌تر.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

طبیعت ال‌سی‌دی این نمایشگر حتی ظاهر حفره را بدتر می‌کند چون معنای استفاده از این نوع نمایشگر نورپشتی غیریکنواخت است و بدترین نوع این رفتار را اطراف حفره سلفی می‌بینیم.

زمان نمایش محتوای روشن‌تر متوجه سایه‌هایی اطراف این بخش می‌شوید که کاملا آزاردهنده است.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

اما تصمیم شیائومی جالب است چون هر دو دوربین جلو یک حفره جداگانه دارند و بین این دو پیکسل‌هایی وجود دارد که هدف آن‌ها نشان دادن رنگ مشکی است. اما شیائومی تصمیم گرفته است از آن‌ها استفاده نکند تا کل این مجموعه مانند یک بریدگی واحد به نظر برسد.

با وجود تمام این مسائل نمایشگر بزرگ این گوشی کاملا خوب به نظر می‌رسد، حتی از استاندارد HDR 10 پشتیبانی می‌کند و به اندازه کافی پیکسل دارد تا کیفیت آن شارپ به نظر برسد.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

استفاده نکردن از یک نمایشگر امولد به معنای نبود حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر است. شیائومی تصمیم گرفته است آن را برخلاف نوت 8 پرو که در عقب است به سمت راست بدنه گوشی انتقال دهد تا نقش دیگر دکمه پاور تشخیص اثرانگشت باشد.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

این حسگر همیشه روشن است، سرعت برق‌آسایی دارد و حتی پیش از این که روی دکمه فشار وارد کنید قفل نمایشگر را باز می‌کند!

ویژگی جالب دیگر ردمی K30 وجود جک صوتی و یک اسکیپر در پایین گوشی، شیار هیبریدی میکرواس‌دی و سیم کارت در سمت چپ و بلندگوی مکالماتی بسیار باریک و تقریبا نامرئی است که در بالای پنل نمایشگر دیده می‌شود.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

در پنل عقب از نسل پنجم شیشه گوریلا گلس استفاده شده است ولی این مرتبه به سمت طرفین طویل‌تر گوشی خمیدگی دارد.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

مجموعه دوربین عقب کاملا به چشم می‌آیند و شیائومی می‌خواسته است همه متوجه آن شوند، چون اطراف آن یک نوع طراحی دایره‌ای شکل زیبا را می‌بینیم تا گوشی میت 30 پرو هوآوی در ذهن تداعی شود.

مجموعه دوربین عقب از بالا عبارتند از دوربین ماکرو، سپس دوربین فوق عریض و به دنبال آن حسگر عمق سنج و در پایین دوربین اصلی 64 مگاپیکسل.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

همچنین یک فلاش ال‌ای‌دی‌ دوتایی زیر مجموعه دوربین قرار دارد که به صورت یک‌دست با آن قرار گرفته است.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

هیچ جای انکار نیست که ردمی K30 پرو یک گوشی بزرگ است. استفاده از شیشه باعث لیز شدن این گوشی شده است. اگر از یک قاب محافظ مانند قاب سیلیکونی داخل جعبه فروش استفاده کنید جلوی لیز خوردن آن را می‌گیرید.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

K30 از نظر کیفیت ساخت و زیبایی طراحی شبیه به اکثر پرچم‌دارها است و در این بخش امتیاز مثبت را به شیائومی می‌دهیم. ای کاش این گوشی ضدآب بود، ولی با این حال استفاده از روکش نانو P2i باعث شده است در برابر پاشیدن چند قطره آب آسیب نبیند.

نمایشگر

Redmi K30 همانطور که اشاره کردیم یک پنل نمایشگر 6.67 اینچ ال‌سی‌دی با یک حفره بیضوی برای دوربین دوگانه سلفی دارد. همانطور که اشاره کردیم این دو دوربین در دو حفره جدا قرار دارند و به هر دلیلی گوشی از فضای بین آن‌ها استفاده نمی‌کند.

روی نمایشگر را یک ورقه تخت گوریلا گلس 5 برای محافظت از آن پوشانده است.

دقت نمایشگر 1080 در 2400 پیکسل است و از نسبت تصویر 20:9 و تراکم پیکسلی 395 پیکسل در هر اینچ (شبیه به ردمی نوت 8 پرو) استفاده می‌کند.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

این نمایشگر از استاندارد HDR10 پشتیبانی می‌کند ولی متاسفانه تنها در یوتیوب از محتوای HDR لذت خواهید برد. این گوشی فقط از سطح امنیتی پایه L3 Widevine CDM پشتیبانی می‌کند، به عبارت دیگر سرویس‌های استریم مانند نت‌فلیکس و آمازون و سایر سرویس‌های مشابه تنها محتوای 480p را به شما نشان خواهند داد. واقعا باید افسوس خورد!

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

ردمی K30 اولین گوشی ردمی با نرخ تازه‌سازی بالاتر از 60 هرتز است. این گوشی در این زمینه در مقایسه با گوشی‌های وان‌پلاس نیز حتی بهتر عمل کرده است و نمایشگر در حالت پیشفرض روی حالت 120 هرتز قرار دارد!

اولین چیزی که متوجه خواهید شد بهینه‌سازی MIUI برای نرخ تازه‌سازی 120 هرتز است. هر گونه حرکت روی نمایشگر از قبیل اسکرول و کشیدن دست روی صفحه کاملا روان حس می‌شود و زمانی که این تجربه را داشته باشید به سختی دیگر به تنظیمات 60 هرتز بر می‌گردید.

البته تغییر تنظیمات نمایشگر به 60 هرتز برای صرفه‌جویی در مصرف باتری یا بروز مشکلات سازگاری توصیه می‌شود. حداکثر میزان روشنایی نمایشگر در حالت تنظیم نور صفحه به صورت دستی 550 نیت و در حالت خودکار به 708 نیت می‌رسد. رنگ‌های مشکی از نظر عمق بیشترین مقدار را ندارند ولی برای یک نسبت کنتراست بسیار خوب کافی هستند.

حداقل میزان روشنایی که نیز اندازه گرفتیم عدد خیره‌کننده 1.2 نیت بود!

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

نمایشگر به نحوی تنظیم شده است تا از فضای رنگ sRGB پشتیبانی کند. کالیبراسیون خودکار آن ظاهر اشباع‌تر و لذت‌بخش‌تر به محتوای روی صفحه می‌دهد و استفاده از حالت Natural دقت رنگ‌ را بیشتر می‌کند.

پروفایل خودکار نمایشگر بیش از حد اشباع نیست، رنگ‌ها به اندازه کافی شفاف است و متوسط DeltaE برابر با 6.8 را اندازه گرفتیم. ولی پروفایل استاندارد نمایشگر دقت عالی رنگ را با میانگین DeltaE برابر با 1.0 نشان می‌دهد.

عمر باتری

گوشی Redmi K30 یک باتری بزرگ 4500 میلی‌آمپر ساعت مشابه با ردمی نوت 8 پرو دارد ولی ظرفیت این باتری در مقایسه با Redmi K20 به مقدار 500 میلی‌آمپر ساعت بیشتر شده است.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

این گوشی از شارژ سریع 27 وات پشتیبانی می‌کند و به کمک شارژر داخل جعبه فروش می‌توانید در عرض 30 دقیقه شارژ آن را از 0 به 56 درصد برسانید، در حالی که شارژ کامل باتری 69 دقیقه طول می‌کشد.

نتایج تست‌های باتری این گوشی عالی بود. زمان استفاده نمایشگر از نرخ تازه‌سازی تصویر 60 هرتز، کاربر می‌تواند بیشتر از 16 ساعت ویدئو تماشا کرده یا در اینترنت گردش کند. اگر این نرخ را به 120 هرتز افزایش دهید، 2 ساعت از زمان گردش در وب و 4 ساعت بازپخش ویدئو کم خواهد شد.

نتایج تست‌‎های باتری را در تصاویر زیر می‌توانید ببینید.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

کیفیت صدا

زمان استفاده از درگاه 3.5 میلی‌متری هدفون و اتصال گوشی به یک آمپلی فایر فعال خارجی شروعی قدرتمند را در تست‌ها دیدیم. امتیازها عالی بودند و بلندی حجم صدا به خوبی بالاتر از حد متوسط بود.

استفاده از هدفون‌های استاندارد 32 اهم به معنای افت حجم صدا به پایین‌تر از سطح متوسط، ظاهر شدن قابل توجه نویز القایی استریو و مقداری اعوجاج اینترمدولاسیون بود. به طور کلی یک عملکرد متوسط از یک میان‌رده را دیدیم.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

سیستم عامل اندروید 10 و لانچر MIUI 11

Xiaomi Redmi K30 اولین گوشی هوشمند است که از همان ابتدا با سیستم عامل اندروید 10 و لانچر MIUI 11 به بازار می‌آید. لانچر جدید شیائومی یک اینترفیس تمیزتر، حالت تیره توسعه‌یافته، صداهای نوتیفیکیشن هوشمندانه و یک ادیتور بهتر برای اسناد دارد.

برخلاف ردمی K20 که لانچر پوکو روی آن از قبل نصب شده بود، در Redmi K30 از این خبرها نیست. به نظر ما جدا شدن زیربرند پوکو از شیائومی ربطی به این ماجرا دارد.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

برای شروع باید بگوییم Redmi K30 ویژگی همیشه روشن بودن نمایشگر را ندارد که احتمالا به علت استفاده از پنل نمایش ال‌سی‌دی به جای اولد است.

به کمک حسگر اثرانگشت که زیر دکمه پاور در سمت راست گوشی قرار گرفته است با سرعت فوق‌العاده بالایی می‌توانید گوشی را از حالت قفل خارج کنید. همچنین می‌توانید با اسکن چهره نیز این کار را انجام دهید که سرعتی در همان حد دارد، به نحوی که به محض بلند کردن گوشی از قفل خارج می‌شود.

البته باید بگوییم امنیت این قابلیت در حد حسگر اثرانگشت نیست و در تمامی بازارهای فروش هدف فعال نیست.

Redmi K30 ممکن است یک نمایشگر اولد نداشته باشد ولی همچنین از حالت تیره پشتیبانی می‌کند تا در مصرف باتری با تغییر رنگ تمامی عناصر سیستمی از سفید به مشکی صرفه‌جویی شود. با توجه به تغییرات MIUI 11، حالا اپلیکیشن‌های بیشتری از این حالت پشتیبانی می‌کنند و آیکون‌ها و رنگ آن‌ها در جهت این هدف بهینه‌تر شده‌اند.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 20بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 23بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 22بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 21

لانچر MIUI 11 از آلارم و نوتیفیکیشن‌هایی با صدای طبیعت پشتیبانی می‌کند که بسته به زمان روز آوای متفاوتی دارند. صداهای طبیعی که برای آلارم‌ها و نوتیفیکیشن‌ها تنظیم شدند استرس کمتری به وجود می‌آورند.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 19بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 18بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 17بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 16

در لانچر MIUI خبری از کشوی اپلیکیشن نیست، بنابراین تمامی اپلیکیشن‌ها روی صفحه هوم گوشی قرار می‌گیرند ولی می‌توانید آن‌ها را همچنان در پوشه‌ها دسته‌بندی کنید. البته، اگر دلتان برای کشوی اپلیکیشن تنگ شده است می‌توانید همیشه یک لانچر شخص ثالث نصب کنید.

در پایین صفحات هوم پیش‌فرض گوشی Redmi K30 را مشاهده می‌کنید. یک ویجت پیش‌بینی هوا در گوشه بالا سمت راست در امتداد یک ویجت بزرگ ساعت قرار دارد. یک صفحهApp Vault  در دورترین صفحه از سمت چپ دیده می‌شود.

این بخش کارت‌های متفاوت با اطلاعات مربوطه دارد یعنی اپلیکیشن‌های اخیر، گام‌شمار، یادداشت‌ها، رویدادهای تقویم، هواشناسی، علاقه‌مندی‌ها و سایر اطلاعات. می‌توانید اطلاعاتی که در این بخش ظاهر می‌شود را تنظیم کرده یا کلا آن را غیرفعال کنید.

MIUI 11 یک ظاهر اصلاح‌شده و خلوت‌تر دارد و به سادگی در قسمت جدید تنظیمات می‌توانید متوجه تلاش شیائومی برای استفاده از طراحی مینیمالیست شوید.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 10بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 15بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 14بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 13بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 12بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 11

task switcher تغییر نکرده است. تمام اپلیکیشن‌های اخیر کاربر را در دو ستون نشان می‌دهد. برای فعالسازی میانبر تقسیم صفحه نمایش یک کارت را لمس کنید و انگشت خود را نگه دارید یا برای بستن آن دستتان را روی صفحه به سمت چپ یا راست بکشید.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 6بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 9بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 8بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 7

این گوشی از تم پشتیبانی می‌کند ولی تنها زمانی قادر به استفاده از اپلیکیشن مربوط به آن هستید که به عنوان مثال کاربر این گوشی در هند باشید.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 3بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 5بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 4

رام اندروید MIUI همچنین یک اپلیکیشن به اسم امنیت دارد. این اپلیکیشن می‌تواند گوشی را برای بررسی حضور بدافزار اسکن کند، فهرست سیاه شما را مدیریت کند، مصرف داده گوشی‌تان را محدود یا کنترل کند، رفتار باتری را تنظیم کند و مقداری از حافظه رم را آزاد کند.

همچنین توسط آن می‌توانید مجوزهای اپلیکیشن‌های نصب شده را مدیریت کنید و به شما اجازه می‌دهد رفتار باتری را در مورد اپلیکیشن‌های منتخب تعریف کنید و تنها برای اپلیکیشن‌های مورد انتخاب شما محدودیت داشته باشد.

MIUI همچنین یک اپلیکیشن اختصاصی گالری، موزیک و ویدئو پلیر دارد. در بعضی از مناطق جغرافیایی دو اپلیکیشن ویدئو و موزیک شامل گزینه‌های مربوط به استفاده از سرویس‌های استریم پرمیوم می‌شوند. اپلیکیشن رادیو اف‌ام نیز وجود دارد.

MIUI 11 همچنین یک اپلیکیشن جدید مشاهده اسناد دارد که از تمامی فرمت‌های محبوب پشتیبانی می‌کند و باعث ساده‌سازی مشاهده اسناد روی گوشی شما می‌شود. کار با آن یک تجربه بی نقص است.

از طرفی به این گوشی یک اپلیکیشن Notes جدید با بخشی به اسم Tasks اضافه شده است.

اپلیکیشن سلامت نیز در این نسخه از MIUI بهتر شده است و حالا از پیگیری چرخه قاعدگی پشتیبانی می‌کند.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 2بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 1بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 55بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 56بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 57بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 54

در بعضی از بازارها، اپلیکیشن‌های از پیش نصب شده توسط شیائومی تبلیغات را نشان می‌دهند که روش شیائومی برای جبران قیمت نسبتا پایین دستگاه‌هایش است. ما در حال بررسی یک مدل از Redmi K30 با رام به اصطلاح جهانی هستیم ولی با این حال در بعضی از اپلیکیشن‌های سیستمی و فرآیند‌ها نمایش تبلیغات را دیدیم.

عملکرد و نتیجه بنچمارک‌ها

گوشی Redmi K30 شیائومی مجهز به چیپست اسنپ‌دراگون 730G است که یکی از قدرتمندترین چیپست‌های میان‌رده ممتاز کوآلکام به شمار می‌رود. از نظر سخت‌افزاری این چیپست مخصوص گیمینگ بسیار شبیه به مدل معمولی داخل گوشی ردمی K20 است.

پردازنده هر دو چیپست مشابه است یعنی یک پردازنده هشت هسته‌ای با دو هسته کریو 470 گلد (کورتکس A76) با سرعت کلاک 2.2 گیگاهرتز و 6 هسته کریو 470 سیلور (کورتکس A55) با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز است. این هسته‌ها براساس گره 8 نانومتری LPP ساخته شده‌اند و بنابراین از نظر مصرف انرژی کارآمد هستند.

هر دو چیپست پردازنده گرافیکی مشابه آدرنو 618 را دارند ولی مدل داخل 730G در مقایسه با مدل دیگر سرعت کلاک 75 مگاهرتز بیشتر و برابر با 575 مگاهرتز دارد. این تنها تفاوت بین این دو چیپ و بنابراین تنها تفاوت بین سخت‌افزاری ردمی K20 و K30 است.

در نهایت بسته به حافظه داخلی گوشی، مقدار رم 6 یا 8 گیگابایت خواهد بود. حالا به نتیجه بنچمارک‌ها می‌رسیم.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

اسنپ‌دراگون 730G ممکن است فقط دو هسته با عملکرد بالای کورتکس A76 داشته باشد، ولی قدرت آن‌ها به اندازه‌ای است تا این گوشی در تست‌های تک و چند هسته امتیاز بالایی به دست آورد.

1234

پردازنده گرافیکی آدرنو 618 روی کاغذ بسیار قدرتمند به نظر می‌رسد و باید بتواند از عهده محتوای فول اچ‌دی به خوبی برآید. پردازنده گرافیکی ردمی K30 در مقایسه با دو گوشی K20 و Mi 9T سرعت کلاک بالاتری دارد و این اختلاف در نتایج تست‌ها به خوبی دیده می‌شود.

5678

حالا به تست ترکیبی AnTuTu می‌رسیم که Redmi K30 را جلوتر از تمامی میان‌رده‌ها و در سطح ردمی نوت 8 پرو قرار می‌دهد.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

کاملا مشخص است که عملکرد گوشی Redmi K30 اکثر اوقات در سطح Redmi K20 است و تنها تست‌های گرافیک اندکی رای به برتری بیشتر K30 می‌دهد. سرعت کلاک بالاتر پردازنده گرافیکی آدرنو 618 جبران یک تفاوت کوچک در عملکرد تئوری را می‌کند ولی شک داریم در دنیای واقعی کسی متوجه آن شود.

به عنوان جمع‌بندی این بخش باید بگوییم چیپست اسنپ‌دراگون 730G یک چیپ بسیار قدرتمند است و بدون شک بازی‌هایی وجود دارد که از نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتز نمایشگر به خوبی استفاده کنند. ولی تعداد آن‌ها کم است و تست‌های ما نیز شکمان را ثابت کرد..

حتی بازی‌هایی مانند Alto’s Odyssey نمی‌توانند فراتر از نرخ 60 فریم بر ثانیه بروند. ما چندین بازی با نرخ 120 فریم بر ثانیه را نیز امتحان کردیم ولی تنها بازی که توانست از 60 فریم بر ثانیه بیشتر برود Dead Trigger 2 بود که به 85 فریم بر ثانیه رسید.

با این حال، به عنوان یک میان‌رده باید بگوییم گوشی Redmi K30 شیائومی بیشتر از حد کافی توان دارد و کاربر از عملکرد آن راضی خواهد بود.

دوربین مشابه با ردمی نوت 8 پرو

کاملا به راحتی می‌توانیم بگوییم Redmi K30 دوربین اصلی خود را از روی Redmi Note 8 Pro برداشته است و اشکالی نیز ندارد ولی در مقایسه با Redmi K20 نمی‌توانیم بگوییم یک پیشرفت رخ داده است چون جای لنز تله‌‎فوتو را یک دوربین ماکرو گرفته است.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

Redmi K30 همان آرایش دوربین چهارگانه نوت 8 پرو را دارد. یعنی از یک لنز اصلی 64 مگاپیکسل با گشادگی دریچه دیافراگم f/1.9، پیکسل‌های 0.8 میکرومتر و فوکوس خودکار تشخیص فازی استفاده می‌کند.

سپس به یک دوربین 8 مگاپیکسل با لنز 13 میلی‌متری، ضریب اف f/2.2 و پیکسل‌های 1.12 میکرومتر می‌رسیم.

دوربین ماکرو نیز 2 مگاپیکسل است و ضریب اف f/2.4، پیکسل‌های 1.75 میکرومتر و فوکوس خودکار دارد. دوربین آخر حسگر عمق‌سنج 2 مگاپیکسل است.

با وجود این که گفتیم دوربین‌ها مشابه هستند ولی یک تفاوت کوچک وجود دارد. شیائومی در ردمی نوت 8 پرو از حسگر 64 مگاپیکسل ISOCELL GW1 سامسونگ استفاده کرد ولی در این گوشی به استفاده از لنز 64 مگاپیکسل IMX686 سونی رو آورده است.

خارج از برآمدگی دوربین یک فلاش ال‌ای‌دی دوتایی قرار گرفته است که علاوه بر استفاده در حالت عکاسی در شب نقش چراغ‌‎قوه را نیز دارد.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

اپلیکیشن پیشفرض دوربین همان چیزی است که در لانچرهای قبلی MIUI نیز دیدیم. با کشیدن دست روی صفحه به سمت چپ و راست می‌توانید در حالات مختلف عکاسی جابه‌جا شوید و به تمام حالات عکاسی به جز ماکرو دسترسی داشته باشید.

امکان استفاده از حالت عکاسی حرفه‌ای برای دوربین معمولی، فوق عریض و ماکرو وجود دارد. یک گزینه نیز به اسم ثبت تصاویر 64 مگاپیکسل دستی دیده می‌شود. برای دوربین اصلی می‌توانید سرعت شاتر را تا 32 ثانیه و ایزو را تا 3200 تغییر دهید. سرعت شاتر برای دوربین فوق عریض تا 16 ثانیه و برای دوربین ماکرو به مقدار 4/1 ثانیه قابل تغییر است.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 26بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 30بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 29بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 28بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی 27

کیفیت تصویر

دوربین اصلی 64 مگاپیکسل تصاویر 16 مگاپیکسل ذخیره می‌کند و کیفیت تصاویری که در روز می‌گیرید با توجه به کلاس گوشی عالی هستند. جزئیات نهایی به اندازه کافی بوده، کنتراست عالی است و دامنه دینامیک ترجیحا بالا است.

رنگ‌ها با آن که دلپذیر هستند ولی کمی غیر دقیق و گرم‌تر از چیزی که باید حس می‌شوند.

تصاویر شارپ هستند ولی از نظر برخی از افراد می‌توانند بیش از حد اشباع باشند. ولی الگوریتم اشباع‌سازی تصویر زیاده‌روی نمی‌کند تا به عقیده ما سطح آن خوب باشد. نشانه‌هایی از پارازیت در نواحی رنگی یکنواخت دیده می‌شود ولی به نظر ما از لکه‌دار کردن ناشیانه جزئیات ریز بهتر است.

به کمک گزینه روی نمایاب می‌توانید از زوم دو برابر استفاده کنید ولی نتیجه آن فقط یک برش از تصویر 16 مگاپیکسلی و سپس افزایش اندازه به 16 مگاپیکسل است.

امکان عکاسی با دقت کامل 64 مگاپیکسل وجود دارد و کیفیت تصاویر واقعا خوب است. سطح جزئیات بی‌نظیر است و شارپ بودن تصویر در این جا شدت کمتری دارد. یک یا دو ثانیه ثبت چنین تصویر حجیمی طول می‌کشد و اندازه فایل برای تنها یک تصویر زیاد و در حد 40 تا 50 مگابایت است!

همچنین به یک روش برای ثبت تصاویر با زوم 2 برابر و کیفیت بهتر اشاره می‌کنیم. به دلیل نبود دوربین زوم می‌توانید یک تصویر 64 مگاپیکسل بگیرید و سپس از مرکز 16 مگاپیکسل را برش بزنید تا یک تصویر با زوم دو برابر 16 مگاپیکسل با کیفیت به مراتب بهتر در مقایسه با استفاده از سوئیچ زوم دو برابر به دست آورید!

دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسل تصاویر خوب با سطح جزئیات کافی و کنتراست تحسین‌برانگیز می‌گیرد. دامنه دینامیک ترجیحا محدود است و استفاده از حالت HDR کمک زیادی به آن نخواهد کرد.

بدون شک از نظر کیفیت تصاویر در حد تصاویر دوربین اصلی قرار نمی‌گیرد و به مراتب پارازیت بیشتری دارند ولی همچنان با توجه به کلاس گوشی برای یک لنز فوق عریض بسیار خوب هستند.

همچنین می‌توانید از قابلیت اصلاح خودکار لنز استفاده نکنید که نتیجه لبه‌های تحریف شده قاب تصویر بوده ولی خروجی تصویر شارپ‌تر است.

دوربین ماکرو 2 مگاپیکسل گوشی Redmi K30 قابلیت فوکوس خودکار را دارد، برخلاف اکثریت دوربین‌های ماکرویی که وجود دارند، چه در پرچم‌دارها و چه سایر گوشی‌ها.

نتیجه این است که دیگر نیازی نیست دقیقا در فاصله 2 یا 4 سانتی‌متری سوژه خود باشید و تصاویری که با این گوشی از نمای فوق‌‎العاده نزدیک گرفتیم واقعا چشم‌گیر هستند.

دوربین چهارم یک حسگر عمق‌سنج 2 مگاپیکسل است که تنها زمان عکاسی پرتره از آن استفاده می‌شود و ردمی K30 ظاهرا در این نوع عکاسی قدرت زیادی دارد حتی با آن که در حین پردازش عکس ممکن است در تصویر نهایی یک گوش یا یک گونه برش بخورد.

تصاویر پرتره جزئیات بالا، میزان محو‌شدگی قانع‌کننده و تنظیمات ظریفی دارند که به سادگی می‌توانند با بهترین تصاویر پرتره در دنیای عکاسی با موبایل رقابت کنند.

حالا به کیفیت عکاسی در شب می‌رسیم. Redmi K30 در محیط تاریک تصاویر بسیار لذت‌بخشی می‌گیرد، اگر نگوییم عالی هستند.

الگوریتم کاهش پارازیت زیاده‌روی نمی‌کند و با آن که در تصاویر مقداری پارازیت دیده می‌شود ولی همچنین جزئیات ریز را دست‌نخورده نگه می‌دارد و شارپ بودن تصویر عالی است. تصاویر سطح کنتراست بالایی دارند و حتی بدون استفاده از حالت HDR یا حالت Night Mode از نظر کیفیت رنگ بسیار خوب هستند.

حالت Night Mode این گوشی مانند دوربین‌های قبلی شیائومی رفتار محافظ‌کارانه‌ای دارد. رفتار آن بیشتر شبیه به حالت HDR است تا یک حالت عکاسی در شب کامل و عکاسی در این حالت تقریبا 2 ثانیه طول می‌کشد.

نتیجه استفاده از آن از بین بردن کمی از پارازیت‌ها و برگرداندن اکثر نواحی بسیار روشن برش‌خورده بوده ولی در مقابل تصاویری به ندرت روشن‌تر و البته ملایم‌تر شکل می‌گیرند.

تصاویری که با دوربین فوق عریض در شب می‌گیرید آن‌قدر بد نیستند، آن‌ها طبق انتظار جزئیات زیادی ندارند که علت آن احتمالا کاهش ملایم پارازیت است. سطح نوردهی برخلاف سایر دوربین‌های فوق عریض کم نیست و با آن که تصاویر چنگی به دل نمی‌زنند ولی بین آن‌ها موارد قابل استفاده‌ای وجود دارد.

دوربین ردمی K30 در مقابل ردمی نوت 8 پرو

هر دو گوشی حداقل روی کاغذ مجموعه دوربین مشابهی دارند. تنها تفاوت شرکت سازنده دوربین اصلی است که همانطور در بالا اشاره کردیم K30 از دوربین سونی و نوت 8 پرو از دوربین سامسونگ استفاده می‌کند.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

تصاویری که Redmi K30 در روز می‌گیرد شارپ‌تر هستند و در گوشه‌ها جزئیات بیشتری دارند. این دوربین همچنین تصاویر بهتری تولید می‌کند حتی با آن که دمای رنگ آن‌ها بیشتر از آن چه که باید باشد است.

دوربین فوق عریض ردمی نوت 8 پرو ناامید‌کننده ظاهر می‌شود و K30 در این بخش عملکرد عالی از خود به جا گذاشت. تصاویر فوق عریض 8 مگاپیکسل آن از هر نظر برتر هستند یعنی شارپ‌تر بوده، جزئیات بیشتر، رنگ‌های بهتر و کنتراست بالاتر دارند.

بنابراین به عنوان جمع‌بندی بخش عکاسی در روز باید بگوییم دوربین Redmi K30 بدون شک بهتر است.

عکاسی در محیط کم نور داستانی اندکی متفاوت را نشان می‌دهد. ردمی نوت 8 پرو تصاویری با ایزو به مراتب بالاتر می‌گیرد و احتمالا به همین دلیل در نواحی تاریک‌تر جزئیات بیشتری داشته و پس‌زمینه‌ها همچنین پارازیت بیشتری دارند.

در سوی دیگر ماجرا تصاویر Redmi K30 با تنظیمات ایزو پایین‌تر گرفته می‌شوند که نتیجه آن پارازیت کمتر و حفظ نواحی بسیار روشن است. افت کیفیت کم است و در این جا تصاویر K30 را به Note 8 ترجیح می‌دهیم.

حالت عکاسی در شب در هر دو گوشی محافظ‌کارانه عمل می‌کند ولی ردمی نوت 8 پرو به علت ایزو بالاتر تصاویری با اندکی جزئیات بیشتر می‌گیرد، گرچه پارازیت فراوان لذت آن‌ها را از بین می‌برد.

هر دو گوشی از نظر عکاسی در شب با دوربین فوق عریض عملکرد متوسطی داشته ولی تصاویر دوربین فوق عریض Redmi K30 نوردهی و تعادل سفید بهتر دارند، به علاوه این که مقدار پارازیت آن‌ها کمتر است.

تصاویر نوت 8 پرو در بعضی از نقاط جزئیات بیشتری را نشان می‌دهند ولی دامنه دینامیک به مراتب پایین‌تر است و ایزو اغلب اوقات اوج می‌گیرد که نتیجه آن افزایش پارازیت نیز است.

دوربین سلفی

دوربین جلو گوشی Redmi K30 همان ماژولی است که در K20 دیده بودیم، فقط با این تفاوت که از مکانیسم پاپ‌آپ استفاده نمی‌کند. در این جا در کنار این لنز 20 مگاپیکسلی با ضریب اف f/2.2 یک حسگر عمق‌‎سنج 2 مگاپیکسل برای کیفیت بهتر تصاویر پرتره سلفی قرار گرفته است.

تصاویر سلفی 20 مگاپیکسل بسیار خوب هستند. جزئیات به اندازه کافی بوده، رنگ‌ها خوب هستند و کنتراست عالی است. یقینا دامنه فوکوس محدود است ولی مقدار آن در حدی است که طول‌های متفاوت بازو را بپوشاند و تصاویر خوبی از نمای نزدیک بگیرید.

تصاویر پرتره سلفی به لطف اضافه شدن حسگر عمق‌سنج جدید در مقایسه با گوشی‌های قبلی شیائومی از جمله K20 بهتر است. بدون شک جداسازی سوژه عالی نیست ولی به اندازه کافی بهتر شده است تا وجود حفره دوم نمایشگر توجیه شود.

دوربین فیلمبرداری

گوشی Redmi K30 شیائومی فیلمهایی حداکثر با کیفیت 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه، فول اچ‌دی با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه می‌گیرد.

در ابتدا ظاهر ماجرا اینطور است که با تمامی این دوربین‌ها می‌توانید تمام این دقت‌ها را فیلمبرداری کنید ولی واقعا اینطور نیست. دوربین فوق عریض تنها می‌تواند ویدئوهای فول اچ‌دی با نرخ 30 فریم بر ثانیه بگیرد، در حالی که قدرت فیلمبرداری دوربین ماکرو به اچ‌دی و نرخ 30 فریم بر ثانیه محدود شده است.

همچنین امکان فیلمبرداری اسلوموشن با کیفیت فول اچ‌دی و نرخ 120 فریم بر ثانیه وجود دارد.

ویدئوهایی که با دوربین اصلی می‌گیرید در کیفیت 4K بیت‌ریت 40 تا 42 مگابیت در ثانیه و در فول اچ‌دی و هر دو نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه بیت‌ریت 20 مگابیت در ثانیه دارند. صدا با کیفیت استریو و بیت‌ریت 96 کیلوبایت بر ثانیه ضبط می‌شود.

کیفیت ویدئوها در تمامی حالات فیلمبرداری مشابه بود. جزئیات نهایی در تمامی اوقات عالی است و فیلم‌ها همچنین از دامنه دینامیک و کنتراست واقعا خوبی برخوردار هستند.

امکان فیلمبرداری ویدئوهای با زوم 2 برابر با دوربین اصلی وجود دارد و با آن که ویدئوهای 4K به صورت دیجیتالی زوم شده‌اند (از چند فرسخی این قضیه تابلو است)، ولی ویدئوهای فول اچ‌دی به خوبی ویدئوهای عادی هستند.

ویدئوهای فول اچ‌دی که با دوربین فوق عریض می‌گیرید اندکی پارازیت بیشتری دارند ولی جدا از آن شبیه به سایر ویدئوها هستند.

در نهایت باید بگوییم برای تمامی حالات فیلمبرداری با نرخ 30 فریم بر ثانیه از جمله کیفیت 4K قابلیت لرزشگیر الکترونیک فعال می‌شود و نتیجه بسیار خوبی نیز به جا می‌گذارد.

جمع‌بندی

همانطور که باید با ما موافق باشید هیچ شرکتی بهتر از شیائومی و ریلمی نمی‌توانند یک گوشی ارزان با نمایشگر با نرخ تازه‌سازی تصویر بالا در اختیار عموم کاربران قرار دهند.

با آن که شرکت‌های اپل و سامسونگ در فکر اضافه کردن این قابلیت به محصولات گران‌قیمت‌ خود هستند، دو شرکت چینی میان‌رده‌های ارزانی را مجهز به این نمایشگرها می‌‎فروشند و گوشی Redmi K30 اولین گوشی شیائومی با نمایشگر 120 هرتز است تا استفاده از آن برای گوشی‌های بعدی سری ردمی و Mi به یک استاندارد تبدیل شود.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

اما چنین نمایشگری تنها نقطه قوت ردمی K30 نیست. این گوشی اولین محصولی است که از همان ابتدا از سیستم عامل اندروید 10 و لانچر MIUI 11 استفاده می‌کند و همچنین یک باتری بزرگ دارد و داخل جعبه فروش آن یک شارژر 27 واتی دیده می‌شود. از طرفی کیفیت دوربین آن در مقایسه با ردمی نوت 8 پرو بهتر شده است.

اما هیچ چیز کامل نیست و کاربران ردمی K20 ممکن است استفاده از یک نمایشگر ال‌سی‌دی با بریدگی را بپذیرند و دوربین زوم نیز حذف شده است و لنز ماکرو قادر به جبران نبود آن نیست.

اما از طرفی تجربه کار روان با لانچر MIUI و تجربه کلی به همراه نمایشگر و باتری بزرگ‌تر باید به ایجاد تعادل در دو کفه ترازو کمک کند.

رقبا

Redmi K30 تنها در حال حاضر رسما وارد بازار چین شده است، گرچه بسیاری از بازارها آن را با رام به اصطلاح جهانی از قبل نصب شده وارد می‌کنند. به نظر ما شیائومی برای عرضه جهانی این گوشی تا رونمایی از Mi 10 صبر کرده است تا بتواند آن را به اسم Mi 10T یا نام مشابه دیگر وارد بازار بین‌المللی کند.

با این حال، Redmi K30 رقیب واقعی ندارد ولی مدل 5G آن که از چیپست اسنپ‌دراگون 765 استفاده می‌کند یک رقیب سرسخت به اسم Realme X50 با نمایشگر و چیپست مشابه دارد.

محصول ریلمی مجهز یک دوربین تله‌فوتو اختصاصی و همچنین یک لنز ماکرو 2 مگاپیکسل است! و همچنین در کنار دوربین سلفی 16 مگاپیکسل اصلی آن یک لنز فوق عریض 8 مگاپیکسل قرار گرفته است تا در مقایسه با دوربین‌های جلو K30 بهتر باشند.

بنابراین اگر دنبال یک گوشی 5G هستید پیشنهاد ما انتخاب از بین Redmi K30 5G یا Realme X50 5G است. اگر نه، تا زمانی که ریلمی یک مدل معمولی از X50 عرضه نکند، ردمی K30 می‌تواند گزینه منطقی برای خرید باشد.

اما اگر برایتان نمایشگر 120 هرتز مهم نیست می‌توانید به ردمی نوت 8 پرو فکر کنید. این گوشی تقریبا با K30 فرق ندارد به جز این بریدگی نمایشگر آن کوچک‌تر بوده و از نرخ‌ تازه‌سازی 60 هرتز استفاده می‌کند.

گزینه دیگر Redmi K20 (Mi 9T) با نمایشگر سوپر اولد 6.39 اینچ بدون بریدگی، همان چیپست و دوربین مشابه است ولی به جای لنز ماکرو یک دوربین تله‌فوتو دیده می‌شود.

رای نهایی

گوشی Redmi K30 یکی از گوشی‌هایی است که از نقد آن لذت بردیم. ترکیبی از مشخصات یک پرچم‌دار را با سطح عملکرد عالی و قیمت به شکل عجیب پایین دارد.

بررسی و نقد گوشی Redmi K30 شیائومی

رقابت شانه‌ به شانه شیائومی و ریلمی و جنگ خونین آن‌ها به نفع کاربران ختم می‌شود و Redmi K30 حتی با آن که فعلا محدود به بازار چین است یک برنده واقعی محسوب می‌شود.

با نگاه به نمایشگر، عملکرد، باتری و قیمت 300 دلاری این گوشی غیرممکن است آن را بازنده بدانیم.

مزایا:

  • نمایشگر بزرگ ال‌‌سی‌دی با میزان روشنایی بالا، سازگار با استاندارد HDR 10
  • نتیجه استفاده از حالت 120 هرتز نمایشگر لذت‌بخش است.
  • کیفیت ساخت و طراحی عالی با وجود استفاده از بریدگی نمایشگر
  • عمر باتری بی نظیر، سرعت شارژ بالا
  • چیپست توانمند برای گیمینگ و سایر مسائل
  • کیفیت دوربین در تمامی اوقات روز و شب عالی است.
  • کیفیت ویدئوها نیز عالی است.
  • استفاده از سیستم عامل اندروید 10 و لانچر MIUI 11
  • استفاده از درگاه هیبریدی، درگاه 3.5 میلی‌متری هدفون، رادیو اف‌ام، تابنده نور مادون قرمز

معایب:

  • قادر به استریم محتوای سرویس‌هایی مانند نت‌فلیکس نیست.
  • نبود دوربین زوم (گرچه می‌توانید به روش‌های دیگر تصاویر «زوم شده» بگیرید)
  • مشاهده تبلیغات در بخش‌های مختلف رابط کاربری
  • در حال حاضر محدود به بازار چین

منبع: gsmarena.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟