در حالی که macOS Tahoe همچنان در حال توسعه است، مدت زمانی که با نسخه های بتا کار شده، باعث شده طراحی جدید Liquid Glass و همه روش هایی که اپل اینتلیجنس باعث بهبود macOS شده، هیجان انگیز باشد.
Spotlight Search بیشترین سود را برده است، اما همه چیز از قابلیت های جدید ترجمه زنده تا برنامه جدید Journal طوری به نظر می رسد که macOS Tahoe را به یک ارتقای ضروری برای مک های پشتیبانی شده تبدیل می کند.
مانند اکثر نسخه های macOS، Tahoe برای همه مک های پشتیبانی شده یک ارتقای رایگان خواهد بود. با این حال، برخی مک هایی که در حال حاضر macOS Sequoia را به خوبی اجرا می کنند، قادر به ارتقاء به Tahoe نخواهند بود.
در اینجا فهرستی از همه مک هایی که به طور رسمی از macOS Tahoe پشتیبانی می کنند آمده است:
MacBook Air: 2020 و جدیدتر
MacBook Pro: 2020 و جدیدتر (استثنا: MacBook Pro 16 اینچی ۲۰۱۹)
Mac mini: 2020 و جدیدتر
iMac: 2020 و جدیدتر
iMac Pro: 2017
Mac Pro: 2019 و جدیدتر
Mac Studio: 2022 و جدیدتر
اگر مک شما در این لیست است، می توانید اقدام کنید.
قبل از نصب نرم افزار بتا، پشتیبان گیری از مک توصیه می شود. می توانید از Time Machine یا سرویس های پشتیبان گیری دیگر استفاده کنید.
چه چیزی از macOS Tahoe انتظار می رود
در حالی که بسیاری از پیاده سازی های اپل اینتلیجنس در macOS Tahoe واقعا تفاوت را رقم می زنند، اولین تغییر بزرگی که هنگام ارتقاء متوجه آن می شوید زبان طراحی جدید “Liquid Glass” است.
این بازسازی بصری، بخش زیادی از رابط کاربری macOS را شبیه شیشه می کند. منوها و ویجت ها اغلب نیمه شفاف ظاهر می شوند و می توانید نسخه های محوی از آنچه زیر آن هاست را ببینید.
اما این فقط تغییر ابتدایی است. وقتی شروع به کاوش در macOS Tahoe می کنید، تفاوت های کوچک دیگری با نسخه های قبلی خواهید دید، از جمله منوی جدیدی برای شخصی سازی پوشه که اجازه می دهد رنگ پوشه ها را تغییر دهید یا یک اموجی به آیکن اضافه کنید تا راحت تر آن را شناسایی کنید. این تغییر کوچک به مک شخصیت بیشتری می دهد و با توجه به زبان طراحی جدید، ظاهر macOS Tahoe جذاب تر شده است.
پس از عادت به تغییرات بصری، متوجه خواهید شد که هوش مصنوعی (اپل اینتلیجنس) در بخش های مختلف macOS وارد شده است.
Spotlight Search برای مثال، قابلیت ها و ویژگی های جدیدی به دست آورده است، از جمله اجرای دستورات پیچیده مستقیما از نوار جستجو. در ادامه بیشتر توضیح داده می شود، اما به طور خلاصه Spotlight Search حالا می تواند کارهای بیشتری را مستقیما از نوار جستجو انجام دهد و نیازی به ورود به برنامه ها نیست.
در macOS Tahoe می توانید درخواست های تولید تصویر Image Playground را به ChatGPT بسپارید و به سبک های جدید بصری مانند “نقاشی روغنی” و “هنر انیمه” دسترسی داشته باشید. این ارتقاءها شاید زندگی را عوض نکند اما سرگرمی های بیشتری با هوش مصنوعی برای مک به همراه می آورد.
در بخش های دیگر، macOS Tahoe با استفاده از اپل اینتلیجنس قابلیت هایی مثل ترجمه زنده در FaceTime، Messages و تماس های تلفنی ارائه می کند. اگر اکثر افرادی که با آنها ارتباط برقرار می کنید زبان یکسانی دارند ممکن است کاربردی نباشد اما در غیر این صورت این ارتقاء می تواند تاثیرگذارترین تغییر باشد.
برنامه هایی مانند Reminders و Notes حالا به لطف اپل اینتلیجنس قابلیت های بیشتری دارند. این شامل افزودن خودکار یادآوری براساس پیام یا ایمیل دریافتی، رونویسی صدای تماس های تلفنی در برنامه Notes و بسیاری امکانات دیگر می شود.
همچنین می توانید بیشتر از قابلیت های آیفون از طریق Continuity استفاده کنید. به عنوان مثال می توانید بروزرسانی های Live Activities کاربردی تری دریافت کنید یا برنامه های آیفون را مستقیما از نوار Spotlight Search راه اندازی کنید.
برنامه های جدیدی نیز اضافه شده اند، از جمله برنامه Games و نسخه مک برنامه Journal که قبلا در آیفون وجود داشت.
Safari تغییر عمده ای نکرده است اما اپل تصمیم گرفته که امسال به آن دست نزند.
تغییرات کوچک بیشتری در macOS Tahoe وجود دارد، اما در ادامه مهم ترین بروزرسانی هایی که طی مدت تست متوجه شده ام آورده می شود.
Spotlight Search ارتقاء قابل توجهی دریافت کرده است
Spotlight Search که پیش از این ابزاری ساده و گاهی ناامیدکننده برای جستجو در macOS بود، حالا بسیار توانمندتر شده است. اکنون می توانید با زبان طبیعی جستجو کنید، نتایج را بسیار موثرتر فیلتر کنید و حتی مجموعه ای از دستورات را مستقیما از نوار Spotlight Search اجرا کنید.
Spotlight Search اکنون نه تنها به عنوان یک ابزار جستجو قوی تر است و احتمالا شما را از نیاز به ابزارهای جستجوی شخص ثالث مانند Alfred بی نیاز می کند، بلکه می تواند کارهایی مانند ارسال ایمیل و پیام، جستجو در برنامه ها و ایجاد یادآوری ها را مستقیما از نوار جستجو انجام دهد.
برای مثال اگر Spotlight Search را با فشردن Cmd + Space باز کنید و شروع به تایپ “send” کنید، بلافاصله نتایجی مثل “ارسال ایمیل” (از طریق برنامه Mail)، “ارسال پیام” (از طریق برنامه Messages)، “ارسال بازخورد Chrome به اپل” (در صورتی که Chrome باز باشد) و گزینه های دیگر را خواهید دید. با فشردن Tab می توانید بین نتایج حرکت کنید و با Enter یکی از این عملیات ها را مستقیما در نوار Spotlight Search اجرا کنید.
برای نمونه اگر “ارسال پیام” را انتخاب کنید، نوار Spotlight Search به صورت یک سری جای خالی برای وارد کردن جزئیاتی مانند پیام مورد نظر و فرد گیرنده پر می شود. می توانید برای تکمیل جزئیات تایپ کنید، با Tab بین قسمت ها جابجا شوید و با Enter پیام را ارسال کنید.
این کار باعث می شود ارسال پیام متنی در مک تنها با چند میانبر صفحه کلید انجام شود و این یکی از صدها مثالی است که حالا می توانید کارهای بیشتری را مستقیما در Spotlight Search بدون برداشتن دست از صفحه کلید انجام دهید.
طراحی جدید Liquid Glass و قابلیت های شخصی سازی ظاهری
زبان طراحی Liquid Glass و گزینه های جدید شخصی سازی پوشه ها تغییرات کوچک اما خوشایندی هستند که به macOS Tahoe جذابیت بصری بیشتری بخشیده اند.
در macOS Tahoe این تغییر گرافیکی در ابتدا نسبتا ملایم به نظر می رسد، اما کسانی که سابقه کار با کامپیوتر دارند زبان بصری Aero مایکروسافت در ویندوز ویستا را به یاد خواهند آورد. بنابراین ارتقاء به macOS Tahoe و دیدن این برنامه ها و پنجره های نیمه شفاف روی دسکتاپ با سطوح دینامیک شفافیت، حس نوستالژیکی ایجاد می کند.
ظاهر (هرچند نه عملکرد) ویندوز ویستا دوست داشتنی بود و درباره macOS در نسخه Liquid Glass نیز همین حس وجود دارد. اما نکته جالب تر این است که حالا می توان ظاهر پوشه ها را در Finder با تغییر رنگ آیکن یا افزودن یک اموجی شخصی سازی کرد.
این شاید بزرگ ترین یا صرفه جویی کننده ترین تغییر نباشد اما باعث می شود مک بوک حس شخصی تری داشته باشد. همان طور که چسباندن استیکر روی قاب لپ تاپ باعث می شود حس منحصر به فردی پیدا کند، این قابلیت شخصی سازی آیکن ها و پوشه ها محیط macOS را جذاب تر کرده است.
برنامه های جدید Games و Journal
دو تا از جالب ترین افزوده های جدید macOS Tahoe، برنامه های Games و Journal هستند.
برنامه Games مرکز یکپارچه ای برای دسترسی به همه بازی های مک است، چه آنها را از Apple Arcade یا App Store یا Steam و سرویس های دیگر گرفته باشید. البته نسخه بتایی که تست شده هنوز برخی امکانات را ندارد.
مثلا بخش “خانه” فعلا بارگذاری نمی شود، اما تا زمان عرضه Tahoe انتظار می رود این مشکل برطرف شود. خرید بازی های Apple Arcade از بخش Arcade امکان پذیر است اما در حالی که بخش Play Together گزینه هایی برای افزودن دوستان، ارسال چالش و راه اندازی بازی چند نفره نشان می دهد، هنوز این قابلیت ها فعال نشده اند. بخش Library تمام بازی های مک را پیدا می کند اما برای اجرای بازی بهترین گزینه نیست. اگر تلاش کنید یک بازی Steam را از این بخش اجرا کنید اما Steam باز نباشد، با خطای “اول باید Steam را اجرا کنید” روبرو خواهید شد.
با این حال اگر بازی را از طریق Spotlight Search اجرا کنید، ابتدا Steam و سپس بازی به صورت خودکار راه اندازی می شود. این همان عملکردی است که باید باشد و عجیب است که برنامه Games فعلا مشابه این کار نمی کند. انتظار می رود این مشکلات تا زمان عرضه برطرف شود.
ممکن است برنامه Games برای کسانی که از کلاینت های دیگر مانند Steam یا Epic Games Launcher استفاده می کنند فعلا غیرضروری باشد، اما باید منتظر نسخه نهایی و استفاده عمومی از آن ماند.
برنامه Journal اکنون بین iOS، iPadOS و macOS پس از ارتقاء به Tahoe یکپارچه شده است. کسانی که قبلا از این برنامه روی آیفون استفاده نکرده اند، اکنون با وجود صفحه کلید کامل مک بوک و تاچ پد استفاده راحت تری خواهند داشت. امکان افزودن عکس، ضبط صوت و موقعیت مکانی به یادداشت ها با یک کلیک فراهم شده و می توان چند دفترچه متفاوت مانند دفتر آشپزی، دفتر خاطرات و دفتر نقد رستوران داشت.
با وجود سادگی، برنامه Journal انعطاف پذیری بالایی دارد و حالا با ورود آن به مک افراد بیشتری می توانند راحت تر از قبل از این برنامه استفاده کنند.
در macOS Tahoe قابلیت های بسیاری وجود دارد که می توان بیشتر درباره آن ها تحقیق و بررسی کرد. امکانات جدید همچنان در حال افزوده شدن و بهبود هستند تا پاییز امسال نسخه نهایی عرضه شود.
این نسخه می تواند برای هر مک پشتیبانی شده ارتقایی ارزشمند باشد، چراکه تا زمانی که با ظاهر جدید Liquid Glass مشکلی نداشته باشید، باعث بهبود macOS در همه زمینه ها خواهد شد.
Spotlight Search جدید کارها را خیلی راحت تر مستقیما از نوار جستجو انجام می دهد و دیگر لازم نیست دست از صفحه کلید بردارید. این ویژگی در منوی استارت ویندوز هم محبوب بوده و حالا اپل هم مشابه آن را ارائه داده است.
علاوه بر این، ظاهر و حس جدید macOS و امکانات شخصی سازی و برنامه Journal باعث شده مک بوک حس شخصی تری داشته باشد. برنامه Games شاید هرگز با Steam برابری نکند یا فراتر از یک مرکز برای بازی های Apple Arcade نباشد اما خوشحال کننده است که اپل وضعیت بازی در مک را بهبود می دهد.
منتظر عرضه نسخه نهایی macOS Tahoe هستیم تا همه امکانات جدید آن را تجربه کنیم و تا آن زمان بررسی های بیشتری روی نسخه های بتا انجام خواهد شد تا کاربران با قابلیت های جدید بهتر آشنا شوند.