بر اساس تایید رسمی مدیرعامل گوگل، سوندار پیچای، تعداد کاربران فعال ماهانه حالت هوش مصنوعی جستجو (AI Mode) این شرکت اکنون از ۱۰۰ میلیون نفر در ایالات متحده و هند فراتر رفته است. این خبر در جریان کنفرانس اعلام درآمد سه ماهه دوم شرکت مطرح شد و گوگل همچنین اشاره کرد که دیگر قابلیت هوش مصنوعی جستجو، یعنی AI Overviews، اکنون بیش از دو میلیارد کاربر ماهانه دارد و در ۲۰۰ کشور با ۴۰ زبان مختلف فعال است. علاوه بر این، گزارش ها حاکی از آن است که گوگل در حال عرضه گسترده مدل Gemini 2.5 Pro و قابلیت Deep Search در حالت هوش مصنوعی جستجو است.
رشد سریع حالت هوش مصنوعی در جستجو
پیچای در یک پست وبلاگی اعلام کرد که تجربه جدید جستجو با هوش مصنوعی گوگل بازخوردهای مثبتی از کاربران دریافت کرده است. به گفته وی، این قابلیت به طور ویژه برای جستجوهای طولانی تر و پیچیده تر مورد استفاده قرار می گیرد. نکته جالب توجه این است که با وجود فعال بودن حالت هوش مصنوعی فقط در دو کشور (آمریکا و هند)، این سرویس توانسته خیلی سریع به آمار ۱۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه برسد.
در واقع، این قابلیت اولین بار در ماه می ۲۰۲۵ در آمریکا راه اندازی شد و سپس در اوایل جولای برای کاربران هندی نیز فعال گردید. هر کاربری در هند که این ویژگی را آزمایش کرده باشد، به تعداد کاربران فعال ماهانه این سرویس اضافه می شود.
عرضه قابلیت های جدید در حالت هوش مصنوعی گوگل
گوگل اعلام کرده که به سرعت در حال افزودن قابلیت های جدید به حالت هوش مصنوعی جستجو است. یکی از مهم ترین این ویژگی ها، اضافه شدن مدل هوش مصنوعی Gemini 2.5 Pro است که کاربران می توانند با استفاده از منوی کشویی کنار عبارت “AI Mode” در رابط کاربری آن را انتخاب کنند. این مدل جدید به کاربران اجازه می دهد تا سوالات مرتبط با ریاضیات، استدلال و برنامه نویسی را مستقیما در جستجوی گوگل مطرح کنند.
دومین ویژگی جدید، قابلیت Deep Search است که بر پایه فناوری تحقیق عمیق Gemini طراحی شده است. این حالت جدید به کاربران اجازه می دهد سوالاتی را مطرح کنند که ممکن است بیش از حد پیچیده یا خاص باشند، به گونه ای که حتی حالت هوش مصنوعی معمولی نتواند به آنها پاسخ دهد. Deep Search با جستجویی گسترده تر، اطلاعات مرتبط را پیدا و ارائه می کند.
تفاوت حالت هوش مصنوعی با Gemini
طبق گفته پیچای، حالت هوش مصنوعی جستجو و Gemini هر دو عملکردهای مشابهی ارائه می دهند اما هرکدام برای نیازهای متفاوتی طراحی شده اند. حالت هوش مصنوعی بیشتر بر پاسخ دهی به سوالات اطلاعاتی و جستجو محور تمرکز دارد، در حالی که Gemini برای کاربران نیازمند به یک دستیار یا تجربه گفتگویی کاربرد دارد. البته بخش هایی وجود دارد که این دو سرویس به صورت مشترک به نیاز کاربران پاسخ می دهند و گوگل امیدوار است که در آینده، تجربه یکپارچه تری برای کاربران رقم بزند.
در حال حاضر، استقبال بسیار خوبی از حالت هوش مصنوعی جستجو شده و اضافه شدن قابلیت های جدید مانند مدل های قوی تر و جستجوی عمیق تر، آینده این سرویس را برای کاربران حتی جذاب تر خواهد کرد.