مدت زمان زیادی از اعلام برنامه های لندروور برای تولید نسخه کاملا برقی رنج روور می گذرد. با این که هنوز معرفی رسمی این مدل انجام نشده است، اما تصاویر و اطلاعاتی که تاکنون منتشر شده اند، بخش زیادی از طراحی لوکس این شاسی بلند را نشان می دهند. از نظر ظاهری، نسخه الکتریکی شباهت زیادی به مدل های بنزینی دارد و حتی هر دو روی یک پلتفرم ساخته می شوند. در حالی که بسیاری از خودروهای برقی به جای موتور، یک صندوق جلویی هم دارند، اما رنج روور برقی این امکان را ارائه نمی دهد.
در گفتگویی با یک مجله استرالیایی، مهندس ارشد این پروژه دلیل نبود صندوق جلوی اضافی در رنج روور برقی را توضیح داده است. به گفته او، لندروور برای این تصمیم از مشتریان نظرسنجی کرده و بیشتر کاربران اعلام کرده اند که فضای بار عقب خودرو برای آن ها کافی است. لینفل اوون تاکید کرده که فضای صندوق عقب در مدل برقی دقیقا به اندازه مدل های بنزینی خواهد بود و نیازی به بالا بردن کف صندوق برای جا دادن باتری ۱۱۷ کیلووات ساعتی وجود ندارد.
البته چیدمان خاص ۳۴۴ سلول باتری در دو لایه و حفظ فضای بار، باعث شده این خودرو فقط با دو ردیف صندلی عرضه شود. به دلیل محدودیت های فنی، فعلا خبری از مدل هفت نفره نیست. همچنین لندروور یک لاستیک زاپاس هم برای این خودرو عرضه می کند، اما این چرخ یدکی روی فضای بار قرار می گیرد و بخشی از فضای صندوق عقب را اشغال می کند.
علت اصلی حذف صندوق جلو در رنج روور برقی
تصمیم لندروور فقط به نظرات مشتریان محدود نشده است. مهندس پروژه این سوال را مطرح کرده که چرا باید برای قرار دادن وسایل، به قسمت جلویی خودرو که معمولا آلوده ترین بخش است تکیه کنیم؟ لندروور در مدل I-Pace رویکرد متفاوتی داشت و یک محفظه کوچک ۲۷ لیتری را در جلوی خودرو قرار داده بود، اما تولید آن مدل سال گذشته متوقف شد و در آینده همه خودروهای جگوار فقط به صورت برقی تولید خواهند شد.
هرچند اوون در توسعه I-Pace نقش نداشته، اما اعتراف می کند که در این مدل اشتباهاتی وجود داشته است. به گفته او، “ما یاد گرفتیم که نباید این تجربه را برای مشتریان تکرار کنیم و دیگر چنین کاری نخواهیم کرد”. مدل I-Pace که توسط ایان کالوم طراحی و در اتریش ساخته می شد، از نظر اعتمادپذیری مشکلات زیادی داشت و معمولا در نظرسنجی های رضایت مشتریان، امتیاز کمی دریافت می کرد.
در بخش دیگری از گفتگو، به وزن این خودرو اشاره نشده است، اما برخی منابع اعلام کرده اند که لندروور وزن هدف را حدود ۲۸۰۰ کیلوگرم در نظر گرفته است. این وزن شاید زیاد به نظر برسد، اما در مقایسه با مرسدس G580 برقی با فناوری EQ، حدود ۲۸۵ کیلوگرم سبک تر است. مشابه رنج روور، مدل برقی G-Class هم صندوق جلویی ندارد و به جای آن از یک جعبه مخصوص شارژ روی در عقب استفاده می کند که ظاهر آن شبیه به چرخ زاپاس است.
ویژگی های خاص رنج روور برقی نسبت به رقبا
اوون تاکید کرده که رنج روور برقی رقیب مستقیم مرسدس G580 نخواهد بود. به گفته او، این مدل قابلیت های حرکتی بهتر در مسیرهای خارج از جاده و کابینی با کیفیت بالاتر ارائه می دهد. او می گوید: “این خودرو همچنان یک رنج روور است، نه صرفا یک خودروی برقی. هیچ خودروی برقی دیگری وجود ندارد که چنین توانایی و کیفیتی را در این سطح ارائه کند”.
معرفی جهانی این خودرو قرار است تا پایان امسال انجام شود و تحویل آن نیز برای سال ۲۰۲۶ برنامه ریزی شده است.
در پایان می توان گفت که لندروور با حذف صندوق جلویی و تمرکز بر نیاز واقعی کاربران، سعی داشته تجربه استفاده روزمره و کیفیت را به بالاترین سطح برساند. تصمیم های فنی و طراحی این خودرو نشان می دهند که توجه به راحتی و رضایت مشتریان برای لندروور اهمیت زیادی دارد و احتمالا این ویژگی باعث موفقیت رنج روور برقی در بازار خواهد شد.