عنوانهای این مطلب
اپل در اکتبر ۲۰۲۴ مدل های ۱۴ اینچ و ۱۶ اینچ مک بوک پرو را به طور کامل به روزرسانی کرد و چیپست های M4، M4 Pro و M4 Max را به آن ها افزود. در این مدل ها همچنین پورت تاندربولت ۵ در نسخه های حرفه ای، تغییراتی در نمایشگر و موارد دیگر دیده می شود. این حجم از به روزرسانی ها در یک مرحله قابل توجه است، اما هنوز یک تحول بزرگ دیگر برای مک بوک پرو در راه است که البته زمان عرضه آن با تردید روبرو شده است.
تعویق در معرفی مدل های M5 و بازنگری در طراحی
بر اساس گفته مارک گورمن از بلومبرگ، اپل قصد دارد برنامه اولیه خود برای به روزرسانی ساده مک بوک پرو با چیپ M5 در پایان امسال را تغییر دهد. مدل های جدید M5 که فقط با افزایش عملکرد جزئی همراه خواهند بود، حالا به نیمه اول سال ۲۰۲۶ موکول شده اند.
پیش از این گورمن گفته بود که بازطراحی اساسی و واقعی مک بوک پرو برای سال ۲۰۲۶ برنامه ریزی شده است. اما حالا که حتی مدل های M5 هم به سال ۲۰۲۶ عقب افتاده اند، احتمال دارد بازطراحی بزرگ نیز به تعویق بیفتد. تا این لحظه مارک گورمن در مورد زمان دقیق بازطراحی سکوت کرده است.
مهم ترین تغییرات مورد انتظار در مک بوک پرو آینده
نمایشگر اولد
شایعه خداحافظی با مینی ال ای دی
شایعات زیادی مطرح شده که اپل در حال توسعه مک بوک پرو با نمایشگر اولد است. شرکت پژوهشی Omdia در ماه مه ۲۰۲۴ اعلام کرد اپل “به احتمال زیاد” سال آینده مک بوک پرو با نمایشگر اولد را عرضه می کند، اما تحلیلگر نمایشگر Ross Young گفته ظرفیت تولید نمایشگر اولد بهینه برای لپ تاپ ها در زنجیره تامین اپل تا سال ۲۰۲۶ کامل می شود. استفاده از اولد نسبت به نمایشگرهای مینی ال ای دی فعلی مک بوک پرو، باعث روشنایی بیشتر، نسبت کنتراست بالاتر با مشکی عمیق تر، مصرف انرژی پایین تر و شارژدهی بهتر خواهد شد.
طراحی نازک تر و سبک تر
تحول بزرگ در ظاهر مک بوک پرو
استفاده از نمایشگر اولد به اپل این امکان را می دهد که مک بوک پروهای آینده را با بدنه ای باریک تر طراحی کند و شایعات حاکی از همین هدف اپل است. در زمان رونمایی آیپد پرو M4 در ماه مه ۲۰۲۴، اپل آن را باریک ترین محصول خود معرفی کرد. مارک گورمن این آیپد را “آغاز نسلی جدید از محصولات اپل” دانست و اعلام کرد اپل به دنبال باریک تر کردن مک بوک پرو طی چند سال آینده است. اپل سعی دارد بدون قربانی کردن باتری یا حذف ویژگی های مهم، نازک ترین لپ تاپ ممکن را ارائه دهد.
نکته قابل توجه این است که مک بوک پرو با بازطراحی سال ۲۰۲۱ ضخیم تر و سنگین تر شد، چون چند پورت حذف شده را دوباره به بدنه بازگرداند. حالا این سوال مطرح است که اپل چطور می خواهد بدون حذف امکانات مهم، باز هم مک بوک پرو را باریک تر کند.
دوربین پانچ هول
پایان عصر ناچ در مک بوک پرو
اگر از ناچ بالای نمایشگر مک بوک خسته شده اید، خبر خوبی در راه است. طبق نقشه راه شرکت Omdia، مک بوک پرو جدید بدون ناچ و با دوربین پانچ هول در بالای نمایشگر عرضه می شود. این تغییر باعث می شود فضای قابل مشاهده بیشتری روی نمایشگر داشته باشید و ظاهر یکپارچه تری در لپ تاپ جدید تجربه کنید.
پشتیبانی از مودم 5G
اتصال سلولار برای اولین بار در مک بوک پرو
در سال ۲۰۲۵، اپل مودم اختصاصی C1 را معرفی کرد که در آیفون 16e و به زودی در آیفون ۱۷ ایر به کار می رود. این حرکت به اپل امکان می دهد فناوری را قبل از عرضه در پرچمداران تست کند. مارک گورمن اعلام کرده که اپل به دنبال آن است که برای اولین بار اتصال سلولار را به مک بوک بیاورد. اپل در حال بررسی اضافه کردن مودم نسل دوم C2 به مک است و شاید این قابلیت در سال ۲۰۲۶ به مک بوک پرو اضافه شود. چیپ C1 به شبکه 5G زیر ۶ گیگاهرتز محدود است، اما نسل دوم از فناوری mmWave با سرعت بالاتر هم پشتیبانی خواهد کرد.
چیپ سری M6 با لیتوگرافی ۲ نانومتری
تحول اساسی در پردازنده های اپل
قبل از بازطراحی بزرگ، اپل قرار است مک بوک پرو را با چیپ های M5 به روز کند که با فناوری نسل سوم ۳ نانومتری TSMC یعنی N3P تولید می شوند و مانند همیشه نسبت به نسل قبل، عملکرد و راندمان انرژی بهبود می یابد. اما چیپ های M6 می توانند به طور کامل از بسته بندی جدید بهره ببرند.
بر اساس برخی شایعات، چیپ A20 در آیفون ۱۸ قرار است بسته بندی InFo را کنار بگذارد و به فناوری WMCM یعنی Wafer-Level Multi-Chip Module رو بیاورد. در این فناوری چندین چیپ مختلف مانند CPU، GPU، رم و موتور عصبی در یک بسته مجتمع ترکیب می شوند و باعث افزایش هماهنگی و عملکرد می شوند. اگر اپل از همین روند در توسعه M6 استفاده کند، شاید شاهد عرضه چیپ ۲ نانومتری با قدرتمندترین بسته بندی اختصاصی اپل باشیم.