عنوانهای این مطلب
در سال جاری تغییر چشمگیری در صنعت خودرو دیده می شود. بسیاری از خودروسازان، نقشه راه خود برای گذار کامل به خودروهای برقی را دوباره بررسی کرده اند. استقبال از خودروهای برقی در آمریکا کاهش یافته و مشوق های مالیاتی فدرال هم به زودی حذف خواهند شد. این شرایط باعث شده سرمایه گذاری میلیارد دلاری در بخش خودروهای برقی، ریسک بیشتری برای شرکت های خودروسازی که همین حالا هم با مشکلات مالی روبرو هستند، به همراه داشته باشد. به همین دلیل، برخی شرکت ها مانند هوندا تصمیم گرفته اند توسعه برخی از مدل های آینده خود را متوقف کنند.
توقف توسعه شاسی بلند برقی بزرگ هوندا
طبق گزارش جدیدی از نیکی آسیا، هوندا برنامه ساخت یک شاسی بلند برقی بزرگ را که قرار بود در سال ۲۰۲۷ معرفی شود، لغو کرده و همچنین میزان سرمایه گذاری خود در زمینه خودروهای برقی تا سال ۲۰۳۰ را به طور قابل توجهی کاهش داده است. طبق این گزارش، بودجه اختصاص داده شده به بخش خودروهای برقی از ۱۰ تریلیون ین (معادل ۶۸.۶ میلیارد دلار با نرخ امروز) به ۷ تریلیون ین (حدود ۴۸ میلیارد دلار) کاهش پیدا می کند. با این حال، هوندا هنوز هم برنامه دارد تا سدان پرچمدار برقی و یک شاسی بلند برقی سایز متوسط که اوایل امسال با سری مفهومی ۰ معرفی شد، سال آینده عرضه کند.
هوندا پیش از این اعلام کرده بود تا سال ۲۰۳۰ قصد دارد هفت مدل خودروی برقی را به بازار عرضه کند. اما اکنون مشخص نیست چند مورد از این پروژه ها همچنان در دست توسعه باقی مانده است. گزارش ها نشان می دهد که این خودروساز، تمرکز خود را به سمت تولید بیشتر خودروهای هیبریدی تغییر داده است. مدل های هیبریدی جدید هم اکنون برای بازار آمریکا در حال توسعه هستند.
بازگشت موتورهای احتراق داخلی و کاهش سرعت بازار برقی
در بازه زمانی شش تا نه ماه گذشته، شرکت های خودروسازی به این نتیجه رسیده اند که برنامه های برقی سازی آن ها با خواسته های واقعی مصرف کنندگان همخوانی ندارد. به عنوان نمونه، لوتوس در نوامبر ۲۰۲۴ برنامه خود برای برقی شدن کامل تا سال ۲۰۲۸ را کنار گذاشت و مانند هوندا، تمرکز خود را بر خودروهای هیبریدی قرار داد؛ مسیری که حالا بسیاری از خودروسازان به آن رو آورده اند.
پورشه نیز اعلام کرده که قصد دارد گزینه های هیبریدی بیشتری ارائه دهد و به هدف اولیه خود مبنی بر فروش ۸۰ درصدی خودروهای تمام برقی تا سال ۲۰۳۰ دست نخواهد یافت. با این حال، این شرکت آلمانی تاکید کرده که همچنان به توسعه محصولات برقی جدید ادامه خواهد داد. نیسان هم برنامه خود برای عرضه یک شاسی بلند برقی کوچک را در ژانویه لغو کرد و مینی در ماه آوریل اعلام کرد فعلا قصد ندارد تولید موتورهای بنزینی را کنار بگذارد.
حتی ولوو هم اعلام کرده که در اجرای برنامه های برقی خود شکست خورده است.
در این میان برخی شرکت ها هم تلاش دارند موتورهای احتراقی را زنده نگه دارند. بی ام و اعلام کرده که موتور احتراقی “پایه و اساس” این شرکت است. لامبورگینی امیدوار است سوخت های مصنوعی جایگاه پیدا کنند، چرا که پیشرانه V8 جدید این شرکت بدون افت عملکرد می تواند با این سوخت ها کار کند. مرسدس بنز هم با اعلام یک “تغییر مسیر” قصد دارد عمر موتورهای خود را افزایش دهد و آئودی نیز اعلام کرده تا ۱۰ سال آینده همچنان موتورهای بنزینی تولید خواهد کرد.
اگر بخواهیم تصویری از سال ۲۰۲۵ ارائه دهیم، باید گفت صنعت خودرو با تغییرات گسترده ای روبروست و خودروسازان در تلاشند تا مسیر خود را در بازاری متفاوت و بی سابقه پیدا کنند. رقابت برندهای چینی در بخش خودروهای برقی، خودروسازان غربی را در شرایط دشواری قرار داده است؛ چرا که بازار خودروهای برقی در سایر نقاط جهان رو به افول گذاشته و این موضوع باعث شده بسیاری از شرکت ها سرمایه گذاری های خود را در بخش خودروهای برقی کاهش دهند و برنامه های قبلی را بازنگری کنند.