به نظر می رسد اپل در حال حرکت به سمت نسل جدیدی از شارژ بی سیم با استاندارد Qi 2.2 است. اسناد رسمی منتشر شده در سایت سازمان تایوانی NCC این موضوع را تایید می کنند. این استاندارد تازه بر پایه نسخه قبلی Qi 2.1 ساخته شده و چندین ویژگی مهم در آن بهبود پیدا کرده است.
بر اساس اطلاعاتی که سایت 91mobiles منتشر کرده، اپل در حال آماده سازی دو مدل جدید از شارژرهای مگ سیف است که با کدهای A3502 و A3503 معرفی شده اند. این شارژرها از استاندارد جدید Qi 2.2 پشتیبانی می کنند و ظاهر آن ها شبیه همان طراحی قبلی با پد سفید است. کابل های این دو مدل به ترتیب 1 متر و 2 متر طول دارند و از نوع بافته شده هستند.
از نظر توان خروجی، این شارژرها تا 45 وات قدرت دارند. این عدد بر اساس خروجی 15 ولت در 3 آمپر محاسبه شده است. البته برای دستیابی به این توان باید از آداپتور مناسب با پورت USB-C استفاده شود.
این افزایش توان یک جهش مهم برای سرعت شارژ محسوب می شود. استاندارد قبلی Qi 2 تنها تا 15 وات شارژ می کرد. البته آیفون 16 با شارژر 30 وات توانست تا 25 وات هم برسد، اما همچنان به شکل رسمی از Qi 2.1 پشتیبانی نمی کرد. حالا با آمدن Qi 2.2، به نظر می رسد اپل در حال برنامه ریزی برای ارتقا جدی در نسل بعدی آیفون است.
آیفون های سازگار و آینده احتمالی آیفون 17
بر اساس اسناد آزمایشگاهی، این شارژرهای جدید با آیفون های مختلفی سازگار هستند. حتی از آیفون 11 تا آیفون 16 هم در این لیست دیده می شود. البته باید توجه کرد که سرعت شارژ در مدل های قدیمی تر محدود خواهد بود. برای بهره بردن از تمام توان شارژ سریع، نیاز به یک تراشه مدیریت انرژی پیشرفته مثل آن چیزی است که سامسونگ در گوشی های خود استفاده می کند.
علاوه بر سرعت بیشتر، استاندارد جدید Qi 2.2 ویژگی های دیگری هم دارد. یکی از مهم ترین آن ها، بهبود در دقت تنظیم مغناطیسی و هماهنگی بهتر بین شارژر و گوشی است. همچنین بازدهی شارژ بالاتر رفته و مصرف انرژی بهینه تر شده است. این استاندارد همچنین با شارژرهای قدیمی هم سازگاری دارد و مشکلی برای دستگاه های قبلی ایجاد نمی کند.
اگرچه اپل هنوز رسما این شارژرها را معرفی نکرده، اما حضور آن ها در لیست سازمان تایوانی، نشانه ای قوی است. معمولا چنین مواردی فقط کمی پیش از معرفی رسمی منتشر می شوند. به همین دلیل می توان انتظار داشت که به زودی این شارژرها وارد بازار شوند.
از سوی دیگر، با توجه به این اطلاعات، احتمال اینکه سری آیفون 17 به صورت پیش فرض از استاندارد جدید Qi 2.2 پشتیبانی کند بسیار بالا است. اپل معمولا همزمان با معرفی شارژرهای جدید، قابلیت های مربوط به آن ها را در آیفون های تازه خود هم ارائه می دهد. اگر این اتفاق بیفتد، آیفون 17 ممکن است اولین آیفون با پشتیبانی رسمی از Qi 2.2 باشد.
اپل طبق روال هر سال، انتظار می رود که سری آیفون 17 را در حوالی ماه سپتامبر معرفی کند. همزمان با این رونمایی، سایر برندهای موبایل و لوازم جانبی نیز گوشی ها و تجهیزات جدید خود را با پشتیبانی از Qi 2.2 روانه بازار خواهند کرد.
در نهایت، اپل با این حرکت، قدمی تازه در حوزه شارژ بی سیم برداشته است. ترکیب طراحی ظریف مگ سیف با توان بالا و شارژ سریع، می تواند تجربه شارژ کاربران آیفون را دگرگون کند. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، آیفون 17 نه تنها از لحاظ پردازش، بلکه از نظر باتری و شارژر هم یک جهش رو به جلو خواهد داشت.