گوشی های تاشو از نظر فنی جذاب و پیشرفته هستند. اما با وجود پیشرفت ها، هنوز هم مشکلاتی دارند که مانع محبوبیت بیشتر آن ها شده است. قیمت بالا، کمبود اپلیکیشن های بهینه شده و نگرانی درباره دوام لولاها، از مهم ترین موارد هستند. با وجود اینکه سازندگان تلاش زیادی برای بهبود طراحی و لولاها کرده اند، اما هنوز سوال هایی درباره دوام آن ها باقی مانده است.
برای من، موضوعی مهم تر از همه این ها وجود دارد. و آن هم عملکرد ضعیف باتری در گوشی های تاشو است. همین موضوع باعث شده که نتوانم این گوشی ها را جایگزین گوشی اصلی روزانه خودم کنم.
چرا باتری گوشی های تاشو ضعیف است
وقتی گوشی تاشو طراحی می شود، فضای داخلی کمی در اختیار سازنده قرار می گیرد. در چنین شرایطی، امکان استفاده از باتری بزرگ وجود ندارد. از طرف دیگر، این گوشی ها دو نمایشگر دارند: یکی روی قاب و دیگری در داخل. باتری باید هر دو نمایشگر را روشن نگه دارد. همین موضوع باعث می شود مصرف انرژی بالا برود و باتری زودتر خالی شود.
عملکرد باتری گوشی های تاشو در تست ها
در بررسی های انجام شده، نور نمایشگر روی 150 نیت تنظیم شده و مرور وب از طریق شبکه موبایل انجام می شود. سپس زمانی که باتری تمام می شود، ثبت می شود.
در حال حاضر، گوشی های معمولی حدود 10 تا 10.5 ساعت دوام دارند. بهترین مدل ها حتی تا 15 ساعت هم شارژ نگه می دارند. اما گوشی های تاشو به سختی می توانند به این اعداد نزدیک شوند.
به عنوان نمونه، گلکسی زد فولد 6 با باتری 4400 میلی آمپر حدود 10 ساعت و 45 دقیقه دوام آورده است. زد فلیپ 6 با باتری 4000 میلی آمپر فقط 10 ساعت و 12 دقیقه شارژ نگه داشته است. در مقابل، وان پلاس Open با باتری 4805 میلی آمپر حدود 11 ساعت و 31 دقیقه کار کرده است.
مدل پیکسل فولد 9 پرو نیز با باتری 4650 میلی آمپر حدود 10 ساعت و 32 دقیقه دوام داشته است. اما عملکرد قابل توجه متعلق به موتورولا است. مدل ریزر 2024 با باتری 4200 میلی آمپر حدود 14 ساعت و مدل ریزر پلاس با باتری 4000 میلی آمپر حدود 14 ساعت و 10 دقیقه دوام داشته اند.
این نتایج نشان می دهند موتورولا موفق شده گوشی های تاشویی بسازد که شارژدهی خوبی دارند. احتمالا در سال 2025 هم مدل ریزر اولترا همین مسیر را ادامه خواهد داد.
در مجموع، عملکرد باتری گوشی های تاشو نزدیک به میانگین گوشی های عادی است. اما قیمت آن ها بالاتر از 1000 دلار است. سامسونگ در میان رقبایش، فعلا در رتبه های پایین تر قرار دارد.
با وجود این، روند کلی مثبت است. باتری گوشی های تاشو در گذشته عملکرد بسیار ضعیفی داشتند. حالا کمی بهبود پیدا کرده اند. اما هنوز فاصله زیادی تا مدل های پرچمدار باقی مانده است.
به عنوان مثال، گلکسی اس 25 اولترا و آیفون 16 پرو مکس، هر دو نمایشگر بزرگ دارند اما بیش از 17 ساعت شارژ نگه می دارند. قیمت این دو گوشی هم پایین تر از گلکسی زد فولد جدید است. در حالی که فولد 7 احتمالا حدود 1899 دلار قیمت داشته باشد، گلکسی اولترا حدود 1299 دلار و آیفون حدود 1199 دلار است.
آیا فولد 7 باتری بهتری دارد؟
شایعات اخیر نشان می دهد گلکسی زد فولد 7 تغییر چندانی در باتری نخواهد داشت. گفته شده که همان باتری 4400 میلی آمپر در آن باقی خواهد ماند. البته انتظار می رود تراشه اسنپدراگون 8 الیت مصرف بهینه تری داشته باشد. اما نباید انتظار جهش چشمگیری در شارژدهی داشت.
در مورد مدل زد فلیپ 7 خبرهای خوبی شنیده می شود. احتمال دارد باتری آن به 4300 میلی آمپر برسد. این عدد در مقایسه با نسل قبلی پیشرفت خوبی است. به خصوص اینکه فلیپ 6 از نظر دوام شارژ بسیار ضعیف تر از مدل های موتورولا بود.
اما چرا سامسونگ نتوانسته باتری را ارتقا دهد؟ پاسخ ساده است. چون طراحی گوشی بسیار باریک تر شده است. یکی از منابع معتبر اعلام کرده که ضخامت فولد 7 در حالت باز فقط 3.9 میلی متر و در حالت بسته 8.9 میلی متر است. در حالی که فولد 6 در این حالت ها به ترتیب 5.6 و 12.6 میلی متر ضخامت دارد.
باریک شدن گوشی باعث می شود حمل آن راحت تر شود. اما اگر مجبور باشید همیشه شارژر همراه داشته باشید، فایده این طراحی کم خواهد بود. هر تصمیمی در طراحی، هزینه ای دارد. و به نظر می رسد سامسونگ حاضر شده که باتری را فدای ظاهر زیبا کند.
نتیجه گیری درباره آینده گوشی های تاشو
همیشه وقتی درباره گوشی معرفی نشده صحبت می کنیم، باید کمی صبر و تردید داشته باشیم. ممکن است نتایج واقعی با شایعات متفاوت باشند. شاید تراشه جدید واقعا به بهبود عملکرد باتری کمک کند.
اما برای من، مهم ترین ویژگی در یک گوشی، شارژدهی آن است. من گوشی ای می خواهم که از صبح تا شب بدون شارژ کار کند. حتی اگر شب فراموش کنم آن را شارژ کنم، صبح باز هم روشن باشد.
در حال حاضر، گوشی های تاشو چنین چیزی را ارائه نمی دهند. و تا وقتی این وضعیت تغییر نکند، نمی توانم آن ها را انتخاب اولم بدانم.