آموزش نصب ویندوز 10 روی لپ تاپ asus در 6 مرحله ساده

توسط کیمیا شیرینی

برای نصب ویندوز 10 روی لپتاپ ایسوس می‌توانید از فلش یا DVD ویندوز استفاده کنید. البته سرعت لود شدن و نصب ویندوز 10 با استفاده از فلش USB3 بیشتر است. همچنین دردسر کمتری هم دارد. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم سراغ استفاده از فلش بروید. در ادامه آموزش نصب ویندوز 10 روی لپ‌تاپ  asus با فلش را مرحله به مرحله مرور می‌کنیم.

مرحله عنوان توضیحات نکات مهم
1 کپی کردن ویندوز روی فلش استفاده از Media Creation Tool یا Rufus برای بوتیبل کردن فلش و انتقال فایل ISO ویندوز 10 به آن فلش باید حداقل 8 گیگابایت باشد؛ قبل از شروع، اطلاعات فلش را بکاپ بگیرید
2 تغییر اولویت‌های Boot ورود به تنظیمات بوت با کلیدهایی مثل F2، Esc، F12، Del و…؛ تغییر اولویت بوت به USB مدل لپ‌تاپ روی کلید ورود به بوت تأثیر دارد؛ از اینترنت کمک بگیرید
3 شروع نصب ویندوز اتصال فلش و ری‌استارت سیستم؛ انتخاب زبان، منطقه، نسخه ویندوز (Home, Pro, Enterprise, Education) و 32/64 بیتی کاربران عادی نسخه Home، کاربران حرفه‌ای نسخه Pro را انتخاب کنند
4 پارتیشن‌بندی و انتخاب فضای نصب فرمت کردن درایو C و انتخاب آن برای نصب؛ امکان ایجاد پارتیشن جدید برای نصب، حداقل 30 تا 50 گیگ فضای خالی نیاز است
5 انتظار برای نصب ادامه خودکار فرایند نصب، چند بار ری‌استارت شدن سیستم، انتخاب نام و تنظیمات اولیه در پایان، فلش را جدا کرده و ویندوز را اکتیو کنید (ترجیحاً با نسخه اورجینال)
6 نصب درایورها چک کردن درایورها از طریق Device Manager؛ دانلود از سایت رسمی ASUS از CD یا Driver Packهای غیرمطمئن استفاده نکنید

قبل از خرید ویندوز 10 و قبل از اینکه سراغ نصب ویندوز روی لپ‌تاپ بروید، باید بررسی کنید که آیا سیستم شما حداقل‌های لازم برای نصب ویندوز را دارد یا خیر.  براساس گفته‌های سایت مایکروسافت حداقل نیازهای سیستم برای نصب ویندوز 10 به قرار زیر است:

·   Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster processor or SoC

(پردازشگر 1 گیگاهرتز یا سریع‌تر یا SoC)

·   RAM: 1 gigabyte (GB) for 32-bit or 2 GB for 64-bit

(رم 1 گیگابایت برای ویندوز 32 بیتی یا 2 گیگابایت برای ویندوز 64 بیتی)

·   Hard disk space: 16 GB for 32-bit OS or 20 GB for 64-bit OS

(فضای هارد دیسک: 16 گیگابایت برای 32 بیتی و 20 گیگابایت برای 64 بیتی)

·   Graphics card: DirectX 9 or later with WDDM 1.0 driver

(کارت گرافیک: دارای DirectX 9 یا بالاتر با WDDM 1.0)

·   Display: 800 x 600

(صفحه نمایشگر: دارای ابعاد 800 در 600 اینچ)

نکته دیگر اینکه ویندوز 10 را می‌توانید روی سیستم‌های 32 بیتی و 64 بیتی نصب کنید. برای اینکه متوجه شوید سیستم شما امکان نصب ویندوز 64 بیتی را دارد یا خیر، باید وارد CMD شوید و کد « wmic os get osarchitecture»  را تایپ کنید. سپس اینتر بزنید تا Command Prompt به شما نشان دهد که سیستم شما 32 بیتی است یا 64 بیتی.

آموزش نصب ویندوز 10 روی لپ تاپ asus در 6 مرحله ساده

پس از اینکه موارد گفته شده را بررسی کردید، سراغ طی کردن مراحل نصب ویندوز 10 روی لپ‌تاپ بروید.

1. مرحله یک: کپی کردن ویندوز 10 روی یک فلش

برای نصب ویندوز 10 با استفاده از فلش باید ابتدا فلش خودتان را بوتیبل کنید. برای این کار می‌توانید از ابزاری مثل Media Creation Tool یا Rufus استفاده کنید. حداقل حافظه‌ی فلشتان هم باید 8 گیگ باشد. کار با این ابزارها چندان پیچیده نیست. ابتدا باید فایل ISO ویندوز 10 را دانلود کرده باشید. این فایل را می‌توانید از سایت خود مایکروسافت هم دریافت کنید. سپس یک فلش به سیستم بزنید و برای مثال نرم افزار ریفیوز را باز کنید. اگر فلش شما شناسایی شده باشد، در مرحله‌ی بعد باید به این ابزار فایل ISO ویندوز را معرفی کنید. پس از آن فلش شما فرمت شده و فایل‌های ویندوز روی آن کپی می‌شود.

نکته: چون فلش برای بوتیبل شدن فرمت خواهد شد، از قبل هر چیزی که روی آن دارید را کپی کرده و به فولدر مطمئنی انتقال دهید.

2. مرحله دو: تغییر اولویت‌های Boot لپ‌تاپ

پس از اینکه ویندوز 10 را روی فلش کپی کردید، آن را به لپ‌تاپ متصل کنید. سپس اقدام به ری‌استارت کردن لپ‌تاپ نمایید. Boot ویندوز در لپ‌تاپ‌های ایسوس اغلب با کلید F2 یا Esc بالا می‌آید. البته ممکن است در موارد نادری F8 یا F12 هم باشد. پس از بالا آمدن بخش بوت، باید اولویت‌های این قسمت را تغییر دهید. معمولاً اولویت اول برای بوت مربوط به Hard disk است که باید به Flash تغییر پیدا کند. به این شکل سیستم وقتی روشن می‌شود، برای راه‌اندازی ابتدا سراغ فلش می‌رود.

نکته: اگر نتوانستید به بوت ویندوز دسترسی پیدا کنید، کلیدهای دیگری مثل Del یا کلیدهای ترکیبی Fn با F1 تا F12 را تست کنید! بالاخره با یکی از این موارد سیستم شما بوت می‌شود. همچنین می‌توانید با جستجوی دقیق مدل لپ‌تاپ خود کلید دقیق برای بوت آن را پیدا کنید.

3. مرحله سه: شروع فرایند نصب ویندوز

پس از اینکه گزینه‌های بوت سیستم را تغییر دادید، مجدداً سیستم را ری‌استارت کنید. این ‌بار منتظر بمانید تا صفحه‌ی نصب ویندوز 10 روی مانیتور شما ظاهر شود. در قدم‌های اول باید زبان مورد نظر، منطقه‌ی مکانی و مواردی از این دست را انتخاب کنید. سپس روی کلید Next یا Install Now بزنید.

در این مرحله باید نسخه‌ی دلخواه ویندوزتان را انتخاب کنید. ویندوز 10 دارای ادیشن‌های مختلفی است. به گفته سایت زرسولوشن این ادیشن‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

·   ویندوز 10 هوم (Home): ویندوز 10 هوم (Home) که نسخه پایه ویندوز 10 محسوب می‌شود، توسط مایکروسافت برای کاربری شخصی بهینه شده است.

·   ویندوز 10 پرو (pro): ویندوز 10 پرو (pro)همانطور که از نامش بر می‌آید نسخه‌ای حرفه ای از ویندوز برای انواع کاربری حرفه‌ای و عمومی است که بر خلاف نسخه پایه شامل “قابلیت‌های کسب و کار” نیز می‌شود.

·   ویندوز 10 اینتر‌پرایز (Enterprise): ویندوز 10 انتر‌پرایز (Enterprise) در واقع نسخه ارتقاء یافته ویندوز 10 پرو است که علاوه بر دارا بودن “قابلیت‌های کسب و کار” از تمامی ویژگی‌های “مدیریتی و امنیتی” برخوردار شده و برای کنترل توسط ادمین شبکه سازمانی جهت رفع نیازهای کلان تجاری و سازمانی تجهیز شده است.

·   ویندوز 10 اجوکیشن (Education): ویندوز 10 اجوکیشن (Education) در واقع نسخه ارتقاء یافته ویندوز 10 انتر‌پرایز است که از سوی مایکروسافت برای استفاده در نهاد‌های آموزشی بزرگ مانند دانشگاه‌ها با هدف تامین پشتیبانی و مهیا کردن ابزارهای آموزشی استوار عرضه شده است.

اگر کاربر عادی ویندوز هستید، بهتر است نسخه‌ی ویندوز 10 هوم را نصب کنید؛ اگر به ویژگی‌های پیشرفته‌تری نیاز دارید، نسخه پرو را انتخاب کنید.

نکته دیگر اینکه در همین‌ مرحله باید 32 بیتی یا 64 بیتی بودن نسخه را نیز انتخاب کنید. سپس روی گزینه‌ی Next بزنید و به مرحله‌ی بعدی بروید.

4. مرحله چهار: پارتیشن‌بندی و انتخاب فضای نصب

در مرحله‌ی چهارم باید فضای نصب ویندوز روی لپ‌تاپ را انتخاب کنید. معمولاً ویندوز روی درایو C سیستم نصب می‌شود. اگر مطمئن هستید که ویندوز قبلی‌تان روی همین درایو بوده است، پس ابتدا این درایو را فرمت کنید. سپس با انتخاب آن روی گزینه‌ی Next بزنید تا مراحل نصب ویندوز شروع شود. البته در این مرحله می‌توانید پارتیشن‌بندی سیستم را نیز انجام دهید. اگر بار اولی است که روی سیستم خود ویندوز 10 را نصب می‌کنید، حدود 30 گیگ از حافظه‌ی هارد را به درایو C اختصاص دهید. (اگر نرم‌افزارهای زیادی را می‌خواهید نصب کنید، بهتر است این فضا حدود 40 تا 50 گیگ باشد.) با مابقی حافظه‌ی هارد هم یکی دو درایو دیگر بسازید.

5. مرحله پنج: انتظار برای نصب

مابقی مراحل نصب ویندوز 10 روی لپ‌تاپ ایسوس به‌صورت خودکار طی می‌شود. نیاز نیست کار خاصی انجام دهید. ممکن است سیستم شما چند باری هم ری‌استارت شود؛ نگران نشوید. این مراحل هم جزئی از فرایند نصب ویندوز است. پس منتظر بمانید تا این مراحل پیش برود.

در مراحل پایانی نصب، از شما خواسته می‌شود تا یک Name برای سیستم خود انتخاب کنید. همچنین در همین مرحله می‌توانید برخی از جزئیات مثل رنگ‌بندی پوشه‌ها، پسورد سیستم و… را نیز مشخص کنید.

در نهایت با طی کردن این مراحل ویندوز 10 با موفقیت روی سیستم شما نصب و راه‌اندازی می‌شود. پس از اتمام فرایند نصب لازم است فلش را از سیستم جدا کنید.

آموزش نصب ویندوز 10 روی لپ تاپ asus در 6 مرحله ساده 2

نکته پایانی اینکه پس از نصب ویندوز باید آن را اکتیو کنید. بهتر است برای این کار یک اکانت مایکروسافت بسازید و نسخه‌ی اورجینال ویندوز 10 را خریداری کنید. مزیت نسخه اورجینال دریافت همه‌ی آپدیت‌های امنیتی و بهینه‌سازی ویندوز 10 است. همچنین با این کار خیالتان راحت است که هیچ مشکلی برای سیستم‌تان پیش نمی‌آید. برای دریافت مشاوره جهت خرید ویندوز 10 اورجینال می‌توانید از تیم زرسولوشن مشاوره بگیرید.

6. مرحله آخر: نصب درایورهای لازم

درایورهای ویندوز 10 معمولاً به‌صورت خودکار روی سیستم نصب می‌شوند؛ اما ممکن است تعدادی از این درایورها نصب نشده بمانند. نکته‌ی مهم اینکه نصب دقیق درایورها را جدی بگیرید. به توصیه زیر از سایت trendmicro نیز توجه نمایید:

“Device drivers play a crucial role in the smooth operation of your computer. Without up-to-date drivers, you may experience hardware malfunctions or poor performance.”

“درایورهای دستگاه نقش مهمی در عملکرد روان رایانه شما دارند. بدون درایورهای به روز، ممکن است با نقص سخت افزاری یا عملکرد ضعیف مواجه شوید.”

برای اینکه مطمئن شوید چه درایورهایی نصب شده و چه مواردی نصب نشده‌اند، باید سراغ بخش Device manager ویندوز بروید. در این صفحه اگر درایوری نصب نشده باشد، با علامت سوال (?) زردرنگ مشخص است. بهتر است برای نصب این درایورها سراغ سایت رسمی Asus بروید. در این سایت می‌توانید با توجه به مدل لپ‌تاپ‌ خود، درایورهای به‌روز آن را دانلود کنید.

توصیه می‌کنیم برای نصب درایورها به هیچ عنوان سراغ درایور پک‌های آنلاین یا CD درایورهای آماده نروید. این ابزارها معمولاً منشا نامشخصی دارند و نمی‌توان به آنها اعتماد کرد.

آموزش نصب ویندوز 10 روی لپ تاپ asus در 6 مرحله ساده 4

   سخن آخر

هدف اصلی این مقاله آموزش نصب ویندوز 10 روی لپ تاپ  asus بود. البته روش نصب ویندوز 10 روی لپ‌تاپ‌های دیگر هم تقریباً به همین شکل است. فقط احتمالاً گزینه‌ی Boot در سیستم‌های دیگر به شکل متفاوتی بالا بیاید. معمولاً این موضوع را می‌توانید با جستجوی مدل لپ‌تاپ خود متوجه شوید. اگر سوال دیگری درباره‌ی روش نصب ویندوز 10 دارید، در کامنت‌ها پاسخگوی شما هستیم.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

دیدگاهی بنویسید