6 ضعف در گوشی‌های پرچمدار

توسط رامین جعفری
5 minutes read
۶ ضعف در گوشی‌های پرچمدار

گوشی‌های هوشمند راه درازی را طی کردند تا به پیشرفت‌های امروزی برسند و این راه اصلا آسان و هموار نبود. از اولین آیفون که در سال 2007 عرضه شد تا امروز، ما با سرعتی فوق‌العاده شاهد تکامل آن‌ها بوده‌ایم. کمپانی‌های سازنده گوشی مجبور بودند از بین هزاران ایده‌ و طراحی، بهترین آن‌ها را که قابل اعتماد بودند به کار بگیرند و آن‌ها را روی مدل‌های مختلف اعمال کنند.

با پیشرفت تکنولوژی و پیچیده‌تر شدن سیاست‌های تجاری، کمپانی‌ها هم برخی ویژگی‌های خوب و قابل اعتماد را حذف کردند تا به ظاهر، عملکرد گوشی‌ها را تقویت کنند. ما در این مقاله، شش ویژگی مفید از گوشی‌های پرچمدار مدرن که حذف شدند را بررسی کردیم تا تاثیر ‌آن‌ بر روی کاربران را قضاوت کنید.

1. حذف جک هنسفری

3 5mm jack for smartphone.jpg?q=50&fit=crop&w=750&dpr=1

شاید حذف شدن جک‌های هنسفری در گوشی‌ها، ناراحت‌کننده‌ترین از دست‌رفته در این لیست باشد. برای خیلی از افراد، نبود جک (پورت هنسفری) در هنگام خرید یک گوشی جدید، یک مشکل بسیار بزرگ به حساب می‌آید. این گروه از افراد، بیشتر علاقه‌مندان به موزیک بوده و می‌دانند خروجی صدا از جک هنسفری، چه تاثیری بر کیفیت صدا خواهد داشت.

برای حل این مشکل می‌توانید از تبدیل استفاده کنید و به موزیک مورد علاقه خود گوشی دهید، اما حذف جک 3.5 میلیمتری واقعا مزیتی به دنبال نداشت. برای مثال، شما قابلیت گوش دادن به موزیک و شارژ کردن را به صورت همزمان ندارید، مگر اینکه از یک تبدیل 2 به 1 استفاده کنید که اصلا حرفه‌ای نیست.

با این تغییرات اجباری، بسیاری از کاربران به هنسفری‌های بی‌سیم روی آوردند. این سیاست را کمپانی اپل با حذف جک هنسفری از آیفون 7 آغاز کرد تا ایرپاد‌هایش‌ را به فروش برساند. اما همه می‌دانند که هدفون‌های سیمی به مراتب از هدفون‌های بی‌سیم بهترند.

2. نبود شارژر در جعبه گوشی

a smartphone, charger, and cable.jpg?q=50&fit=crop&w=750&dpr=1

اپل ارائه شارژر گوشی در جعبه را دقیقا مثل جک‌های هدفون، حذف کرد. این کمپانی ادعا کرد از آنجایی‌ که از قبل یک شارژر در خانه دارید، بنابراین نیازی به شارژر اضافی نیست و این امر به کاهش زباله‌های الکترونیکی کمک خواهد کرد. سیاست حذف شارژر از جعبه به چهار دلیل مشکل‌ساز است:

  • شارژر داخل جعبه، تقریبا بهترین و مناسب‌ترین شارژر برای آن گوشی بوده و به طور خاص برای آن طراحی شده است. اگر یک شارژر متفرقه و خراب بخرید، نتایج مطلوبی نخواهد داد و حتی می‌تواند به باتری شما نیز آسیب برساند. برای مثال، شما گوشی جدیدی خریدید که فست شارژ 25 واتی را ساپورت می‌کند، اما شما فقط شارژر 5 واتی در خانه دارید؛ پس ارزش واقعی خرید خود را به‌طور کامل استفاده نمی‌کنید.
  • اگر نیاز به خرید فست شارژر دارید، باید آن را در یک جعبه جداگانه برای شما ارسال کنند و این پروسه هم باعث انتشار کربن و ضایعات بیشتری خواهد شد. همچنین این حرکت می‌تواند ضرر بیشتری نسبت به قرار دادن یک شارژر در جعبه گوشی جدید داشته باشد.
  • وقتی کسی یک گوشی جدید می‌خرد، بیشتر اوقات گوشی قدیمی خود به همراه لوازم آن را به شخص دیگری فروخته، اهدا کرده و یا هدیه می‌دهند. با این تفاسیر، یک شارژر جدید برای گوشی جدید واقعا نیاز خواهد بود.

3. نبود محفظه رم microSD

64gb microSD card from

وجود محفظه رم microSD در کنار محفظه سیم‌کارت، یک اصل استاندارد بود. اما گوشی‌های پرچمدار اندرویدی وجود آن را کم‌رنگ‌تر کردند تا در داخل گوشی، فضای فیزیکی بیشتری برای سایر اجزا وجود داشته باشد.

برای اکثر مردم، داشتن حافظه داخلی 128 گیگابایتی کفایت می‌کند و وجود رم microSD یک ویژگی غیرضروری خواهد بود. اما اگر شما یک کاربر حرفه‌ای، گیمر یا بیننده فیلم‌ و سریال‌ هستید، ممکن است این ویژگی برایتان کاملا مفید واقع شود و حافظه‌ی 256 گیگابایتی انتخاب مطمئن‌تری باشد.

حافظه داخلی بسیار گرانتر از حافظه خارجی در می‌آید. 128 گیگابایت حافظه داخلی بیشتر برای اکثر گوشی‌های پرچمدار، حدود 100 دلار هزینه اضافی روی دست کاربران خواهد گذاشت؛ در حالی که می‌توانید یک رم microSD با همان ظرفیت را با کمتر از 20 دلار خریداری کنید.

4. نبود هنسفری باسیم در جعبه

8005468413 5fd19d1a5b z.jpg?q=50&fit=crop&w=750&dpr=1

کمپانی‌های سازنده در کنار شارژر، یک هنسفری باسیم را نیز در جعبه گوشی قرار می‌دادند. سیاست حذف این لوازم ضروری از جعبه گوشی‌ها، در سال 2020 بود که اپل باعرضه آیفون 12 استارت زد.

تحمل این سیاست برای کاربران سامسونگ، ناخوشایندتر بود؛ چون که دسترسی به هنسفری‌های AKG را از دست دادند. با این حال، این سیاست به صورت جهانی دنبال شد و برای کمپانی‌ها سودآور بود و در هزینه‌ها صرفه‌جویی شد. همچنین، با توجه به حضور پررنگ ایرپادهای بی‌سیم، هنسفری‌های باسیم جذابیت خود را از دست داده‌اند.

5. باتری غیر قابل تعویض

باتری‌های قابل تعویض خیلی قبل‌تر از ویژگی‌های ذکر شده از بین رفتند. از آنجایی که باتری‌های آیفون‌ هیچوقت قابل تعویض نبودند، سامسونگ هم در سال 2015 با عرضه گلکسی S6 آن‌ها را کنار گذاشت. سه دلیل اصلی برای این تغییر وجود دارد: ایمنی کاربران، ایجاد مقاوت در برابر آب و حالت ارگونومیک.

باتری گوشی‌های هوشمند در اواخر دهه 2000 میلادی بزرگ نبودند، اما امروزه ظرفیت باتری‌ها بین 4000 تا 5000 میلی‌آمپر هستند. همانطور که این افزایش ظرفیت باعث طول عمر باتری شده، اما خطر بیشتری هم به دنبال دارد. اجازه تغییر باتری توسط کاربران و استفاده از باتری‌های قدرتمند، ایمن نخواهد بود. مسلما اصلا دوست ندارید که گلکسی نوت 7 شما، به شما صدمه بزند و خود به خود در جیب شما منفجر شود.

شاید غیر قابل تعویض بودن باتری تصمیم درستی بوده است. این کار همچنین آب‌بندی رطوبتی را ساده کرده و طراحی گوشی را نازک‌تر می‌کند.

6. حذف دکمه فیزیکی هوم

iPhone Home button.jpg?q=50&fit=crop&w=750&dpr=1

دکمه فیزیکی هوم در سال 2017 با عرضه گلکسی اس 8 و آیفون ایکس ناپدید شد. این دو کمپانی به این نتیجه رسیدند که کنترل روی صفحه لمسی به قدری ارتقا یافته که نیازی به دکمه فیزیکی هوم نیست.

حذف دکمه فیزیکی هوم به این معنی است که صفحه نمایش‌ها اکنون بدون حاشیه و در نتیجه بسیار بزرگ‌تر طراحی خواهند شد. تنها مزاحمتی که گریبان‌گیر صفحه نمایش گوشی شده، دوربین جلو بوده که در حال حاضر در تلاشند آن را همانند Galaxy Z Fold 3 به صورت نامرئی در زیر نمایشگر قرار دهند.

گوشی‌های هوشمند به رشد و تکامل خود ادامه خواهند داد

تکامل گوشی‌های هوشمند بسیار دیدنی و جذاب بوده، اما گرچه این پیشرفت بسیار تحسین برانگیز است، اما فداکاری‌هایی هم داشته که گاها طعم تلخی را بر جای گذاشته است.

برخی از این تغییرات، مثل باتری‌های غیر قابل تعویض یا حذف دکمه‌های فیزیکی هوم قابل درک بودند، اما گویا برخی دیگر از این حذفیات بیشتر به سیاست‌های هوشمندانه تجاری بر می‌گردند و ربطی به پیشرفت تکنولوژی ندارند. با این وجود، گوشی‌های هوشمند به تکامل و رشد خود ادامه خواهند داد.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟