آموزش آیفون: چرا اپلیکیشن‌ها در ابتدا برای iOS و سپس برای اندروید منتشر می‌شود؟

توسط Avatar photoمحمد حسین
4 دقیقه
آیفون

همانطور که می‌دانید در حال حاضر دو استور بزرگ برای دانلود اپلیکیشن‌های موبایل وجود دارد. اپ استور که مخصوص کاربران آیفون است و گوگل پلی استور که برای کاربران گوشی‌های اندرویدی توسعه داده شده است. با این که از دید کاربران این دو استور در ظاهر و عملکرد با یکدیگر شباهت دارند اما از دید توسعه دهندگان همه چیز متفاوت است.

اگر از کاربران اندروید باشید حتما متوجه شده‌اید که در بسیاری از مواقع اپلیکیشن‌های پرطرفدار در ابتدا برای کاربران آیفون منتشر می‌شود و معمولا بعد از گذشت چند ماه نسخه اندرویدی آن به گوگل پلی استور اضافه می‌شود. احتمالا برای شما نیز این سوال پیش آمده که چرا کاربران آیفون با وجود تمامی محدودیت‌های اپ استور اپل سریع‌تر از کاربران اندرویدی اپلیکیشن‌های معروف را دریافت می‌کنند. اگر شما نیز از مخاطبانی هستید که این سوال برایش مطرح شده است در ادامه این مقاله با روکیدا همراه باشید تا به دلیلی این موضوع بپردازیم:

همچنین شما می‌توانید مقالات آموزشی آیفون را نیز در روکیدا مطالعه کنید.

android robot google logo

بگذارید برای پاسخ به این سوال از یک مثال استفاده کنیم. تصور کنید شما یک توسعه دهنده اپلیکیشن هستید و می‌خواهید برنامه‌ای را برای دو استور متفاوت توسعه دهید. استور اول کاربران بسیار زیادی دارد ولی تنوع دیوایس‌های کاربران بیشتر است. در سوی دیگر استور دوم قرار دارد که کاربران کمتری دارد اما اکثر آن‌های از دیوایس‌های مشترکی استفاده می‌کنند. از دیدگاه یک توسعه دهنده اپلیکیشن شما کدام استور را انتخاب می‌کردید؟

احتمالا بیشتر شما استور دوم را برای آغاز کار انتخاب می‌کنید که در واقع گزینه بهتری به شمار می‌رود. با وجود این که شانس دانلود اپلیکیشن شما در استور اول بالاتر است اما دردسر توسعه اپلیکیشن نیز به مراتب بیشتر است. با این حال شما می‌توانید با توسعه اپلیکیشن خود در استور دوم مطمئن شوید که تمامی کاربران بهترین تجربه ممکن را از کار کردن با اپلیکیشن شما کسب خواهند کرد.

چرا توسعه دهندگان کار کردن در فضای iOS را به اندروید ترجیه می‌دهند؟

Google is Making a Dedicated App For Migrating Data Easily Between iOS and Android

همانطور که احتمالا تا اینجای متن متوجه شدید، در مثال بالا استور اول اشاره به گوگل پلی استور داشت و استور دوم اپ استور اپل را نشان می‌داد. به طور کلی ساخت اپلیکیشن موبایل در دنیای فعلی که تقریبا برای هرکاری یک برنامه وجود دارد کاری دشوار و زمان‌بر است. خصوصا اگر حیطه فعالیت شما توسعه بازی باشد.

ساخت بازی‌های موبایلی در کنار سود بسیار خوبی که برای توسعه دهنده دارد زمان، انرژی و هزینه زیادی را در بر می‌گیرد. از این رو توسعه دهندگان ترجیه می‌دهند که برای شروع کار خود ریسک‌های موجود را تا حد امکان کاهش دهند. از این رو اولین و مهم‌ترین مسئله برای توسعه دهندگان پیدا کردن بستری قالب اطمینان برای ساخت برنامه است.

در حالی که کاربران دیوایس‌های اندرویدی چند برابر کاربران آیفون هستند اما به همان نسبت تعداد و تنوع دیوایس‌های اندرویدی نیز بسیار بالاتر است. این مسئله باعث می‌شود تا توسعه دهندگان مجبور شوند اپلیکیشن خود را برای طیف وسیعی از دیوایس‌های اندرویدی بهینه سازی کنند.

با این حال در iOS همه چیز متفاوت است. فضای بسته اپ استور به توسعه دهندگان یک خط مشی مشخص را اعطا می‌کند که باعث می‌شود مسیر تولید اپلیکیشن برای آیفون‌ها از پیش مشخص باشد. همچنین توسعه دهندگان در پایان کار خود می‌توانند تجربه اجرای اپلیکیشن خود را روی آیفون‌های مختلف به راحتی بررسی کنند. چرا که تعداد آیفون‌های معرفی شده بسیار کمتر است و معمولا تمامی آن‌ها به آخرین نسخه از سیستم عامل iOS مجهز هستند.

android vs iphone

با این حال در اندروید تقریبا همه چیز متفاوت است. علاوه‌بر سخت‌تر بودن ساخت اپلیکیشن در فضای اندروید، توسعه دهندگان باید تجربه کار با اپلیکیشن را در طیف وسیعی از دستگاه‌ها که هر کدام محصول یک شرکت است، بررسی کنند. این مسئله در کنار پوسته‌های اندرویدی متعدد که هر کمپانی برای گوشی‌هایش استفاده می‌کند باعث می‌شود تا بهینه کردن اپلیکیشن برای دیوایس‌های اندرویدی به یک کابوس تبدیل شود. مشکل دیگر دیوایس‌های اندرویدی این است که هر کدام از آن‌ها از یک نسخه سیستم عامل اندروید استفاده می‌کنند از این رو توسعه دهندگان باید سازگاری اپلیکیشن خود را با نسخه‌های مختلف اندروید نیز بررسی کنند.

تمامی این موارد باعث می‌شود تا اپلیکیشن‌هایی مانند بازی‌ها و شبکه‌های اجتماعی در ابتدا برای کاربران آیفون منتشر شود و در صورتی که از آن استقبال شد مدتی بعد برای کاربران اندروید نیز در دسترس قرار گیرد. با این حال از آن جایی که کاربران اندروید بخش عمده‌ای از سهم بازار گوشی‌های هوشمند را در اختیار دارند، توسعه دهندگان نمی‌توانند از این بازار چشم پوشی کنند.

این موضوع باعث می‌شود تا دو رویکرد برای توسعه دهندگان اندرویدی در دسترس باشد. راهکار اول این است که توسعه دهنده اپلیکیشن خود را برای گروهی از کاربران اندروید بهینه سازی کنند. از این رو توسعه دهنده مطمئن خواهد بود که کاربران این دیوایس‌ها نیز بهترین تجربه ممکن را به دست خواهند آورد. یا این که با صرف وقت و هزینه بیشتر برنامه خود را برای گروه وسیعی از کاربران اندروید بهینه سازی کنند. کمپانی‌های بزرگ معمولا راهکار دوم را انتخاب می‌کنند. با این حال در انتخاب این راهکار عواملی نظیر زمان و هزینه فاکتورهای مهمی به شمار می‌روند.

امیدواریم این مقاله برای شما کاربردی بوده باشد. در آینده با آموزش‌های بیشتر با شما همراه خواهیم بود.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟