سخت افزار متاورس: آیا یک ابر رایانه متا را نجات می دهد؟

توسط Avatar photoامیرحسین حیدرزاده
3 دقیقه
سخت افزار متاورس: آیا یک ابر رایانه متا را نجات می دهد؟

فیس‌بوک برای پیشروی در دنیای امروز حرکت بزرگی انجام داد. او متاورس را معرفی کرد. نام شرکت مادر را به متا تغییر داد. ما هم مثل شما در مورد بازی فیس‌بوک کنجکاویم.

اجرای متاورس به پردازش نیاز دارد. دنیایی از اطلاعات باید پردازش شود تا شما در دنیای دیجیتال زندگی کنید. برای این کار فیس‌بوک روی ساخت ابر رایانه هوش مصنوعی کار می‌کند.

متا اعلام کرد: ما در حال ساخت سریع‌ترین ابر رایانه هوش مصنوعی جهان هستیم. امروز در روکیدا به یک سوال پاسخ می‌دهیم: چرا متا درحال ساخت سریع‌ترین ابر رایانه هوش مصنوعی است؟

امروز که مقاله روکیدا را می‌خوانید بخشی از ابر رایانه ساخته شده. یکی از سریع‌ترین‌ها حساب می‌شود. بر اساس ادعای متا، زمانی که به شکل کامل ساخته شود، سریع‌ترین خواهد بود و رقیبی نخواهد داشت.

آن‌ها از این ابر رایانه برای پردازش زبان طبیعی (NLP) و بینایی رایانه استفاده می‌کنند. هر کدام از آن موارد تریلیون‌ها پارامتر را در خود جای می‌دهد. تریلیون‌ها مورد که باید پردازش شود.

Mark Zuckerberg poster

ابر رایانه متا، بخشی از سخت افزار متاورس است. بخشی از سخت افزار که متاورس را هدایت می‌کند. متاورس همان دنیایی به حساب می‌آید که محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی در آن پادشاهی خواهند کرد.

1. چرا شرکت متا به یک ابر رایانه نیاز دارد؟

ما به کاربران روکیدا ثابت کردیم که متاورس نیاز به پردازش دارد. یک ابر رایانه هوش مصنوعی نیاز ما به پردازش را تامین می‌کند. البته که یک ابر رایانه برای مدیریت دنیا کافی نیست. ابر رایانه امروز، اولین قدم خواهد بود.

متا به خوبی می‌داند که یک روز پادشاهی فیس‌بوک به پایان می‌رسد. فروپاشی پادشاهی از دیروز، به تاریخ 14 بهمن 1400 آغاز شده است. برای اولین بار ورود کاربران به این شبکه اجتماعی کاهش یافت.

نتیجه آن سقوط 23 درصدی ارزش سهام متا است. سقوط 23 درصدی ارزش سهام یعنی ما به آینده شما امیدی نداریم. آن‌ها می‌دانند که باید یک جایگزین خوب معرفی کنند.

pexels eduardo dutra 2115217

یک جایگزین که سقوط فیس‌بوک را جبران کند. شاید دلیل تغییر نام فیس‌بوک، حرکت به سمت جایگزین آن باشد. شروع سرمایه گذاری متا روی هوش مصنوعی، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده به سال‌ها قبل باز می‌گردد.

یکی از قدم‌های بزرگ این شرکت، خرید شرکت آکیولس بود. آکیولس تجهیزات مربوط به واقعیت مجازی را تولید می‌کند. یک هدست که دنیای دیجیتال را به چشم کاربران می‌رساند.

2. کارت گرافیک غول پیکر

امروز برای اجرای یک بازی سطح بالا به کارت گرافیک قدرتمند نیاز داریم. واقعیت مجازی نیز درست مانند بازی شما پردازش می‌شود. فیس‌بوک به یک یا ده نفر خدمات نمی‌دهد. میلیون‌ها نفر از متاورس استفاده خواهند کرد.

آن‌ها به کارت گرافیک بزرگ و قدرتمند نیاز داشتند. یک رایانه که بتواند مدل‌هایی با حجم یک اگزابایت (برابر با 1024 پتابایت) را یاد بگیرد. چراکه رایانه باید یک دنیا را خلق کند.

حجم پردازش برابر با 36 هزار سال ویدئو با کیفیت بالا است. به زبان ساده متا نگهبان و ناظر دنیای متاورس را می‌سازد. یک فرشته (شاید هم شیطان) که گفتار و زبان را تشخیص می‌دهد.

برای مثال: در نتیجه بررسی اطلاعات می‌توانیم محتوای مضر را تشخیص داده و آن را از شبکه حذف کنیم. فکر کنید خدا یک روز در دنیا دخالت کند. دخالت مستقیم خدا برای همه قابل قبول خواهد بود؟

meta the new of facebook

ما نگران خدای متاورس هستیم. کاربران و کارشناسان می‌گویند: اگر تمام اطلاعات بررسی می‌شود، چطور امنیت و حریم خصوصی کاربران حفظ خواهد شد؟

برخی دیگر از کاربران می‌گویند: شناسایی محتوای مضر تجربه استفاده از شبکه مجازی را بهبود می‌بخشد. در هر حال هیچ کس زیر پا گذاشتن حریم خصوصی را قبول نمی‌کند.

ماجرای حریم خصوصی برای متا تا امروز هم گران تمام شده. تغییر در سیاست حریم خصوصی واتساپ بسیاری از کاربران را به تلگرام یا دیگر پیام رسان‌ها کشاند.

3. متاورس و زندگی متا

مارک زاکربرگ با تمام وجود متاورس را دنبال می‌کند. هرچه اطلاعات بیش‌تری به اشتراک گذاشته می‌شود ما کنجکاوتر می‌شویم. داستان دنیای دیجیتال به کجا خواهد رسید؟

ارتباط ما با دنیای دیجیتال از بینایی فراتر خواهد رفت؟ ابر رایانه هوش مصنوعی تنها یکی از قطعات پازل بود. یکی از قطعات که بتوانیم آینده آن را حدس بزنیم.

منبع: makeuseof.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟