اتصال گوشی به وای‌فای چرا دائم قطع می‌شود

توسط Avatar photoمحمد حسین
6 دقیقه

اتصال گوشی به وای‌فای روشی مطمئن برای دسترسی به دنیای اینترنت است. با این حال حتماً‌ برای شما هم پیش‌آمده پس از اتصال گوشی به وای‌فای‌، دائم قطع شوید. این مشکل که بسیار هم رایج است، گریبان کاربران زیادی را گرفته. جالب اینجاست عوامل مختلفی در قطع شدن اتصال گوشی به وای‌فای دخالت دارد. برای پیدا کردن این عوامل، ابتدا باید با آن‌ها آشنا شوید و بهترین رویکرد را برای برطرف‌کردن این مشکلات در پیش بگیرید. از آنجایی که اتصال گوشی به وای‌فای یکی از روش‌های رایج برای دسترسی گوشی‌های هوشمند به اینترنت است، در ادامه با هم می‌بینیم اتصال گوشی به وای‌فال چرا قطع می‌شود و چه روش‌هایی برای جلوگیری از قطع‌شدن اتصال وای‌فای وجود دارد.

احتمال دارد مشکل از اینترنت باشد

قبل از اینکه به فکر دستکاری تنظیمات گوشی یا مودم‌ وای‌فای بیفتید، بهتر است وضعیت اینترنت را بررسی کنید. در بسیاری از مواقع اتصال گوشی به وای‌فای پایداری خوبی دارد، با این حال از آنجایی که به اینترنت ضعیفی متصل شده‌اید، این اتصال قطع می‌شود. به زبان ساده می‌توان گفت گوشی و روتر شما درست کار می‌کند، اما مشکلات شرکتی که اینترنت در اختیار شما قرار داده، قطعی دسترسی گوشی به وای‌فای را به دنبال دارد. در این شرایط کار چندانی از دست شما بر نمی‌آید. با این حال پیشنهاد می‌کنیم برای رفع مشکل، با شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی که اشتراک دارید تماس بگیرید و مشکل را با کارشناسان پشتیبانی مطرح کنید.

روتر شما درست کار نمی‌کند

wi fi broken 1

همان‌گونه که اشاره کردیم، قبل از اینکه اینترنت به منزل یا محل‌کار شما برسد، در زیرساخت‌های شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت قرار دارد. در این شرایط کار چندانی از دست شما برای قطع‌شدن اتصال گوشی به وای‌فای بر نمی‌آید. با این حال از آنجایی که خط اینترنت پس از ورود به منزل یا محل‌کار وارد روتر می‌شود، بهتر است روتر را بررسی کنید. روتر نیز همانند دیگر دستگاه‌های دیجیتال گاهی اوقات درست کار نمی‌کند. حتماً می‌دانید که ساده‌ترین روش برای رفع اشکالِ دستگاه‌های دیجیتال، ریست (Reset)، کردن این دستگاه‌هاست. به همین دلیل چه بسا روتر شما با یک ریست معمولی به‌خوبی کارکند. اگر ریست مشکل قطع‌شدن اتصال گوشی به وای‌فای را حل نکرد، بهتر است ببینید بیش‌از‌حد داغ نشده باشد. گرمای بیش‌از‌حد روتر نشان از خرابی سخت‌افزاری آن دارد. سپس کابل‌هایی که به روتر متصل شده را بررسی کنید تا قطعی نداشته باشد.

اتصال چندین دستگاه به روتر اختلال وای‌فای را به دنبال دارد

wi fi broken 2

روزبه‌روز به تعداد دستگاه‌های دیجیتال در منزل و محل‌‌کار افزوده می‌شود. بیشتر این دستگاه‌ها باید به اینترنت متصل شوند. به همین دلیل چه بسا روتری که قبلا خریده‌اید، ظرفیت کافی برای اتصال چندین دستگاه را نداشته باشد. با این حساب اگر متوجه شده‌اید که اتصال گوشی به وای‌فای، دائم قطع می‌شود، دستگاه‌های هوشمند دیگری که به تازگی به وای‌فای متصل کرده‌اید را قطع کنید. از طرف دیگر ممکن است گوشی‌های هوشمند بیشتری به روتر وای‌فای متصل شده باشند. در این حالت نیز کافی است تعداد گوشی‌هایی که همزمان به روتر وای‌فای متصل می‌شوند را کاهش دهید. از آنجایی که روترها با هم فرق می‌‌کنند و محصولات متفاوتی توسط برندهای مختلف در بازار وجود دارد، نمی‌توان ظرفیت مشخصی برای تمامی روترها تعریف کرد. با این حال کاهش تعداد دستگاه‌هایی که همزمان به روتر وصل می‌شوند به احتمال زیاد قطع‌شدن اتصال گوشی به وای‌فای را از بین خواهد برد. از طرف دیگر تنظیماتی نیز در روترها برای مشخص‌کردن سقف دستگاه‌های که به آن‌ متصل می‌شود وجود دارد. با این تظیمات می‌توانید تعداد دستگاه‌هایی که همزمان به روتر متصل می‌شود را کاهش داده و اتصال گوشی به وای‌فای را به حداقل برسانید.

گوشی در فاصله‌ دوری از روتر قرار دارد

wi fi broken 3

محل قرارگیری روتر نقش مهمی در ثبات اتصال دستگاه‌های دیجیتال به آن دارد. دیوار و اشیا، اتصال گوشی به وای‌فال را مختل می‌کند. از طرف دیگر هر روتری محدوده ارسال سیگنال وای‌فای مشخصی دارد. در نتیجه به هر اندازه که فاصله گوشی و روتر دورتر باشد، به همان اندازه احتمال قطع‌شدن اتصال گوشی به وای‌فای بیشتر می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم روتر را در مکانی قرار دهید که دسترسی تمامی دستگاه‌‌های دیجیتال در منزل یا محل‌کار به راحتی انجام شود. برای جانمایی روتر، سعی کنید آن‌ را در مرکز خانه یا محل‌کار قرار دهید. روتر نباید بیش از حد بالا یا پایین روی دیوار نصب شود. اگر منزلی ۲ طبقه دارید، روتر را در طبقه اول تا جای ممکن به سقف نزدیک کنید تا طبقه دوم نیز پوشش داده شود، اگر هم می‌خواهید از طبقه دوم به طبقه اول سیگنال برسد، روتر را در زمین طبقه دوم قرار دهید تا به طبقه زیرین سیگنال ارسال کند.

اختلال دیگر دستگاه‌ها قطع‌شدن اتصال گوشی به وای‌فای را به دنبال دارد

wi fi broken 4

ممکن است در بررسی‌های اولیه متوجه نشوید چرا اتصال گوشی به وای‌فال قطع می‌شود. چه بسا روتر شما در مکانی مناسب قرار گرفته باشد، دستگاه‌‌های دیجیتال کمی هم به این روتر متصل باشند و شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنت نیز پهنای خوبی برای شما در نظر گرفته باشد. در این شرایط ممکن است دیگر دستگاه‌های دیجیتال در اتصال گوشی به وای‌فای اختلال ایجاد کنند. گوشی‌های ثابت بدون‌سیم، تلویزیون‌های هوشمند، مایکروویو، دستگاه‌هایی که اتصال بلوتوث دارند و دیگر روترهای نزدیک به روتر شما می‌توانند سیگنال این روتر را مختل کند.

به همین دلیل اگر روتر شما به دستگاه‌هایی که اشاره کردیم یا هر دستگاه دیگری که امواج رادیویی ارسال یا دریافت می‌کند، نزدیک است، این دستگاه‌ها را از روتر دور کنید. اگر هم شرایط دورکردن روتر از این دستگاه‌ها میسر نیست، پیشنهاد می‌کنیم کانال ارسال سیگنالِ روتر را تغییر دهید. اپلیکیشن‌هایی برای بررسی وای‌فای در دستگاه‌های اندرویدی و آی‌.‌او.‌اس وجود دارد که کانال‌های پرمصرف را به شما نشان می‌دهد. پس از تشخیص کانال‌های پرمصرف، کانال ارسال و دریافت سیگنال‌های مودم را در مسیری کم‌مصرف قرار دهید.

سپس اطمینان خاطر حاصل کنید گوشی شما به باند ۵ هرتزِ روتر متصل شده است. بسیاری از روترها باند ۲.۴ و ۵ هرتز دارند. همان‌گونه که حتماً حدس زده‌اید، باند ۵ هرتز عموماً کمتر توسط دیگر دستگاه‌های دیجیتال استفاده می‌شود. در نتیجه اتصال گوشی به وای‌فای با باند ۵ هرتز، سرعت بیشتر اینترنت را برای شما به ارمغان می‌آورد.

تنظیمات خودکار گوشی ممکن است اتصال گوشی به وای‌فای را قطع کند

چه بسا که روتر هیچ مشکلی نداشته باشد و گوشی شما مقصر اصلی برای متصل‌نشدن به وای‌فای باشد. گوشی‌های اندرویدی تنظیماتی دارند که اتصال گوشی به وای‌فای را مختل می‌کند. این تنظیمات قرار است راه‌گشای کاربران باشد، اما عموماً دردسرساز می‌شود.

wi fi broken 5

برای نمونه گوشی‌های پیکسل گوگل، ویژگی با نام Adaptive Connectivity دارند. این قابلیت در منوی NetWork & Settings، قرار گرفته است. ويژگی که از آن صحبت می‌کنیم با تغییر خودکار بین شبکه‌ها، شارژ باتری گوشی را افزایش می‌دهد.

wi fi broken 6

گوشی‌های هوشمند سامسونگ نیز چیزی شبیه به این ویژگی را در قسمت Advanced از منوی تنظیمات وای‌فای دارند. با فعال بودن این ویژگی، اتصال گوشی به وای‌فای درصورت کندبودن شبکه قطع می‌شود. این ویژگی کاربرد زیادی دارد، اما گاهی اوقات نیز بی‌دلیل اتصال گوشی به وای‌فای را مختل می‌کند.

خوشبختانه ویژگی‌هایی که به آن‌ها اشاره کردیم در گوشی‌های اندرویدی به راحتی غیرفعال می‌شود. به همین دلیل اگر اتصال گوشی به وای‌فای مختل می‌شود، این ویژگی را غیر فعال کنید.

امیدواریم با روش‌هایی که مطرح کردیم، اتصال گوشی به وای‌فای همیشه پایدار و برقرار باشد. در پایان پیشنهاد می‌کنیم اگر شما هم دلایل دیگری برای قطع‌شدن اتصال گوشی به وای‌فای می‌دانید، این دلایل را در قسمت نظرات با همراهان خود در روکیدا و دیگر خواننده‌ها به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟