آسانا یا جیرا؟ کدامیک برای روش توسعه چابک مناسب تر است؟

توسط سمیرا گلکار
4 دقیقه

وقتی صحبت از بهترین نرم‌افزار مدیریت پروژه باشد، معمولاً اسم دو نرم‌افزار بیشتر به گوش می‌رسد یعنی آسانا و جیرا.

با ما همراه باشید تا با امکانات این دو پلتفرم و مناسب ترین آنها برای توسعه چابک آشنا شوید.

کاربرد آسانا و جیرا

جیرا برای تیم‌های کوچک توسعه پروژه مناسب است اما آسانا یک ابزار مدیریت پروژه کامل است که برای هر سازمانی صرف نظر از اندازه آن مفید است.

در عین حال، اگر با یک تیم چابک کار می‌کنید، جیرا گزینه مناسب تری است چون برای همه اعضای تیم نرم‌افزاری شما ساخته شده است. جیرا برای کمک به برنامه ریزی، پیگیری و انتشار نرم‌افزار بسیار مناسب است و به عنوان یک ابزار مدیریت پروژه چابک از هر روش چابکی که تیم شما با آن کار می‌کند، پشتیبانی می‌کند.

آسانا هم برای تیم‌های چابک مناسب است و می‌توانید از آن برای پیگیری و اصلاح سریع تر باگ‌ها، ایجاد طرح‌های چابک، ساختن نقشه راه، هموارسازی درخواست‌های کار، پاسخ به بازخورد محصولات و غیره استفاده کنید.

اما در رابطه با اینکه کدام ابزار مناسب تر است، باید به بزرگی یا کوچکی شرکت مورد نظر توجه داشت. جیرا برای تیم‌های کوچک و آسانا برای همه تیم‌ها مناسب است.

آسانا

آسانا

قیمت آسانا و جیرا

قیمت جیرا نسبت به آسانا کمتر است اما آسانا مجهز به امکانات بیشتری است.

اگر تیم شما 10 عضو دارد، می‌توانید برای همیشه جیرا را به صورت رایگان استفاده کنید. می‌توانید طرح استاندارد را استفاده کنید که برای هر کاربر 7.50 دلار در ماه هزینه دارد یا پریمیوم که هر ماه برای هر کاربر 14.50 دلار هزینه دارد. هر دو طرح برای تیمی که 100 عضو دارد، مناسب هستند. می‌توانید دوره آزمایشی 7 روزه را هم امتحان کنید. برای طرح پریمیوم امکاناتی مثل پشتیبانی شبانه روزی، استفاده نامحدود از فضای ذخیره و مزایای دیگر دارید.

نسخه رایگان آسانا برای تیم‌هایی شامل تا 15 عضو قابل استفاده است. طرح پریمیوم هم که 10.99 دلار در ماه هزینه دارد (اگر هزینه را یکجا بپردازید)، برای تیم‌هایی که روی پروژه‌های مختلف کار می‌کنند مفید است. طرح بیزنسی هم برای شرکت‌هایی که روی طرح‌های مختلف کار می‌کنند مفید است و 24.99 دلار در ماه به ازای هر کاربر هزینه دارد.

امکانات آسانا و جیرا

جیرا

جیرا

آسانا برای شرکت‌هایی که با تیم‌های مختلف کار می‌کنند و جیرا برای تیم‌های چابک مفید است. آسانا امکاناتی مثل طوفان مغزی، مدیریت تقویم، مدیریت مخاطبان، مدیریت محتوا، مدیریت داکیومنت، ویرایش بلادرنگ و کنترل نسخه دارد.

این امکانات در جیرا وجود ندارند. هیچ یک از این دو پلتفرم از قابلیت ویدیو کنفرانس پشتیبانی نمی کند اما از آنجایی که امکانات آسانا از جیرا بیشتر است، در این زمینه برنده محسوب می‌شود.

البته جیرا هم امکاناتی دارد که در آسانا نیستند. با امکانات مخصوص توسعه چابک جیرا می‌توانید از یک روش سبک وزن شروع کرده و بعد در صورت نیاز آپگرید انجام دهید.

هر دو پلتفرم، رابط کاربری شهودی و قابل درک، داشبوردهای قابل تنظیم و ویجت‌های پلاگ اند پلی دارند و می‌توان با آنها نقشه راه ساخت اما جیرا یکسری جریان کاری پیشرفته و نقشه‌های راه آماده قوی دارد.

بعلاوه با آسانا و جیرا می‌توانید به راحتی بین تیم‌هایی با عملکرد متقابل ارتباط برقرار کنید. جیرا با داشتن مجموعه ای قوی از APIها منبع شماره یک برای اپلیکیشن‌های DevOps محسوب می‌شود. این یعنی می‌توانید افزونه‌هایی پیدا کنید که نرم‌افزار جیرا را برای کاربردهای مختلف، مناسب می‌کنند.

به غیر از این، جیرا برای سازمان‌ها کاملاً آماده استفاده است. آسانا هم یک نسخه سازمانی دارد اما نسخه جیرا دسترس پذیری بیشتر، کارایی مقیاس پذیر و امکانات امنیتی پیشرفته ای دارد.

استفاده از آسانا و جیرا کلود

آسانا یا جیرا؟ کدامیک برای روش توسعه چابک مناسب تر است؟ 1

هدف متدهای چابک، ترویج همکاری و تنوع پذیری هر چه بیشتر است. در عین حال می‌توان نسخه کلود جیرا و آسانا را ترکیب کرد تا قابلیت دید به حداکثر رسیده، بهره وری تیم بهینه سازی شده، جریان کاری پروژه هموار شده و فرایندهای تکراری اتوماسیون شوند.

اما اگر به هر دلیلی امکان این ادغام برای تیم شما وجود ندارد، می‌توانید روش چابک تر را انتخاب کنید.

آسانا یا جیرا؟ کدامیک برنده است؟

اگر هنوز پاسخ این سوال را پیدا نکردید، باید گفت که جیرا برای متد چابک بهتر است. این پلتفرم از همه فریم ورک‌های چابک پشتیبانی کرده و به شما امکان می‌دهد همه پروژه‌های توسعه چابک را از طریق یک ابزار با قابلیت‌های مختلف مدیریت کنید.

ابزارها و افزونه‌های جیرا کار تیم‌ها را برای تنظیم و هماهنگی کارها در کل چرخه حیات یک محصول راحت تر می‌کنند و باعث افزایش بهره وری و کارایی می‌شوند.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟