گوگل فایربیس (Google Firebase) چیست و چه کاربردی دارد؟

توسط سمیرا گلکار
4 دقیقه

گوگل فایربیس که سال 2011 به عنوان یک API چت ساخته شده و در سال 2014 توسط گوگل خریداری شد، پلتفرمی است که حالا یک بک‌اند فعال را به صورت سرویس برای ساختن اپلیکیشن ارائه می‌کند.

وقتی یک اپلیکیشن سمت کلاینت را با جاوااسکریپت یا یکی از فریم ورک‌های آن ایجاد می‌کنید، فایربیس در کمترین زمان ممکن آن را به یک اپلیکیشن بدون سرور تبدیل می‌کند. همچنین این پلتفرم نیاز به مدیریت پایگاه‌های داده را از بین برده و این کار را برای شما انجام می‌دهد.

به این ترتیب نیازی به نوشتن کدهای بک اند از صفر ندارید.

از نظر امنیتی هم قوانین امنیتی صریحی در این پلتفرم وجود دارد و وقتی از این قوانین استفاده کنید یک بک اند حفاظت شده خواهید داشت.

چرا باید از گوگل فایربیس استفاده کنید؟

کار با فایربیس نسبت به نوشتن کدهای بک اند به صورت کامل ساده تر و سریع تر است.

اگر قرار است اپلیکیشن شما در کلود میزبانی و مدیریت شود، می‌توانید از این ابزار استفاده کنید که نیاز به رسیدگی به جنبه‌های فنی پیکربندی ابر را از بین می‌برد.

همچنین با این ابزار به محصولات و امکانات گوگل مثل گوگل درایو و Sheets هم دسترسی دارید.

با فایربیس به راحتی می‌توانید از خدمات گوگل، فیسبوک، توئیتر و سایر پلتفرم‌ها برای احرازهویت استفاده کنید و یک رابط کاربری از پیش ساخته هم برای احرازهویت در اختیار دارید.

این امکانات به کاهش هزینه و زمان توسعه کمک می‌کنند. بعلاوه مدل قیمتی فایروال بسیار انعطاف پذیر است و می‌توانید به صورت رایگان از آن استفاده کرده و به مرور هزینه خدمات استفاده شده را پرداخت کنید.

معایب فایربیس

نمی توان فناوری را پیدا کرد که هیچ نقصی نداشته باشد. از جمله معایب فایربیس هم می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  1. در صورت عدم مدیریت درست، هزینه‌های فایربیس در مدل pay-as-you-go (پرداخت به مرور و بر اساس سرویس‌های استفاده شده) با افزایش خواندن و نوشتن‌ها بیشتر می‌شود.
  2. انتقال داده‌های ذخیره شده در فایربیس به یک دیتابیس دیگر سخت و یک کار فنی و گاهی پرهزینه است.
  3. این پلتفرم بیشتر با اندروید سازگاری دارد تا iOS.
  4. هر چقدر فایل‌ها بزرگتر شوند، مدیریت کارها سخت تر و کندتر می‌شود.

گوگل فایربیس Google Firebase چیست و چه کاربردی دارد؟ 1

شروع کار با گوگل فایربیس

می توانید در پلتفرم Firebase ثبت نام کرده و یک پروژه ایجاد کنید. سپس باید اپلیکیشن خودتان را در این پروژه ثبت کنید و با استفاده از پکیج npm فایربیس را در روت پروژه نصب کنید:

npm install firebase

البته این تازه شروع کار است و باید چند دستورالعمل ذکر شده در داکیومنت‌های فایربیس را دنبال کنید. وقتی اپلیکیشنی به یک پروژه فایربیس اضافه می‌کنید، یک کد مقداردهی اولیه برای شروع دریافت می‌کنید.

می توانید چندین اپلیکیشن را در یک پروژه مدیریت کنید اما منابع به ازای هر پروژه در دسترس قرار می‌گیرند.

فایربیس قابلیت‌های مختلفی دارد اما همواره می‌توانید آنچه که نیاز دارید را به این پلتفرم وارد کنید تا به بهترین سطح عملکرد برسید. مثلاً فرض کنید که یک اپلیکیشن سمت کلاینت ساخته و قصد دارید یکسری امکانات برای احرازهویت و ذخیره اطلاعات به آن اضافه کنید. می‌توانید با فراخوانی APIهای مربوطه این کار را انجام دهید.

گوگل فایربیس Google Firebase چیست و چه کاربردی دارد؟ 2

5 قابلیت مفید گوگل فایربیس

از جمله امکانات مفید گوگل فایربیس می‌توان به این موارد اشاره کرد.

1. ذخیره اطلاعات

گوگل فایربیس از دیتابیس‌های اختصاصی تحت کلود NoSQL، Firestore و یک دیتابیس بلادرنگ برای ذخیره اطلاعات استفاده می‌کند.

کوئری گرفتن از داده‌ها ارتباطی به حجم داده‌های ذخیره شده در دیتابیس ندارد و بر حسب تعداد نتایج خروجی کوئری پیچیدگی آن مشخص می‌شود.

2. میزبانی

می توانید به راحتی اپلیکیشن‌های وب را در فایربیس میزبانی کنید. فایربیس با ارائه میکروسرویس‌ها امکان میزبانی و  استقرار اپلیکیشن‌های وب را با چند فرمان ساده فراهم می‌کند. سپس اپلیکیشن شما روی شبکه‌های توزیع محتوای سطح جهان توزیع می‌شود تا کاربران به سرعت به آن دسترسی پیدا کنند.

3. احرازهویت

وقتی اپلیکیشنتان را به فایربیس لینک می‌کنید ممکن است به یک رابط کاربری مجزا برای لاگین نیاز نداشته باشید. برای صرفه جویی در وقت می‌توانید از رابط کاربری آماده فایربیس برای این کار استفاده کنید.

یا برای انعطاف پذیری بیشتر می‌توانید از SDK (کیت توسعه نرم افزار) احرازهویت استفاده کنید.

4. یادگیری ماشینی

سیستم Firebase ML برای مواقعی که نیاز به استقرار یک پروژه یادگیری ماشینی در کنار اپلیکیشن اصلی دارید مفید است. این سیستم قابلیت آموزش دادن مدل‌ها را دارد و می‌توانید مدل‌های دلخواه را در اپلیکیشن خودتان ادغام کرده و در کلود میزبانی کنید.

5. اعلان‌های آماده

کدنویسی و پیاده سازی اعلان‌ها (push notification) کار سخت و زمانبری است. با اعلان‌های آماده فایربیس می‌توانید قابلیت‌های صدور هشدار دلخواه را به اپلیکیشن خودتان اضافه کنید بدون اینکه نیاز به نوشتن کدهای مجزا داشته باشید.

 

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟