ظرفیت باتری در برابر سرعت شارژ: کدام یک اهمیت بیشتری دارد؟

توسط محمد امین نعمتی
3 دقیقه
ظرفیت باتری در برابر سرعت شارژ کدام یک اهمیت بیشتری دارد؟

ایده‌آل‌ترین باتری‌ گوشی‌های هوشمند آن‌هایی هستند که کاربر بتواند شارژ آن‌ها را فراموش کند. یعنی باتری گوشی هوشمندتان چیزی نیست که بخواهید نگران آن باشید.

امروزه همه برندهای گوشی‌های هوشمند به پشتیبانی دستگاه‌های خود از فناوری شارژ سریع افتخار می‌کنند.

بسیاری از کاربران تصور می‌کنند که سرعت شارژ مهم‌تر از ظرفیت کل باتری دستگاه است. در ادامه این مطلب می‌خواهیم به بررسی درستی این موضوع بپردازیم، پس تا انتها با روکیدا همراه باشید.

باتری گوشی‌های هوشمند چگونه کار می‌کنند؟

گوشی‌های هوشمند مجهز به باتری‌های لیتیم یونی هستند که به‌مرور زمان تحلیل می‌روند. این باتری‌ها با تبادل بار بین دو الکترود کاتد و آند کار می‌کنند.

بنابراین زمانی‌که کاربر در حال استفاده از دستگاه است یا آن را بدون انجام کاری روشن می‌گذارد، الکترون‌ها از قطب منفی به قطب مثبت جریان پیدا می‌کنند.

این جریان انرژی بخش قطعات گوشی هوشمند شما است تا بتوانید اپلیکیشن‌ها را اجرا کرده و از سرویس‌هایی مانند وای فای، جی پی اس و چراغ قوه استفاده کنید.

ظرفیت باتری در برابر سرعت شارژ کدام یک اهمیت بیشتری دارد؟

زمانی‌که گوشی خود را در حالت شارژ قرار دهید، این الکترون‌ها به‌طور معکوس از قطب مثبت به منفی حرکت می‌کنند. اگر باتری را به‌دفعات زیاد به‌طور کامل شارژ کنید به آن آسیب خواهد زد، زیرا هر چه عدم تعادل باتری بیشتر باشد سریع‌تر فرسوده می‌شود و ظرفیت آن کاهش خواهد یافت.

برای اینکه باتری شما دوام بیشتری داشته باشد باید همیشه شارژ آن را مابین 20 تا 80 درصد نگه دارید.

چرا برای برندهای مختلف سرعت شارژ اولویت بیشتری نسبت به ظرفیت باتری دارد؟

ظرفیت باتری در برابر سرعت شارژ کدام یک اهمیت بیشتری دارد؟

مهم‌ترین دلیلی که شرکت‌های تولیدکننده به سرعت شارژ اولویت بیشتری می‌دهند این است که باتری‌های بزرگتر، وزن و ابعاد دستگاه را بیشتر می‌کنند. همچنین در مواقعی که کاربر عجله دارد شارژ سریع‌تر دستگاه برای او مزیت بیشتری خواهد داشت.

باورهای غلط درباره باتری گوشی‌های هوشمند

ظرفیت باتری در برابر سرعت شارژ کدام یک اهمیت بیشتری دارد؟

یکی از باورهای غلط این است که افراد تصور می‌کنند شارژ سریع پس از مدتی به باتری آسیب می‌رساند. در حالی که روش تولید ضعیف و لوازم جانبی جعلی برای دستگاه خطرناک‌تر هستند، اما شارژ سریع آن‌چنان که فکر می‌کنید به گوشی شما صدمه وارد نمی‌کند.

مهم‌ترین تهدید برای باتری استفاده بیش از حد و افزایش دمای داخلی آن است. بسیاری از برندهای معتبر دنیا در راستای جلوگیری از افزایش دمای بیش از حد باتری از سیستم خنک‌کننده مایع استفاده می‌کنند.

ساختار فیزیکی باتری به‌علت گرمای زیاد می‌تواند تغییر کند و حداکثر ظرفیت آن در یک دوره کاهش یابد.

چه زمانی ویژگی‌های سرعت شارژ و ظرفیت باتری بر هم اولویت دارند؟

اگر جزو افرادی هستید که زیاد به سفر می‌روید اولویت دادن به سرعت شارژ گوشی معقول‌تر است. زیرا شاید در هر جایی به پریز برق دسترسی نداشته باشید و در چنین شرایطی گوشی هوشمندتان را در مدتی کوتاه شارژ خواهید کرد.

ظرفیت باتری در برابر سرعت شارژ کدام یک اهمیت بیشتری دارد؟

اگر علاقه‌ای به به‌روز کردن گوشی هوشمندتان ندارید، باتری با ظرفیت بیشتر گزینه بهتری برایتان خواهد بود، زیرا دیرتر فرسوده می‌شود. افرادی که می‌خواهند به‌مدت طولانی‌تری از گوشی هوشمند خود استفاده کنند بهتر است ظرفیت باتری را در اولویت خود قرار دهند.

در واقع یک گوشی با ظرفیت باتری 5000 میلی‌آمپر ساعتی و سرعت شارژ معمولی کارایی بیشتری نسبت به یک گوشی با ظرفیت باتری 3500 میلی‌آمپر ساعتی و سرعت شارژ 100 واتی دارد.

البته این ادعا همیشه درست نیست. بسیاری از شرکت‌ها در ساخت گوشی‌های هوشمند خود از پردازنده‌هایی بهره می‌برند که از باتری به‌طور بهینه استفاده کنند.

در حالت کلی اگر می‌خواهید 3 تا 5 سال از گوشی خود استفاده کنید، بهتر است به ظرفیت باتری اولویت بیشتری دهید.

باتری گوشی‌های هوشمند باید متعادل باشند

ظرفیت باتری در برابر سرعت شارژ کدام یک اهمیت بیشتری دارد؟

در پایان باید بگوییم هیچ گزینه برتری بین سرعت شارژ و ظرفیت باتری وجود ندارد. اگر ظرفیت باتری خیلی زیاد باشد ابعاد گوشی بزرگ خواهد شد. از طرفی اگر ظرفیت باتری کم باشد زودتر تخلیه می‌شود.

سرعت شارژ زیاد باعث گرمی بیش از حد دستگاه می‌شود. همچنین اگر سرعت شارژ کم باشد زمان کاربر تلف خواهد شد.

اولویت دادن به هریک از این ویژگی‌ها بستگی به سبک زندگی، نحوه استفاده از باتری و بودجه شما دارد. باتری گوشی‌های امروزی هر سال با ویژگی‌های هوشمندانه‌تری در اختیار کاربران قرار می‌گیرند. با توجه به فناوری‌های جدید دوام باتری بیشتر گوشی‌های هوشمند مشکل‌ساز نخواهند بود.

منبع: makeuseof.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟