زنوو TSR_S : رقیبی 1200 اسب بخاری برای بوگاتی

توسط بردیا دهقانیانبردیا
5 دقیقه
زنوو TSR_S

زنوو TSR_S

در این مقاله شما را با زنوو TSR_S آشنا خواهیم کرد. یک هایپر کار دانمارکی که بیشتر به یک جت شبیه است تا خودرو! این خودرو با طراحی خشن و مدرن خود که پر از خطوط زاویه دار است، در کنار پنل‌های فعال و محرک برای ایرودینامیک بیشتر، نقاط مشترک بیشتری با جت‌های جنگی دارد تا با خودرو‌های جاده‌ای!

در این مقاله طراحی داخلی و خارجی، ویژگی‌های منحصر به فرد و عملکرد‌ TSR_S را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

پیشرانه

زنوو TSR_S

زنوو TSR_S از یک موتور هشت سیلندر خورجینی با حجم ۵.۸ لیتر استفاده می‌کند. این موتور به سیستم سوپر شارژ دوگانه ( هر چهار سیلندر یک سوپر شارژ ) مجهز شده که به آن توانایی تولید چیزی در حدود ۱۲۰۰ اسب بخار قدرت و ۱۲۰۰ نیوتن متر گشتاور را می‌دهد.

قیمت

البته باید گفت که این سطح از عملکرد ارزان قیمت نیست. به خصوص زمانی که تمام خودرو با پنل‌های فیبر کربنی احاطه شده باشد. قیمت پایه‌ی TSR_S چیزی در حدود ۱.۵ میلیون دلار اعلام شده که این میزان قبل از پرداخت مالیات می‌باشد.

زنوو TSR_S

طراحی ظاهری

یکی از ویژگی‌های متمایز زنوو TSR_S، طراحی آن است. این خودرو تنها برای خشن بودن طراحی نشده بلکه تمام زاویه‌ها و اشکال خاص استفاده شده در بدنه، به خودرو برای دستیابی به ضریب ایرودینامیک بهتری کمک می‌کنند.

جلوپنجره‌ی بزرگ خودرو میزان‌هوای زیادی را به داخل خودرو کشانده و با بیرون راندن آن از بالای کاپوت، به چسبندگی قسمت جلوی خودرو در سرعت‌های بالا کمک زیادی می‌کند.

زنوو TSR_S

همچنین جالب است بدانید که هیچ کدام از ورودی‌ و خروجی‌های هوای طراحی شده، برخلاف خودرو‌های دیگر، صرفا برای زیبایی نیستند. در پشت محور جلوی خودرو دو خروجی هوا برای پایدار سازی فشار‌ هوای دور لاستیک‌ها تعبیه شده است.

زنوو TSR_S

در کناره‌های خودرو و زیر در‌ها، ورودی‌های هوا برای اینترکولر ( خنک کننده‌ی داخلی ) سیستم سوپر شارژ خودرو قرار دارد. پشت پنجره‌ی خودرو ورودی هوایی برای خنک کردن موتور و یک ورودی هوا روی سقف خودرو است که وظیفه‌ی تغدیه‌ی سیلندر‌ها را به عهده دارد.

زنوو TSR_S

زنوو برای این خودرو از رینگ‌های ۲۰ اینچی برای محور جلو و رینگ‌های ۲۱ اینچی برای محور عقب استفاده کرده است. این رینگ‌ها مجهز به سیستم سنتر لاک ( طراحی برای خودرو‌های مسابقه‌ای است که رینگ‌ها تنها با یک مهره‌ی مرکزی به خودرو متصل‌ می‌شوند ) هستند.

زنوو TSR_S

در قسمت پشتی خودرو نیز دوباره شاهد خروجی‌های هوا برای پایداری بیشتر فشار هوای دور لاستیک‌ها هستیم. همچنین زنوو به یک دیفیوزر بسیار بزرگ در عقب خودرو مجهز شده که به آن برای جهت دهی هوای عبوری از کف خودرو کمک بزرگی می‌کند.

زنوو TSR_S

اما موضوع جالب، اسپویلر عقب خودرو است که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت. این اسپویلر توانایی تولید ۳۲۵ کیلوگرم نیروی چسبندگی دارد! بدیهی است که این اسپویلر در کنار ترمز‌های کربن سرامیکی استفاده شده، به خوبی توانایی کنترل خودرو را دارند. با توجه به آزمایش‌های انجام شده، زنوو TSR_S تنها در ۳۳ متر مسافت از سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت به حالت سکون می‌رسد.

 

طراحی داخلی

در داخل خودرو بیشتری چیزی که به چشم می‌خورد، فیبر کربن است که در بخش‌های محدودی با مخمل پوشانده شده است. صندلی‌های مسابقه‌ای ساخته شده از فیبر کربن، حس یک خودروی اسپرت با عملکردی فوق‌العاده را به شما می‌دهند.

با توجه به نوپا بودن شرکت زنوو، توقع می‌رود که مانند دیگر شرکت‌های رقیب، برای کاهش قیمت ساخت هر خودرو، از قطعات ساخته شده توسط شرکت‌های دیگر استفاده کند. اما این موضوع درباره‌ی زنوو صادق نیست. در کابین خودرو هیچ دکمه یا پنلی را نمی‌بینید که در خودروی دیگری نیز استفاده شده باشد چرا که تمامی داشبورد و پنل‌های کنترل خودرو توسط زنوو و منحصرا برای TSR_S طراحی شده‌اند.

زنوو TSR_S

اگر دقت کنید، این خودرو هیچ پنجره‌ی عقبی ندارد. اما زنوو برای این مشکل راه حلی پیدا کرده و آن، اتصال یک دوربین به آینه‌ی وسط خودرو است که به صورت مداوم، نمایی از پشت خودرو به راننده می‌دهد.

تنها چیزی که در کابین خودرو متعلق به زنوو نیست، نمایشگر مرکزی است. این نمایشگر در اصل یک آی‌پد پرو است که سیستم کنترل مرکزی زنوو را اجرا می‌کند.

مشکل‌های زنوو TSR_S

ـ برای یک هایپرکار با بدنه‌ای از جنس فیبر کربن کمی سنگین است. ۱.۴۹۵ کیلوگرم!

ـ این خودرو به یک گیربکس قدیمی تک کلاجه‌ی دستی با هفت دنده مجهز است که در قیاس با گیربکس‌های کلاج دوگانه‌ی امروزی، عملکرد خوبی ندارد.

ـ خروجی‌های هوای تعبیه شده در پشت لاستیک‌ها سنگ ریزه‌ها پرتاب شده را جمع می‌کنند. شاید مهم نباشد اما برخورد آن‌ها به بدنه‌ی فیبرکربنی می‌‌تواند گران قیمت باشد!

ـ هواکش‌های موتور ظاهر جذابی به وجود آورده‌اند اما در روز‌های بارانی دردسر ساز می‌شوند، چرا که بر خلاف خودرو‌هایی مثل فراری و لامبورگینی، بارش باران را به خارج از بدنه انتقال نمی‌دهند و باران مستقیم بر روی موتور می‌بارد.

ویژگی‌های جذاب زنوو TSR_S

ـ اسپویلر عقب خودرو بر روی یک پایه‌ی مرکزی و دو جک هیدرولیکی سوار شده است. این اسپویلر درست مثل نمونه‌های مشابه می‌تواند به عنوان یک ترمز هوایی در سرعت‌های بالا عمل کند. اما ویژگی جذاب آن در پیچ‌ها پدیدار می‌شود. زمانی که خودرو وارد پیچ می‌شود، اسپویلر بر خلاف جهت چرخش خودرو زاویه گرفته تا فشار بیشتری روی چرخی که اصطکاک خود را از دست می‌دهد، وارد کند. اینجاست که شباهت آن را با جت‌های جنگی بیشتر درک می‌کنید.

زنوو TSR_S

ـ این خودرو دارای دو حالت رانندگی است. زمانی که آن را روشن می‌کنید در حالت IQ قرار دارد. این حالت قدرت خودرو را به ۸۰۰ اسب بخار محدود می‌‌کند تا از لیز خورد جلوگیری کند. شما می‌توانید به صورت دست خودرو را وارد حالت MAX کرده و از ۱۲۰۰ اسب بخار قدرت تولیدی لذت ببرید.

ـ اگزوز‌های خودرو از تیتانیوم ساخته شده‌اند که با طراحی خاص خود، صدای فوق‌العاده ای ایجاد می‌کنند. می‌توانید با مشاهده‌ی کلیپ زیر، از شنیدن این صدا لذت ببرید:

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟