4 دلیل که به ارتقای رم DDR5 نیازی ندارید

توسط Avatar photoمحمد حسین
5 دقیقه
DDR5

این روزها بحث رم DDR5 بسیار داغ است. با نزدیک شدن زمان عرضه رم‌های DDR5، در مورد این که آیا رم‌های DDR5 ارزش ارتقا دارند یا نه، شاهد اختلاف نظرهایی هستیم. برخی به ارتقای رم فعلی خود به رم DDR5 اعتقاد داشته و برخی بر این باورند که بهتر است کمی دست نگه دارند.

اگر شما نیز جزو افرادی هستید که در دو راهی ارتقا یا انتظار قرار دارند، بهتر است با ما در وبسایت روکیدا همراه باشید تا تصمیم عجولانه‌ای را نگیرید. علاوه بر این متحمل هزینه اضافی نشوید.

DDR5 چیست؟ مرور کلی

DDR5 مخفف عبارت Double Data Rate 5 بوده و به نوعی نسل بعدی تکنولوژی رم DDR محسوب می‌شود. DDR5 در مقایسه با رم DDR4، پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای را تجربه کرده است. این پیشرفت‌ها به سرعت، پهنای باند و مصرف انرژی مربوط می‌شود. با سرعت 51.2 گیگابایت بر ثانیه‌ای که روی کاغذ برای رم‌های DDR5 بیان شده می‌توان گفت که نسبت به نسل قبلی خود با پیشرفت قابل توجهی همراه هستند. به احتمال زیاد این فناوری در آینده به فناوری پیش فرض تولید رم تبدیل می‌شود، هرچند هنوز سال‌ها با آن فاصله داریم.

DDR5

در حال حاضر فناوری رم DDR5 پیشرفت‌هایی را از خود نشان داده و همین باعث شده تا علاقه‌مندان به این حیطه سریعا به فکر ارتقا بیفتند. با این حال بهتر است نگاهی موشکافانه‌تر و واقعی‌تری به هر دو فناوری بیندازیم. همچنین باید ارزیابی کنیم که فناوری جدید با وجود هزینه بالاتر، می‌تواند عملکرد چشمگیر و متمایزی را نسبت به رم DDR4 ارائه کند یا خیر. برای بسیاری از کاربران علاقه‌مند، محدودیت بودجه می‌تواند آزار دهنده باشد.

4 دلیلی که بهتر است دست نگه دارید

ارتقا سیستم خود به رم DDR5 ممکن است در نگاه اول کمی وسوسه‌انگیز باشد. به خصوص اگر قصد داشته باشید که سیستم گیمینگ جدیدی را اسمبل کنید. اما دست نگه دارید. پیشنهاد می‌کنیم که کمی صبر کنید. چرا که با مرور زمان، فناوری جدید DDR5 مقرون به صرفه‌تر خواهد شد.

قیمت

رم‌های DDR5 قطعا بسیار گران‌تر از DDR4 خواهند بود و از طرفی ممکن است در همین وضعیت باقی بمانند. با توجه به کمبود جهانی قطعات نیمه هادی، می‌توان پیش بینی کرد که قیمت رم‌های DDR5 طولانی‌تر از حد انتظار در اوج خود به سر خواهند برد.

بهبود عملکردی

علی رغم این که فناوری رم DDR5 توانسته در بخش عملکردی، خودی نشان بدهد اما نکته مهم اینجاست که آیا سیستم شما به رم DDR5 واقعا نیاز دارد؟ در اکثر مواقع، بهتر است که به جای ارتقای رم، سایر اجزای سیستم خود را مورد ارزیابی قرار دهید. یکی از این موارد، تعویض هارد قدیمی خود (HDD) با حافظه‌های SSD مدرن و پیشرفته است.

سازگاری

سازگاری، یکی دیگر از مسائلی است که بایستی هنگام تهیه رم‌های DDR5 به آن توجه داشته باشید. مادربورد و پردازنده دو تا از مهم‌ترین اجزای سیستم شما هستند که باید با رم جدید انطباق داشته باشند. هرچند هنوز به طور دقیق مشخص نیست که برای سازگاری بهتر رم DDR5 چه تغییراتی بر روی سیستم نیاز است. با این حال به نظر می‌رسد که دست کم باید پردازنده سیستم خود را عوض کنید. از این رو کل فرایند ارتقا ممکن است برای شما گران تمام شود.

پایداری اثبات شده

نکته آخر این که بهتر است کمی صبر کنید تا کارشناسان، نحوه عملکرد و پایداری رم‌های DDR5 را در شرایط مختلف مورد سنجش قرار بدهند. هرچند نتایج منتشر شده تا به امروز گواه بر این بوده‌اند که رم‌های DDR5 ثبات عملکردی خوبی دارند و قرار نیست که در دراز مدت برای کاربران مشکلی ایجاد کنند. با این حال دست نگه دارید تا فناوری جدید DDR5 و عملکرد مارکت به ثبات برسند.

چه زمانی باید ارتقا دهید؟

حال با توجه به تمام توصیه‌هایی که در بالا به آنها اشاره کردیم، برای ارتقا چه زمانی مناسب‌تر است؟ امروزه کارشناسان بازه زمانی انتظار را بین 6 ماه تا یک سال ارزیابی کرده‌اند. با این حال، زمان یک سال برای انتظار کمی افراطی به نظر می‌رسد اما قطعا شما را در موقیعت بهتری از مارکت قرار می‌دهد.

DDR5

یکی از دلایل این امر، در دسترس قرار گرفتن طیف گسترده‌ای از سخت افزارهای سازگار نظیر مادربورد و پردازنده است. از این رو برای ارتقا به پول کلانی احتیاج نخواهید داشت. در مجموع قیمت قطعات سخت افزاری بعد از عرضه جهانی با سرعت بالاتری روند کاهشی به خود می‌گیرند. در نتیجه مدت زمان زیادی را نباید منتظر بمانید. شرایطی که اخیرا شاهد آن هستیم، جزو موارد نادر دنیای تکنولوژی بوده و به روند تولید سخت افزار مربوط نمی‌شود.

معرفی روش‌های جایگزین برای افزایش عملکرد

اگر هدف شما بهبود عملکرد سیستم بوده اما ارتقای رم برای شما اهمیت چندانی ندارد، می‌توانید نیم نگاهی به سایر اجزای سیستم خود بیندازید. قطعاتی که با صرف هزینه کمتر، عملکرد به مراتب بهتری را ارائه می‌کنند. همانطور که قبلا نیز عنوان کردیم، در ابتدا از تعویض هارد HDD خود با نمونه‌های مدرن امروزی نظیر M.2 SSD شروع کنید.

قدم بعدی ارتقای سیستم خود به یک پردازنده جدیدتر است. پردازنده جدید علاوه بر سرعت خام بالاتری که ارائه می‌کند، می‌تواند با تسهیل عملیات سریع‌تر بین اجزای مختلف سخت افزار، عملکرد کلی سیستم را نیز بهبود ببخشد.

DDR5

در پایان به یکی از قطعاتی می‌رسیم که در بین کاربران مورد توجه کمتری قرار می‌گیرد. سیستم خنک کننده، یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید هر کاربری به آن توجه ویژه‌ای کند. این نکته را توجه داشته باشید که اگر سیستم خنک کننده شما به درستی عمل نکند، سرعت سایر اجزای سیستم شما نیز به مرور کاهش می‌یابد و در نهایت می‌تواند مشکلات بزرگتری را ایجاد کند.

در پایان نیز باید خاطرنشان کنیم که برای خرید رم‌های DDR5 بهتر است کمی صبر کنید. انتظار تا زمانی که پایداری آنها ثابت شود و از طرفی بازار نیز به ثبات قیمتی برسد. همچنین مسئله سازگاری رم جدید با سایر اجزای سیستم خود را نیز فراموش نکنید. در نهایت این که اگر شما نیز مانند اکثر کاربران مارکت هستید، به احتمال زیاد از آنچه رم‌های DDR5 ارائه می‌کنند، بهره خاصی نخواهید برد. پس عجله نکنید.

منبع: makeuseof

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟