راهنمای خرید تلویزیون: در خیابان جمهوری سردرگم نشوید

توسط Avatar photoامیرحسین حیدرزاده
17 دقیقه
راهنمای خرید تلویزیون: در خیابان جمهوری سردرگم نشوید

دوباره به دنیای نا شناخته‌ها سفر می‌کنیم: خیابان جمهوری، دنیایی از فناوری، اصطلاحات کم‌تر شنیده شده و تلویزیون‌های رنگارنگ.

قبل از سفر به سرزمین عجایب باید قوانین را بدانید. کدام موارد در مورد یک تلویزیون مهم است؟ کدام موارد را باید در نظر بگیرید؟

روکیدا از اصول اولیه تا ویژگی‌های روز دنیا را به شما آموزش می‌دهد. قبل از خرید یک محصول گران قیمت مانند نمایشگر، این آموزش را خوب بخوانید.

هر کدام از توصیه‌های دقیق و فنی در انتخاب محصول بهتر به شما کمک می‌کند. چطور باید دو نمایشگر را مقایسه کنیم؟ کدام ویژگی‌ها اهمیت بیش‌تری دارد؟

بهترین تلویزیون‌ها در بازار

راهنمای خرید تلویزیون: در خیابان جمهوری سردرگم نشوید

آمازون از تلویزیون‌های سری 4 فایر تی‌وی خود رونمایی کرده است. تمام اعضای خانواده عالی به نظر می‌رسند. روکیدا مقالات زیادی در مورد انواع تلویزیون دارد.

ما فناوری‌های مختلف نمایشگر را رو در روی یکدیگر قرار داده‌ایم. در مقاله کدام نمایشگر برای ما بهتر است، سه فناوری LED، LCD و OLED مقایسه می‌شود.

مقاله مسافری از آینده، میکرو LED را در برابر OLED بررسی می‌کند. آیا به خوبی‌ها و بدی‌های تلویزیون OLED فکر می‌کنید؟ این مقاله را از دست ندهید.

در ادامه خلاصه‌ای از تمام ماجرا را می‌خوانید. همان برگ تقلب که در امتحان می‌نوشتیم!

1. کیفیت تصویر

راهنمای خرید تلویزیون: در خیابان جمهوری سردرگم نشوید

وقتی از خرید تلویزیون صحبت می‌کنیم، مهم‌ترین مساله کیفیت است. چندین استاندارد در بازار وجود دارد ک باید آن‌ها را بشناسید.

  • 720p یا HD: در این نوع نمایشگر برای نمایش تصاویر از 1280 در 720 پیکسل استفاده می‌شود. بسیاری از محتوای تولید شده با این کیفیت عرضه می‌شوند. خصوصا در ایران و اینترنت محدود این کیفیت را بیش‌تر تجربه می‌کنیم
  • 1080p یا Full HD: در این نوع نمایشگر برای نمایش تصاویر از 1920 در 1080 پیکسل استفاده می‌شود. نتفلیکس، فیلم و سریال‌های مدرن این نوع کیفیت را به کار می‌گیرند. محتوا با این کیفیت معمولا رایگان نیست
  • 4K یا Ultra HD: در این نوع نمایشگر برای نمایش تصاویر از 3840 در 2160 پیکسل استفاده می‌شود. آن را به شکل UHD و اولترا HD مشاهده می‌کنیم. یک استاندارد جدید در دنیای کیفیت تصویر است. برای تماشای این محتوا به اینترنت پر سرعت و هارد پر حجم نیاز دارید
  • 8K یا Ultra HD: اصطلاح اولترا اچ‌دی در هر دو کیفیت مشترک است. در این نوع نمایشگر برای نمایش تصاویر از 7680 در 4320 پیکسل استفاده می‌شود. بازار به سمت همه گیری 8K حرکت می‌کند اما هم‌چنان گران است

2. ابعاد نمایشگر

راهنمای خرید تلویزیون: در خیابان جمهوری سردرگم نشوید

در قدم بعد به ابعاد نمایشگر می‌رسیم. ابعاد یک نمایشگر به شکل مورب اندازه گیری می‌شود. برای مثال: از گوشه پایین سمت چپ تا گوشه بالا سمت راست.

هرچه ابعاد نمایشگر بزرگ‌تر باشد، یک تصویر بزرگ‌تر دریافت می‌کنید. در نتیجه قبل از سفر به خیابان جمهوری فضای خانه را در نظر بگیرید.

  • ابعاد استاندارد تلویزیون: برای اکثر خانواده‌ها، یک تلویزیون 55 یا 65 اینچ کافی به نظر می‌رسد. به زیبایی هرچه تمام‌تر در اتاق نشیمن شما قرار می‌گیرد
  • تلویزیون با نمایشگر بزرگ‌تر: انواع مختلف تلویزیون با فناوری‌های مختلف در ابعاد 75 و 85 اینچ در دسترس است. آیا خانه شما برای یکی از آن‌ها فضای کافی دارد؟
  • تلویزیون با نمایشگر کوچک‌تر: بسیاری از مردم در خانه‌های کوچک زندگی می‌کنند. یک تلویزیون با ابعاد کم‌تر از 50 اینچ می‌تواند بهترین گزینه برای شما باشد. آیا به تلویزیون دوم در آشپزخانه، اتاق خواب یا موارد دیگر فکر می‌کنید؟ برای تلویزیون‌های کوچک، می‌توانید کیفیت کم‌تر از 4K را در نظر بگیرید. کیفیت 4K برای ابعاد کوچک‌تر از 43 اینچ غیر قابل تشخیص است

3. فناوری نمایشگر

راهنمای خرید تلویزیون: در خیابان جمهوری سردرگم نشوید

در مورد اصول اولیه خرید نمایشگر صحبت کردیم. حالا به قسمت سخت ماجرا می‌رسیم. آیا می‌دانید تفاوت بین OLED و QLED چیست؟ با QLED آشنا شوید. در قدم بعد باید بدانید که سامسونگ پرچمدار تولید نمایشگرهای QLED است.

در دنیای نمایشگر سه فناوری اصلی وجود دارد: OLED، QLED و LCD. تولید کنندگان مختلف تلاش می‌کنند تا آن‌ها را در میان اسم و رسم‌های تبلیغاتی مخفی کنند.

تمام آنچه که در بازار وجود دارد، جدا از این سه مورد نیست. برای مثال: فناوری LED همان فناوری LCD است که نور پس زمینه آن از لامپ‌های LED استفاده می‌کند.

انواع فناوری نمایشگر

  • LCD (همان LED): آن را پایه انواع نمایشگر مدرن می‌دانیم. این فناوری از کریستال مایع برای نمایش تصاویر و رنگ‌ها استفاده می‌کند. نوع جدید این نوع نمایشگر از لامپ‌های LED برای نور پس زمینه کمک می‌گیرد. وظیفه ایجاد نور در نسخه قدیمی روی دوش چراغ‌های فلورسنت بود
  • QLED: نمایشگرهای QLED یا “نقطه کوانتومی” از فناوری نانو برای هرچه زیباتر نشان دادن رنگ‌ها و افزایش روشنایی نمایشگر LCD استفاده می‌کنند. در این نوع نمایشگر نانو بلورهای میکروسکوپی تصاویر را نمایش می‌دهند. نانو بلورها در برخورد با نور یا الکتریسیته واکنش نشان می‌دهند. تلویزیون‌های زیادی با این فناوری در بازار وجود دارد

راهنمای خرید تلویزیون: در خیابان جمهوری سردرگم نشوید

  • OLED: آن را بهترین فناوری نمایشگر در دنیای امروز می‌دانیم. این نوع نمایشگر از ترکیبات خاص برای هرچه نازک‌تر بودن استفاده می‌کند. ایجاد کننده تصویر و رنگ مستقیم روی شیشه قرار می‌گیرند. هر کدام از پیکسل‌ها به شکل جداگانه نور ایجاد می‌کند. در نتیجه نیازی به منبع نور جداگانه نیست. در دنیای نمایشگرهای سطح بالا، بهتر از OLED را پیدا نمی‌کنید

4. شدت نور و روشنایی نمایشگر

راهنمای خرید تلویزیون: در خیابان جمهوری سردرگم نشوید

رنگ و کنتراست بخشی از معادله است. شما باید به نور پس زمینه و روشنایی نیز توجه کنید. اولین تلویزیون‌های LCD از انواع لامپ فلورسنت برای نور پس زمینه استفاده می‌کردند.

در قدم بعد به چراغ‌های LED قدرتمند رسیدیم. آن‌ها شدت روشنایی را یک پله به آسمان نزدیک‌تر کردند.

چندین نوع نور پس زمینه LED وجود دارد. برخی از آن‌ها بهتر و صد البته گران‌تر از دیگران حساب می‌شوند.

در ادامه با انواع روشنایی آشنا می‌شوید

  • روشنایی در لبه نمایشگر: در این نوع نمایشگر، چراغ‌های LED در اطراف صفحه قرار می‌گیرند. یعنی در تمام قسمت‌های نمایشگر، نور پس زمینه وجود ندارد. ارزان‌ترین نوع نمایشگر به حساب می‌آید و معمولا انواع سایه در تصویر دیده می‌شود. برای کاربران عادی مشکل ساز نخواهد بود. قبل از خرید، کیفیت آن را به خوبی و با چشم خود بررسی کنید
  • LED دوگانه: این فناوری در انحصار سامسونگ قرار دارد. یک به‌روزرسانی برای فناوری روشنایی در لبه نمایشگر حساب می‌شود. در این فناوری نور گرم و سرد ترکیب شده تا پویایی مناسب را ایجاد کند. ما طرفدار این فناوری نیستیم اما برخی از نمایشگرهای میان رده سامسونگ از آن استفاده می‌کنند
  • آرایه کامل (FALD): بهترین گزینه در هر نوع نمایشگر LCD و LED حساب می‌شود. این نوع فناوری را گاهی اوقات به شکل کوتاه FLAC می‌نویسند. نور پس زمینه تمام صفحه را پوشش می‌دهد. هر بخش از نمایشگر می‌تواند به شکل جداگانه کم نور یا پر نور شود. در این حالت کنتراست بهتری را تجربه می‌کنید
  • مینی LED: تلویزیون‌هایی با این فناوری به تازگی از راه می‌رسند. شرکت‌های سازنده ابعاد LED‌‌ها را کوچک‌تر کرده‌اند. کوچک‌تر شدن هر LED مناطق گفته شده در حالت آرایه کامل را کوچک‌تر می‌کند. به عبارتی کنترل دقیق‌تر روشنایی در هر محدوده از نمایشگر ممکن می‌شود. به جای چند ده منطقه روشنایی، چند صد منطقه روشنایی خواهیم داشت. در نتیجه کنتراست تصویر بهتر خواهد بود

راهنمای خرید تلویزیون: در خیابان جمهوری سردرگم نشوید

  • نورپردازی هر پیکسل: بهترین حالت نورپردازی حساب می‌شود. تنها در زمانی ممکن است که هر پیکسل بتواند نور مورد نیاز خود را تولید کند. فناوری OLED تنها راه برای رسیدن به این حالت است. تولید کنندگان تلاش می‌کنند با توسعه میکرو LED و QD-OLED یک جایگزین برای OLED پیدا کنند

5. نام‌های تجاری و تولید کنندگان

نام‌های نوشته شده روی هر دستگاه تلاش می‌کنند تا در کوتاه‌ترین شکل ممکن، بلندترین پیام را به شما منتقل کنند. در ادامه برندهای اصلی دنیای نمایشگر را به شما معرفی می‌کنیم.

برندهای برتر تولید تلویزیون را روی دیوار مغازه‌ها می‌بینید. مانند: سامسونگ، سونی و ال‌جی. هر کدام از آن‌ها را انتخاب کنید، کیفیت مناسبی را به خانه شما می‌آورند.

آن‌ها ترکیبی مناسب از عملکرد و ویژگی‌ها را در هر سطح قیمت ممکن می‌کنند. به نام‌هایی مانند TCL، هایسنس (Hisense) و ویزیو (Vizio) نیز توجه کنید.

قیمت این تلویزیون‌ها به نسبت مارک‌های شناخته شده پایین‌تر است. در کنار قیمت پایین‌تر کیفیت 4K و دقت رنگ خوبی را به همراه دارند.

اگر یک پله دیگر از برندهای اصلی دور شویم، نام‌هایی مانند توشیبا، پولاروید، وستینگ‌هاوس، المنت و RCA دیده می‌شود. در خرید آن‌ها دقت کنید. قیمت بسیار کم‌تری دارند و در میان آن‌ها محصولات بسیار خوبی دیده می‌شود.

6. فناوری تلویزیون هوشمند

راهنمای خرید تلویزیون: در خیابان جمهوری سردرگم نشوید

تلویزیون هوشمند یک تلویزیون با ویژگی اتصال به اینترنت و اجرای برنامه‌های مختلف است. استفاده از سرویس‌های مختلف مانند نتفلیکس و دیزنی پلاس را برای شما ممکن می‌کند.

با خرید یک تلویزیون هوشمند نیازی به خرید دستگاه جداگانه نیست. اکثر تلویزیون‌های امروز هوشمند حساب می‌شوند.

سیستم عامل متفاوت

در دنیای تلویزیون چند نام را بسیار بیش‌تر از دیگران می‌شنوید: تایزن، وبOS و اسمارت کست. سازندگان مختلف از سیستم‌ عامل‌های مختلف استفاده می‌کنند.

ال‌جی از وبOS و سامسونگ از تایزن قدرت می‌گیرد. هر کدام از دو سیستم عامل اختصاصی، دنیایی از نرم افزار را پیش پای شما می‌گذارند.

تولید کنندگان تلویزیون تلاش کردند تا در دنیای نمایشگر، مانند تلفن همراه به گوگل وابسته نباشند. تلویزیون‌های سامسونگ دنیای بزرگ‌تری دارند.

در یک دنیای یک پارچه می‌توانید از محصولات سامسونگ لذت ببرید. تلفن‌های گلکسی، محصولات خانه هوشمند و دیگر محصولات این شرکت در یک نمایشگر بزرگ به یکدیگر پیوند می‌خورند.

یکی دیگر از سیستم‌ عامل‌های اختصاصی اسمارت کست ساخت شرکت ویزیو است. دنیای ویزیو به گستردگی سامسونگ یا ال‌جی نیست اما در مورد برنامه‌هایی مانند نتفلیکس شما را نا امید نمی‌کند.

نرم افزارهای جداگانه

راهنمای خرید تلویزیون: در خیابان جمهوری سردرگم نشوید

نام اندروید، گوگل تی‌وی، روکو تی‌وی و فایر تی‌وی را قطعا می‌شنوید. بسیاری از تولید کنندگان دیگر آن‌ها را برای هوشمند سازی تلویزیون‌های خود به کار می‌گیرند.

اگر هر جایی خارج از ایران زندگی می‌کنید، روکو تی‌وی را به شما پیشنهاد می‌کنیم. بسیاری از تلویزیون‌های ارزان قیمت تا گران قیمت آن را به کار می‌گیرند.

اما در مورد ایران، اندروید انتخاب بهتری حساب می‌شود. شناخته شده بودن و نرم افزارهای فارسی آن را به گزینه محبوب بازار تبدیل کرده است.

البته که اندروید یا گوگل تی‌وی تنها در ایران شناخته شده نیستند. تمام دنیا آن را می‌شناسند. گوگل تی‌وی ارتقا یافته اندروید تی‌وی است. به همین دلیل دو نام متفاوت از گوگل می‌بینیم.

با انتخاب دنیای گوگل، دنیایی از نرم افزار و خدمات آنلاین در دست شما قرار می‌گیرد. در بازی تلویزیون‌های هوشمند، آمازون با فایر تی‌وی وارد می‌شود.

فایر تی‌وی را در تلویزیون‌های ساخت آمازون تجربه می‌کنید. البته برخی دیگر از تولید کنندگان نیز آن را به کار می‌گیرند. تلویزیون‌های آمازون فایر دنیایی از ویژگی‌ها را پیش پای شما می‌گذارند.

دستیار صوتی الکسا شاید نتواند با سیری رقابت کند اما دستورات شما را به خوبی متوجه می‌شود. متاسفانه تبلیغات آمازون سراسر دستگاه وجود دارند.

7. محدوده داینامیک بالا (HDR)

راهنمای خرید تلویزیون: در خیابان جمهوری سردرگم نشوید

یکی از ویژگی‌های تاثیر گذار دنیای امروز، HDR است. این فناوری مناطق روشن تصور را روشن‌تر و مناطق تاریک را تاریک‌تر می‌کند. به لطف HDR کنترل روشنایی هر پیکسل در نمایشگرهای OLED ممکن می‌شود.

رنگ‌ها واضح‌تر و زیباتر به نظر می‌رسند. البته که از حالت طبیعی خارج نخواهند شد. یک فیلم با کیفیت HDR اطلاعات بیش‌تری همراه دارد. مانند: روشنایی و ترکیب رنگ‌ها در هر صحنه.

اطلاعات کامل‌تر، فراداده نام دارد. آن‌ها در چند قالب متفاوت ارائه می‌شوند و بسته به نوع قالب یا استاندارد، می‌توانند کمی متفاوت باشند.

به اطلاعات بیش‌تری نیاز دارید؟ این مقاله روکیدا را از دست ندهید.

معرفی کوتاه فناوری‌های HDR

  • HDR 10 و HLG: استاندارد صنعتی دامنه داینامیک بالا است و با هر نوع محتوای HDR همکاری می‌کند. در کنار آن HLG قرار دارد. این سه حرف دوست داشتنی امکان کنترل روشنایی HDR برای پخش زنده را ممکن می‌کند. هر تلویزیون با قابلیت HDR استانداردهای HDR 10 و HLG را می‌شناسد
  • دالبی ویژن و دالبی ویژن IQ: فرمت اختصاصی دالبی ویژن به نسبت HDR 10 دقیق‌تر عمل می‌کند. انعطاف پذیری و تنوع بیش‌تر در مدیریت رنگ و روشنایی دیده می‌شود
  • تصویر نهایی همراه با HDR باید تجربه بهتری را به کاربران هدیه کند. از طرفی نتیجه کار به تلویزیون شما بستگی دارد.
  • دالبی ویژن IQ همان روند دالبی ویژن را دنبال می‌کند. تنها تفاوت وجود چند حسگر است که شرایط اتاق شما را بررسی می‌کنند. یعنی رنگ‌ها و روشنایی جدا از شرایط صحنه ضبط فیلم، به نسبت شرایط اتاق شما نیز تغییر می‌کنند
  • HDR 10 پلاس: اختراع سامسونگ است. کره‌ای‌ها با HDR 10 پلاس به رقابت با دالبی ویژن می‌روند. متاسفانه تولید کنندگان محتوا از قالب سامسونگ به اندازه دالبی ویژن استقبال نکردند. سامسونگ سر ناسازگاری را تا جایی ادامه داد که تلویزیون‌های این شرکت از دالبی ویژن پشتیبانی نمی‌کنند

8. درگاه‌ها و اتصالات

راهنمای خرید تلویزیون: در خیابان جمهوری سردرگم نشوید

همین حالا پشت تلویزیون خانه خود را نگاه کنید. حتی همان دوستان غول پیکر که با لامپ روشن می‌شدند چند درگاه در قسمت پشت خود دارند.

بسیاری از برچسب‌ها برای شما معنی ندارد. بسیاری از آن‌ها در آینده برای شما مهم می‌شوند. چند قدم همراه با روکیدا بمانید.

  • HDMI: یک استاندارد برای انتقال صدا و تصویر است. به کمک HDMI دستگاه پخش کننده محتوا به تلویزیون متصل می‌شود. HDMI یک راه حل همه کاره حساب می‌شود. یک سیم را به جای چند سیم استفاده می‌کنید. از طرفی کار به همین سادگی نیست، چند استاندارد مختلف وجود دارد
  • HDMI 1.4: از صدا و تصویر با کیفیت 1080p و 720p پشتیبانی می‌کند اما در تلویزیون‌های مدرن استفاده نمی‌شود
  • HDMI 2.0: پشتیبانی از کیفیت تصویر 4K و نرخ نوسازی تا 60 هرتز را ممکن می‌کند. به شدت رایج است و در اکثر تلویزیون‌های مدرن استفاده می‌شود
  • HDMI 2.1: توسط جدیدترین کنسول‌های بازی استفاده می‌شود، آن را در تلویزیون‌های رده بالا می‌بینید. پهنای باند HDMI 2.1 برای کیفیت 8K و نرخ فریم بالاتر مناسب است. آیا می‌دانید چطور کابل HDMI با کیفیت بخرید؟
  • ARC: با استانداردهای جدید HDMI همراه شده است. به لطف فناوری ARC یک ارتباط دوگانه ممکن می‌شود. یعنی هر دو دستگاه می‌توانند اطلاعات را به یکدیگر ارسال کنند. یک کابل HDMI در این حالت هم نقش ورودی و هم نقش خروجی را بازی می‌کند
  • فناوری به سمت جلوتر حرکت کرد و eARC معرفی شد. بزرگ‌ترین پیشرفت eARC پشتیبانی از سیگنال صوتی با کیفیت کامل است. این فناوری از دالبی آتموس و سایر قالب‌های صوتی فشرده نشده پشتیبانی می‌کند
  • USB: تلویزیون‌های هوشمند امروز، حداقل یک درگاه USB به همراه دارند. از این درگاه‌ها می‌توانید برای اتصال یک درایو USB استفاده کنید. آیا تلویزیون هوشمند شما از دسته بازی پشتیبانی می‌کند؟ شاید یک تقویت کننده سیگنال لازم داشته باشید
  • اترنت و وای‌فای: تلویزیون‌های هوشمند امروزی برای اجرای بسیاری از ویژگی‌های خود به اینترنت نیاز دارند. تقریبا تمام آن‌ها اتصال وای‌فای را ممکن می‌کنند. پشت برخی از آن‌ها درگاه اترنت را پیدا می‌کنید، شاید اتصال یک سیم به راحتی وای‌فای نباشد اما سرعت و پایداری ارزش یک سیم بیش‌تر را دارد
  • بلوتوث: بلوتوث با صدا گره خورده است. برای استفاده از بلندگوهایی با صدای فراگیر یا حتی اتصال هدفون به بلوتوث نیاز دارید. البته که تلویزیون مورد نظر خود را کامل بررسی کنید. برخی از دستگاه‌ها تنها برای اتصال به کنترل از راه دور بلوتوث را به کار می‌گیرند

9. ویژگی‌های بازی

به دنیای بازی‌ها علاقه دارید؟ باید ویژگی‌های یک تلویزیون مناسب برای بازی را بدانید. کنسول‌های مدرن نرخ نوسازی بالا و کیفیت‌های رویایی را ممکن می‌کنند.

ویژگی‌های یک تلویزیون مناسب برای بازی

  • اتصالات: استاندارد HDMI 2.0 برای اکثر بازی‌ها مناسب است. آیا به نرخ نوسازی بالاتر فکر می‌کنید؟ تلویزیون شما باید از HDMI 2.1 پشتیبانی کند
  • نرخ نوسازی: هرچه نرخ نوسازی دستگاه عدد بزرگ‌تری را نشان دهد، بهتر است. اکثر تلویزیون‌های 4K به نرخ نوسازی 60 هرتز محدود می‌شوند. یک نمایشگر رده بالا از نرخ نوسازی 120 هرتز پشتیبانی می‌کند. آیا به تازگی پلی استیشن 5 یا ایکس باکس سری ایکس را به خانه برده‌اید؟ به نرخ نوسازی 120 هرتز فکر کنید
  • زمان تاخیر: یک دکمه را روی دسته بازی فشار می‌دهید و نمایشگر واکنش نشان می‌دهد. به فاصله فشردن دکمه و واکنش نمایشگر، زمان تاخیر می‌گویند. این مقدار با واحد میلی ثانیه نشان داده می‌شود. یک محصول با زمان تاخیر کم‌تر از 20 میلی ثانیه را انتخاب کنید

10. نرخ نوسازی

راهنمای خرید تلویزیون: در خیابان جمهوری سردرگم نشوید

نرخ نوسازی چیست؟ ما یک سوال از شما می‌پرسیم: تصویر روی نمایشگر چند بار در ثانیه نوسازی می‌شود؟ جواب به این سوال، نرخ نوسازی است.

اگر نرخ نوسازی یک نمایشگر 60 هرتز باشد، یعنی در هر ثانیه 60 تصویر نمایش داده می‌شود. در زمان پخش فیلم اهمیت زیادی ندارد اما در دنیای بازی‌ها و رقابت‌های ورزشی اهمیت پیدا می‌کند.

انواع نرخ نوسازی

  • 30 هرتز: استاندارد قدیمی دنیای نمایشگر حساب می‌شود. درگاه‌های قدیمی HDMI به 30 هرتز محدود می‌شوند. البته اگر کیفیت را تا 4K افزایش دهید، برخی کنسول‌ها شما را بیش‌تر از 30 هرتز همراهی نمی‌کنند
  • 60 هرتز: اکثر تلویزیون‌های 4K نسل اول از این نرخ نوسازی استفاده می‌کنند. بیش‌تر کنسول‌های بازی به 60 هرتز تمام می‌شوند. برای خریداران خانگی، نرخ نوسازی 60 هرتز همان موردی است که توصیه می‌کنیم
  • 120 هرتز: تلویزیون‌های نسل جدید 4K آن را به همراه دارند. نرخ نوسازی بیش‌تر محتوا از 120 هرتز کم‌تر است. اگر به بازی فکر می‌کنید، به کار شما می‌آید. البته که درگاه HDMI 2.1 را فراموش نکنید
  • 240 هرتز: بیش‌تر به عنوان یک ترفند تبلیغاتی شناخته می‌شود. نرخ واقعی آن‌ها 120 هرتز است
  • نرخ فریم بالا (HFR): به پشتیبانی از نرخ نوسازی بالاتر از 30 فریم در ثانیه می‌گویند. تفاوتی ندارد که محتوا فیلم، بازی یا یک مسابقه فوتبال باشد
  • نرخ نوسازی متغییر (VRR): یک ویژگی جدید در مورد بازی‌ها است. با ورود درگاه HDMI 2.1، فناوری VRR به بازار نمایشگر وارد شد. به کمک آن نمایشگر و کنسول همگام می‌شوند تا نرخ نوسازی فرستنده و گیرنده برابر باشد

11. کنتراست

کنتراست تفاوت بین روشن‌ترین و تاریک‌ترین نقطه روی نمایشگر است. مقدار کنتراست می‌تواند یک عدد مانند 1:2000 باشد. تولید کنندگان نمایشگر روی آن عدد تاکید دارند.

متاسفانه نباید به این اعداد اعتماد کنید. راه‌های زیادی برای اندازه گیری کنتراست وجود دارد. تمام آن‌ها یک عدد را به شما نمایش می‌دهند که قابل مقایسه با اعداد دیگر نیست.

موضوع مهم، عملکرد دستگاه در واقعیت است. در یک نمایشگر به نمایش رنگ مشکی دقت کنید. نمایشگرهای OLED در مساله کنتراست معجزه را ممکن می‌کنند.

12. صدا

راهنمای خرید تلویزیون: در خیابان جمهوری سردرگم نشوید

تصویر چشم‌های شما و صدا گوش‌های شما را درگیر می‌کند. بخش مهمی از حس یک فیلم با صدا منتقل می‌شود. یک تلویزیون با کیفیت باید صدای با کیفیتی داشته باشد.

از طرفی صدا شبیه به یک دیوار در دنیای فناوری است. تولید صدا یک فرآیند فیزیکی حساب می‌شود. برای ایجاد یک صدای عالی و بلند به همراه باس قدرتمند باید از یک بلندگو بزرگ کمک بگیریم.

در حالی که نمایشگرها روز به روز نازک‌تر می‌شوند. مهندسان تمام تلاش خود را انجام می‌دهند تا یک دوست قدرتمند در پایه باریک دستگاه قرار بگیرد.

از طرفی باید بدانید که صدای بهتر گران تمام می‌شود. به طور کلی پیشنهاد ما استفاده از یک مجموعه صوتی خارج از تلویزیون است.

راهنمای خرید تلویزیون: در خیابان جمهوری سردرگم نشوید

انواع سیستم صوتی

  • ساند بار یا نوار صدا: یک دستگاه جداگانه است که صداهای مرکز، راست و چپ را در یک واحد ترکیب می‌کند. طراحی و ابعاد ساند بار یک صدای قدرتمند را ممکن می‌کند. برخی از مدل‌ها یک ساب ووفر جداگانه به همراه دارند
  • صدای چند کاناله: راه‌های زیادی برای رسیدن به صدای چند کاناله وجود دارد. در نهایت، تمام آن‌ها به یک شکل کار می‌کنند. صدا به جای ارسال به دو بلندگو به چند بلندگو ارسال می‌شود تا در میان خانه، غرق فیلم شوید
  • صدای چند کاناله با فرمت‌های دالبی و DTS پخش می‌شود. آن را به شکل چند عدد نمایش می‌دهند. مانند: 5.1 (پنج بلندگو و یک ساب ووفر)، 7.1 (هفت بلندگو و یک ساب ووفر)، 5.1.2 (سیستم استاندارد 5.1 به همراه دو بلندگو برای صدای عمودی). نسخه‌های خانگی به ترکیب 9.1.2 تمام می‌شوند
  • دالبی آتموس: یک فرمت اختصاصی است که صدای فراگیر و چند کاناله را ممکن می‌کند. اگر از بلندگوهای سقفی استفاده کنید، ماجرا جذاب‌تر خواهد شد. متاسفانه پشتیبانی از این فناوری ارزان تمام نمی‌شود

13. قیمت

شاید در فهرست ما آخرین گزینه باشد اما بیش‌ترین اهمیت را دارد. تلویزیون‌های 4K از اوج قیمت فاصله گرفته‌اند. دیگر قیمت روزهای اوج خود را ندارند.

راهنمای خرید تلویزیون: در خیابان جمهوری سردرگم نشوید

  • تلویزیون‌های سطح بالا: قیمت آن‌ها از یک هزار دلار آغاز می‌شود. بهترین تلویزیون سطح بالا از 2000 دلار نیز گران‌تر است. آن‌ها مجموعه بهترین‌ها حساب می‌شوند: بهترین تصویر، بهترین صدا و بهترین امکانات. به تلویزیون دستور بدهید، الکسا یا دستیار صوتی گوگل به صدای شما گوش می‌کنند
  • تلویزیون‌های میان رده: قیمت آن‌ها بین 500 تا 1000 دلار است. شما می‌توانید یک تلویزیون هوشمند با تمام امکانات را در این قیمت پیدا کنید. شاید برخی از ویژگی‌های برتر را نداشته باشید. البته که فناوری دالبی ویژن، نرخ نوسازی 120 هرتز و تعداد زیادی درگاه HDMI شما را همراهی می‌کنند. فناوری OLED در میان میان رده‌ها پیدا نمی‌شود
  • تلویزیون‌های اقتصادی: قیمت آن‌ها کم‌تر از 500 دلار است. صد البته که هم‌چنان می‌توانید یک تلویزیون 4K با ابعاد مناسب پیدا کنید. قطعا تلویزیون شما هوشمند خواهد بود. تنها باید پردازنده پیشرفته و ویژگی‌های شاخص را کنار بگذارید

کدام ویژگی‌ها برای شما اهمیت دارد؟

منبع: tomsguide.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟