آیا رایانه شما هیچ نشانه ای از برق ندارد؟ 6 قدم کاری

توسط Avatar photoامیرحسین حیدرزاده
7 دقیقه
آیا رایانه شما به درستی راه اندازی نمی شود؟ سومین کلید را پیش پای شما می گذاریم

آیا رایانه شما روشن نمی‌شود؟ یکی از بدترین مشکلات نبود نشانه‌ای از برق است. احتمالا سیستم برق رایانه شما با مشکلات جدی رو به رو شده باشد.

از طرفی امیدواریم اینطور نباشد. دلایل زیادی وجود دارد که یک رایانه رومیزی، لپ تاپ یا تبلت روشن نشود. روکیدا تمام مسیر عیب یابی را به شما نشان می‌دهد.

تمام مسیر همراه با ما بمانید تا مشکل را برطرف کنیم. دشواری روند عیب یابی در سطح متوسط قرار دارد. زمان مورد نیاز ممکن از چند دقیقه تا چند ساعت باشد.

احتمالا باید قطعاتی را خریداری کنید. در قدم اول تنها یک پیچ گوشتی کافی است.

1. دکمه روشن و خاموش رایانه

آیا رایانه شما هیچ نشانه ای از برق ندارد؟ 6 قدم کاری

در قدم اول به کلیدها نگاه کنید. دکمه روشن و خاموش رایانه معمولا در جلوی کیس قرار دارد. این دکمه در قسمت بالای لپ تاپ نشسته است.

از یک تبلت استفاده می‌کنید؟ دکمه در حاشیه آن قرار دارد. معمولا یک دکمه خاموش و روشن روی منبع تغذیه دیده می‌شود. آن دکمه را در پشت کیس پیدا می‌کنید.

مرحله بعد به محافظ برق نگاه کنید. آیا تمام دکمه‌ها روشن است؟ اتصالات سیم را بررسی کنید. شل بودن یا جدا شدن کابل می‌تواند دلیل مشکل باشد.

حتی اگر رایانه شما از باتری استفاده می‌کند، در زمان حل مشکل آن را به برق متصل کنید. گاهی اوقات بعد از متصل کردن سیم برق باید کمی صبر کنید.

از پریز برق تا دستگاه شما چه مواردی قرار دارد؟ تمام آن‌ها را از میان بردارید. اگر رایانه شما بعد از انجام کارهای گفته شده روشن شد، یعنی یک دستگاه در میان راه مشکل دارد.

احتمالا باید از یک محافظ برق تازه استفاده کنید. آیا مشکل شما حل نشده است؟ به مسیر عیب یابی روکیدا ادامه دهید.

آیا رایانه شما هیچ نشانه ای از برق ندارد؟ 6 قدم کاری

باید پریز برق را امتحان کنیم. برای بررسی پریز از یک لامپ کمک بگیرید. اگر لامپ روشن نشد یعنی مشکل از رایانه شما نیست.

استفاده از مولتی متر را پیشنهاد نمی‌کنیم. گاهی اوقات مشکل پیش آمده آنقدر بزرگ نیست که مولتی متر هم برق را نشان ندهد. در نتیجه باید از یک فشار واقعی مانند لامپ کمک بگیریم.

رایانه را به تازگی خریداری کرده‌اید؟ گاهی اوقات منبع تغذیه خریداری شده با برق کشور ما سازگار نیست. برای مثال ممکن است منبع تغذیه با برق 110 ولت کار کند و برق ایران 220 ولت است.

2. باتری، سیم‌ها و آداپتور بی کیفیت

باتری را حذف کنید و تنها از برق کمک بگیرید. آیا بعد از حذف باتری رایانه شما روشن می‌شود؟ در نتیجه باید باتری را تعویض کنید.

اگر همیشه در کنار یک پریز برق نشسته‌اید، نیازی به باتری نخواهید داشت. منبع تغذیه لپ تاپ یا تبلت را با دقت بررسی کنید. تنها یک پین شکسته می‌تواند کار را خراب کند.

به ورودی دستگاه با دقت نگاه کنید. خروجی شارژ را بررسی کنید. اگر با تمیز کردن یا خم کردن پین مشکل حل نشد باید از تعمیرات تخصصی کمک بگیرید.

پیشنهاد می‌کنیم شارژر جدید تهیه کنید. شارژر مشکل دار به دستگاه شما آسیب می‌رساند. از کابل دیگر کمک بگیرید. شاید با تغییر کابل مشکل حل شد.

آیا رایانه شما هیچ نشانه ای از برق ندارد؟ 6 قدم کاری

یکی از دلایل ایجاد مشکل برای دستگاه‌های الکترونیک آداپتور تقلبی یا نا مناسب است. کابل برق رایانه رومیزی یا لپ تاپ‌ها معمولا بسیار با کیفیت ساخته می‌شود.

خرابی آن‌ها به ندرت اتفاق می‌افتد. برای بررسی می‌توانید از کابل برق نمایشگر کمک بگیرید. البته که خود نمایشگر باید در سلامت روشن شود.

3. باتری CMOS را تعویض کنید

چند سال از عمر رایانه شما می‌گذرد؟ در مادربرد دستگاه یک باتری وجود دارد. اگر آن باتری مشکلی داشته باشد، رایانه شما نیز دچار مشکل می‌شود.

خرید یک باتری جدید گران تمام نمی‌شود. آن را می‌توانید از فروشگاه‌های دوربین عکاسی یا حتی لوازم التحریر تهیه کنید.

دکمه روی کیس به مادربرد متصل می‌شود. برای اتصال از یک سیم استفاده می‌کنیم. گاهی اوقات به هر دلیل ممکن است سیم جدا شده یا مشکلی برای آن ایجاد شود.

آن را بررسی کنید. احتمال روشن نشدن دستگاه به این دلیل بسیار کم است اما باید آن را در نظر بگیریم. آن سیم معمولا به شکل یک جفت سیم پیچ خورده به رنگ قرمز و مشکی دیده می‌شود.

در مورد رایانه‌های رومیزی ممکن است منبع تغذیه با مشکل رو به رو شده باشد. باید آن را بررسی کنید. تنها در صورتی یک قطعه را جا به جا کنید که خراب باشد.

خراب بودن منبع تغذیه نشانه‌هایی دارد. یکی از آن‌ها بوی گاز “ازن” است. سروصدای زیاد را همراه با بو می‌شنوید؟ رایانه را سریع از برق بکشید.

آیا رایانه شما هیچ نشانه ای از برق ندارد؟ 6 قدم کاری

بعد از تعویض منبع تغذیه 5 دقیقه صبر کنید. در این 5 دقیقه باتری CMOS شارژ می‌شود. سپس آن را روشن کنید. روند کار با دکمه روشن و خاموش به طراحی کیس شما بستگی دارد.

برخی از مادربردها یک دکمه کوچک روی خود دارند. می‌توانید از آن کمک بگیرید. تمام موارد گفته شده را بررسی کرده‌اید؟ گزینه آخر مادربرد است.

انتخاب، خرید و تعویض مادربرد آسان نیست. قبل از حرکت به سمت آن، تمام موارد گفته شده را بررسی کنید. در مورد لپ تاپ نیز احتمالا به تعویض مادربرد نیاز پیدا شود.

تعویض مادربرد لپ تاپ کار آسانی نیست. برای این کار باید از افراد متخصص کمک بگیرید.

4. نکات و اطلاعات بیش‌تر

آیا رایانه خود را به تازگی خریداری کرده‌اید؟ پیکر بندی آن را دوباره بررسی کنید. ممکن است یک قطعه را اشتباه متصل کرده باشید.

شاید هم قطعات با یکدیگر همخوانی نداشته باشند. در نتیجه خبری از خراب بودن قطعات نیست. آیا راه‌های بیش‌تری را می‌دانید؟ با روکیدا در میان بگذارید.

دکمه روشن شدن رایانه را فشار می‌دهید. در حالت عادی رایانه روشن شده و سیستم عامل اجرا می‌شود. گاهی اوقات بلافاصله بعد از فشار دادن دکمه پاور، دوباره خاموش می‌شود.

در قدم اول نگران نشوید. در قدم دوم ممکن است یک مشکل سخت افزاری پیش روی شما باشد. این مشکل می‌تواند به سیستم برق برسد.

آیا رایانه شما هیچ نشانه ای از برق ندارد؟ 6 قدم کاری

روکیدا در ادامه راه، مسیر عیب یابی را به شما آموزش می‌دهد. قبل از صرف هزینه و مراجعه به تعمیرکار چند قدم با ما بمانید.

عیب یابی رایانه‌ای که بعد از روشن شدن، خاموش می‌شود دشوار نیست. حل مشکل از چند دقیقه تا چند ساعت به زمان نیاز دارد.

عیب یابی با صدای بیپ: امیدواریم آنقدر خوش شانس باشید که این صدا را بشنوید. شنیدن این صدا یعنی دلیل اتفاق از طریق نوع صدا به شما گفته می‌شود.

عیب یابی کلیدها: بررسی کنید که کلید ولتاژ منبع تغذیه به درستی تنظیم شده باشد. از محافظ برق تا منبع تغذیه را بررسی کنید. تمام کلیدها باید روشن باشد.

مطمئن باشید که رایانه به قدر کافی خنک باشد. رایانه‌ای که داغ شده باشد، روشن نمی‌شود. دلیل داغ شدن رایانه می‌تواند یک فن خراب باشد. حرارت داخل کیس را بررسی و فن‌ها را آزمایش کنید.

5. چند مسیر عیب یابی کوتاه

  • عیب یابی اتصال کوتاه: وارد توضیح علمی نمی‌شویم. داخل رایانه ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد که باعث اتصال کوتاه شود. تک به تک قطعات را بررسی کنید
  • عیب یابی منبع تغذیه: این که رایانه برای چند ثانیه روشن شود دلیل بر سالم بودن قطعه نیست. برای منبع تغذیه بیش‌تر از دیگر موارد مشکل ایجاد می‌شود
  • عیب یابی دکمه روشن و خاموش: آیا دکمه به درستی کار می‌کند؟ اگر دکمه به انتها چسبیده باشد، ممکن است دلیل خاموش شدن نیز باشد

آیا رایانه شما هیچ نشانه ای از برق ندارد؟ 6 قدم کاری

اگر تمام موارد گفته شده را بررسی کردید و جواب منفی بود، باید به خرید قطعات یا تعمیر آن‌ها فکر کنید.

6. منبع تغذیه و روند تعویض آن

آیا منبع تغذیه را تعویض کردید؟ قبل از تلاش برای روشن کردن رایانه 5 دقیقه صبر کنید تا باتری CMOS شارژ شود.

تمام اتصالات را بررسی کنید. تمام قطعات داخل رایانه را نگاه کنید. شاید یک سیم از بین رفته باعث خرابی دستگاه شده باشد. بسیاری از اتصالات با مرور زمان تخریب می‌شوند.

مراحل زیر را در مورد قطعات بررسی کنید

  • تمام کابل‌های برق را دوباره متصل کنید
  • حافظه‌ رم‌ را خارج کرده و دوباره در جای خود قرار دهید
  • هرگونه کارت جداگانه را خارج کنید (مانند کارت تلویزیون، ارتباط وای‌فای و دیگر موارد)
  • صفحه کلید و موس را جدا کنید
  • آیا به پردازنده شک دارید؟ آن را جدا کرده و دوباره نصب کنید

نکته: در مورد پردازنده با احتیاط عمل کنید. احتمال از کار افتادن پردازنده بسیار کم است. نصب آن حساس انجام می‌شود. اگر دقت نکنید برای شما گران تمام می‌شود.

برای راه اندازی رایانه تنها از مواردی استفاده کنید که ضرورت دارند. هدف ما بررسی روشن شدن رایانه است. اگر رایانه با حذف قطعات اضافی درست کار کند، آن‌ها را یک به یک اضافه می‌کنیم تا قطعه خراب پیدا شود.

مراحل عیب یابی گفته شده تخصصی نیست. هر شخص می‌تواند آن‌ها را انجام دهد. آیا رایانه شما هم‌چنان روشن نمی‌شود؟ از یک متخصص کمک بگیرید.

چراکه شما در خانه نمی‌توانید قطعات اصلی دستگاه را بررسی کنید. به سخت افزار و تجهیزات متناسب نیاز داریم. شما چه راهی را به کاربران روکیدا پیشنهاد می‌کنید؟

منبع: lifewire.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟