چه مواردی در قیمت تلویزیونی که قصد خرید آن را دارید موثر است؟

توسط تحریریه کسب و کارها
6 دقیقه

دیگر هیچ منزلی بدون تلویزیون نیست و این جعبه‌های جادویی نیز پا به پای دیگر محصولات فناوری هر روز به امکانات و قابلیت‌های جدیدتری مجهز می‌شوند تا تجربه‌ی سمعی و بصری لذت‌بخش‌تری را برای کاربران به ارمغان بیاورند. اکنون برندهای زیادی با فناوری‌های مختلفی در بازار تلویزیون فعالیت می‌کنند اما اگر می‌خواهید بدانید چه مواردی در قیمت تلویزیون که قصد خرید آن را دارید موثر است، این موارد را به خاطر بسپارید.

● نوع پنل ( LED یا  OLED)

به طور خیلی خلاصه: پنل‌های LED درواقع همان پنل‌های LCD هستند که به دلیل نودهی با دیودهای LED به تلویزیون‌های LED LCD و به اختصار LED معروف شده‌اند. این پنل‌ها نیاز به نور پس زمینه یا Backlight دارند.

در پنل‌های اولد (OLED) چون هر اولد یک پیکسل مستقل است و نور تک تک پیکسل‌ها را می‌توان کنترل کرد، بنابراین با خاموش شدن هر پیکسل رنگ مشکی مطلق به وجود می‌آید که موجب ایجاد وضوح استثنایی برای تصویر می‌شود.

تلویزیون‌های LED نسبت به اولدها روشنایی بیشتری دارند و برای مکان‌های بسیار روشن عالی هستند در عوض اولدها کیفیت رنگ بهتر، کنتراست بی‌نهایت و شفافیت بی‌نظیری دارند. قیمت تلویزیون‌های اولد معمولاً بیشتر است.

● سایز نمایشگر تلویزیون

سایز تلویزیون تأثیر بسیار زیادی در قیمت آن دارد. مسلماً هرچه سایز تلویزیون بزرگ‌تر باشد قیمت آن نیز گران‌تر است. تماشای محتوا در پنل‌های بزرگ‌تر نیز لذت‌بخش‌تر است. بنابراین برای این که بعداً پشیمان نشوید سعی کنید بزرگترین سایز نمایشگری را که توان خرید آن را دارید، تهیه کنید.

● رزولوشن

تلویزیون‌های 4K به لطف داشتن رزولوشن بالاتر (۳۸۴۰ در ۲۱۶۰) می‌توانند جزئیات بهتری را نسبت به تلویزیون‌های 1080P به تصویر بکشند. تصاویر در این نمایشگرها شفاف‌تر به نظر می‌آیند و خطوط کناره‌های اجسام در تصویر، صاف و بدون دندانه خواهند بود.با توجه به این که تلویزیون‌های اینده با رزولوشن 8K عرضه می‌شوند، پس سعی کنید تلویزیونی که می‌خرید از رزولوشن 4K پایین‌تر نباشد.

● هوشمند یا غیر هوشمندچه مواردی در قیمت تلویزیونی که قصد خرید آن را دارید موثر است؟2

تلویزیون‌های هوشمند نسبت به تلویزیون‌های غیر هوشمند از ویژگی‌ها و امکانات بیشتر ازجمله قابلیت اتصال به اینترنت، استفاده از سیستم عامل، دستیار صوتی و برنامه‌های متعدد بهره می‌برند. درصورتی که به دلیل اندکی اختلاف قیمت تلویزیون هوشمند را انتخاب نکنید احتمال دارد در آینده پشیمان شوید.

● فناوری سه بعدی

برخی از تلویزیون‌ها دارای سیستم تصویر سه بعدی هستند که این تصاویر را باید با استفاده از عینک‌های مخصوص که می‌توانند از نوع اکتیو یا پسیو باشند، مشاهده کرد. اگر به محتوای ۳ بعدی علاقه‌‌ی چندانی ندارید می توانید این مورد را انتخاب نکنید.

● کنتراست

کنتراست یعنی اختلاف نهایت رنگ سفید با مشکی. هرچه میزان کنتراست زیادتر باشد، رنگ‌هایی که تلویزیون نمایش می‌دهد، طبیعی‌تر و با غلظت بیشتر، زیباتر و دارای شفافیت بالاتر است.

تلویزیون‌های اولد (OLED) کنتراست بی‌نهایت دارند و بهترین رنگ‌ها را می‌توانند نمایش دهند و هیچ پنلی به اندازه‌ی این پنل‌ها نمی‌تواند رنگ اجسام مشکی را تا این اندازه مشکی نشان دهد. تلویزیون‌های کیولد سامسونگ و سایر تلویزیون‌های LED که از فناوری لوکال دیمینگ (Local Dimming) بهره می‌برند، می‌توانند کنتراست بسیار بالایی تولید کنند که باعث می‌شود رنگ مشکی بسیار بالایی را به نمایش بگذارند. استفاده از این فناوری گرچه با افزایش قیمت تلویزیون همراه است، اما ارزش هزینه کردن را دارد.

● زاویه‌ی دید

مشکل زاویه‌ی دید کم یعنی این‌که تصاویر فقط در صورتی که کاملا روبه‌روی دستگاه بنشینید کیفیت مطلوب را دارند. هنگام خرید تلویزیون بهتر است با حرکت به چپ و راست صفحه و نگاه کردن به آن از بالا و پایین، زاویه‌ی دید آن را بسنجید. ممکن است با فاصله گرفتن از مرکز دید نمایشگر و به سمت چپ و راست رفتن، تصویر مات، تاریک و رنگ‌پریده شده و کنتراست آن از دست برود. شدت و حدت این اتفاق در مدل‌های مختلف متفاوت است، اما بهترین زاویه‌ی دید را تلویزیون‌های اولد دارند.

● نرخ نوسازی نمایشگر

به طور معمول، اکثر تلویزیون‌ها از نرخ نوسازی ۶۰ هرتز استفاده می کنند یعنی در هر ثانیه تصویر تلویزیون ۶۰ بار تازه سازی می‌شود یا به عبارت ساده‌تر، در هر ثانیه ۶۰ تصویر را به طور سریع نمایش می‌دهند، با وجود این در صحنه‌هایی که سوژه‌ای با سرعت بالا در حال حرکت و جابه‌جایی است استفاده از نرخ رفرش ۶۰ هرتزی ممکن است به ایجاد تصاویر تار و دارای وقفه منجر شود. بنابراین، شرکت‌های تولیدکننده به منظور دست‌یابی به نتیجه بهتر، نرخ رفرش را دو برابر کرده و به ۱۲۰ هرتز افزایش می‌دهند که در قیمت تلویزیون نیز تأثیر می‌گذارد. به عنوان یک توصیه: سعی کنید تلویزیونی تهیه کنید که نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز را ارائه دهد. البته به این نکته نیز توجه کنید که برخی از شرکت‌ها از اصطلاح «نرخ رفرش موثر» یا (Effective Refresh Rate) استفاده می‌کنند که این اصطلاح یعنی سرعت رفرش نصف سرعت رفرشی است که می‌گویند. (برای مثال سرعت رفرش موثر 120هرتز درواقع 60 هرتز است.)

● استفاده از فناوری HDR

اگر تلویزیون شما از این قابلیت برخوردار باشد، تصاویری که مشاهده می‌کنید با افزایش روشنایی، کنتراست، بهبود رنگ همراه بوده و طبیعی‌تر به نظر می‌رسند. وقتی HDR فعال باشد، جزئیاتی تحسین‌برانگیزی را می‌توانید مشاهده کنید که بدون این فناوری قادر به دیدن آن‌‌ها نیستید. برای اطلاع از قیمت تلویزیون به صورت آنلاین، می‌توانید به فروشگاه‌های آنلاین فروش تلویزیون مراجعه کنید.

● اتصالات  و  ورودی، خروجی‌های HDMI

تعداد پورت‌های ورودی و خروجی بسیار مهم است. امروزه HDMI رایج‌ترین فناوری برای اتصال دستگاه‌های مختلف صوتی و تصویری از قبیل دستگاه‌های پخش بلوری، کنسول‌های بازی و… به تلویزیون است؛ اما باید دقت داشته باشید که تلویزیون‌های ارزان‌تر معمولا بیشتر از یک یا دو ورودی HDMI ندارند. بعضی تلویزیون‌ها درگاه HDMI خاصی با عنوان ARC دارند که مخفف «کانال برگشت صدا» است. این نوع درگاه HDMI باعث می‌شود بتوانید صدا را برگردانده و با کیفیت بالا از یک ساندبار پخش کنید. ضمن این که دقت کنید حداقل یک پورت HDMI 2.0 داشته باشد. این نوع پورت ویدیوهای 4K از نوع HDR با کیفیت ۶۰ فریم بر ثانیه را پشتیبانی می‌کند. ضمن این که برای دستگاه‌های «گیم» جدید همچون پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس کاربرد دارد که با اتصال این دستگاه‌ها به این نوع ورودی، تأخیر تصویر ورودی به آن صورت احساس نمی‌شود و بهترین تجربه‌ی گیم را در اختیار شما قرار می‌دهد.

● کنترل از راه دور و کنترل صوتی

ریموت کنترل تلویزیون‌های هوشمند، بسته به تولیدکننده و سیستم‌عامل، به دستیارهای صوتی مختلفی مانند گوگل اسیستنت، الکسا و بیکسبی نیز مجهز هستند که به کمک این دستیارهای صوتی می‌توانید فرمان‌های صوتی محدودی مانند دستور پخش موسیقی را به صورت گفتاری از تلویزیون بخواهید تا اجرا کنید.

● تلویزیون خمیده یا مسطح

تلویزیون‌های خمیده امروزه دیگر آنچنان محبوبیتی ندارند و زاویه‌دید ان‌ها برای تماشای دسته‌جمعی به هیچ عنوان مناسب نیست. ضمن این مناسب نصب بر روی دیوار هم نیست. البته برای جلب توجه و پز دادن عالی است!

جمع‌بندی

تلویزیون دستگاهی نیست که بخواهید سال به سال آن را تعویض کنید. ضمن این که میزان تغییرات در این حوزه نیز مانند گوشی هوشمند بسیار زیاد نیست، بنابراین، اگر سعی کنید با مقداری هزینه‌ی بیشتر دستگاهی را تهیه کنید که از هر نظر امکانات و قابلیت‌های تقریباً کاملی را برای شما ارائه دهد، شاید تا مدت ۱۰ سال نیاز به تعویض آن نداشته باشید.

فناوری QD-OLED چیست؟ با جدیدترین نسل تلویزیون‌های سامسونگ آشنا شوید!

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟