گلکسی واچ 4 سامسونگ چه نقاط قوت و ضعفی دارد؟

توسط سمیرا گلکار
6 دقیقه
گلکسی واچ

شرکت سامسونگ هر سال سری ساعت‌های هوشمند خودش را نوسازی می‌کند و امسال هم شرایط مثل همیشه است چون ساعت هوشمند گلکسی واچ 4 امسال رونمایی شد اما این بار سامسونگ از نظر نرم‌افزاری و سخت‌افزاری تغییراتی در این محصول پرطرفدار خودش ایجاد کرده است.

گلکسی واچ 4 شامل تغییرات جدید زیادی است که بعضی از آنها باعث بهتر شدن و بعضی باعث بدتر شدن این ساعت هوشمند شدند. اگر به دنبال خرید این ساعت هوشمند سامسونگ هستید، این مطلب را دنبال کنید تا با نقاط ضعف و قوت آن آشنا شده و بهتر برای خرید تصمیم گیری کنید.

ویژگی‌های مثبت گلکسی واچ 4

از جمله برترین امکانات و قابلیت‌های گلکسی واچ 4 که آن را تبدیل به یکی از بهترین ساعت‌های هوشمند بازار می‌کنند، می‌توان به این 5 مورد اشاره کرد.

1. گلکسی واچ 4 با سیستم عامل Wear OS 3 گوگل کار می‌کند

سیستم عامل گلکسی

به غیر از چند استثناء، شرکت سامسونگ همیشه برای ساعت‌های هوشمند خودش از سیستم عامل اختصاصی Tizen OS استفاده کرده و از آنجایی که اکثر تولیدکنندگان ساعت‌های هوشمند از Android Wear که حالا به آن Wear OS گفته می‌شود استفاده می‌کنند این حرکت کمی عجیب است.

حالا به نظر می‌رسد که بالاخره سامسونگ تصمیم به جایگزین Wear OS به جای Tizen گرفته و از طریق همکاری با شرکت گوگل به دنبال پیاده سازی Wear OS 3 برای گلکسی واچ 4 است.

سامسونگ یکسری تنظیم و سفارشی سازی در این سیستم عامل انجام داده تا بعضی از عناصر طراحی Tizen را به One UI Watch اضافه کند و یک تجربه کاربری یکپارچه و متحد با دستگاه‌های مختلف خودش رقم بزند. نکته مثبت درباره Wear OS 3 این است که می‌توانید بالاخره اپلیکیشن‌های گوگل را روی ساعت هوشمند گلکسی اجرا کنید. گوگل ادعا کرده که استفاده از Wear OS باعث افزایش سرعت و ماندگاری شارژ گلکسی واچ شده است.

2. انواع طراحی و ابعاد ساعت

ساعت هوشمند سامسونگ

سامسونگ گلکسی واچ 4 را در دو مدل طراحی کرده: گلکسی واچ 4 و گلکسی واچ 4 کلاسیک. از نظر ظاهری این دو ساعت تفاوت زیادی دارند اما از نظر داخلی تقریباً یکسان هستند.

اشخاصی که طراحی مدرن، شیک و اسپورت را ترجیح می‌دهند، گلکسی واچ 4 معمولی را انتخاب می‌کنند اما آنهایی که طراحی کلاسیک را بیشتر می‌پسندند، گلکسی واچ 4 کلاسیک را انتخاب می‌کنند که حاشیه چرخان دارد.

گلکسی واچ 4 معمولی در ابعاد 40 و 44 میلی متری طراحی می‌شود اما گلکسی واچ 4 کلاسیک 42 و 46 میلی متری است در نتیجه صرف نظر از اینکه مچ شما چقدر بزرگ یا کوچک است، می‌توانید مدلی با ابعاد مناسب پیدا کنید. با وجود این تفاوت ابعاد کلی، اندازه صفحه هر دو مدل گلکسی واچ 4 تقریباً یکسان است.

3. ارتقای گلکسی واچ 4 از نظر کانفیگ و سخت‌افزار

سامسونگ رزولوشن صفحه را برای گلکسی واچ 4 افزایش داده است. مدل بزرگتر این ساعت رزولوشن 450×450 پیکسل دارد و مدل کوچکتر صفحه نمایش 396×396 پیکسلی دارد.

حالا صرف نظر از اینکه چه مدلی با چه اندازه‌ای را انتخاب کنید، تراکم پیکسلی بیشتر از 450 پیکسل در هر اینچ خواهید داشت که نسبت به تراکم پیکسل 364 گلکسی واچ 3 ارتقای چشمگیری محسوب می‌شود.

همچنین گلکسی واچ 4 یک و نیم گیگابایت رم دارد که باعث شده به راحتی بتواند کارهای مختلف را به صورت همزمان اجرا کند. لازم به ذکر است که گلکسی واچ 3 و اپل واچ سری 6 تنها یک گیگابایت رم داشتند.

4. ابزارهای جدید و پیشرفته برای نظارت بر سلامت

گلکسی واچ

ابزار ارزیابی ساختار بدنی، یکی از ابزارهای جدید گلکسی واچ 4 در زمینه نظارت بر سلامت و تناسب اندام است. حسگر جدید BioActive هم به شما امکان می‌دهد که درصد چربی بدن، BMI، جرم عضلانی اسکلتی، جرم چربی و متابولیسم پایه بدن خودتان را به صورت بلادرنگ ارزیابی کنید.

این کار با استفاده از تکنیکی به اسم تحلیل مقاومت بیوالکتریکال انجام می‌شود. تنها کاری که باید انجام دهید، نگه داشتن دکمه‌های کناری ساعت با دو انگشت خودتان برای 15 ثانیه است.

5. ماندگاری شارژ

شارژ ساعت هوشمند سامسونگ

گلکسی واچ 4 نسبت به سری قبلی باتری بزرگتری دارد اما دقت داشته باشید که ظرفیت باتری بستگی به اندازه ساعت انتخابی شما دارد. در هر صورت به گفته سامسونگ گلکسی واچ 4 در شرایط استفاده معمولی تا 40 ساعت ماندگاری شارژ دارد.

این یعنی هر دو روز یک بار باید ساعت را شارژ کنید که این ماندگاری شارژ نسبت به ماندگاری شارژ 18 ساعته اپل واچ سری 6 قابل توجه است.

ویژگی‌های منفی گلکسی واچ 4

بدون شک هیچ وسیله و فناوری کامل و بی نقص نیست. در ادامه به بررسی بعضی از جنبه‌های گلکسی واچ 4 می‌پردازیم که مورد پسند ما نیستند.

1. کم بودن حافظه داخلی

ساعت هوشمند

گلکسی واچ 4 تنها 16 گیگابایت حافظه داخلی دارد که این حجم از حافظه نسبت به سایر محصولات امروزی و مدرن بسیار کم است. مثلاً اپل واچ سری 6 دارای 32 گیگابایت حافظه است. نمی‌توان انتظار داشت که یک ساعت هوشمند حافظه بسیار زیادی داشته باشد اما اگر به دنبال ذخیره عکس و موزیک هستید، این حافظه برای شما کم است.

2. عدم پشتیبانی گلکسی واچ 4 از آیفون

معایب ساعت هوشمند سامسونگ

اکثر کاربران آیفون، به دنبال خرید اپل واچ هستند و اکثر کاربران گلکسی واچ هم گوشی سامسونگ دارند اما بعضی از کاربران آیفون، گلکسی واچ را به خاطر طراحی دایره شکل آن ترجیح می‌دهند و متأسفانه، در گلکسی واچ 4 امکان پشتیبانی از دستگاه‌های iOS وجود ندارد.

این موضوع از این جهت عجیب است که Wear OS از آیفون‌هایی با iOS 13 یا جدیدتر پشتیبانی می‌کند. به گفته سامسونگ برای فعال سازی این دستگاه باید گوشی شما از سرویس‌های موبایلی گوگل پشتیبانی کند که آیفون این قابلیت را ندارد. این یکی از نقطه ضعف‌های مهم One UI Watch محسوب می‌شود.

3. عدم وجود دستیار هوشمند گوگل

گلکسی واچ

علیرغم اینکه گلکسی واچ 4 از Wear OS 3 با یک پوسته استفاده می‌کند اما این ساعت قابلیت پشتیبانی از دستیار گوگل را ندارد و به جای آن از بیکسبی استفاده می‌کند که مثل مدل‌های قدیمی تر دستیار هوشمند پیش فرض و تنها دستیار هوشمند آن است. اما به گفته سامسونگ این شرکت در حال همکاری با گوگل است تا بالاخره امکان پشتیبانی از دستیار هوشمند گوگل با گلکسی واچ 4 فراهم شود.

4. عدم پشتیبانی از اینترنت نسل پنجم و وای فای 6

این مسئله چندان مهم نیست اما باز هم خوب است که به آن توجه داشته باشیم. با توجه به اینکه از سال 2019 شاهد تولید گوشی‌هایی با قابلیت پشتیبانی از 5G بودیم و بعضی از کاربران سال‌ها از یک ساعت هوشمند استفاده می‌کنند بهتر بود که گلکسی واچ 4 هم قابلیت پشتیبانی از اینترنت نسل پنجم را داشته باشد.

علاوه بر این گلکسی واچ 4 از وای فای 6 و حتی استاندارد قدیمی تر 802.11ac هم پشتیبانی نمی‌کند که این مسئله برای دستگاه هوشمندی که سال 2021 تولید و عرضه شده جای تعجب دارد. قطعاً سرعت وایرلس با یک ساعت هوشمند چندان زیاد نیست اما می‌توانست جزء ویژگی‌ها و امکانات مطلوب آن باشد.

جمع بندی گلکسی واچ 4

اگر سامسونگ نقطه ضعف‌های ذکر شده در این مطلب را رفع می‌کرد، ساعت هوشمند این شرکت برتری خوبی نسبت به اپل واچ پیدا می‌کرد اما ممکن است همین نقطه ضعف‌ها باعث خودداری عده‌ای از خرید شود.

باید دید که سامسونگ برای رفع کمبودهای ساعت هوشمند خودش چه تغییراتی در آپدیت‌های نرم‌افزاری آینده ایجاد می‌کند.

 

 

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟