چرا باید مشاور برند استخدام کنیم؟

توسط تحریریه کسب و کارها
6 minutes read

اگر شما هم دارای کسب و کاری هستید و به دنبال ارتقای آن می‌گردید، حتما در مورد مشاوره برندینگ چیزی شنیده‌اید. اما مشاور برند کیست؟ یک مشاور برند وظیفه تجزیه و تحلیل، ارائه راه‌حل‌های تخصصی بازاریابی برای شرکت‌ها جهت ارتقای فروش محصولات را برعهده دارد. آنها این کار را با تجزیه و تحلیل برند شما یا همان نام تجاری انجام می‌دهند و می‌بینند که عملکرد آن در برابر رقبا چگونه است. مشاوره برند به عنوان استراتژیست برند نیز شناخته می‌شود، آنها می‌توانند شرکت های کوچک را از طریق تجزیه و تحلیل بازار، بازاریابی محتوا، تجربه کار با مشتریان سعی دارند تا برندی موفق را ایجاد، مدیریت و ارزیابی کنند و آنرا به یک نیروگاه قدرتمند تبدیل کنند.

مشاور برند ، تجارب کلی و عمیق بازاریابی، تجزیه و تحلیل نام تجاری و راه‌حل‌هایی را در اختیار شرکت‌ها قرار می‌دهد تا به آنها در فروش موفقیت آمیز محصولات خود در دستیابی به اهداف تجاری کمک کند. آنها معمولاً با شرکتهای مشاوره بازاریابی یا آژانسهای تبلیغاتی کار می‌کنند و بطور منظم با مدیران برند و مدیران بازاریابی شرکت ارتباط برقرار می‌کنند تا به تصمیمات مهم برسند.

هدف مشاور برند چیست؟

مشاوره برند به مردم کمک می‌کند تا از عملکرد یک برند قدردانی کند و آنرا از دیدگاه جدیدتری ببینند. آنها تخصص و تجربه خود را در کار با مشتری برای توسعه، مدیریت و ارزیابی یک نام تجاری موفق ارائه می‌دهند. این کار از رابط استراتژیک بین مدیریت شرکت و بازاریابی شروع می‌شود. یک مشاوره برند با تجزیه و تحلیل بازار رقابت، به شرکت‌ها کمک می‌کند تا رقبای اصلی خود را بشناسند و یک استراتژی برای پیشی گرفتن از آنها تعیین کند.

مشاور برند یک برند را مانند یک سیستم زنده در نظر می‌گیرد که می‌تواند موفقیت اقتصادی یک شرکت را تضمین کند. ایجاد یک استراتژی تجاری مناسب از دیگر تخصص‌های اصلی آنهاست. استراتژیست برند می‌تواند در مورد بازارها و رقابت‌ها، قیمت، بسته‌ها و رویکردهای توزیع تهاجمی محصولات تحقیق کند. با درنظر گرفتن هر عنصر محصول، او می‌تواند محصول یا خدمات یک شرکت را برای مصرف‌کنندگان جذابتر کرده و از رقبا پیشی بگیرد.

یک مشاور برند موفق با زیرکی همه جنبه‌های بازاریابی و مشاوره برندینگ را به شکل جدا از استراتژی‌های روابط عمومی، قیمت‌گذاری محصولات، بررسی بودجه بازاریابی ماهانه، فصلی و سالانه می‌تواند با توجه به اهداف فروش، کارهای خلاقانه، بسته بندی، توزیع، ارتباطات سازمانی و همه اجزای مرتبط با استراتژی‌های برندینگ و بازاریابی را دنبال کند و آنها را تحت نظر گیرد.

2 2

چگونه یک مشاور برند مناسب را انتخاب کنیم؟

انتخاب مشاور برند مناسب یک چالش است، به ویژه برای شرکت‌هایی که برای اولین بار این کار را انجام می‌دهند. بهترین راه برای انجام این کار مصاحبه با حداقل سه تا پنج شرکت و محدود کردن آن به دو شرکت بر اساس ارزیابی چندین حوزه است.

مشاوره برند را می‌توان بر اساس عمق تجربه خود، به ویژه بر اساس استفاده از کانال‌ها و رسانه‌های مختلف در نقاط مختلف تماس، ارزیابی کرد. در حالت ایده‌آل شرکتها باید مشاور برند را انتخاب کنند که بتواند استراتژی و طراحی برند را به بهترین نحو ارائه دهد.

یک مشاور برند انتخاب کنید که همه آنچه را که شرکت می‌گوید را رعایت نکند، بلکه مدیران عامل را به چالش می‌کشد تا از مناطق امن خود خارج شوند تا ناراحت کننده و آسیب پذیر باشند و راه را برای خلاقیت و نوآوری هموار کنند. با این حال، به خاطر داشته باشید که رویکرد تجاری سازی مشاوران باید با یک فرایند آزمایش شده و نتایج مطلوب پشتیبانی شود. شرکت‌ها نمی‌خواهند با مشاوران برند که کار خود را به صورت نمایشی با گوش اجرا می کنند درگیر شوند.

همچنین یافتن شریکی که به چشم انداز شرکت اعتقاد داشته باشد و استراتژی تجاری متناسب با آن را ترسیم کند، به همان اندازه مهم است. مشاوره برند خوب کسی است که بتواند وضعیت آینده شرکت را تصور کند و بداند چگونه از نام تجاری برای رسیدن به موفقیت استفاده کند.

3 2

به گفته دکتر پورنگ پایدار استراتژیست و مشاور برند و بازاریابی یک مشاور برند باعث می‌شود تا نام تجاری شرکت‌ها برای دستیابی به اهداف با ساختار بیشتر و خلاق‌تر متمرکز شود. به یاد داشته باشید، یک فرمول ریاضی برای برندینگ وجود ندارد، بهترین راه این است که به طور مداوم آزمایش و خطا را انجام دهید. کسی را پیدا کنید که هم ثبات یک فرآیند مشخص را داشته باشد و هم خلاقیت و اشتیاق یک بیننده را داشته باشد. طراحی و توسعه راه حلهای مشتری محور و استراتژی‌های برند است که هدف آنها ایجاد مزیت رقابتی است.

وظایف یک مشاور برند چیست؟

1) ماهیت و اهداف شرکت را بشناسد

هنگامی که مشاور برند در هیئت مدیره شرکت می‌کند، ابتدا بطور عمیق ماهیت و اهداف شرکت را با برگزاری جلسات با اعضای کلیدی مدیریت و بخشهای مارکتینگ و بازاریابی درک می‌کند. درست از چشم انداز ، مأموریت ، اهداف کوتاه مدت و اهداف بلند مدت ، پیشنهادات فروش منحصر به فرد ، ارزش‌های نام تجاری ، نقاط قوت نام تجاری ، بازار هدف ، مشتریان هدف و کل تاریخچه نام تجاری ؛ باید به طور کامل درک و یادداشت های مناسب توسط مشاور نام تجاری برای استراتژی راه پیش رو انجام شود.

2) تنگناها را تجزیه و تحلیل کند

دلایل خاصی وجود دارد که شرکت مشاور تجاری را استخدام کرده، دلیل آن همان ارزش تجاری برند است که ارزش سهم بازار را افزایش داده و ارزش برند را افزایش می‌دهد. نقش و وظیفه اصلی مشاور برند تجزیه و تحلیل تنگناهایی است که به دلیل آن برند قادر به دستیابی به اهداف مورد نظر نیست.

او باید بفهمد ناحیه درد کجاست. آیا در عملیات تجاری ، نیروی فروش ، انگیزه کارکنان ، ابزارهای بازاریابی ، استراتژی نام تجاری ، رقابت در بازار یا ماهیت و ویژگی‌های محصولات ارائه شده است. مشکل می‌تواند تنها یک یا چند باشد. او باید تجزیه و تحلیل کند تا راه حل‌های عملی و عملی برای آن ارائه دهد.

 

3) به ادراکات مشتری دسترسی داشته باشد

مشتریان بهترین سفیران برند شرکت هستند و برای مشاور برند مهم است که با انجام تحقیقات و مطالعات اولیه و ثانویه به ادراکات مشتریان دسترسی پیدا کند. او باید به سوالاتی از جمله چرا آنها در مورد برندینگ فکر می‌کنند، چگونه محصولات ارائه شده به حل مشکلات آنها کمک می‌کند، انتظارات بیشتر آنها از برند چیست، آیا آنها شکایتی دارند، چرا ترجیح می‌دهند این محصولات را خریداری کنند، پاسخ دهد. یک برند رقیب و سایر سوالات مهم که به برند کمک می‌کند تا از وفاداری طولانی مدت مشتریان برخوردار شود.

4) استراتژی‌های بازاریابی و تبلیغاتی را برنامه‌ریزی می‌کند

پس از درک ماهیت کسب و کار و ویژگی های محصولات ارائه شده ، او باید به طور موثر استراتژی‌های بازاریابی و تبلیغاتی را برنامه‌ریزی کند که به برند کمک می‌کند فروش محصولات خود را افزایش دهد و دسترسی برند را افزایش دهد.

5) رقابت مطالعه

لازم است مشاور برای بررسی و برنامه‌ریزی استراتژی برنامه‌های بازاریابی ، ابزارهای تبلیغاتی و گام‌هایی برای افزایش ارزش برند و کمک به شرکت برای کسب مزیت رقابتی، رقابت مستقیم و غیرمستقیم مارک را در بازار روبرو کند.

6) تجربه خدمات مشتری را افزایش می‌دهد

مشاور برند باید برنامه‌های خدمات مشتری و تجربه کلی در حین و پس از فروش محصولات را برنامه‌ریزی و طراحی کند تا به برند کمک کند مشتریان فعلی خود را در تبدیل آنها به مشتریان وفادار حفظ کند.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟