آیا فناوری شارژ سریع برای عمر باتری بد است؟

توسط محمد امین نعمتی
4 دقیقه
آیا فناوری شارژ سریع برای عمر باتری بد است؟

فناوری شارژ سریع به یک ویژگی استاندارد روی گوشی‌های هوشمند، خودروهای برقی، لپ تاپ‌ها و سایر گجت‌ها تبدیل شده است. راه‌حلی آسایش‌بخش که به شما اجازه می‌دهد دستگاه یا خودروی خود را خیلی سریع شارژ کنید و دیگر نیازی نیست مانند گذشته زیاد منتظر بمانید.

آیا فناوری شارژ سریع برای عمر باتری بد است؟

اما به همان حدی که شارژ سریع شگفت‌انگیز است، آیا هر نوع تاثیر منفی روی عمر باتری دارد؟ اجازه دهید در این مطلب به سوال بالا پاسخ دهیم. پس تا انتها همراه روکیدا باشید.

فناوری شارژ سریع چیست؟

آیا فناوری شارژ سریع برای عمر باتری بد است؟

شارژ سریع قابلیتی است که به شما اجازه می‌دهد دستگاه خود را در کسری از زمان و سریع‌تر از حالت عادی شارژ کنید. این احتمال که گوشی یا دستگاه دیگر شما از شارژ سریع پشتیبانی می‌کند یا نه به مدار شارژ داخل آن بستگی دارد.

به همین علت، دستگاه شما می‌تواند توان ورودی داشته باشد که مدار شارژ شما برای تحمل آن طراحی شده است. بنابراین تنها اتصال دستگاه شما به یک شارژر سریع الزاما باعث شارژ سریع‌تر آن نخواهد شد.

بدون تردید، ممکن است دلایل دیگری نیز وجود داشته باشد که چرا گوشی هوشمند شما آهسته شارژ می‌شود و باید آن‌ها را نیز در نظر بگیرید.

شارژ سریع هر زمان که نیاز به شارژ دارید، باتری دستگاه شما را سریع‌تر شارژ خواهد کرد. با توجه به این که روزبه‌روز زمان بیشتری را با دستگاه‌های خود سپری می‌کنیم و در مقایسه با گذشته کار با گوشی در تمام طول روز با فقط یک مرتبه شارژ سخت‌تر شده است، فناوری شارژ سریع بیشتر از همیشه ضروری حس می‌شود.

چه چیزی شارژ سریع در نظر گرفته می‌شود؟

شارژ سریع به یک اصطلاح بازاریابی موثر برای محصولات الکترونیکی متفاوت تبدیل شده است. گرچه، بیشتر زمان بازاریابی گوشی‌های هوشمند با این اصطلاح برخورد خواهید کرد.

چنین تبلیغاتی گاهی می‌تواند فریبنده باشد و فکر کنید دستگاه شما از شارژ سریع پشتیبانی می‌کند و بعدا خلاف آن را متوجه شوید. بنابراین چند وات به معنای شارژ سریع است؟

اکثر اوقات، شرکت‌های تولیدکننده گوشی هوشمند سرعت شارژ بیشتر از 10 وات را شارژ سریع می‌نامند. گرچه هیچ استاندارد صنعتی برای سرعت شارژ سریع وجود ندارد. هرچه عدد اعلام شده بالاتر باشد، سرعت شارژ بیشتر خواهد بود.

آیا شارژ سریع به باتری صدمه می‌زند؟

آیا فناوری شارژ سریع برای عمر باتری بد است؟

این سوال معمولا به ذهن کاربران به دلیل گرمایی خطور می‌کند که مربوط به بمباران کردن دستگاه شما با مقدار توان بالا است. چون همان‌طور که می‌دانید گرما برای باتری شما، به‌ویژه انواع لیتیوم یونی بد است که اکثر گوشی‌های هوشمند امروزه از آن استفاده می‌کنند.

به همین دلیل سیستم‌های شارژ سریع تلاش می‌کنند تا جای ممکن در حین افزایش خروجی، از مقدار کاهش بکاهند.

اما آیا فناوری شارژ سریع به باتری دستگاه شما صدمه خواهد زد؟ نه واقعا، نه. علت نحوه عمل سیستم شارژ سریع است. باتری‌هایی که سریعا شارژ می‌شوند، دو فاز شارژ دارند. در فاز اول تا جای ممکن برق به دستگاه وارد می‌شود. فاز اول معمولا زمانی است که ظرفیت باتری کم یا خالی است.

به همین دلیل زمان بازاریابی گوشی‌های هوشمند می‌بینید شرکت‌ها از مدت زمانی صحبت می‌کنند که طول می‌کشد ظرفیت باتری از 0 به یک مقدار دیگر برسد.

اما زمانی که ظرفیت باتری به مقدار اعلام شده رسید، سرعت شارژ کاهش پیدا می‌کند تا جلوی استرس و گرما را که می‌توانند به دوام و ماندگاری باتری شما صدمه بزنند، بگیرد.

احتمالا خود شما هم متوجه شدید گوشی‌تان تا یک درصد خاصی سریع‌تر شارژ می‌شود، اما شارژ کامل باتری در مقایسه بیشتر طول خواهد کشید.

همچنین باید دقت کنید گوشی شما ممکن است خودکار اگر دمای دستگاهتان از حد خاصی بیشتر شد، شارژ سریع را خاموش کند.

چطور شرکت‌ها می‌توانند از تاثیر شارژ سریع بکاهند؟

آیا فناوری شارژ سریع برای عمر باتری بد است؟

شرکت‌های تولیدکننده گوشی هوشمند همچنین با استفاده از طراحی باتری دو تکه موفق به دستیابی به راه‌هایی برای کاهش تاثیر فاز شارژ سریع روی باتری شدند.

بدین طریق، هر دو باتری بار ورودی بالایی را در طول فاز شارژ سریع با یکدیگر تقسیم می‌کنند و بنابراین جلوی آسیب را می‌گیرند.

یک تدبیر جلوگیری‌کننده دیگر سیستم‌های نرم‌افزاری متفاوت مدیریت باتری است. گوشی‌های هوشمند یک سیستم مدیریت اختصاصی برای نظارت روی شارژ دارند تا جلوی آسیب به باتری به علت شارژ ورودی بالا را بگیرند. سیستم شارژ بهینه اپل نمونه عالی برای این موضوع است.

شارژ بهینه باتری چیست؟

الزاما، موثر بودن نرم‌افزار مدیریت باتری شما مشخص خواهد کرد فناوری شارژ سریع به باتری شما آسیب می‌زند یا نه. حرف نهایی این است که شارژ سریع به شکل قابل توجهی روی عمر باتری شما تاثیر نخواهد گذاشت.

اما اصول این فناوری به این معنا است که نباید انتظار داشته باشید باتری شما در مقایسه با زمان استفاده از شارژرهای «آهسته» معمولی، دوام بیشتری داشته باشد.

اما این تنها یک موضوع است. متغیرهای ماندگاری باتری به عوامل مختلفی بستگی دارد. اپل به‌عنوان مثال برای گوشی‌های خود گفته است:

«یک باتری معمولی به شکلی طراحی شده است تا زمان کار تحت شرایط طبیعی، تا 80 درصد ظرفیت اولیه خود را پس از 800 چرخه کامل شارژ حفظ کند.»

آیا باید نگران تاثیرات فناوری شارژ سریع روی باتری خود باشید؟

نه زیاد. همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، سیستم مدیریت شارژ مراقب جلوگیری از آسیب به باتری است. مشخص است که احتمال تحت تاثیر قرار گرفتن عمر باتری وجود خواهد داشت، ولی نه در حدی که نگرانی جدی به وجود آورد. بنابراین، نباید زیاد نگران باشید.

منبع: makeuseof.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟