تمام ماجرای لینیجOS در 7 قدم: بهترین نسخه اختصاصی اندروید

دوست قدیمی که با نام جدید حرکت می کند

توسط Avatar photoامیرحسین حیدرزاده
7 دقیقه

فکر می‌کنید گوگل و دیگر شرکت‌های بزرگ فناوری چطور به موفقیت امروز خود دست پیدا کرده‌اند؟ آیا با رشد طبیعی و پیشرفت قدم به قدم رو به رو هستیم؟ لینیجOS کجای داستان قرار می‌گیرد؟

به نظر برخی از کارشناسان اینطور نیست. یکی از دلایل مهم پیشرفت غول‌های آمریکایی حمایت سازمان‌های اطلاعاتی بوده است. همان سازمان‌های سه حرفی مانند: NSA، CIA و یک دوست پنج حرفی به نام DARPA.

تمام این شرکت‌ها را با یک ابتکار به نام MDDS کنار هم جمع کرده‌اند. این چهار حرف ترسناک به معنی “سیستم‌های اطلاعات دیجیتال عظیم” است.

یک دریا از اطلاعات را تصور کنید که در اختیار شرکت‌های فناوری قرار گرفته. یکی از دارایی‌های مهم و ارزشمند گوگل، سیستم عامل اندروید به حساب می‌آید.

دوستان اندرویدی ما 73 درصد از بازار را تشکیل می‌دهند. در نتیجه این چند خط، برخی از کاربران نگران حریم خصوصی خود شدند. برای رفع این نگرانی، توسعه دهندگان به میدان آمدند.

نتیجه کار آن‌ها رام‌هایی شد که برای حریم خصوصی ساخته شدند. آن‌ها نرم افزارهای پیش فرض را حذف کرده و برخی تنظیمات را تغییر می‌دهند.

یکی از رام‌های شاخص “لینیِجOS” نام دارد. آن را با نام LineageOS جست و جو کنید. لینیج از دستگاه‌های بسیار زیادی پشتیبانی می‌کند.

در محیط سیستم عامل اثری از گوگل دیده نمی‌شود. ویژگی‌های خوب آن حفظ شده و امکانات اندروید را در اختیار شما قرار می‌دهد.

1. لینیجOS چیست؟

تمام ماجرای لینیجOS در 7 قدم:

2.6 میلیون نفر از این رام استفاده می‌کنند. به لطف 2.6 میلیون کاربر فعال محبوب‌ترین رام سفارشی حساب می‌شود. این رام سفر خود را با نام سیانوژن آغاز کرد.

سیانوژن برای اولین بار در سال 2009 برای دو مدل از تلفن‌های HTC با نام “دریم” و “مجیک” عرضه شد. توسعه دهنده اصلی این رام یک شخص با نام مستعار “جیززفریک” بود.

calling quits

در ادامه، کار توسعه را به استیو کوندیک واگذار کرد. استیو آنقدر سیانوژن را تغییر داد که نام رام نیز به “سیانوژن مود” تغییر کرد.

در دسامبر 2016 یک بار دیگر تغییر نام این رام را تجربه کردیم. این بار نام رام به لینیجOS تغییر کرد. در طول این مدت، شش نسخه از رام منتشر شده است.

نسخه‌های منتشر شده به ترتیب زیر است

  • لینیجOS نسخه 13.0 همراه با اندروید مارشملو
  • لینیجOS نسخه 14.1 همراه با اندروید نوقا
  • لینیجOS نسخه 15.1 همراه با اندروید اورئو
  • لینیجOS نسخه 16.0 همراه با اندروید پای
  • لینیجOS نسخه 17.1 همراه با اندروید 10
  • لینیجOS نسخه 18.1 همراه با اندروید 11

معنی کلمه لینیج به فارسی برابر با دودمان یا اصل و نسب است. همانطور که از نام آن حدس می‌زنید با یک محصول بسیار غنی رو به رو هستیم. پشتیبانی از 190 دستگاه وجود دارد.

دامنه پشتیبانی هر روز بیش‌تر از دیروز می‌شود. از طرفی این رام پشتیبانی از دوستان قدیمی را رها نمی‌کند. با گذشت سال‌ها از معرفی نکسوس 6 هم‌چنان نسخه جدید رام را دریافت می‌کند.

به همراه رام لینیجOS امکانات زیر در اختیار شما قرار می‌گیرد

  • پشتیبانی کامل از اتصال اینترنت به همراه USB، وای‌فای و بلوتوث
  • پشتیبانی از قالب صوتی FLAC
  • فهرست گسترده از APNها برای انجام تنظیمات مربوط به سیم کارت شما
  • بهبود عملکرد تلفن همراه به همراه ویژگی‌هایی مانند اورکلاک
  • مدیریت مجوز دسترسی هر برنامه
  • رام لینیج هیچ کدام از نرم افزارهای جاسوسی و پیش‌ فرض را به همراه ندارد
  • یک دستگاه با این رام ثبات بیش‌تر، عملکرد بهتر و اطمینان بالاتر را به همراه دارد

2. کدام تلفن‌های همراه از لینیجOS پشتیبانی می‌کنند؟

اگر وب سایت رسمی آن را باز کنید، فهرست تلفن‌ها دیده می‌شود. تقریبا 200 تلفن همراه در فهرست آن‌ها وجود دارد. سریع‌ترین راه برای فهمیدن آن جست و جو در صفحه فهرست است.

برای این کار، در آن صفحه از میان بر کنترل + F استفاده کنید. نوار جست و جو باز می‌شود، نام تلفن همراه خود را وارد کنید.

تمام تولید کنندگان اصلی دنیای تلفن همراه در این فهرست دیده می‌شوند. مانند: سامسونگ، موتورولا، گوگل و وان پلاس.

3. لینیجOS چه ویژگی‌هایی برای حریم خصوصی دارد؟

تمام ماجرای لینیجOS در 7 قدم:

این رام نرم افزارهای گوگل را به همراه ندارد. جای خالی نرم افزارهای گوگل یعنی اطلاعات تلفن همراه شما به سرورهای گوگل نمی‌رسد.

متاسفانه با معرفی نسخه 17.1 یک ویژگی خوب با نام APG از میان ما رفت. APG به معنی محافظ حریم خصوصی اندروید است.

این ویژگی رمزگذاری قدرتمند و سازگار با پروتکل‌های PGP و GPG را ممکن می‌کرد. بعد از معرفی اندروید 10 دیگر به آن نیاز نداشتیم. چرا که سیستم عامل همان قابلیت را به همراه داشت.

در ماه ژوئن سال 2018 نسخه 15.1 معرفی شد. این نسخه با قابلیت “تراست” عرضه شد. تراست به معنی اعتماد است. قابلیت تراست مشکلات امنیتی بین به‌روزرسانی ماهانه گوگل را بر طرف می‌کرد.

این ویژگی از قسمت تنظیمات، بخش حریم خصوصی در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. یک رابط متمرکز که تمام ویژگی‌های حریم خصوصی را کنار هم جمع کرده است.

نماد ویژگی تراست از طریق نوار وضعیت قابل مشاهده است. حتی می‌توانید برای هر برنامه محدودیت‌های مورد نظر خود را اجرا کنید. به کمک آن، کار در حال انجام نمایش داده می‌شود.

4. لینیجOS چه مقدار امن است؟

وصل شدن به وای فای مخفی در گوشی اندرویدی

این رام به شکل پیش فرض از “لینوکس با امنیت بالا” یا SELinux کمک می‌گیرد. در واقع این ویژگی امنیتی توسط سازمان NSA برای تقویت هسته لینوکس ایجاد شده است.

زمانی که این ویژگی فعال باشد، دسترسی به برنامه‌ها و سرویس‌های پس زمینه را محدود می‌کند. یعنی بدافزارها و تلاش‌ برای هک دستگاه به شدت محدود می‌شود.

لینیجOS به شکل پیش فرض از “جعل هویت” جلوگیری می‌کند. یعنی هر کدام از برنامه‌ها در یک روند قرار می‌گیرند. این روند اعتبار برنامه را بررسی خواهد کرد.

اگر این ویژگی را غیر فعال کنیم چه اتفاقی می‌افتد؟ یک بدافزار می‌تواند جای برنامه درست را بگیرد. برای مثال: شما از برنامه واتساپ استفاده می‌کنید. بدافزار خود را با واتساپ جایگزین می‌کند تا به اطلاعات شما دسترسی پیدا کند.

این رام کنترل کامل و دقیق برنامه‌ها و دسترسی آن‌ها را انجام می‌دهد.

5. چطور می‌توانیم لینیجOS را روی تلفن خود نصب کنیم؟

تمام ماجرای لینیجOS در 7 قدم:

از صفحه وب سایت لینیجOS تلفن همراه خود را انتخاب کرده و فایل مربوط را دریافت می‌کنید. سپس به کمک دستورالعمل‌های گفته شده، تلفن همراه خود را “فلش” می‌کنید.

در نتیجه کار رام جدید روی تلفن همراه شما نصب می‌شود. توجه کنید که نصب رام تمام اطلاعات تلفن همراه شما را حذف می‌کند، از آن‌ها یک نسخه پشتیبان تهیه کنید.

6. کدام برنامه‌ها روی رام لینیجOS کار می‌کنند؟

همانطور که گفتیم برنامه‌های گوگل روی این رام وجود ندارد. آیا باید نگران برنامه‌های گوگل باشیم؟ به شکل جداگانه هر کدام از برنامه‌های اندروید را بخواهید، روی دستگاه شما نصب خواهد شد.

بدون وجود سرویس گوگل از برنامه مورد علاقه خود لذت ببرید! احتمالا می‌پرسید: برنامه‌ها را از کجا دانلود کنیم؟ شما می‌توانید از فروشگاه‌های اندروید دیگر استفاده کنید. مانند: F-Droid، Aptoide و Aurora Store.

آیا به برنامه‌های سرویس گوگل، بدون سرویس گوگل نیاز دارید؟ شما باید مجموعه “اوپن GApps” را نصب کنید. این فایل زیپ در مجموعه سیستم عامل که کمی قبل دانلود کرده‌اید، وجود دارد.

آن را باید از محیط “بازیابی شخصی سازی شده” نصب کنید. این محیط را به نام Custom Recovery می‌شناسیم. به دلیل این نوع از دشواری‌ها، استفاده از رام لینیج را به کاربران عادی پیشنهاد نمی‌کنیم.

البته اگر یک کاربر حرفه‌ای تمام موارد مورد نیاز را نصب کند، مشکلی برای کاربران عادی ایجاد نمی‌شود.

7. چطور رام لینیجOS را به‌روزرسانی کنیم؟

به‌روزرسانی این رام درست مانند اندروید عادی انجام می‌شود. آن را از فهرست تنظیمات دستگاه پیدا می‌کنید.

چرا باید یک رام شخصی سازی شده نصب کنیم؟

کمبود تراشه قیمت لوازم الکترونیکی را افزایش داده است. امروز خرید یک رایانه یا تلفن همراه بسیار گران‌تر از یک سال گذشته انجام می‌شود.

در این شرایط، به جای خرید یک تلفن همراه جدید، می‌توانید لینیجOS را نصب کنید. این رام اندروید نسخه جدیدتر را روی تلفن همراه شما اجرا می‌کند: یک شانس دوباره به دوست قدیمی.

جدا از نصب شدن آخرین نسخه از اندروید، نرم افزارهای پیش فرض به تاریخ سپرده می‌شوند. با حذف آن‌ها حافظه رم و فضای ذخیره سازی تلفن همراه آزاد خواهد شد.

رام لینیجOS در کنار عملکرد بهتر، کنترل کامل روی دسترسی هر برنامه را ممکن می‌کند. انتخاب ما لینیج بود، پیدا کردن یک رام شخصی سازی شده با این پشتیبانی کار آسانی نیست.

شما چه پیشنهادی برای کاربران روکیدا دارید؟

منبع: makeuseof.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟