گوگل تنسور چیست و چرا شرکت گوگل پردازنده‌های مخصوص خودش را تولید می‌کند؟

توسط سمیرا گلکار
3 دقیقه
گوگل تنسور

اگر اخیراً گوشی هوشمند خریده باشید، احتمالاً با نام اسنپدراگون کوالکام آشنا هستید. امروزه اکثر گوشی‌های هوشمند با تراشه‌های کوالکام کار می‌کنند اما گوگل هم تراشه‌های خاص خودش به اسم تنسور را طراحی و تولید کرده است.

به این ترتیب گوگل هم مثل اپل و سامسونگ جزء تولید کنندگان گوشی‌های هوشمندی شده که خودشان پردازنده تولید می‌کنند. معمولاً شرکت‌هایی مثل وان پلاس، الجی و حتی سامسونگ از تراشه‌های شرکت‌هایی مثل کوالکام یا مدیاتک استفاده می‌کنند.

دنبال کردن ردپای اپل

اپل

شرکت اپل هم از همان ابتدای کارش برای آیفون پردازنده تولید کرده و حتی قصد دارد برای کامپیوترهای مک هم از پردازنده‌های خودش استفاده کند. به این ترتیب اپل امکان انجام کارهایی را با آیفون پیدا می‌کند که در صورت استفاده از تراشه‌های دیگر امکان انجام آن وجود نداشت و حالا شاهد یک ادغام عمیق تر بین نرم‌افزار و سخت‌افزار این شرکت هستیم.

گوگل همیشه به تولید نرم‌افزار شناخته شده بود اما گوشی‌های پیکسل و دستگاه‌هایی مثل گوگل نست مینی اولین گام این شرکت به سمت تولید سخت‌افزار بودند. حالا این شرکت هم از نظر تولید قطعات مهم محصولاتش جا پای اپل می‌گذارد.

گوگل تنسور چیست؟

گوگل تنسور

گوگل تنسور یک “سیستم روی تراشه” (به اختصار SoC) یا همان چیزیست که به آن پردازنده گفته می‌شود. این قطعه هم شبیه به اسنپدراگون 888 کوالکام یا تراشه بیونیک A14 اپل است. در واقع محصولات این شرکت‌ها از همین تراشه‌ها قدرت می‌گیرند.

این اصطلاح قدرت گرفتن یک توصیف ساده از کارهای پردازنده است. در واقع تراشه گوگل تنسور روی کارهایی مثل پردازش عکس و ویدیو، ترجمه صدا به گفتار و کارهای مختلف دیگر تأثیرگذار است. همچنین تنسور به دستگاه‌ها امکان می‌دهد که کارهای یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی را بدون متحمل شدن فشار زیاد انجام دهد.

در حال حاضر جزئیات کامل پردازنده‌های گوگل تنسور مشخص نیست. گفته شده که این پردازنده‌ها هشت هسته‌ای و پنج نانومتری هستند و بر مبنای معماری ARM طراحی شده اند. به گفته سایت 9to5Google این تراشه با همکاری شرکت سامسونگ طراحی شده است.

استفاده از تنسور چه تأثیری برای گوشی‌های پیکسل دارد؟

شاید این پرسش برای شما ایجاد شده باشد که وجود گوگل تنسور چه فایده‌ای برای شما و گوشی‌های پیکسل دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که ادغام کامل تر بین سخت‌افزار و نرم‌افزار به گوگل امکان می‌دهد که تجربیات کاربری را بیشتر از همیشه بهینه سازی کند.

بحث عکاسی همیشه جزء ویژگی‌های مهم گوشی‌های پیکسل بوده و پردازنده تنسور به گوگل امکان می‌دهد که کارهای بیشتری در این زمینه انجام دهد مثل گرفتن همزمان عکس از چند دوربین، ضبط همزمان فیلم از چند دوربین، ارتقای سرعت شاتر و اجرای پردازش‌های بیشتر حین ضبط ویدیو توسط کاربر.

به غیر از عکس و ویدیو از تنسور برای ارتقای عملکرد تشخیص گفتار و صوت هم استفاده می‌شود. به این ترتیب قابلیت اجرای فرمان با استفاده از اپلیکیشن‌های کیبورد از جمله ارسال فرمان‌هایی مثل Send یا Clear هنگام بازگو کردن متن پیام ارتقاء پیدا می‌کند و می‌توانید اشتباهات املایی را با استفاده از گفتار اصلاح کنید.

در مجموع، همه قابلیت‌های شناخته شده دستگاه‌های پیکسل را در نظر بگیرید. هدف از طراحی تراشه تنسور ارتقای همه این قابلیت‌هاست.

زمان احتمالی رونمایی از تنسور

گوگل

گفته شده اولین دستگاه‌هایی که از تراشه تنسور استفاده می‌کنند پیکسل 6 و پیکسل 6 پرو هستند. گوگل قبلاً اشاره‌ای به این گوشی‌ها داشته و انتظار می‌رود که پاییز امسال رسماً از آنها رونمایی کند. سری پیکسل 6 در سه ماهه چهارم سال 2021 با اندروید 12 رونمایی خواهد شد.

 

 

 

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟