روکیداروکیداروکیدا
  • اخبار فناوری
  • آموزش
  • گجت‌ها
    • اخبار موبایل و گجت ها
    • گجت های پوشیدنی
    • نقد و بررسی تخصصی گجت ها
    • راهنمای خرید
  • فیلم و سریال
  • نرم افزار و اپلیکیشن
  • موفقیت و پیشرفت
  • خودرو
  • تبلیغات در روکیدا
  • تماس با ما
می‌خوانید: تمام ماجرای 6G در 5 قدم: فرار به سوی آینده!
Notification بیشتر
تغییر اندازه فونتAa
تغییر اندازه فونتAa
روکیداروکیدا
  • اخبار فناوری
  • آموزش
  • گجت‌ها
  • فیلم و سریال
  • نرم افزار و اپلیکیشن
  • موفقیت و پیشرفت
  • خودرو
  • تبلیغات در روکیدا
  • تماس با ما
Search
  • اخبار فناوری
  • آموزش
  • گجت‌ها
    • اخبار موبایل و گجت ها
    • گجت های پوشیدنی
    • نقد و بررسی تخصصی گجت ها
    • راهنمای خرید
  • فیلم و سریال
  • نرم افزار و اپلیکیشن
  • موفقیت و پیشرفت
  • خودرو
  • تبلیغات در روکیدا
  • تماس با ما
© تمامی حقوق برای رسانه روکیدا محفوظ است.

روکیدا - نرم افزار و اپلیکیشن

نرم افزار و اپلیکیشن

تمام ماجرای 6G در 5 قدم: فرار به سوی آینده!

امیرحسین حیدرزاده
امیرحسین حیدرزاده
Avatar photo
توسطامیرحسین حیدرزاده
Follow:
انتشار: دوشنبه , ۴ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۳۴
11 دقیقه
تمام ماجرای 6G در 5 قدم:

هرچند آرام، اما اتفاق می‌افتد. کشورها و شرکت‌های ارتباطات در روند حرکت به سمت آینده قرار دارند. برخی جلوتر و برخی دیگر پشت سر آن‌ها حرکت می‌کنند.

عنوان‌ها
1. تکامل شبکه تلفن همراه از 0G تا 6G2. نسل ششم ارتباطات چیست؟3. نسل ششم ارتباطات و فرصت‌های جدیدواقعیت گسترده همه جانبه (XR)تصویر هولوگرام در موبایلماکِت دیجیتال4. چه چالش‌هایی سر راه 6G وجود دارد؟5. 6G و پایداریدنیای کتاب‌های علمی تخیلی به واقعیت نزدیک می‌شود؟

امروز که این مقاله را می‌خوانید، ارتباطات به نسل پنجم رسیده است. کشورهای پیشرو 5G را در تمامی نقاط به کاربران رسانده‌اند. کشورهای در حال توسعه برای این کار تلاش می‌کنند.

متاسفانه کشور ایران در این روند بسیار کند حرکت می‌کند. به هرحال آینده منتظر نفر آخر نمی‌ماند. 5G از راه نرسیده، 6G وارد بازی شده است.

غول‌های مخابرات امروز را اجرا و فردا را تصور می‌کنند. تصور آن‌ها معمولا فاصله زیادی با واقعیت ندارد. حالا که از 6G صحبت می‌کنیم، سوال‌های زیادی ایجاد می‌شود.

5G با 5GHz چه تفاوت هایی دارند؟ لطفا گمراه نشوید!

5G تلاش کرد تا رایانش ابری، پخش آنلاین با کیفیت 4K، بازی با استفاده از سخت افزار ابری و موارد مشابه آن را ممکن کند. 6G دنیا را به سمت هوش مصنوعی، فناوری‌های رباتیک و خودکار سازی روندها می‌کشاند.

برای شناختن آینده، چشم از روکیدا بر ندارید.

1. تکامل شبکه تلفن همراه از 0G تا 6G

اولین انتقال بی‌سیم در سال 1895 اتفاق افتاد. یک مخترع ایتالیایی با نام گوگلیمو مارکونی کد مورس را به کمک امواج رادیویی به فاصله 3.4 کیلومتر منتقل کرد.

او با علم جادو کرد. یک قرن گذشت تا به سال 1973 رسیدیم. در این سال اولین تلفن‌های بی‌سیم معرفی شدند. آن‌ها را به عنوان نسل صفر یا 0G می‌شناسیم. این لحظه برای ارتباطات تاریخی بود.

بعد از معرفی تلفن‌های بی‌سیم دانشمندان توسعه را شروع کردند. اسم مارتین کوپر را به یاد داشته باشید. او مهندس شرکت موتورولا بود که اولین تلفن بی‌سیم را اختراع کرد.

کمی بعد نسل اول ارتباطات با نام 1G معرفی شد. پهنای باند آن 30 کیلوهرتز و سرعت ارتباطات 2.4 کیلوبیت بر ثانیه بود. کیفیت صدا ضعیف بود و ظرفیت محدودی داشت. بشر تا سال 1991 با این فناوری دست و پنجه نرم کرد.

تمام ماجرای 6G در 5 قدم:

با پشت سر گذاشتن نسل اول، نسل دوم با نام 2G از راه رسید. تلفن‌های همراه با این فناوری ارتباطات از ابتدای دهه 1990 وارد بازار شدند.

به کمک آن‌ها می‌توانستیم پیام کوتاه و ایمیل ارسال و دریافت کنیم. حتی گشت و گذار در دنیای اینترنت نیز ممکن بود. نسل دوم پهنای باند را از 30 کیلوهرتز به 200 کیلوهرتز افزایش داد.

پیشرفت مداوم ارتباطات، سرعت انتقال اطلاعات در نسل دوم را به 384 کیلوبیت در ثانیه رساند. از این زمان بود که پیشرفت در فناوری مانند یک گل، شکفت.

هر ده سال یک نسل جدید به بازار عرضه شد. با معرفی نسل سوم ارتباطات یا 3G دنیای فناوری رنگ و بوی جدیدی به خود گرفت. سرعت آن به نسبت نسل دوم تا 50 برابر سریع‌تر بود.

Qualcomm Snapdragon 400 5G 1200x675 1

تماس ویدئویی ممکن شد. برنامه‌های اینترنتی سوار بر نسل سوم ارتباطات رونق گرفتند. نسل چهارم معجزه کرد. به کمک 4G سرعت ارتباطات بین 50 تا 500 برابر نسل سوم افزایش یافت.

تاخیر کاهش پیدا کرد و می‌توانستیم فیلم‌های HD را بدون تاخیر مشاهده کنیم. در نهایت به 5G رسیدیم. سرعت نسل پنجم ارتباطات به 20 گیگابیت در ثانیه می‌رسد.

کوالکام می‌گوید: نسل پنجم ارتباطات اینترنت اشیا، خودکار سازی روند و واقعیت فوق العاده (XR) را به واقعیت زنندگی مردم نزدیک می‌کند.

حالا 6G بهتر از نسل پنجم خواهد بود. سرعت فوق العاده بالا و تاخیر فوق العاده کم، رویای فناوری را ممکن می‌کند.

2. نسل ششم ارتباطات چیست؟

6G به عنوان نسل ششم ارتباطات جایگزین فناوری 5G یا نسل پنجم ارتباطات خواهد بود. مهندسین دنیای ارتباطات 6G را برای رسیدن به سرعت 100 برابر 5G آماده می‌کنند.

امواج 6G از فرکانس THF استفاده می‌کند. اطلاعات در فرکانس THF سوار بر امواج فوق العاده بالا حرکت می‌کنند. اموال THF را به اصطلاح امواج کوتاه‌تر از میلی‌ متر می‌شناسیم.

با استفاده از 6G انتظار داریم که تاخیر کم‌تر از یک میکرو ثانیه ممکن شود. خلاصه بگوییم: نسل ششم ارتباطات فاصله بین دنیای دیجیتال و واقعی را پر می‌کند.

در رویداد “شبکه‌های سامسونگ” گفته شد: ما در شبکه 6G به 50 برابر سرعت 5G و تاخیر یک دهم نسل پنجم می‌رسیم. نمی‌دانیم به زبان اعداد چطور آن را بنویسیم اما به زبان کلمات، فوق العاده سریع خواهد بود.

3. نسل ششم ارتباطات و فرصت‌های جدید

Screenshot 2021 07 26 080458

انتظار داریم که 6G در کنار سرعت فوق العاده بالا و تاخیر در حد و اندازه میکرو ثانیه، قابل اعتماد باشد. سرعت به ما اجازه می‌دهد تا حجم اطلاعات را افزایش دهیم.

افزایش حجم اطلاعات یعنی به پردازش زیادی نیاز پیدا می‌کنیم. برای حرکت درست این چرخه، ارتباطات باید با ثبات باشد.

واقعیت گسترده همه جانبه (XR)

واقعیت گسترده یک اصطلاح است که واقعیت مجازی (VR)، واقعیت افزوده (AR) و واقعیت ترکیبی (MR) را شامل می‌شود. XR یک در جدید به دنیای سرگرمی، پزشکی، علوم پایه، آموزش و صنایع خواهد بود.

این دیدگاه با ورود 5G به محبوبیت بیش‌تری رسید. از طرفی در دنیای نسل پنجم ارتباطات پشتیبانی از XR ممکن نیست. محدودیت‌های سخت افزاری و نبود امکانات کافی در بستر 5G باعث شد تا به 6G فکر کنیم.

تصویر هولوگرام در موبایل

پیشرفت فناوری در زمینه کیفیت تصویر، نمایشگرهای پوشیدنی و شبکه‌های بی‌سیم باعث شد تا به تصاویر هولوگرافیک فکر کنیم.

به این معنی که تصویر از تلفن همراه خارج شده و نمایش داده می‌شود. برای ایجاد این نوع تصویر به سرعت انتقال اطلاعات بالا نیاز داریم. 6G این سرعت را ممکن می‌کند.

با توجه به سختی‌های اجرای این فناوری، احتمالا می‌پرسید: تصاویر هولوگرافیک چه مقدار به واقعیت نزدیک است؟ راستش را بخواهید جواب دقیقی برای شما نداریم.

گوگل یک تصویر از آینده را به ما نشان داد. کمی از اعداد به شما می‌گوییم: برای نمایش تصویر هولوگرام از یک دستگاه با نمایشگر 6.7 اینچ به سرعت 580 گیگابیت بر ثانیه نیاز داریم.

این سرعت تنها با نسل ششم ارتباطات ممکن می‌شود.

MediaTekHelioM70 5G SoC

ماکِت دیجیتال

ماکت دیجیتال یک کپی مجازی از یک جسم واقعی است. این کپی مجازی به عنوان یک دو قلوی دیجیتال برابر با نسخه فیزیکی عمل می‌کند.

از طریق ماکت دیجیتال، کاربران می‌توانند موجودات واقعی را در یک محیط مجازی و بدون محدودیت مکانی و زمانی بررسی کنند. با ترکیب XR و نمایشگرهای هولوگرافیک کاربران می‌توانند دنیای دیجیتال را احساس کنند.

موارد گفته شده لبه فناوری به حساب می‌آیند. جایی که انسان تلاش می‌کند روی خط آن حرکت کند.

4. چه چالش‌هایی سر راه 6G وجود دارد؟

نسل ششم ارتباطات درک مردم از اطلاعات را تغییر می‌دهد. ارتباط انسان و ماشین دیگر به شکل گذشته نخواهد بود. تجربه زندگی به سمت آینده قدم بر می‌دارد.

برای رسیدن به تمامی موارد گفته شده باید در سخت افزار و توان پردازش پیشرفت کنیم. سرعت 6G از سرعت انتقال اطلاعات درون رایانه امروزی بیش‌تر است.

در میان رایانه‌های امروز، تنها موارد بسیار گران قیمت می‌توانند همگام با 6G حرکت کنند. بزرگ‌ترین مشکل 6G فیزیک و ساختار ماده به حساب می‌آید.

اگر آنتن پشت سر یک دیوار، درخت یا مواردی شبیه به آن قرار داشته باشد، ارتباطات کاربران با مشکل رو به رو می‌شود. 5G نیز این سختی‌ها را به همراه دارد.

سامسونگ چند فناوری را برای حل این مشکلات در نظر دارد. مانند: توپولوژی شبکه، اشتراک گذاری طیفی، هوش مصنوعی جامع و فناوری‌های مدرن دیگر.

درگیر اسم و رسم سخت آن‌ها نشوید، زمانی که به تلفن همراه شما برسند، آسان خواهند بود.

5. 6G و پایداری

توسعه باید پایدار باشد. در دنیایی که با تغییرات آب و هوایی رو به رو هستیم، شرایط هر روز پیچیده‌تر می‌شود. در این مورد خبرهای خوبی داریم.

بر اساس گزارشات، تا سال 2020 پیشرفت فناوری تا 15 درصد گازهای آلاینده را کاهش داد. با ادامه پیشرفت فناوری و استانداردهای جدید، 6G همراه خوبی برای محیط زیست به حساب می‌آید.

انتظار داریم که نسل ششم ارتباطات به اهداف سازمان ملل در مورد توسعه پایدار برسد. مجازی شدن روند زندگی تعادل بین تولید و مصرف انرژی را ممکن می‌کند.

اتصال پر سرعت و دسترسی به اطلاعات هدف 6G است. رسیدن به این هدف استانداردهای زندگی در سراسر جهان را بهبود می‌بخشد.

باند 6 گیگاهرتز وای فای چیست؟ 6 پله و مقایسه با دوستان قدیمی

دنیای کتاب‌های علمی تخیلی به واقعیت نزدیک می‌شود؟

6G رویاهای انسان را از فکر او گرفته به واقعیت می‌کشاند. تبدیل رویا به واقعیت آسان انجام نمی‌شود. یک فهرست بلند از چالش‌ها پیش روی این فناوری قرار گرفته.

راستش را بخواهید، نسل ششم ارتباطات به این زودی‌ از راه نمی‌رسد. از طرفی فکر کردن به رویا شیرین است. نمی‌توانیم در مورد آن صحبت نکنیم.

6G زندگی روی ابرها را ممکن می‌کند. مانند: بازی‌های ابری، ذخیره سازی ابری، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و مواردی شبیه به آن‌ها.

نسل ششم شروع نمایشگرهای هولوگرافیک، ماکت دیجیتال و دیگر مسافران آینده خواهد بود. شما در مورد آینده ارتباطات چطور فکر می‌کنید؟

منبع: makeuseof.com

برچسب‌ها:تکنولوژی به زبان ساده
مطلب قبلی آیفون 13 آیفون 13 و 10 قابلیتی که کاربران خواستار آن هستند
مطلب بعدی سرویس‌های موبایل هوآوی سرویس‌های موبایل هوآوی (Huawei Mobile Services) چیست و چه کاربردی دارد؟
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

گلکسی زد فلیپ 7 با چیپست 3 نانومتری جدید سامسونگ عرضه می شود
گلکسی زد فلیپ 7 با چیپست 3 نانومتری جدید سامسونگ عرضه می شود
4 دقیقه
عینک هوشمند اپل احتمالا تا پایان سال 2026 معرفی می شود
عینک هوشمند اپل احتمالا تا پایان سال 2026 معرفی می شود
3 دقیقه
ابزار جدید گوگل برای شناسایی محتوای تولید شده با هوش مصنوعی
ابزار جدید گوگل برای شناسایی محتوای تولید شده با هوش مصنوعی
3 دقیقه
ربات های اپل از طریق ویدیوهای اول شخص آموزش می بینند
ربات های اپل از طریق ویدیوهای اول شخص آموزش می بینند
4 دقیقه
سیستم مورد نیاز بازی MindsEye برای رایانه اعلام شد
سیستم مورد نیاز بازی MindsEye برای رایانه اعلام شد
4 دقیقه
گلکسی واچ 8 کلاسیک با الهام از مدل اولترا در راه است scaled
گلکسی واچ 8 کلاسیک با الهام از مدل اولترا در راه است
5 دقیقه
دوربین گلکسی S26 با تغییر غیرمنتظره همراه خواهد بود
دوربین گلکسی S26 با تغییر غیرمنتظره همراه خواهد بود
2 دقیقه
مقایسه کامل جمینی 2.5 فلش با چت جی پی تی 4o
مقایسه کامل جمینی 2.5 فلش با چت جی پی تی 4o
4 دقیقه
همه چیز درباره آپدیت اندروید 16
همه چیز درباره آپدیت اندروید 16
5 دقیقه
نیسان میکرا 2026 با چهره ای جدید برگشت
نیسان میکرا 2026 با چهره ای جدید برگشت
5 دقیقه

پربازدید‌ترین‌ها

برنامه جدید اپل برای عرضه آیفون 18 چیست
برنامه جدید اپل برای عرضه آیفون 18 چیست؟
5 دقیقه
معرفی پلن AI Ultra گوگل و قابلیت های جدید Gemini
معرفی پلن AI Ultra گوگل و قابلیت های جدید Gemini
3 دقیقه
نسخه جدید ایرپاد با دوربین مادون قرمز سال آینده معرفی می شود
نسخه جدید ایرپاد با دوربین مادون قرمز سال آینده معرفی می شود
4 دقیقه
اپل می خواهد سیری را به رقیب جدی چت جی پی تی تبدیل کند
اپل می خواهد سیری را به رقیب جدی چت جی پی تی تبدیل کند
5 دقیقه
اپل دیگر نمی خواهد زودتر از موعد درباره قابلیت های جدید صحبت کند
اپل دیگر نمی خواهد زودتر از موعد درباره قابلیت های جدید صحبت کند
3 دقیقه
نازکی آیفون 17 ایر در این تصویر به طور کامل قابل مشاهده هست e1747641077130
نازکی آیفون 17 ایر در این تصویر به طور کامل قابل مشاهده هست
3 دقیقه
کارت گرافیک RX 9060 XT در راه رقابت با RTX 5060 scaled
کارت گرافیک RX 9060 XT در راه رقابت با RTX 5060
4 دقیقه
بررسی کامل تویوتا RAV4 GR Sport مدل 2026
بررسی کامل تویوتا RAV4 GR Sport مدل 2026
5 دقیقه
دسترسی جمینی به جیمیل و داکس فعال شد
دسترسی جمینی به جیمیل و داکس فعال شد
5 دقیقه
همه چیز در مورد سامسونگ گلکسی S25 Edge
همه چیز در مورد سامسونگ گلکسی S25 Edge
5 دقیقه
چرا حلقه های هوشمند رقیب جدی ساعت های هوشمند شده اند؟
چرا حلقه های هوشمند رقیب جدی ساعت های هوشمند شده اند؟
6 دقیقه
ظرفیت باتری آیفون 17 Air فاش شد scaled
ظرفیت باتری آیفون 17 Air فاش شد
3 دقیقه
۵ نکته که گلکسی S25 Edge درباره آیفون 17 Air به ما می گوید
۵ نکته که گلکسی S25 Edge درباره آیفون 17 Air به ما می گوید
6 دقیقه
دوربین گلکسی S25 FE احتمالا همان مدل قبلی باقی می ماند
دوربین گلکسی S25 FE احتمالا همان مدل قبلی باقی می ماند
3 دقیقه

جالب از سراسر وب

محافظ برق

برقکار شبانه روزی

دوربین آنالوگ هایک ویژن

بیمه موبایل معلم

سرور مجازی ایران

خرید فالوور

خرید جم فری فایر

داکر

هاست ووکامرس ارزان

تعمیر تلویزیون هیمالیا

طراحی ربات تلگرام

خرید رمان انگلیسی زبان اصلی

مرتبط با همین مطلب

آی پی ایران چیست و چه کاربرد هایی دارد؟
نرم افزار و اپلیکیشن

آی پی ایران چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

9 دقیقه
سامسونگ در حال آماده سازی قابلیت جدید هوش مصنوعی برای گالری گوشی های گلکسی است
اخبار موبایل و گجت ها

سامسونگ در حال آماده سازی قابلیت جدید هوش مصنوعی برای گالری گوشی های گلکسی است

3 دقیقه
مقایسه تصویرسازهای هوش مصنوعی چت جی پی تی و Gemini
نرم افزار و اپلیکیشن

مقایسه تصویرسازهای هوش مصنوعی چت جی پی تی و Gemini

6 دقیقه
۵ روش هوشمندانه برای استفاده از Gemini Live با گوشی اندرویدی
نرم افزار و اپلیکیشن

۵ روش هوشمندانه برای استفاده از Gemini Live با گوشی اندرویدی

7 دقیقه
روکیداروکیدا
© تمامی حقوق برای رسانه روکیدا محفوظ است.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

رمز عبور را فراموش کرده اید؟