روکیداروکیداروکیدا
  • اخبار فناوری
  • آموزش
  • گجت‌ها
    • اخبار موبایل و گجت ها
    • گجت های پوشیدنی
    • نقد و بررسی تخصصی گجت ها
    • راهنمای خرید
  • فیلم و سریال
  • نرم افزار و اپلیکیشن
  • موفقیت و پیشرفت
  • خودرو
  • تبلیغات در روکیدا
  • تماس با ما
می‌خوانید: ویندوز 11 چه مزایا و معایبی دارد؟
Notification بیشتر
تغییر اندازه فونتAa
تغییر اندازه فونتAa
روکیداروکیدا
  • اخبار فناوری
  • آموزش
  • گجت‌ها
  • فیلم و سریال
  • نرم افزار و اپلیکیشن
  • موفقیت و پیشرفت
  • خودرو
  • تبلیغات در روکیدا
  • تماس با ما
Search
  • اخبار فناوری
  • آموزش
  • گجت‌ها
    • اخبار موبایل و گجت ها
    • گجت های پوشیدنی
    • نقد و بررسی تخصصی گجت ها
    • راهنمای خرید
  • فیلم و سریال
  • نرم افزار و اپلیکیشن
  • موفقیت و پیشرفت
  • خودرو
  • تبلیغات در روکیدا
  • تماس با ما
© تمامی حقوق برای رسانه روکیدا محفوظ است.

روکیدا - لپ تاپ و کامپیوتر

لپ تاپ و کامپیوتر

ویندوز 11 چه مزایا و معایبی دارد؟

سمیرا گلکار
سمیرا گلکار
انتشار: جمعه , ۲۵ تیر ۱۴۰۰ ساعت ۱۸:۰۹
13 دقیقه
ویندوز 11

حدود یک دهه پیش شرکت مایکروسافت از جدیدترین نسخه ویندوز یعنی ویندوز 10 رونمایی کرد. حالا این شرکت خاتمه جاده راه ویندوز 10 راه اعلام کرده است. به زودی قرار است ویندوز 11 جایگزین ویندوز 10 شود و شاهد اضافه شدن آپدیت‌ها، قابلیت‌های جدید، یک دسکتاپ تمیزتر و البته یک مجموعه نارضایتی جدید باشیم که یادآور دوران ویندوز 98 SE هستند.

عنوان‌ها
مزایای ویندوز 111. شفاف مثل شیشه2. تبدیل نوار ابزار به داک3. بازگشت ویجت‌ها4. دسترسی راحت به گروه‌ها و طرح‌های اسنپ (Snap)5. اپلیکیشن‌های اندرویدی در ویندوز 116. نسل جدید گیمینگ7. مایکروسافت تیمز برای همهمعایب ویندوز 111. نیاز به داشتن گرافیک و سخت‌افزار قوی2. اسکایپ کجاست؟!3. کمتر شدن کارایی تسک بار4. حذف تایم لاین5. خداحافظی با کورتانا6. طرح‌های کمتر، تأخیر بیشتر7. جمع آوری اطلاعات شما توسط مایکروسافت8. احتمال نصب نشدن ویندوز 11نصب ویندوز 11 اجتناب ناپذیر است

در این مطلب با هم نگاهی به مهم ترین مزایا و معایب سیستم عامل جدید مایکروسافت خواهیم داشت.

مزایای ویندوز 11

والپیپر ویندوز 11
والپیپر ویندوز 11

ویندوز 11 همان ویندوز 10 با یک مجموعه والپیپر جدید نیست. خوشبختانه خیلی از اصلاحات و پیشرفت‌های صورت گرفته در ویندوز 11، این سیستم عامل را نسبت به نسخه قدیمی بهتر کرده اند.

با این حال بدون شک والپیپرهای جدید این سیستم عامل هم جذاب و زیبا هستند.

1. شفاف مثل شیشه

طراحی شفاف
طراحی شفاف

در طراحی جدید ویندوز 11 سعی شده ظاهر شفاف شیشه مانند به آن داده شود. در نتیجه خیلی از عناصر دسکتاپ از پنجره‌ها گرفته تا منوها شفافیت بیشتری دارند.

این شفافیت با جلوه‌های ویژه مورد استفاده مثل محو شدن پس زمینه، ایجاد سایه و گوشه‌های گرد ترکیب شده است. همه تغییرات گرافیکی با هدف ایجاد تجربیات کاربری روان تر انجام شده اند در نتیجه این سیستم عامل نسبت به ویندوز 10 روان تر و زیباتر است.

2. تبدیل نوار ابزار به داک

تبدیل نوار ابزار به داک
تبدیل نوار ابزار به داک

مثل محیط بسیاری از نسخه‌های لینوکس و مک، نوار وظیفه ویندوز 11 هم به یک داک تبدیل می‌شود. می‌توان آیکن‌های داخل این داک را در قسمت مرکز آن قرار داد که این قابلیت به استفاده از ویندوز 11 در دستگاه‌های دارای صفحه لمسی کمک می‌کند.

افرادی که کار با نوار وظیفه کلاسیک ویندوز را ترجیح می‌دهند همچنان می‌توانند دکمه استارت و آیکن اپلیکیشن‌ها را در سمت چپ قرار دهند.

3. بازگشت ویجت‌ها

بازگشت ویجت ها
بازگشت ویجت ها

آیا شما استفاده از ویجت‌ها (پنجره‌های اطلاعاتی کوچک شناور در ویندوز ویستا و 7) را نسبت به کاشی‌های زنده ویندوز 10 ترجیح می‌دهید؟

ویجت‌های جدید در ویندوز 11 داخل یک پنل اختصاصی قرار دارند که از سمت چپ به راست صفحه حرکت می‌کند. همچنین این ویجت‌ها بیشتر با هدف ارائه اطلاعات طراحی شده اند تا کار کردن به صورت اپلیکیشن‌های کوچک.

باز هم این تغییر یک قابلیت خارق العاده و جدید محسوب نمی‌شود.

4. دسترسی راحت به گروه‌ها و طرح‌های اسنپ (Snap)

دسترسی راحت به گروه‌ها و طرح‌های اسنپ
دسترسی راحت به گروه‌ها و طرح‌های اسنپ

ویندوز قابلیتی به اسم اسنپ دارد که با استفاده از آن می‌توانید پنجره‌ها را در حالت ساده به سمت چپ یا در مرکز صفحه بچسبانید. این قابلیت که در اصل از سایر سیستم عامل‌ها گرفته شده، در ابزار FancyZones از Windows PowerToys پیشرفته تر شد.

حالا یک نسخه جدید و بهبود یافته از این قابلیت در ویندوز 11 برای همه پیاده سازی شده که در یک منوی باز شو روی دکمه maximize نمایان می‌شود.

5. اپلیکیشن‌های اندرویدی در ویندوز 11

نصب اپلیکیشن های اندروید
نصب اپلیکیشن های اندروید

تا قبل از ویندوز 1÷ اگر قصد اجرای یک اپلیکیشن یا بازی اندرویدی را داشتید می‌توانستید گوشی را به نوعی تبدیل به ریموت کنترل کنید یا اینکه از یک شبیه ساز اندروید استفاده کنید. اما ویندوز 11 قابلیت پشتیبانی داخلی از اپلیکیشن‌های اندرویدی را دارد.

در واقع انتظار می‌رود که امکان نصب هر گونه بازی یا اپلیکیشن اندرویدی را در این نسخه از ویندوز داشته باشید و این اپلیکیشن‌ها تقریباً مثل اپلیکیشن‌های مخصوص ویندوز در این سیستم عامل اجرا شوند.

6. نسل جدید گیمینگ

یکی از قابلیت‌های جدید پلی استیشن و ایکس باکس که زیاد درباره آن صحبت شده، ارتباطات داخلی قوی سیستم‌های فرعی آنها یعنی پردازنده، کارت گرافیک و سیستم ذخیره اطلاعات است. DirectStorage هم به نوعی معادل این قابلیت برای کامپیوتر است.

انتظار می‌رود که DirectStorage منجر به ارتقای قابل توجه کارایی و سرعت اجرای اپلیکیشن‌هایی شود که با داده‌های زیادی کار می‌کنند. معمولاً بازی‌ها جزء این اپلیکیشن‌ها هستند.

قابلیت HDR خودکار از هم از نسل جدید کنسول‌های ایکس باکس به کامپیوتر خواهد آمد. این قابلیت می‌تواند با افزایش خودکار سطح روشنایی، باعث بهبود حال و هوا و ظاهر بازی‌های قدیمی شده و از کل محدوده روشنایی مانیتورهای مدرن استفاده کند.

7. مایکروسافت تیمز برای همه

مایکروسافت تیمز
مایکروسافت تیمز

برای چت کردن یا برقراری تماس ویدیو و صوتی با دوستان و مخاطبانتان تنها کافیست یک کلیک روی تسک بار ویندوز 11 انجام دهید.

این قابلیت به لطف وجود مایکروسافت تیمز (Microsoft Teams) فراهم شده که مایکروسافت آن را تبدیل به راهکار اصلی برای برقراری تماس با دوستان، خانواده و همکاران کرده است.

وجود یک راهکار نهادینه شده در سیستم عامل برای برقرای تماس و ویدیو کنفرانس از نظر خیلی از کاربران راهکار بسیار مفیدی محسوب می‌شود. البته با این حال همانطور که خیلی‌ها در جریان هستند، راهکارهای جایگزین بهتری هم وجود دارد.

معایب ویندوز 11

ویندوز جدید هم مثل هر محصول دیگری کامل و بی نقص نیست. ممکن است بعضی از این تغییرات و جابجایی‌ها از نظر شما مطلوب نباشند و به همین دلیل تصمیم بگیرید که از همان ویندوز 10 استفاده کنید.

1. نیاز به داشتن گرافیک و سخت‌افزار قوی

نیاز به داشتن گرافیک و سخت‌افزار قوی
نیاز به داشتن گرافیک و سخت‌افزار قوی

به دلیل کمبود سخت‌افزار در حال حاضر، پیدا کردن یک جی‌پی‌یوی جدید با قیمت مناسب تقریباً غیرممکن است بنابراین خیلی‌ها آپگرید جی‌پی‌یو را به آینده موکول کردند.

برای کسانی که به ویندوز 11 علاقمند هستند، ممکن است این آینده خیلی دور نباشد چون سیستم عامل جدید ویندوز نیاز به جی‌پی‌یویی دارد که حداقل با دایرکت ایکس 12 سازگار بوده و درایور WDDM 2.0 هم لازم است.

2. اسکایپ کجاست؟!

اسکایپ اولین اپلیکیشنی بود که باعث محبوبیت تماس‌های ویدیویی شد. امروزه اسکایپ در دریایی از انواع اپلیکیشن‌های تماس ویدیویی مشابه و حتی بهتر گم شده است.

احتمالاً به همین دلیل مایکروسافت تصمیم گرفته در ویندوز 11 تیمز را جایگزین اسکایپ کند.

3. کمتر شدن کارایی تسک بار

بر اساس آنچه که تا این لحظه شنیدیم، گرچه تسک بار ویندوز 11 از نظر ظاهری جذابیت زیادی دارد اما از نظر کاربردپذیری ضعیف تر از قبل شده است.

قابلیت حرکت تسک بار به هر سمت دلخواه از صفحه حذف شده و حالا تسک بار به پایین صفحه چسبیده است.

به همین ترتیب، حالا با کلیک کردن دکمه وسط روی آیکن یک اپلیکیشن باز، نمونه‌های جدیدی از آن ایجاد نخواهد شد.

4. حذف تایم لاین

حذف تایم لاین
حذف تایم لاین

احتمالاً به خاطر دارید که مایکروسافت، تایم لاین را به عنوان ابزاری برای سازماندهی بصری آیتم‌ها ارائه کرده بود. تایم لاین می‌تواند به کاربر درباره نحوه استفاده او از کامپیوتر اطلاع رسانی کند و اپلیکیشن‌ها و داکیومنت‌های باز شده، سایت‌های بازدید شده و سایر اطلاعات را به ترتیب زمان نشان دهد.

این ایده روی کاغذ خوب به نظر می‌رسد اما به ندرت کسی از آن استفاده می‌کند. اگر شما جزء اشخاصی هستید که از این قابلیت استفاده می‌کنند پس با توجه به حذف تایم لاین از ویندوز 11 بهتر است به ویندوز 10 پایبند بمانید.

5. خداحافظی با کورتانا

کورتانا دستیار هوشمند مجهز به هوش مصنوعی مایکروسافت است که مثل دستیار گوگل و الکسای آمازون می‌توانید با صدا با آن تعامل برقرار کنید.

اما این احتمال وجود دارد که کورتانا دیگر در سیستم عامل جدید ویندوز پشتیبانی نشود. البته باز هم می‌توانید کورتانا را به صورت یک اپلیکیشن مجزا دانلود، نصب و استفاده کنید.

6. طرح‌های کمتر، تأخیر بیشتر

طرح‌های کمتر، تأخیر بیشتر
طرح‌های کمتر، تأخیر بیشتر

در ویندوز 11 می‌توانید به سرعت بر اساس طرح‌های از پیش تعریف شده، هر پنجره دلخواهی را روی یک قسمت خاص از صفحه بچسبانید. اما اگر در ویندوز 10 PowerToys که متعلق به خود مایکروسافت است را نصب کنید، می‌توانید طرح‌های دلخواه خودتان را بسازید. انجام این کار چندان ساده نیست اما قطعاً این روش کامل تر است.

بعلاوه در روش پیش فرض اسنپ کردن پنجره‌ها، می‌توانید با حرکت دادن اشاره گر موس روی دکمه maximize کردن اندازه پنجره دلخواهتان، آن را اسنپ کنید. پس از حرکت دادن اشاره گر موس روی پنجره باید منتظر بمانید تا سیستم عامل تشخیص دهد که قصد دسترسی به طرح‌های چیدمان پنجره را دارید. شاید این انتظار خیلی طولانی و عذاب آور نباشد اما قطعاً طولانی تر از فشردن یک کلید یا کلیک کردن روی یک قسمت از صفحه است.

7. جمع آوری اطلاعات شما توسط مایکروسافت

جمع آوری اطلاعات شما توسط مایکروسافت
جمع آوری اطلاعات شما توسط مایکروسافت

به احتمال زیاد ویندوز 11 سعی می‌کند اطلاعات بیشتری درباره نحوه استفاده از کامپیوتر جمع آوری کرده و برای مایکروسافت ارسال کند. برای استفاده کامل از همه امکانات سیستم عامل جدید صرف نظر از نسخه آن باید یک اکانت مایکروسافت داشته باشید.

علاوه بر این، ویجت‌های دسکتاپ ویندوز 11 هم از هوش مصنوعی برای ارائه اطلاعات به کاربران (و همچنین نمایش تبلیغات به آنها) از طریق نظارت بر سلایق آنها استفاده می‌کنند.

8. احتمال نصب نشدن ویندوز 11

احتمال نصب نشدن ویندوز 11
احتمال نصب نشدن ویندوز 11

اما بزرگترین ایراد ویندوز 11 این است که شاید نتوانید آن را اجرا کنید. حتی اگر جی‌پی‌یویی پیشرفته و سازگار داشته باشید، ممکن است سایر اجزای سیستم شما با این سیستم عامل مایکروسافت سازگار نباشند.

به گفته مایکروسافت شما باید برای دستیابی به تجربیات فوق العاده، یک سخت‌افزار فوق العاده داشته باشید. ویندوز جدید و مدرن 11 هم نیاز به کامپیوترهایی مدرن و جدید دارد.

اگر پردازنده سیستم شما قدیمی تر از نسل هفتم Core اینتل یا Zen 2 شرکت AMD باشد، امکان اجرای این سیستم عامل را نخواهید داشت اما مسئله مهم تر، سازگاری با TPM 2.0 است.

گرچه ماژول‌های TPM در اکثر لپ تاپ‌ها و خیلی از سیستم‌های از پیش ساخته وجود دارد اما در اکثر کامپیوترهایی که توسط خود کاربران سر هم می‌شود وجود ندارد. نبود قابلیت پشتیبانی از TPM 2.0 هم یعنی نداشتن امکان نصب ویندوز 11.

نصب ویندوز 11 اجتناب ناپذیر است

با وجود مزایا و معایب ویندوز 11، چه بخواهید چه نخواهید در هر صورت این سیستم عامل جایگزین ویندوز 10 خواهد شد. مثل همه نسخه‌های قبلی ویندوز …

  • ما از بعضی امکانات و تغییرات جدید این سیستم عامل استقبال می‌کنیم.
  • برای عادت کردن به بعضی دیگر از تغییرات این سیستم عامل نیاز به زمان داریم.
  • در نهایت برای رفع مشکلات آزاردهنده این سیستم عامل، از ابزارهای شخص ثالث استفاده خواهیم کرد.

امیدواریم که ویندوز 11 برای همه ما تجربه خوبی رقم بزند.

برچسب‌ها:ویندوز
مطلب قبلی تمام داستان عینک هوشمند در 5 قدم: تمام ماجرای عینک هوشمند در 5 قدم: حرکت در لبه فناوری
مطلب بعدی نکات مثبت و منفی دوربین تلفن های هوشمند: معجزه کوچک! نکات مثبت و منفی دوربین تلفن های هوشمند: معجزه کوچک!
1 دیدگاه
  • نصرت گفت:
    پنجشنبه , ۵ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۱۸:۴۵ در ۱۸:۴۵

    اطلاعاتتون جامع وکامل بود مرسی ازشما

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدید‌ترین‌ها

حافظه SSD جدید اینودیسک با سرعت بالا و ظرفیت بی سابقه معرفی شد
حافظه SSD جدید اینودیسک با سرعت بالا و ظرفیت بی سابقه معرفی شد
4 دقیقه
هوش مصنوعی در ویندوز 11 تنظیمات خود را با یک فرمان تغییر دهید
هوش مصنوعی در ویندوز 11 تنظیمات خود را با یک فرمان تغییر دهید
3 دقیقه
طراحی آیفون 18 پرو همه را غافلگیر می کند
طراحی آیفون 18 پرو همه را غافلگیر می کند
3 دقیقه
نسل جدید کارت گرافیک AMD ممکن است به انویدیا برسد
نسل جدید کارت گرافیک AMD ممکن است به انویدیا برسد
3 دقیقه
رکورد جدید اورکلاک حافظه DDR5 ثبت شد
رکورد جدید اورکلاک حافظه DDR5 ثبت شد
3 دقیقه
دوربین های آیفون 17 چه تغییراتی کرده اند1
دوربین های آیفون 17 چه تغییراتی کرده اند
5 دقیقه
برنامه جدید اپل برای معرفی آیفون همه را غافلگیر می کند
برنامه جدید اپل برای معرفی آیفون همه را غافلگیر می کند
4 دقیقه
هر 60 ثانیه یک کسب و کار در بریتانیا به هوش مصنوعی روی می آورد
هر 60 ثانیه یک کسب و کار در بریتانیا به هوش مصنوعی روی می آورد
4 دقیقه
آیفون 17 ایر احتمالا باتری ضعیفی خواهد داشت
آیفون 17 ایر احتمالا باتری ضعیفی خواهد داشت
3 دقیقه
ویجت جدید Gemini برای موبایل فعال شد
ویجت جدید Gemini برای موبایل فعال شد
4 دقیقه
امکان آپلود چند تصویر به جمینی اضافه شد
امکان آپلود چند تصویر به جمینی اضافه شد
3 دقیقه
اپلیکیشن فیتنس اپل عالی است اما هنوز یک جای کار می لنگد
اپلیکیشن فیتنس اپل عالی است اما هنوز یک جای کار می لنگد
4 دقیقه
معرفی سرفیس لپ تاپ 13 اینچی و سرفیس پرو 12 اینچی با پردازنده اسنپدراگون X پلاس
معرفی سرفیس لپ تاپ 13 اینچی و سرفیس پرو 12 اینچی با پردازنده اسنپدراگون X پلاس
3 دقیقه
قیمت ایکس باکس ناگهانی افزایش یافت
قیمت ایکس باکس ناگهانی افزایش یافت
3 دقیقه

جالب از سراسر وب

محافظ برق

برقکار شبانه روزی

دوربین آنالوگ هایک ویژن

سرور مجازی ایران

خرید جم فری فایر

داکر

طراحی ربات تلگرام

خرید رمان انگلیسی زبان اصلی

مرتبط با همین مطلب

حالت دسکتاپ اندروید در راه است
نرم افزار و اپلیکیشن

حالت دسکتاپ اندروید در راه است

4 دقیقه
6 برنامه رایگان ویندوز که پیشنهاد میشه روی سیستم جدید نصب کنید
منتخب سردبیر

6 برنامه رایگان ویندوز که پیشنهاد می شود روی سیستم جدید نصب کنید

8 دقیقه
چت جی پی تی و Gemini چه چیزی را باید از هم یاد بگیرند
نرم افزار و اپلیکیشن

چت جی پی تی و Gemini چه چیزی را باید از هم یاد بگیرند

5 دقیقه
آیا کارت های گرافیک 8 گیگابایتی به پایان راه رسیده اند؟گ
لپ تاپ و کامپیوتر

آیا کارت های گرافیک 8 گیگابایتی به پایان راه رسیده اند؟

3 دقیقه
روکیداروکیدا
© تمامی حقوق برای رسانه روکیدا محفوظ است.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

رمز عبور را فراموش کرده اید؟