مقدمه
واقعا خیلی جالب است گلکسی اس 20 نهصد دلاری در مقایسه با برادر بزرگتر هزار دلاری خود و حتی اس 20 اولترا که قیمت آن از 1300 دلاری شروع میشود چقدر کم فرق دارد.
هر دو گوشی گلکسی اس 20 و 20 پلاس فوقالعاده شبیه به یکدیگر هستند که انتخاب از بین این دو فقط براساس سلیقه کاربر در اندازهشان است. به ویژه اگر دوست نداشته باشید یک گوشی 5G بخرید چون مدل استاندارد اس 20 تنها 4G است. به همین شکل اگر عشق عکاسی نیستید یا دوست ندارید همیشه بهترینها را داشته باشید، انتخاب اس 20 اولترا منطقی نیست.
مشخصات کلیدی گوشی گلکسی اس 20 سامسونگ:
- بدنه: 151.7 در 69.1 در 7.9 میلیمتر، 163 گرم وزن، شیشه خمیده گوریلا گلس 6 در عقب و جلو، بدنه فلزی؛ گواهینامه IP68، عرضه در رنگهای آبی، خاکستری، صورتی، سفید و قرمز.
- نمایشگر: پنل نمایش 6.2 اینچ Dynamic AMOLED 2X، دقت 1440 در 3200 پیکسل، نسبت تصویر 20:9، تراکم پیکسلی 563 پیکسل در هر اینچ، نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز، نرخ نمونهگیری لمس 240 هرتز، پشتیبانی از استاندارد HDR10+
- چیپست (بستگی به بازار هدف دارد): اگزینوس 990 (7 نانومتری پلاس): پردازنده هشت هستهای (2 هسته Mongoose M5 با سرعت کلاک 2.73 گیگاهرتز و 2 هسته کورتکس A76 با سرعت کلاک 2.50 گیگاهرتز و 4 هسته کورتکس A55 با سرعت کلاک 2.0 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی Mali-G77 MP11
- چیپست اسنپدراگون 865 (7 نانومتری پلاس): پردازنده هشت هستهای (1 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.84 گیگاهرتز و 3 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 640
- حافظه: 8 گیگابایت رم، 128 گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.0، درگاه مشترک میکرو اسدی
- سیستم عامل: اندروید 10، لانچر One UI 2.1
- دوربین عقب: عریض (دوربین اصلی): 12 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1/1.76 اینچ، اندازه پیکسل 1.8 میکرومتر، طول کانونی معادل 26 میلیمتر، دریچه دیافراگم f/1.8، فوکوس خودکار تشخیص فازی، لرزشگیر اپتیکال تصویر. لنز تلهفوتو: 64 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1/1.72 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، دریچه دیافراگم f/2.0، فوکوس خودکار تشخیص فازی، لرزشگیر اپتیکال تصویر، زوم اپتیکال هیبرید 3 برابر. دوربین فوق عریض: 12 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1/2.6 میکرومتر، اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر، دریچه دیافراگم f/2.2، فوکوس ثابت
- دوربین جلو: 10 مگاپیکسل، دریچه دیفراگم f/2.2، 26 میلیمتری (عریض)، اندازه حسگر 1/3.2 اینچ، اندازه پیکسل 1.22 میکرو متر، فوکوس خودکار تشخیص فازی پیکسل دوتایی
- دوربین فیلمبرداری: دوربین عقب: 8K با دقت 4320 پیکسل در 24 فریم بر ثانیه، 4K با دقت 2160 پیکسل با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه، فول اچدی با نرخ 30، 60 و 240 فریم بر ثانیه، اچدی با نرخ 960 فریم بر ثانیه. دوربین جلو: 4K با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه، فول اچدی با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه
- باتری: 4000 میلیآمپر ساعت، شارژ سریع 25 وات
- سایر مشخصات: شارژ سریع 15 وات بیسیم با استاندارد Qi و PMA، شارژ معکوس بیسیم 9 وات، حسگر اثرانگشت اولترا سونیک زیر نمایشگر، NFC، رادیو افام (تنها بازار کانادا و آمریکا)، بلندگوهای اسپیکر، پشتیبانی از Dex سامسونگ (تجربه دسکتاپ)
اخیرا نگاه تمامی افراد روی گوشی گلکسی اس 20 اولترا بوده است. بدیهی است چون هر زمان که سامسونگ سری پرچمدار جدید خود را معرفی میکند، خیلی زود سایتهای فناوری پر از اخبار و نقدهای بهترین خصوصیات سوگولیترین آنها خواهند شد.
نتیجه آن اغلب مسائل ناخوشایندی مانند فوکوس نه چندان درست یک دستگاه خاص است که یا شرکت سازنده در مورد آن زیاد غلو کرده است یا آن قدر گران قیمت است که یک خریدار متوسط باید خرید آن را فراموش کند. درست حدس زدید ما داریم به اوجگیری متوسط قیمت پرچمدارهای مدرن و همچنین توجه بی تناسب افراد به اس 20 اولترا اشاره میکنیم.
خب، قصد داریم مشکل دوم را با تغییر توجه به گلکسی اس 20 حل کنیم، یک گوشی جمعوجور عالی برای افرادی که دنبال یک پرچمدار واقعی به ابعاد کوچک میگردند.
بنابراین تا انتهای این مطلب همراه روکیدا باشید و باید بگوییم اکثر مطالب این نقد در مورد برادر بزرگتر این گوشی یعنی اس 20 پلاس نیز صادق است. (برای دیدن اندازه بزرگ تصاویر بندانگشتی روی آنها کلیک کنید)
محتویات جعبه فروش گوشی گلکسی اس 20
بستهبندی فروش معمولی است یک جعبه دو تکه کاملا محکم با یک تورفتگی جذاب. متاسفانه در جعبه فروش این گوشی قاب محافظ نیست. جنبه خوب ماجرا وجود شارژر 25 وات مشابه با نمونه داخل جعبه فروش دو عضو دیگر خانواده اس 20 است.
سایر محتویات عبارتند از یک کابل ضخیم تایپ C به تایپ C و سامسونگ همچنین یک جفت ایرباد تنظیم شده توسط شرکت AKG را قرار داده است. کیفیت عالی ندارد ولی بدون شک خوش ساخت است.
طراحی و کیفیت ساخت گلکسی اس 20
از زمان اس 8 به بعد بدون شک شعار تیم مهندسان طراحی سامسونگ اصلاح و پیشرفت به جلو بوده است. گلکسی اس 8 به یک معنای گسترده طراحی خمیده و ابعادی را معرفی کرد که غول کرهای در طول چند سال گذشته در حال اصلاح و آزمایش آنها بوده است.
البته در این بین سامسونگ چند مرتبهای با محصولات مختلف روند دیگری را در پیش گرفته است. اما گلکسی اس 20 یکی از آنها نیست. در بخش طراحی تغییرات اساسی دیده نمیشود، جدا از احتمالا برآمدگی بزرگتر و جدید دوربین که مقدار آن این جا در بین تمام اعضای خانواده کمتر است.
تمام تغییرات دیگر در شکل آشنای بدنه و نیمرخ کلی اندک هستند و واقعا اس 20 آغاز کننده یک زبان طراحی متفاوت نیست.
با نگاه به نمای جلوی گوشی میتوانیم توسعه عمودی یکنواخت نمایشگر را ببینیم که به همراه آن کاهش لبههای پایینی و بالایی نمایشگر در مقایسه با اس 10 و اس 9 به چشم میخورد.
در اس 20، پنل نمایش تقریبا بالا کشانده شده است تا با قسمت بالای دستگاه یکدست شود. ترکیب آن با حفره مرکزی باریکتر و در مرکز برای قرارگیری دوربین سلفی و نسبت تصویر به طور کلی طویلتر 20:9 باعث میشود یک ظاهر شیکتر، آیندهنگرتر و به نوعی متقارنتر را ببینیم.
وجود فضای خالی کمتر در چانه پایینی نمایشگر از یک دیدگاه ارگونومیک میتواند دردسرساز باشد، چون به معنای فضای کمتر برای قرار دادن انگشت شست و فشار بیشتر روی الگوریتمهای دفع لمس ناخواسته است. گرچه، ما در گلکسی اس 20 مشکل خاصی از این نظر نداشتیم که تا حد زیادی به علت توجه روزافزون سامسونگ به موقعیت رابط کاربری است که شروع آن با One UI 2.0 رخ داد.
با توجه به این که در مورد مسائل ارگونومیک داریم صحبت میکنیم احساس کردیم بهتر است به یک تغییر ظریف ولی مهم دیگری که سامسونگ انجام داده است اشاره کنیم؛ کاهش اندک شدت و سطح مساحت بخش نمایشگر خمیده در مقایسه با نسلهای قبلی گلکسی اس.
با آن که ممکن است ابتدا خلاف آن به نظر برسد چون این تغییر باعث میشود جلوه نمایشگر خمیده این گوشی کمتر جذاب باشد، ولی تاثیر قابل توجهی روی کیفیت در دست گرفتن گوشی و کشیدن دست روی نواحی خمیده مذکور میگذارد.
دیگر خبر از یک زاویه عجیب و اغلب اوقات مخفی شده زیر کف دست شما نیست. به عبارت دیگر لمسها و ورودیهای تصادفی کمتر میشود.
همچنین بدنه فلزی و شیشه عقب نیز اندکی تغییر کردهاند. تغییر دیگری که واقعا بدون مقایسه نظیر به نظیر با دستگاههای اخیر سامسونگ به سختی قابل درک است، ولی به طور خلاصه باید بگوییم سری اس 20 حالا از یک طراحی خمیدهتر و باریکتر استفاده میکنند که نظیر آن را در گلکسی نوت 10 نیز دیده بودیم.
این تغییر دو نتیجه به همراه دارد. ابتدا، در مقایسه با اس 10 بخش نمایان بدنه فلزی اس 20 به مراتب باریکتر است. آشکارترین تغییر در این ناحیه محلی است که دکمه پاور و تنظیم حجم صدا قرار گرفتهاند چون پهنای این قسمت از حاشیه اطراف نمایشگر باید اندکی بیشتر میشده است. تمام فضای اضافه جوانب گوشی با یک خمیدگی پهنتر و شدیدتر روی شیشه عقب به کار گرفته شده است.
خوشبختانه، این تغییر هیچگونه تاثیر قابل توجهی روی کیفیت در دست گرفتن گوشی نمیگذارد. گرچه باید بگوییم گوریلا گلس نه تنها لیز بوده بلکه مستعد لک افتادن است. خود خمیدگی واقعا زمانی که گوشی روی یک سطح صاف قرار دارد باعث نمیشود راحت در دست جا گیرد ولی زمانی که گوشی را به دست میگیرد بسیار حس راحت و خوبی دارید.
در مورد ابعاد باید بگوییم گلکسی اس 20 ممکن است شما را ابتدا گول بزند تا فکر کنید در مقایسه با سایر اعضای خانواده باریکتر است ولی در واقع ضخامت 7.9 میلیمتری آن با اکثر برادرانش فرق ندارد. وزن 163 گرم این گوشی نیز همین قضیه را نشان میدهد.
بخواهیم مقایسه کنیم گلکسی نوت 10 با تقریبا ابعاد مشابه با این گوشی 168 گرم وزن دارد. ابعاد نوت 10 عبارت است از 151 در 71.8 در 7.9 میلیمتر و 151.7 در 69.1 در 7.9 میلیمتر برای اس 20.
با توجه به استفاده اس 20 از یک باتری 4000 میلیآمپر ساعت و مشخصات سختافزاری پرچمدار مشابه با برادرانش، البته به جز آنتنهای 5G، شکایتی در مورد وزن نداریم. گلکسی اس 9 چند سال قبل فقط با یک باتری 3000 میلیآمپر ساعت ضخامت بیشتر و 8.5 میلیمتر را داشت و سنگینتر نیز بود. البته باید قبول کنیم با ابعاد 147.7 در 68.7 در 8.5 میلیمتر خود به مراتب جمعوجورتر بود.
با توجه به این قضیه میتوانیم به یک نتیجه در مورد گلکسی اس 20 و به طور کلی گوشیها برسیم. آنها روزبهروز بزرگتر و بزرگتر میشوند و به ویژه در اکثر موارد طویلتر. همانطور که اشاره کردیم اس 20 تقریبا از نظر اندازه شبیه به نوت 10 است و با آن که تغییر اس 10 به اس 20 باعث نمیشود کاربر این تفاوت را حس کند ولی اگر بعد از دو سال و گلکسی اس 9 این گوشی را بخرید متوجه برآمدگی داخل جیب خود خواهید شد.
نتیجهای که میخواهیم با این حرفها بگیریم این است که گلکسی اس 20 در مقایسه با دو عضو دیگر خانواده و وضعیت فعلی صنعت موبایل و ترندهای 2020 تنها یک پرچمدار با ابعاد «جمعوجور» است.
میتوانید به گلکسی اس 20 به چشم یک پرچمدار واقعی نگاه کنید که تقریبا تمام خوبیهای اس 20 پلاس بزرگتر را در یک بدنه کوچکتر قرار داده است بدون این که جزئیات کوچک را رعایت نکند.
از یک دیدگاه بیرونی ساده، جدا از طراحی مشابه، میتوانید ببینید این گوشی مانند برادر پلاس خود ضد آب است. همان بلندگوهای استریو را به همراه ویژگیهایی مانند باتری بزرگ، شارژ سریع 15 وات، رادیو افام، NFC و یک مجموعه کامل از حسگرها دارد. تمام امتیازهایی که میتوانستند تنها به این خاطر که اس 20 کوچکتر است از آن گرفته شوند و در مورد شباهت قابلیتهای سری اس 20، تازه به اول ماجرا رسیدیم.
کمی هم میخواهیم در مورد کنترلرهای این گوشی صحبت کنیم. در این بخش تغییر زیادی نمیبینیم. دکمه پاور و تنظیم حجم صدا در سمت راست قرار دارند و در جهت مخالف چیزی دیده نمیشود. بلندگو در پایین است و به همراه آن بلندگوی مکالماتی تقویت شده برای کیفیت صدای استریو دیده میشود.
کنار آن یک درگاه یواسبی تایپ C کامل از نسل 3.2 است. در حاشیه بالایی گوشی شیار سیمکارت دیده میشود که میتوانید دو سیم کارت یا یکی را در کنار کارت حافظه خارجی استفاده کنید.
حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر فرقی با حسگر داخل نوت 10 و اس 10 ندارد. این حسگر توسط کوآلکام ساخته شده است و از همان فناوری اولترا سونیک استفاده میکند، برخلاف رقبا که از حسگرهای سریعتر نوری استفاده میکنند. دقت این حسگر از عالی بودن فاصله دارد و به نظر ما در این بخش تجربهای در حد نام یک پرچمدار واقعی نصیبتان نمیشود.
در پایان باید بگوییم گلکسی اس 20 چراغ وضعیت ندارد و به جای آن سامسونگ انتظار دارد کاربران به قابلیت ambient display اکتفا کنند.
نمایشگر 6.2 اینچ داینامیک امولد 2 ایکس
توضیح برندینگ فناوری فعلی نمایشگر سامسونگ به سختی به زبان میآید. با این حال، این تنها نکته بدی است که به طور کلی در مورد نمایشگر داینامیک امولد 2 ایکس (Dynamic AMOLED 2X) میتوانیم بگوییم که روی گلکسی اس 20 با ابعاد 6.2 اینچ به شکل قابل توجهی شارپ است.
دقت 1440 در 3200 پیکسل این گوشی فرقی با برادران بزرگترش ندارد و با توجه به این که با کوچکترین عضو خانواده روبرو هستیم، عملا نمایشگر اس 20 با تراکم پیکسلی 563 پیکسل در هر اینچ در بین آنها شارپترین است. گرچه این اختلافها در این دقت و اندازه تفاوت زیادی ایجاد نمیکند، ولی باید به آن اشاره کنیم تا مهر تایید بیشتری برای کیفیت این جذاب سامسونگ باشد.
بدون شک ویژگی ممتاز نسل جدید پنلهای اولد سامسونگ نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز است. ویژگی که سامسونگ به سادگی میتوانست در مدل استاندارد اس 20 آن را قرار ندهد و خوشحالیم این اتفاق نیافتاده است. اگر هنوز تجربهای فراتر از نمایشگرهای با نرخ تازهسازی تصویر 60 هرتز نداشتید، بدون شک 120 هرتز یک تغییر قابل توجه در بحث سرعت و عملکرد به وجود خواهد آورد. واقعا از این جا برگشت به عقب سخت است.
همانطور که در منوی تنظیمات به شما گفته میشود، استفاده از نرخ تازهسازی تصویر بالا شارژ باتری را بیشتر مصرف میکند. همین قضیه باید علت تصمیمگیری قابل بحث سامسونگ برای غیرفعال کردن گزینه 120 هرتز برای دقت کامل 1440 در 3200 پیکسل این گوشی باشد.
البته شایعاتی مبنی بر این شنیده میشود که سامسونگ با یک بهروزرسانی نرمافزاری این محدودیت را بر میدارد. گرچه باید بگوییم دقت فول اچدی پلاس پیشفرض این گوشی واقعا به اندازه کافی شارپ به نظر میرسد.
در مورد کیفیت پنل نمایش جدید باید بگوییم سامسونگ مجدد موافق شده است هرچند اندک ولی رکوردها را جابهجا کند. اس 20 نتوانست به حداکثر میزان روشنایی خیرهکننده 894 نیت اس 20 اولترا برسد و نتیجه تست ما 814 نیت را نشان داد. این عدد در حالت رنگ پیشفرض نمایشگر یعنی Vivid به دست آمد و در محیط نوری بسیار روشن حالت تنظیم خودکار نور صفحه فعال شد.
استاندارد الگوی تست ما روی استفاده از 85 درصد مساحت نمایشگر است. با یک الگوی سفید کوچکتر، نمایشگر اس 20 احتمالا میتواند به عدد بیشتر از 1000 نیت برسد.
در مقابل غیر فعال کردن حالت تنظیم خودکار نور صفحه و استفاده از 100% مساحت در حالت Vivid، حداکثر روشنایی تقریبا 397 نیت را نشان میدهد. همچنین باید بگوییم تغییر حالت رنگ به Natural حداکثر میزان روشنایی را در حدود 30 نیت بیشتر کاهش میدهد.
در مورد حالات تنظیم رنگ نمایشگر اگر دقیقترین پشتیبانی از فضای رنگ DCI-P3 را میخواهید باید از حالت Natural استفاده کنید. در این حالت و قرارگیری نمایشگر روی 100 درصد روشنایی، اس 20 توانست به میانگین deltaE برابر با 2 و حداکثر 3.3 برسد. به عبارت دیگر با رنگهای دقیق روبرو هستیم.
در حالت Vivid که اکثر کاربران آن را دوست دارند، میانگین deltaE برابر با 4.9 و حداکثر 11.2 بود. علت نتیجه دوم بیش از حد اشباع شدن کانال رنگ قرمز است. مجددا از دیدگاه دقت رنگ این آمار خوب نیست ولی اکثر افراد به دلیل برجستهتر و زیباتر بودن رنگها این حالت را ترجیح میدهند. نمایشگر اس 20 همچنین به کاربر اجازه تنظیم دستی نقطه سفید را میدهد ولی احتمالا به نتیجهای بهتر از حالت Natural دست پیدا نخواهید کرد.
این میزان روشنایی خیرهکننده، کنتراست عملا نامحدود و قدرت رنگ در کنار پشتیبانی از استاندارد +HDR10 لذت دیگری دارند. با توجه به این که با یک پرچمدار اصیل سامسونگ روبرو هستیم انتظار دیگری نیز نداشتیم. پلتفرمهای نتفلیکس، آمازون پرایم ویدئو و یوتیوب همگی محتوای HDR را به خوبی و با کیفیت بالا روی این نمایشگر نشان میدهند.
در مورد تجربه کلی مولتی مدیا، تنها چیزی که اندکی گاهی اوقات حواس ما را زمان استفاده از سرویسهای گوناگون پرت کرد، شیوه متفاوت بعضی از اپلیکیشنها در توسعه و برش محتوا روی سطح تمام نمایشگر بود. قابل توجهترین آنها نتفلیکس بود که با بخشی که بریدگی دوربین سلفی قرار دارد مانند یک نوار وظیفه رفتار میکرد و محتوا را روی آن توسعه نمیداد. یوتیوب خلاف این عمل میکرد.
این قضیه اگر اذیتتان میکند را میتوان عوض کرد ولی همه چیز به سلیقه شخصی بستگی دارد.
عمر باتری گلکسی اس 20
گلکسی اس 20 سامسونگ یک باتری بزرگ 4000 میلیآمپر ساعت در مقایسه با پرچمدارهای قبلی سامسونگ دارد. اگر بخواهیم مقایسه کنیم نسبت به باتری 3000 میلیآمپر ساعت اس 9 و 3400 میلیآمپر ساعت اس 10 یک اختلاف قابل توجه را میبینیم.
ما تست باتری خود را انجام دادیم و انتظارات و احساسات ما زیاد بالا نبود چون این گوشی به علت حضور چیپست اگزینوس از یک مودم خارجی اگزینوس 5123 با کارآمدی توان مصرفی کمتر استفاده میکند.
نتیجه تستها این گوشی را در سطح دو نسل قبلی اس 10 و اس 9 قرار میدهد. به عبارت دیگر با وجود افزایش گنجایش باتری نتیجه خوبی به دست نیامد.
نتیجه تست را میتوانید در سه بخش مکالمه صوتی روی بستر 3G، گردش در اینترنت با وایفای و پخش مداوم ویدئو در تصویر زیر ببینید.
عکس دوم مربوط به تست باتری زمان فعال کردن حالت 120 هرتز نمایشگر است تا ماندگاری شارژ کمتر شود، ولی حقیقت را بگوییم با توجه به تسب قبلی انتظار نتیجه بدتری را داشتیم. به عبارت دیگر میتوانید در این حالت یک روز تقریبا کامل به شارژ گوشی نیاز نداشته باشید (البته امیدواریم!)
در مورد سرعت شارژ این گوشی باید بگوییم در عرض 10 دقیقه شارژ آن از 0 به 23 درصد رسید. با گذشت نیم ساعت عدد 55 درصد را نشان داد و شارژ کامل چند دقیقه بیشتر از یک ساعت طول کشید تا یک آمار عالی را شاهد باشیم.
همچنین میتوانید از گلکسی اس 20 مانند یک پاور بانک برای شارژ گجتهای دیگر خود مانند گلکسی بادز با سرعت شارژ 9 وات استفاده کنید.
کیفیت بلندگو
اس 20 مانند دو برادر دیگر خانواده بلندگوهای استریو دارد. البته از نوع هیبرید چون بلندگوی مکالماتی به عنوان یکی از کانالها عمل میکند. حتی با وجود این، حجم کلی صدا از نظر بلندی و همچنین انحنای پاسخ فرکانس عالی است.
از نظر بلندی حجم صدا کیفیت صدای این گوشی در مقایسه با اس 20 اولترا کمی پایینتر است ولی در تست ما امتیاز «بسیار خوب» را به دست آورد. حتی با آن که اولترا بدنه بزرگتر دارد این اختلاف منطقی است. اس 20 در مقایسه با گلکسی نوت 10 و همچنین آیفون 11 پرو کمی صدای بلندتری دارد.
در مورد پاسخ فرکانسی، گلکسی اس 20 طبق انتظار کاملا در سطحی نزدیک به اس 20 اولترا است. در مورد مقایسه با پرچمدار اپل نیز باید بگوییم که بازتولید صدای گوشی سامسونگ به شکل قابل توجهی متفاوت و با یک بازتولید باس بهتر است که خود یک امتیاز به شمار میرود.
لانچر One UI 2.1
واقعیت امر را بخواهیم بگوییم، دقیقا مطمئن نیستیم سامسونگ با این سیستم نامگذاری نسخههای لانچر خود به چه چیزی اشاره میکند. در واقع اصلا مهم نیست، چون ثبات بین نسخههای مختلف این لانچر به شکل قابل توجهی بالا نگه داشته شده است. حتی با وجود این که نسخه 2.0 طراحی مجدد مهمی داشته است ولی تقریبا از نظر لایهبندی کلی تقریبا شبیه به نسخه قبل از خود است.
سامسونگ فقط خیلی خوب دستی روی سر و روی همه چیز کشیده است تا مرتبتر باشند و از طرفی اندازه رابط کاربری را برای راحتی بیشتر کاربر فقط اندکی بیشتر کرده است.
با توجه به این که با نسخه 2.1 رورو هستیم تغییراتی واقعا بسیار کمی را در این لانچر میبینیم. در واقع اکثر تغییرات مهمی که متوجه آن شدیم اندازه بزرگتر بخش تنظیمات حالت تیره است که حالا در بالای منوی تنظیمات نمایشگر است و یک میانبر سریع به منوی پاور در بخش تاگلهای سریع نیز به چشم میخورد.
One UI 2.1 گزینههای مسیریابی با ژستهای حرکتی را با خود به دستگاههای سامسونگ آورد. از بین چند مدل از آنها میتوانید انتخاب کنید؛ روش جدیدتر کشیدن دست روی صفحه از طرفین برای برگشت به عقب و به سمت بالا از پایین صفحه برای رفتن به صفحه هوم است.
همچنین میتوانید از سمت چپ، وسط و راست پایین نمایشگر به بالا دست خود را بکشید تا مانند سیستمهای ناوبری قدیم عمل کند.
استفاده از راهکارهای بیومتریک برای حفاظت از حریم خصوصی به دو شکل امکانپذیر است یعنی حسگر اثرانگشت و قابلیت شناسایی چهره. همانطور که در بخش طراحی اشاره کردیم حسگر اثرانگشت اولترا سونیک این گوشی چنگی به دل نمیزند و البته ممکن است تجربه شما با ما فرق داشته باشد. گزینه شناسایی چهره برای دسترسی به صفحه هوم راحتتر (البته با سطح امنیت کمتر) است.
بخشهای اصلی رابط کاربری همان چیزی است که در سایر گوشیهای سامسونگ با لانچر One UI 2 و حتی One UI دیده بودیم.
علاوه بر این متوجه تغییر موقعیت اسلایدر تنظیم نور صفحه شدیم که قبلا با اولین مرتبه کشیدن سایهبان نوتیفیکیشن مشخص میشد و حالا به منوی «Quick panel layout» در تنظیمات تاگل جابهجا شده است. صفحه تنظیمات نور صفحه همانطور که در تصویر آخر زیر میتوانید ببینید تغییری نکرده است.
دوران خوش رابط کاربری چند پنچرهای گذشت چون در اندروید پای کاربران مجبور بودند برای استفاده از قابلیتی که قبلا با یک فشار طولانی روی دکمه task switcher فعال میشد، چند ضربه آهسته اضافه بزنند. در هر صورت، سامسونگ سعی کرده است یک راهحل برای این قضیه پیدا کند و بین دو نسخه 2.0 و 2.1 لانچر خود موقعیت منو کنار آیکون اپلیکیشنی که باید روی آن به هرحال ضربه بزنید را جابهکرده است، در نسخه قبلی این رابط کاربری موقعیت آن در پایین است. هیچکدام از این راهکارها خوب نیست.
قابلیت قدیمی و شناخته شده Edge panels برای سری گلکسی اس 20 با توجه به لبههای گردتر نمایشگر آنها تغییر طراحی داشته است ولی هنوز عملکرد مشابهی دارد. به کمک آن میتوانید با کشیدن دست روی صفحه از طرفین به اپلیکیشنها، اعمال، ابزار و موارد گوناگون دیگر دسترسی سریع داشته باشید.
میتوانید انتخاب کنید موقعیت آن در کدام طرف صفحه باشد و همچنین موقعیت آن را در امتداد لبه گوشی تنظیم کنید. در زیر منو Edge screen همچنین قابلیت Edge lighting را پیدا میکنید که میتواند با دریافت نوتفیکیشن جدید به یک رنگ خاص در بیاید.
بعضی از تغییرات کوچک در بخش نرمافزاری شامل اضافه کردن اپلیکیشن Google Duo به اپلیکیشن فون گوشی است تا به کاربر اجازه دهد مستقیما از این بخش یک تماس تصویری را برقرار کند. قابلیت Quack Share جدیدترین نام سامسونگ برای راهحل به اشتراکگذاری این شرکت به کمک بلوتوث برای شناسایی دستگاه و وایفای دایرکت برای انتقال فایل است که تنها با گوشی سامسونگ دیگر کار میکند (این قابلیت حتی روی گلکسی نوت 3 نیز به اسم Quick Connect وجود داشت).
یک قابلیت به اشتراکگذاری جالب دیگر که با سری اس 20 آورده شده است Music Share نام دارد. این قابلیت به کمک بلوتوث 5 فعال میشود و به کاربر اجازه میدهد اس 20 را به یک بلندگوی بلوتوثی وصل کرده و از گوشی به عنوان یک هاب استفاده کند تا سایر گوشیها به بلندگو وصل شوند.
یک نمونه قابلیت که به سادگی نسخه استاندارد اس 20 میتوانست از آن محروم شود ولی سامسونگ لطف خود را نسبت به این گوشی نگه داشته است. مجددا باید بابت شباهتهای ویژگیهای این سه گوشی از سامسونگ تشکر کنیم.
نتایچ بنچمارکهای گوشی گلکسی اس 20
مانند روندی که قبلا در پرچمدارهای سامسونگ دیده بودیم، گلکسی اس 20 در دو مدل با چیپستهای متفاوت وارد بازار شده است که عبارتند از چیپست خود غول کرهای و دیگری محصول کوآلکام. از چیپست کوآلکام برای بازار آمریکا استفاده میشود و سایر کشورها باید به چیپست اگزینوس سامسونگ بسنده کنند.
گلکسی اس 20 با این توصیفات از دو چیپست اگزینوس 990 یا اسنپدراگون 865 استفاده میکند. هر دو براساس فرآیند 7 نانومتری پلاس ساخته شدهاند و هر دو از مودمهای خارجی استفاده میکنند.
همین قضیه روی کارآمدی مصرف باتری تاثیر میگذارد. مدل تحت بررسی ما تراشه اگزینوس 990 را داشت. دوست داشتیم میتوانستیم مدل با چیپست اسنپدراگون 865 را محک بزنیم. گرچه به این معنا نیست اگزینوس 990 داخل اس 20 چنگی به دل نمیزند چون شبیه به تراشه داخل اس 20 اولترا است که قبلا نقد آن را نوشتیم.
شباهتها وجود دارند و بسیار زیاد هستند ولی نباید از نوع مودم این دو گوشی به ویژه غافل شویم، چون مدل معمولی گلکسی اس 20 در مقایسه با گلکسی اس 20 پلاس و اس 20 اولترا در یک مدل «واقعی» 5G وارد بازار نشده است. به عبارت دیگر تنها از شبکههای Sub6 پشتیبانی میشود و خبری از mmWave نیست. به عبارت دیگر تفاوتهایی در مودم شبکه و آنتنها احتمالا وجود دارد.
بنابراین تصمیم گرفتیم کمی تحقیق کنیم و حالا با اطمینان بالایی میتوانیم بگوییم این گوشی مجهز به همان مودم اگزینوس 5123 است که در دو گوشی دیگر وجود دارد. این مودم کاملا قادر به پشتیبانی از شبکه 5G است، اما کالبدشکافی اس 20 نشان میدهد قطعا تعدادی از سختافزار حجیم و گرانقیمت آنتن 5G را ندارد.
به عبارت دیگر، تصمیم سامسونگ برای عرضه اس 20 تنها در مدل 4G با یک چیپست اگزینوس 990، استفاده از همان مودم ولی برای اتصال تنها 4G LTE آن بوده است.
بدون شک یک تصمیم منطقی از نظر هزینههای کلی توسعه است ولی واقعا با توجه به کارآمدی مصرف توان کمتر استفاده از یک مودم خارجی ایدهآل نیست.
گرچه نکته مثبت تجهیز تمامی اعضای جدید خانواده به بهترین چیپست فعلی اگزینوس است. چون به عنوان مثال اگر سامسونگ به خاطر وجود یک مودم داخلی تصمیم به استفاده از اگزینوس 980 میگرفت، بهای آن سرعت آهستهتر رم LPDDR4X، یک پردازنده گرافیکی به مراتب با قدرت کمتر (Mali G76 MP5 به جای Mali G77 MP11) و استفاده نکردن از دو هسته سفارشی با عملکرد بالای اگزینوس M5 با سرعت کلاک 2.73 گیگاهرتز بود.
در مورد نتیجه بنچمارکهای پردازنده باید با خوشحالی بگوییم مدل کوچکتر اس 20 اصلا کم نمیگذارد و حتی نتایج اندکی بهتر در مقایسه با گلکسی اس 20 اولترا به دست میآورد.
بنچمارک ترکیبی انتوتو این نتایج را تایید میکند. گلکسی اس 20 کاملا این توانایی را دارد شانه به شانه بهترین عضو خانواده پیش برود. عملکرد پردازنده این گوشی در مقایسه با گلکسی اس 10 پلاس بسته به نسخه بنچمارک Geekbench ده تا هفده درصد بیشتر است.
قدرت پردازنده گرافیکی Mali G77 MP11 نیز جای تعجب ندارد. برای کامل بودن ما تمامی بنچمارکهای بخش گرافیک را با هر دو حالت 60 و 120 هرتز نمایشگر اجرا کردیم. این نکته را زمان بررسی نتایج تستهای on-screen توجه کنید.
گرچه باید به یک نکته اشاره کنیم و داغ شدن گوشی تحت فشار و کمی بیشتر از برادر اس 20 اولترایش است که خود این گوشی نیز دقیقا تحت فشار خنک نبود. گرچه با توجه به اختلاف اندازه آن قدر جای تعجب ندارد.
اجرای یک تست خفه کردن پردازنده (CPU throttling – پایین آوردن قدرت پردازنده برای مصرف انرژی کمتر و حفظ باتری) نشان داد رفتار اس 20 در این زمینه از بدترین نمونههایی که ما دیدیم فاصله زیادی دارد و یک کاهش تدریجی و کنترل شده را در پیش میگیرد.
توجه داشته باشید، هر گوشی که به صورت منفعل خنک نگه داشته میشود در نهایت از نظر حرارتی خفه کردن پردازنده را تجربه میکند. چیزی که باعث تفاوت بین دستگاههای مختلف میشود سرعت آهسته این جریان و تجربه گیمینگ در دنیای واقعی پس از مدت طولانی و پشت سر هم است.
در این زمینه از اس 20 خرده زیادی نمیگیریم. سامسونگ بهترین تلاش خود را انجام داده است تا با توجه به محدودیت اندازه قطعات داخلی را خنک نگه دارد و همچنین سعی کرده است گرما را از قطعات دور کند و به سمت سطح دستگاه ببرد. متاسفانه نتیجه آن داغ شدن دستها است.
گرچه باید بگوییم در دنیای واقعی اس 20 افزایش دما را با مهارت بالا مدیریت کرد و به آهستگی مجددا سطح عملکرد را بالا برد. اگر قصد نداشته باشید پشت سر هم بنچمارکها را انجام دهید، طی کارهای روزمره متوجه جنگ پشت صحنه گوشی با خفه شدن عملکرد پردازنده به واسطه حرارت نخواهید شد.
مجموعه دوربین سهگانه جدید گوشی گلکسی اس 20
مدل استاندارد گلکسی اس 20 به عنوان کوچکترین عضو خانواده طبیعتا باید با تعداد دوربین کمتر کنار بیاید. مجموعه دوربین این گوشی در واقع از دو دوربین 12 مگاپیکسل و یک لنز 64 مگاپیکسل تشکیل شده است. گرچه باید بگوییم اس 20 پلاس علاوه بر آنها فقط یک دوربین به اسم «DepthVision Camera» دارد که هدف از آن تنها بهبود تصاویر پرتره و عملکرد در بحث افکت بوکه است.
به نظر ما داشتن این حسگر خوب است ولی یک تفاوت قابل توجه محسوب نمیشود. مگر این که گلکسی اس 20 اولترا را نیز دم دست داشته باشید تا اختلاف در دوربینها را کاملا درک کنید ولی باید بگوییم اس 20 واقعا در بخش دوربین کم نمیگذارد.
زمانی که به ظاهر مشخصات دوربینها نگاه میکنیم واقعا زیاد هیجانانگیز نیست. آن را زمانی که با دوربین گلکسی نوت 10 مقایسه میکنیم، یک افزایش در دوربین تلهفوتو دیده میشود ولی از طرفی دقت دوربین فوق عریض کم شده است و خبری از فناوری دریچه دیافراگم دوگانه شاخص سامسونگ برای دوربین 12 مگاپیکسل اصلی نیست.
به عبارت دیگر باید دقیقتر بررسی کنیم تا تفاوت نسل جدید این دوربین را درک کنیم. بخش دوربین را با حسگر اصلی 12 مگاپیکسل S5K2LD سامسونگ شروع میکنیم که یک لنز با گشادگی دریچه دیافراگم f/1.8 است. نکته خوب این دوربین پیکسلهای با اندازه بزرگ 1.8 میکرومتر در کنار اندازه 1/1.76 اینچ حسگر است.
به عبارت دیگر یک تفاوت قابل قبول را در مقایسه با حسگر با اندازه 1/2.55 اینچ و اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر نسل قبل را میبینیم. حسگر جدید ایزوسل سامسونگ همچنین فناوری فوکوس خودکار تشخیص فازی پیکسل دوتایی و لرزشگیر اپتیکال تصویر را حفظ کرده است.
اندازه دوربین فوق عریض 12 مگاپیکسل S5K2LA سامسونگ با گشادگی دریچه دیافراگم f/2.2 نیز برای این نسل از پرچمدار سامسونگ بیشتر شده است. اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر در مقایسه با مشخصات دوربین اصلی چشمگیر نیست، ولی در مقایسه با پیکسلهای 1.0 میکرومتر نوت 10 اختلاف نمایان است.
حالا به جالبترین عضو دوربینهای این گوشی میرسیم که بحثهای زیادی را به علت بازاریابی سامسونگ و به همراه مقدار زیادی آشفتگی به وجود آورده است. لنز سوم حسگر 64 مگاپیکسل Bright S5KGW2 سامسونگ با دریچه دیافراگم f/2.0، اندازه حسگر 1/1.72 اینچ و اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر به همراه شعار بازاریابی سامسونگ «زوم اپتیکال هیبرید 3 برابر» برای اس 20 است.
روی کاغذ خوب به نظر میرسد ولی آنطور که مشخص شد، سطح زوم واقعی اپتیکال این لنز در مقایسه با دوربین اصلی 12 مگاپیکسل عملا ناچیز است. به عبارت دیگر سامسوگ از روش برش زدن تصویر به همراه الگوریتمهای پیشرفته پردازش تصویر استفاده میکند تا به یک عدد ظاهرا خیرهکننده زوم 30 برابر برسد.
استفاده از صفت «اپتیکال» بنابراین از نظر فنی درست است ولی باید بگوییم سامسونگ کمی فریبانه عمل کرده است. گرچه طبق آن گفته قدیمی اگر کار میکند، احمقانه نیست.
سختافزار دوربین، تجربه و قابلیتها
قبل از این که به کیفیت فیلمها و تصاویر برسیم، میخواهیم کمی در مورد وضعیت فعلی رابط کاربری اپلیکیشن دوربین سامسونگ صحبت کنیم. واقعیت را بخواهیم بگوییم، نظرات متضادی در مورد آن داریم. از یک نظر بعضی از چیزها یقینا ساده شده است مانند حذف تاگلهای HDR دستی از رابط کاربری اصلی. به جای آن یا باید Auto HDR را انتخاب کنید یا هیچی.
از طرف دیگر، رابط کاربری دوربین همچنان کمی شلوغ حس میشود. به عنوان مثال، با تاگل سریع نسبت تصویر در سمت چپ نه تنها بین ترجیحا حالات گیجکننده 4:3، 1:1، 16:9 و کامل جابهجا میشوید، ولی به ویژه در مورد اس 20 از این بخش همچنین میتوانید یک حالت 64 مگاپیکسل را انتخاب کنید.
استفاده از آن باعث خواهد شد به جای دوربین اصلی از دوربین جدید 64 مگاپیکسل برای عکاسی استفاده کنید. قابلیت خوبی است ولی احتمالا میتوانست موقعیت این گزینه در جای بهتری باشد. از طرفی زمانی که وارد حالت فیلمبرداری میشوید این منو مجددا گیجکننده است و گزینههایی برای نسبت تصویر 1:1، 16:9، کامل و سپس 16:9 8K دارد بدون این که واقعا اشاره کند حالات دیگر از چه دقتی استفاده میکنند.
مجددا چیز خاصی نیست و واقعا درک میکنیم چرا سامسونگ تصمیم به این کارها گرفته است، ولی به نظر ما ترکیب نسبت تصویر و دقتها در یک تاگل راهحل کاملی نیست. علاوه بر این، زمانی که گزینههای زوم کردن به آن اضافه میکنید، همه چیز گیجکنندهتر میشود. در ادامه این قضیه را توضیح میدهیم.
در مورد کنترلهای واقعی زوم گوش سامسونگ باید بگوییم با آن که در کنار خود نسبتهای تصویر گیجکنندهای دارند ولی شیوه نمایش کلی آنها مرتب و اکثر اوقات منطقی است.
در سمت راست تاگلهایی را برای سطح زوم با حداکثر مقدار بسته به حالت عکاسی فعلی خود خواهید داشت. در حالت معمولی زوم تصاویر تا 30 برابر و در حالت عکاسی در شب تا 10 برابر میتواند باشد و برای فیلمها حداکثر زوم 12 برابر را دارید. البته، چون سامسونگ با برش زدن تصویر به این سطح زوم میرسد، هرگونه انتخاب تنظیمات زوم بین این مقادیر نیز امکانپذیر است و به خوبی با نیشگون گرفتن روی رابط کاربری میتوانید آنها را انجام دهید.
جدا از رابط کاربری اصلی دوربین یک منوی تنظیمات نیز با طراحی خوب وجود دارد. هیچ چیزی گیجکننده نبوده و به سادگی قابل درک است. تنظیمات پیشرفتهتر مانند ضبط ویدئوهای +HDR10 در منو پیشرفته مربوط به خود قرار گرفتهاند. قابلیت میکروفون زوم به داخل نیز به صورت پیشفرض فعال است.
گزینههای مربوط به انتخاب دقت ویدئو نیز واضح هستند و به خوبی گزینههایی که در موقع فیلمبرداری در دسترس نیستند غیرفعال میشود. به عنوان مثال، هر دو دوربین 64 مگاپیکسل و فوق عریض نمیتوانند ویدئوهای با نرخ 60 فریم بر ثانیه بگیرند.
بنابراین، زمانی که از دوربین فوق عریض استفاده میکنید، گزینه فیلمبرداری با دقت فول اچدی و 4K در منو انتخاب دقت خاکستری میشوند.
طبق همین منطق، اگر ابتدا به بخش تنظیمات بروید و حالت فیلمبرداری 60fps را انتخاب کنید، تاگل زوم غیرفعال میشود. این کار از این جایی انجام میشود که گلکسی اس 20 برای ضبط فیلمهای معمولی از دوربین 12 مگاپیکسل استفاده میکند ولی برای ویدئوهای با زوم به داخل و دقت 8K دوربین 64 مگاپیکسل انتخاب میشود.
گرچه باید یواشکی بگوییم اگر واقعا میخواهیم ویدئوهای زوم 60fps بگیرید یک راهحل وجود دارد. ابتدا باید حالت 30fps و سپس زوم به داخل را انتخاب کنید، سپس مجددا به بخش تنظیمات بروید و گزینه 60fps را فعال کنید. دوربین در واقع تنظیمات زوم شما براساس جدیدترین تنظیمات به یاد خواهد آورد.
بنابراین قادر به ثبت چنین ویدئوهایی خواهید بود ولی برش خورده از دوربین اصلی هستند و نتایج چنگی به دل نمیزنند.
حالت Super Steady video تنها قابل استفاده با دوربین فوق عریض است که جای تعجب ندارد. در اس 20 اولترا نیز به همین شکل بود. اما نکتهای تعجب برانگیز به ویژه در اس 20 این است که برخلاف مدل اولترا که از لنز فوق عریض برای هر دو سطوح Super Steady Zoom استفاده میکند، در مدل استاندارد اس 20 برای حالت زوم از دوربین اصلی استفاده خواهد شد. بنابراین، از مزایای فوکوس خودکار آن بهره خواهید برد.
در محیط اپلیکیشن دوربین همچنین یک رابط کاربری جذاب برای تنظیم رنگ پوست در زمان استفاده از دوربین جلو وجود دارد. علاوه بر این تعداد حالات عکاسی که در اختیار دارید زیاد است که در بخش «More» مخفی شدهاند. به صورت پیشفرض میتوانید گزینههای این بخش را تغییر ترتیب دهید.
اگر فکر میکنید این همه گزینه در محیط دوربین گیجتان کرده است بهتر است قابلیت جدید تک برداشت (Single Take) را امتحان کنید. در این حالت فیلم و ویدئوهای کوتاهی همزمان با تمامی دوربینهای گوشی گرفته میشود، در حالی که دوربین شما را تشویق میکند زوایای مختلف را امتحان کنید.
پس از آن، به کمک هوش مصنوعی یک آلبوم از بهترین تصاویر گرفته شده با دوربینهای مختلف، از جمله تعدادی ویدئوهای کوتاه و گیفهای انیمیشینی شکل خواهد گرفت.
این ویژگی در کمال تعجب عملکرد بسیار خوبی دارد و طبیعتا بیشتر از همه برای ثبت لحظات پر جنبوجوش و زمان حرکت سوژهها به اطراف مانند کودکان و حیوانات خانگی یا حتی هر دو با یکدیگر خوب است.
اگر از تصاویر ثابت خود فقط یک کلیپ کوتاه میخواهید قابلیت به مراتب سادهتر Motion photo هنوز حضور دارد. همینطور برای جذابیت بیشتر تصاویر چند فیلتر دیده میشود. اپلیکیشن دوربین در واقع یک قابلیت جالب برای ایجاد فیلترهای شخصی براساس ظاهر تصاویری دارد که وارد الگوریتم میکنید.
بدون شک حالت زیباییسازی چهره مثل همیشه به چشم میخورد و اجازه میدهد تصویر خود را زیباتر کنید.
از طرفی برای این که به ویژه جذابیت تصاویر خود را بالا ببرید، سامسونگ بخشی از قابلیتهای ممتاز نسل قبلی خود را حفظ کرده است. مانند توانایی ایجاد و قرار دادن یک آواتار انیمیشنی در حالت واقعیت افزوده (AR) یا به سادگی کشیدن یک طرح روی عکس.
کیفیت دوربین 12 مگاپیکسل در روز
کیفیت دوربین 12 مگاپیکسل گلکسی اس 20 یک دوربین کامل و قدرتمند پرچمدار را نشان میدهد و از سامسونگ انتظار کمتری نداشتیم.
جزئیات و کنترل پارازیت دقیق است. حالت Auto HDR درست به موقع فعال میشود و به پردازش صحنههایی مانند آسمان کمک میکند. گرچه ای کاش سامسونگ کمی جزئیات سایهها را بیشتر بازیابی میکرد. با آن که یقینا تصاویر طبق سنت سامسونگ «شارپتر» هستند ولی بدون شک گلکسی اس 20 در پردازش تصاویر افراط نمیکند.
بدون شک به نظر ما این کار در حد کمال انجام میشود به ویژه در صحنههایی که نور کافی است و سوژه به سادگی شناسایی میشود، بنابراین قابلیت شناسایی صحنه توسط هوش مصنوعی واقعا میتواند نقش خود را نشان دهد.
رنگها نیز کمی بیش از حد روشن بوده ولی واقعا هرگز بیش از حد اشباع نیستند. سامسونگ بدون شک ظاهر تصاویر دوربینهای خود را طی سالیان سال برای مشتریان خود جذاب کرده است و واقعا تغییر بارزی در آن به وجود نمیآورد.
در حقیقت، حین عکاسی با گلکسی اس 20، ما همچنین اس 20 اولترا را نیز برای مقایسه آوردیم تا ببینیم در پرچمدار ارزانتر سامسونگ چه چیزی را از دست میدهید. همچنین چند عکس با گلکسی نوت 10 به عنوان نماینده دوربین پرچمدار 2019 سامسونگ گرفتیم. تصاویر به صورت زیر است ولی توجه کنید اس 20 اولترا از دوربین 108 مگاپیکسل نوناسل خود استفاده میکند.
تصاویر گلکسی اس 20 تقریبا از نوت 10 غیرقابل تشخیص هستند و با آن که اس 20 اولترا از الگوریتم پردازش متفاوتی استفاده میکند ولی رنگها شبیه به یکدیگر هستند. از طرفی بعضی از جزئیات توسط اس 20 بهتر رندر میشود در حالی که اس 20 اولترا بعضی دیگر را بهتر ثبت میکند تا این مقایسه برنده نداشته باشد.
اما عکاسی از ساختمانها در یک روز روشن آفتابی به سختی یک چالش برای هر گوشی هوشمند مدرن است، چه برسد به این غولها.
کیفیت دوربین فوق عریض 12 مگاپیکسل گلکسی اس 20 در روز
حالا اجازه دهید کیفیت این دوربین را ببینیم. حسگر S5K2LA ISOCELL با دریچه دیافراگم f/2.2 در بین تمام اعضای خانواده حتی در اولترا یکسان است.
همانطور که میتوانید انتظار داشته باشید عملکرد نیز در یک سطح است. بدون شک بهترین دوربین فوق عریضی که دیدیم نیست ولی با این حال قدرتمند است. با این حال نبود جزئیات زیاد اما نسبتا خوب را در تمام قابل تصویر میبینید ولی دامنه دینامیک عالی نیست. در حال حاضر معمولا تمامی دوربینهای فوق عریض به این شکل هستند.
رنگها خوب و جذاب هستند. همچنین بخش نرمافزاری دوربین در اصلاح اعوجاج بشکهای عملکرد خوبی دارد. اگر دوست دارید کمی از قاب تصویر را محدود کنید در بخش تنظیمات تنظیماتی وجود دارد تا در نتیجه استفاده از آن خطوط تصویر حتی صافتر بیافتند.
بعضی از تصاویر بیشتر از سلیقه ما پارازیت داشتند که نتیجه ظاهرا الگوریتم سرکوبی پارازیت است و مقداری شارپ کردن تصویر. گرچه عملکرد بیش از حد مایوسکنندهای را نمیبینیم.
حالا مجددا دوربین سه گوشی بالا را با یکدیگر مقایسه میکنیم.
دوربین فوق عریض گلکسی اس 20 در مقایسه با نوت 10 تصاویر شارپتر با پارازیت کمتر و تنظیم هندسی بهتر ثبت میکند.
باید بگوییم گلکسی نوت 10 یک دوربین فوق عریض متفاوت با دقت بالاتر 16 مگاپیکسل ولی با پیکسلهای کوچکتر 1.0 میکرومتر دارد. در حالی که اندازه پیکسل دوربین دو گوشی دیگر 1.4 میکرومتر است.
کیفیت دوربین تلهفوتو 64 مگاپیکسل
قبلا هم گفتیم دوربین ایزوسل 64 مگاپیکسل Bright S5KGW2 سامسونگ احتمالا جالبترین دوربین اس 20 است.
از نظر زوم اپتیکال اگر محاسبات را انجام دهید، تفاوت بین طول کانونی دوربین 64 مگاپیکسل و دوربین اصلی به عدد فقط 1.07 برابر اشاره میکند. مشخص است دوربین یا تصویر کامل 64 مگاپیکسل را برش میزند یا مساحت فعال ثبت عکس حسگر را کاهش میدهد. هر صورت، اگر پس از آن دوربین تصاویر را به یک دقت بالاتر افزایش مقیاس ندهد، روی یک زوم بدون افت کیفیت میتوانیم مهر تایید بزنیم.
قبل از بررسی قدرت زوم این دوربین بهتر است تصاویر 64 مگاپیکسل آن را بررسی کنیم. با توجه به این که حسگر این دوربین Quad Bayer نبوده و RGB است نباید زمان عکاسی در دقت اصلی آن مشکلات دوربینهای دیگر را داشته باشیم.
این دوربین در روز تصاویر واقعا بینظیری میگیرد. شاید در مقایسه با کیفیت دوربین اصلی کمی با پارازیت زیادتر و پردازش اندکی بیشتر و همچنین کمی دامنه دینامیک محدودتر باشد ولی واقعا بینظیر است.
حتی زمانی که متوجه میشوید این دوربین در واقع ستون پایه قابلیتهای زوم گلکسی اس 20 و قابلیت فیلمبرداری 8K آن است بیشتر شگفتزده میشوید. مشخص نیست چرا با توجه به کیفیت بالای این دوربین سامسونگ برای دوربین اصلی از آن لنز 12 مگاپیکسل استفاده کرده است.
گرچه باید بگوییم زمانی که نور محیط مناسب نیست دوربین 12 مگاپیکسل عملکرد بهتری دارد. با این دوربین به ویژه فوکوس کردن در محیط کم نور سخت است.
حالا به بررسی تصاویر زوم میرسیم. زوم اپتیکال، هیبرید یا هر چیزی، گلکسی اس 20 گزینههای متفاوت با سطوح زوم متنوع دارد. البته منظور این نیست که کیفیت تصاویر نهایی نیز در تمامی آنها عالی است. ولی به هرحال به شکلهای مختلف میتوانید زوم کنید.
همانطور که قبلا اشاره کردیم سامسونگ بسته به حالت عکاسی مقدار زوم را محدود کرده است. تصاویر معمولی حداکثر زوم 30 برابر را دارند در حالی که زمان استفاده از حالت night mode این مقدار به 10 برابر و فیلمبرداری حداکثر 12 برابر محدود میشود. چندین پیش تنظیمات برای مقدار زوم وجود دارد (0.5x, 1x, 2x, 3x, 4x, 10x, 12x for video, 20x, 30x) ولی میتوانید به شکل کلاسیک با نیشگون گرفتن صفحه نیز زوم کنیم.
زمانی که نور خوب است تصاویر تا زوم 10 برابر قابل استفاده بوده و برای به اشتراکگذاری در رسانههای اجتماعی به اندازه کافی خوب هستند. برای کارهای دیگر توصیه میکنیم از زوم 4 برابر بیشتر نروید. در حداکثر زوم 30 برابر، تصاویر نهایی تقریبا برای تنها بررسی اشیاء دوردست خوب هستند و این در زمان عالی بودن نور محیط است.
حالا مجددا این دوربین را با دوربین زوم 12 مگاپیکسل گلکسی نوت 10 و 48 مگاپیکسل گلکسی اس 20 اولترا مقایسه میکنیم. اولترا یک زوم اپتیکال 4 برابر و نوت 2 برابر دارند.
تصاویر زوم 4 و 30 برابر اس 20 اولترا در مقایسه با اس 20 به مراتب شارپتر هستند چون این گوشی از یک لنز تلهفوتو با زوم 4 برابر واقعی استفاده میکند در حالی که در اس 20 تصاویر برشی از خروجی تصاویر 64 مگاپیکسل با زوم 1.07 برابر هستند.
در کمال تعجب مقایسه بین اس 20 و نوت 10 رای برتری را به اس 20 میدهد و تصاویر زمان بررسی دقیق جزئیات ریز بیشتر دارند. گرچه در این تصاویر پارازیت مشهود است در حالی که دوربین نوت 10 با مهارت ردپای پارازیت را پاک میکند.
کیفیت دوربین اصلی در شب
دوربین اصلی گلکسی اس 20 در شب عملکرد عالی دارد. دامنه دینامیک علی است و منابع نوری به ندرت بیش از حد نوردهی شدهاند. جزئیات نیز به اندازه کافی بوده و پارازیت به خوبی مهار شده است.
اس 20 همچنین یک حالت اختصاصی عکاسی در شب (Night mode) دارد. عملکرد آن مطابق با وظیفهاش است یعنی روشنتر کردن سایهها و نوردهی یکنواختتر. تصاویر همچنین به علت کاهش بهتر پارازیت ظاهر به مراتب تمیزتری دارند.
گرچه باید گفت اگر از نظر گوشی صحنه به اندازه کافی تاریک نباشد، حتی زمان استفاده از Night Mode، به صورت خودکار تصمیم به عدم استفاده از پردازش بیشتر میگیرد.
همچنین در بخش تنظیمات میتوانید مشخص کنید این حالت در زمان لازم خودکار فعال شود. زمانی که یک آیکون کوچک ماه در گوشه بالا سمت راست رابط کاربری دوربین ظاهر شود Night Mode فعال است.
گلکسی اس 20 به همراه آن مدت زمانی که پردازش تصویر HDR با نوردهی طولانی آن طول میکشد را تخمین میزند. تمامی این اتفاقها به صورت پویا کنترل میشود و به نظر ما اس 20 در مدیریت زمان نوردهی عملکرد بسیار خوبی دارد.
باید بگوییم ثبت یک عکس در این حالت از 3 تا 15 ثانیه زمان میبرد. بنابراین اگر میخواهید یک عکس عالی در شب بگیرید تا جای ممکن بیحرکت باشید.
تصاویر دوربین در این گوشی در مقایسه با نوت 10 جزئیات بهتر، پارازیت اندکی کمتر و رنگهای کمی اشباعتر را نشان میدهد که بدون شک امتیاز استفاده از حسگر جدیدتر است. گرچه این تغییرات زمان بررسی با بزرگنمایی 100% مشخص است. در غیر این صورت چون رندرسازی کلی صحنه یکسان است روی صفحه گوشی ظاهر تصاویر را مشابه میبینید.
کیفیت دوربین فوق عریض گوشی گلکسی اس 20 در شب
تصاویر این دوربین در شب ترجیحا خوب هستند. اگر واقعا با دقتتر نگاه کنید، یقینا متوجه میشوید تصاویر ملایم هستند با کنتراست تا حدی کم و رنگهایی که بسیار اشباع نیستند.
استفاده از Night Mode کیفیت تصاویر را بسته به صحنه تغییر میدهد ولی تاثیر آن همیشه مشخص است. تصاویر شارپتر با رنگهای اشباعتر خواهند بود. عکاسی با این حالت با این دوربین یقینا ارزشش را دارد.
دوربین فوق عریض گلکسی اس 20 در مقایسه با نوت 10 به مراتب بهتر است. سطح جزئیات در هر دو حالت عادی و استفاده از Night Mode فوقالعاده بیشتر است. گرچه، باید بگوییم رندرسازی رنگها و دامنه دینامیک واقعا بین این دو یکسان است.
دو دوربین اس 20 و اس 20 اولترا در این بخش مانند تصاویر مشابهی که با دوربینهای اصلی خود در شب گرفتند، تصاویر کاملا مشابه میگیرند که با توجه به شباهت سختافزار دو دوربین کمتر جاب تعجب دارد.
کیفیت دوربین تلهفوتو در شب
از این دوربین نیز به راحتی میتوانید در شب استفاده کنید. متاسفانه قابلیت فوکوس خودکار تشخیص فازی آن در حد فناوری پیکسل دوتایی دوربین اصلی نیست، هم از نظر سرعت و هم دقت. بدون شک اگر از منظره عکس میگیرید نباید مشکلی باشد ولی برای سایر سوژهها باید عکس زیاد بگیرید و روی فوکوس کاملا دقت کنید.
متاسفانه امکان استفاده از Night Mode برای این دوربین وجود ندارد. بدون شک زمان عکاسی در شب نیز میتوانید زوم کنید. در حقیقت، سامسونگ خودکار شما را حتی محدود نمیکند. اگر به صورت دستی حالت Night mode را فعال نکنید، میتوانید در شب تا 30 برابر زوم کنید.
تا زوم 10 برابر امکان استفاده از night mode را دارید و بسته به شرایط میتواند ارزشش را داشته باشد. زمان عکاسی با زوم در شب با دوربین گلکسی نوت 10 اندکی جزئیات ریز در زوم 2 برابر در مقایسه با اس 20 بیشتر است (به ویژه در سایهها). گرچه تصاویر اس 20 پارازیت کمتر و کنتراست بیشتر دارند.
نوت 10 زمانی که Night Mode را روشن کنید تصاویر شارپتر میگیرند اما در غیر این صورت هر دو در یک سطح هستند. حالا به گلکسی اس 20 اولترا میرسیم. زوم 4 برابر اس 20 در مقایسه با اس 20 اولترا آشفته و پر از پارازیت است ولی اس 20 اولترا در این سطح عملکرد درخشانی از خود نشان میدهد.
کیفیت دوربین فیلمبرداری
اس 20 یک دوربین فیلمبرداری توانمند دارد. غول کرهای روی تبلیغات خود به ویژه روی بخش فیلمبرداری 8K تاکید داشته است.
در بخش فیلمبرداری دست کاربر زیاد باز است. ابتدا میتوانید در رابط کاربری مانند گلکسی اس 20 اولترا از بین دو سطح زوم انتخاب کنید. گرچه اس 20 اولترا برای هر دو از دوربین تلهفوتو خود استفاده میکند.
حالات فیلمبرداری جدا از گزینه عجیب 1:1 (دقت 1440 در 1440 پیکسل) و کامل (2400 در 1800 پیکسل) عبارتند از اچدی با نرخ 30 فریم بر ثانیه و فوق اچدی و 4K با دو نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه و بدون شک 8K با نرخ 24 فریم در ثانیه.
اس 20 به صورت پیشفرض فیلمها را با فرمت AVC و جریان صدای 48 کیلوهرتز دو کاناله با کدک AAC میگیرد. همچنین میتوانید برای صرفهجویی در فضای ذخیرهسازی از کدک کارآمدتر HEVC استفاده کنید. تفاوت کیفیت بین این دو بدون توجه دقیق واقعا مشخص نیست.
ما برای اطمینان از بهترین نتایچ ممکن از حالت اول استفاده کردیم که فیلمها را با فرمت MP4 میگیرد.
انتخاب دقت فول اچدی ویدئوهایی در حد یک پرچمدار میگیرد. همچنین دو حالت 60fps را بررسی کردیم. در مقایسه با 30fps نرخ ثبت فریم واقعا دو برابر نمیشود. برای ویدئوهای فول اچدی افزایش بیتریت 14 مگابیت در ثانیه به 21 مگابیت در ثانیه را میبینیم.
برای ویدئوهای 4K وضع بهتر است و بیتریت از 38 مگابیت در ثانیه به 69 مگابیت در ثانیه تغییر میکند. بنابراین زمان انتخاب نرخ فریم بالاتر عملا اندکی کیفیت را از دست میدهید. ولی در عمل به سختی متوجه آن خواهید شد.
دوربین فوق عرض میتواند با دقت 4k نیز فیلم بگیرد. خبری از حالت 60fps نیست که برای چنین دوربینی انتظار دیگری نداشتیم. سطح پیوستگی کیفیت ویدئوها بین دوربین اصلی و فوق عریض از نظر رنگ و پردازش کلی واقعا چشمگیر است. دوربین دوم اندکی دامنه دینامیک کمتر دارد و علایم ملایم بودن در گوشهها را نشان میدهد. گرچه حتی با وجود این ویدئوهای عالی میگیرد.
کیفیت فیلمها زمان زوم
فیلمبرداری با زوم بدون شک در این گوشی امکانپذیر است. در حقیقت زوم میتواند تا 12 برابر باشد. پیشتنظیمات عبارتند از زوم 2، 4، 10 و 12 برابر. درست مانند زمان عکاسی، یک گزینه مخفی زوم 3 برابر نیز وجود دارد که با فشار دادن آیکون درخت در اپلیکیشن دوربین میتوانید به آن دسترسی داشته باشید.
درست مانند عکاسی، زوم موقع فیلمبرداری تحت مدیریت دوربین 64 مگاپیکسل است یعنی از طریق برش زدن و سپس استفاده از هر دو قابلیت لرزشگیر اپتیکال و الکترونیک تصویر.
دوربین 64 مگاپیکسل مانند دوربین فوق عریض امکان فیلمبرداری با نرخ 64 فریم بر ثانیه را ندارد و زمان استفاده از حالت زوم در بخش تنظیمات جدا از 30fps تمامی گزینههای دیگر خاکستری هستند.
محدودیت تقریبا غیرمنطقی دیگر این است که با دوربین 64 مگاپیکسل نمیتوانید فیلمهای 4k غیر زوم نشده بگیرید.
کیفیت ویدئو زمان استفاده از حالت Super steady video capture
چند نسلی از فناوری Super steady video capture سامسونگ میگذرد و تغییرات بدون شک مشخص هستند. کیفیت ویدئوها از نظر بصری شبیه به زمان استفاده از یک گیمبال واقعا عالی هستند که با حرکت به اندازه کافی «شناور» و گاهی اوقات تغییر کنترل شده در قاببندی همراه میشوند.
نکته خوب ماجرا این است که مجبور به استفاده از این حالت تنها با دوربین فوق عریض نیستید. یک گزینه برای تغییر به دوربین اصلی نیز وجود دارد که ویژگی ممتاز این کار امکان فوکوس خودکار با آن دوربین است. طبیعتا میدان دید اندکی برش میخورد چون حالت Super steady تکیه به لرزشگیر دیجیتال دارد.
کیفیت ویدئوهای 8K
بدون شک فیلمبرداری با این دقت ویژگی شاخص این دوربین طبق بخش روابط عمومی سامسونگ است. ویدئوها در این دقت واقعا ظاهر عالی دارند. از نظر کیفیت و پردازش کلی هیچ چیزی در مقایسه با 4k کم نگذاشته شده است. دامنه دینامیک قابل رقابت است حتی اگر نگوییم دقیقا مشابه است و با توجه به این که دوربین 64 مگاپیکسل آنها را میگیرد نه دوربین اصلی 12 مگاپیکسل، منطقی است.
ویدئوهای 8K حتی ظاهرا جزئیات بیشتری دارند. گرچه تفاوت واقعا قابل توجه نیست. ولی آیا ویدئوهای 8K با توجه به تفاوت در دقت 4 برابر از نمونههای 4K بهتر هستند؟ چرا حداقل این اختلاف دو برابر نیست. متاسفانه جواب این سوال ساده نیست.
با بررسی متا دیتا ویدئوهای 8K چند نکته مشخص است. دقت 7680 در 4320 بدون شک وجود دارد و شگفتانگیز است تک قاب تصویر یک دقت 33 مگاپیکسل دارد.
بیتریت ویدئوها ولی فقط عدد 80 مگابایت در ثانیه را نشان میدهند. با بررسی ویدئوهای 4K و با نرخ 30 فریم بر ثانیه که با کدک HEVC گرفته شدهاند میتوانیم ببینیم بیتریت آنها 22 مگابیت در ثانیه است.
به عبارت دیگر با انجام ریاضی ساده 8K چهار برابر تعداد پیکسل بیشتر از 4K دارد. گرچه باید بگوییم بیتریت 80 مگابیت در ثانیه برای 8K کمی پایین است. طبق نظر کارشناسان حداقل بیتریت باید 84 مگابیت در ثانیه باشد و مقدار پیشنهادی 120 مگابیت در ثانیه است.
ولی باید اشاره کرد تمامی این کیفیتها زمانی ارزش خود را بهتر نشان میدهد که یک نمایشگر 8K نیز دارید. در غیر این صورت زمان پخش ویدئو روی نمایشگر گوشی 8K عملا فرقی با 4K ندارد. حتی زمان مشاهده روی یک مانیتور کامپیوتر با دقت فول اچدی نیز تفاوتی دیده نمیشود. تنها زمانی تفاوت مشخص است که در ویدئو پلیر زوم میکنید ولی واقعا چه کسی این کار را انجام میدهد؟
بدون شک ما طرفدار پیشرفت و نوآوری فناوری هستیم ولی اگر از ما میپرسید ویدئوهای 8K همچنان یک شعار تبلیغاتی هستند.
کیفیت ویدئوها در شب
گلکسی اس 20 عملکرد خوب خود را هنگام فیلمبرداری در شب ادامه میدهد و فیلمهای دلپذیری ثبت میکند. گرچه پشت صحنه خبری از انجام «جادو و جنبل» نیست یعنی همچنان ویدئوهای 4k با دوربین اصلی و 8k با دوربین تلهفوتو گرفته میشوند.
اما تفاوت بین این دو بارز است. ویدئوهای 8K ظاهرا کمی پارازیت بیشتر دارند و به ویژه زمان فیلمبرداری با حضور منابع نوری بسیار روشن برای استفاده از دامنه دینامیک بیشتر به زحمت میافتند و نقاط تاریک فراوان در قاب دیده میشود. دوربین 64 مگاپیکسل نیز ظاهرا منابع نوری را کمی بیشتر نورپردازی میکند. گرچه تمامی این صحبتها فقط ریزبینی است و به طور کلی با ویدئوهای عالی روبرو هستیم.
کیفیت دوربین سلفی
دوربین سلفی از حسگر 10 مگاپیکسل S5K3J1 سامسونگ استفاده میکند که ظاهرا با ماژول دوربین جلو گلکسی S10e یکسان است. گرچه واقعا در سایر بخشها یکسان نیستند. دریچه دیافراگم دوربین اس 20 تاریکتر و گشادگی آن f/2.2 است. نکته عجیب این است که دوربین اس 20 با وجود اندازه پیکسل مشابه 1.22 میکرومتر یک اندازه حسگر اندکی بزرگتر و برابر با 1/3.2 اینچ دارد.
در مورد کیفیت تصاویر سلفی واقعا جای شکایت نداریم. دامنه دینامیک استثنائی و رنگها زنده هستند. وجود قابلیت فوکوس خودکار عالی است و عملکرد کلی خوبی دارد. گرچه همکاری آن با الگوریتم بوکه مقداری مصنوعی منجر به گاهی اوقات بی ثباتی در محو بودن پسزمینه میشود.
ما واقعا رفتار سامسونگ را برای عکاسی سلفی در حالت پیشفرض با میدان دید محدودتر را درک نمیکنیم. بدون شک همیشه میتوانید گزینه «wider» را انتخاب کنید، ولی این کار فقط اضافه حس میشود و بدترین بخش ماجرا این است که دوربین آخرین تنظیمات استفاده شده را به یاد نمیسپارد تا بارها مجبور به این کار شوید.
حالت فوکوس زنده
امکان عکاسی پرتره با دوربین جلو نیز وجود دارد و سامسونگ اسم این حالت را فوکوس زنده (Live focus) گذاشته است. از این حالت میتوانید برای عکاسی و فیلمبرداری استفاده کنید و تعداد افکتهای زیادی نیز در اختیار خواهید داشت که شدت هر کدام قابل تنظیم هستند.
تصاویری که با افکت فوکوس زنده میگیرید به طور کلی ظاهر خوبی دارند. گرچه باید گفت گلکسی اس 20 برخلاف دو عضو دیگر خانواده سختافزار دوربین اختصاصی عمقسنج ندارد. نبود آن گاهی اوقات برای این استفاده خاص مشخص است. چون الگوریتم پردازش دوربین جلو میتواند بخشهایی از تصویر را با پسزمینه اشتباه بگیرد.
ولی اگر به اندازه کافی صبور باشید تا مطمئن شوید الگوریتم جداسازی سوژه از پسزمینه را صحیح انجام میدهد، تصاویر واقعا خوبی خواهید گرفت.
رقبای گلکسی اس 20
گلکسی اس 20 نام خود را در دنیای فعلی گوشیهای هوشمند به عنوان یک پرچمدار جمعوجور مطرح میکند. با توجه به این که ترند سالهای اخیر سرعت آهسته و پیوسته افزایش اندازه نمایشگرها را نشان داده است، چه دوست داشته باشید چه نداشته باشید، S20 حالا یک دستگاه قدرتمند جیبپسند به شمار میرود.
ترکیب اندازه نسبتا جمعوجور و سختافزار داخلی قدرتمند به معنای پیدا نکردن راحت گوشیهایی است که بتوانند با این گوشی رقابت کنند. در حقیقت، تنها گوشی جمعوجور دیگر که میتواند رقیب باشد شاید آیفون 11 پرو اپل است.
این گوشی یک تجربه کاربری قابل مقایسه با وجود کاملا متفاوت بودن فراهم میکند. باید اشاره کنیم اس 20 یک نمایشگر بزرگتر و سریعتر، یک باتری بزرگتر و گزینههای شارژ بیشتر (و همچنین سریعتر) دارد. گرچه آیفون 11 پرو تقریبا در بخش دوربین از اس 20 بهتر ظاهر میشود و به مراتب ماندگاری شارژ باتری بهتر دارد.
رای نهایی
ارائه یک تجربه کاربری در سطح عالی در حالی که با نوآوریهای فناوری، استراتژی بازاریابی و قیمتگذاری در یک زمان درگیر باشید، کار واقعا سختی است. دیگر کافی نیست یک گوشی قدرتمند بسازید بلکه آن را باید به درستی به کاربران نشان دهید و همچنین یک قیمت معقول برای آن در نظر بگیرید.
گلکسی اس 20 اولترا یک مثال عالی است که بازاریابی بیش از حد جاهطلبانه و قیمت گزاف یک ناامیدی به همراه آورده است.
گلکسی اس 20 از این سرنوشت بد خودداری میکند. بازاریابی سامسونگ در توصیف تغییراتی که این گوشی در مقایسه با نسل قبل دارد کاملا سرراست حرف زده است و این گوشی با یک قیمت به مراتب دلچسبتر تجربه باثبات و با کیفیتی به همراه میآورد.
در حقیقت قیمت وحشتناک بالای اس 20 اولترا باعث میشود مدل استاندارد در مقایسه به مراتب بهتر به نظر برسد. بدون شک خود این قضیه از ابتدا استراتژی سامسونگ بوده است.
اما با وجود تمام این ترفندهای روانشناسی بازاریابی در دنیا، زمانی که واقعا فکر کنید، 900 یورو طبق هیچ استانداردی کم نیست.
ولی زمانی که میبینید گلکسی اس 20 سامسونگ در مقایسه با مدل پلاس با قیمت بیشتر مشخصات یکسانی دارد و این قیمت طی چند ماه آینده ناچارا کاهش خواهد داشت، میتوان نتیجهگیری کرد Galaxy S20 در بین اعضای خانواده جدید سامسونگ بهترین انتخاب میتواند باشد.
نکات مثبت:
- کیفیت ساخت و مواد بسیار عالی. گواهینامه IP68
- تمام قابلیتهای مدل اس 20 پلاس را در اختیار خواهید داشت.
- طراحی آشنا ولی با این حال مدرن و موقعیت عالی دکمههای کنترلی
- سرعت شارژ سریع و حضور شارژر 25 وات در جعبه فروش
- نمایشگر 120 هرتز عالی امولد
- اسپیکرهای بسیار خوب استریو
- عملکرد عالی در سطح پرچمدار
- مجموعه دوربین سهگانه متنوع با کیفیت و ثبات تصویر بینظیر
نکات منفی:
- عملکرد حسگر اثرانگشت در سطح رقبا به هیچوجه نیست.
- این گوشی تحت استفاده سنگین گرم میشود.
- ماندگاری شارژ باتری نه چندان جالب
- دوربین زوم در دو سطح 4 و 10 برابر در حد دوربین اس 20 اولترا نیست.
منبع: gsmarena.com