حتماً شما هم متوجه شدهاید که به هر فروشگاهی که میروید، با یک سری اجناس تخفیف مواجه میشوید. این تخفیفات اصلاً به ضرر فروشگاه نیستند بلکه استراتژی هوشمندانه (در بیشتر موارد) آنها هستند که باعث جذب مشتری میشوند.
موفقیت و عدم موفقیت استراتژی بازاریابی فروشگاهها
فروشگاهها برندها و محصولات خاص را تخفیف میدهند. این کار باعث میشود مشتریها به خرید بیشتر آن محصول در آن ماه یا در طول آن دوره تشویق شوند. هدف نهایی این است که بتوانند نظر مشتری را نسبت به محصولاتشان جلب کنند و در نهایت یک مشتری دائمی برای خود پیدا کنند.
البته همیشه همه چیز آن طور که فکر میکنید پیش نمیرود. این روشها برای کوتاه مدت جواب میدهند. مثلاً ممکن است شما از جیبتان هزینه کنید و تبلیغ و تخفیف دهید ولی در نهایت چیز خاصی گیرتان نیاید.
این تکنیک یک مشکل بزرگ هم دارد. خیلی از افراد هستند که این نوع تخفیفات را دنبال میکنند و فقط اجناسی که تخفیف دارند را خریدار میکنند. اگر ناشیانه عمل کنید ممکن است حتی بدتر هم بشود. این که مشتریها تخفیفات مختلف را مقایسه کنند و هر کدام که بهتر باشد بخرند و به همین سادگی وفاداری نسبت به یک برند یا محصول خاص را کنار بگذارند.
استراتژی برای جذب مشتری
بیشتر شرکتها و فروشگاهها در مورد تغییر دائم رفتار مشتریها و نیازهایشان شکایت میکنند. ولی واقعیت این است که فروشگاهها و شرکتها همان قدر که مجبورند دنباله روی سلیقه مردم باشند، با استراتژیهای مختلف در شکل گیری آن هم میتوانند مؤثر باشند. اگر میخواهید جذب مشتری داشته باشید و از آن مهمتر آنها را نسبت به خود وفادار نگه دارید، باید استراتژی داشته باشید. کارهایی به غیر از بالا و پایین بردن قیمت که بتواند به جذب مشتری و ایجاد وفاداری در آنها کمک کند.
نکتهای که باید به یاد داشته باشید این است که هیچ کسی مشتریهایش، مخاطبانش، خوانندههایش و … را بدون زحمت و استراتژی به دست نیاورده است. جذب مشتری با برنامه ریزی و داشتن پیاده کردن استراتژیهای مختلف به دست میآید. کارهایی که انجام میشود تا افراد مناسب نسبت به محصولات ما احساس متفاوتی پیدا کنند. این روندی است که باعث میشود نهایتاً مشتریها به شما وفادار شوند و حتی رفتار و نحوه نگاهشان را تا حدی مطابق چیزی که شما میخواهید تغییر دهند.
منبع: thestoryoftelling.com