مسئولیت شما به عنوان مدیر توجه داشتن به تمامی جزئیات کسبوکار است. شما باید به جزئیاتی چون رضایت مشتری و شاخصهای رشد توجه داشته باشید و بدانید عملکرد شرکت شما در هر زمان به چه شکلی است. با در دست داشتن شاخصهای کلیدی عملکرد یا KPIها میتوان ارزیابی کرد که برای استفاده بهتر از زمان و تاثیر بیشتر در امور کسبوکار باید چه کرد.
به همین دلیل هم ما در روکیدا تصمیم گرفتیم نظرات 14 کارآفرین درباره شاخصهای کلیدی عملکرد را با شما به اشتراک بگذاریم. سوال ما از کارآفرینان به این شرح است:
در بین شاخصهای کلیدی عملکرد، یک مدیر باید چه مواردی را در اولویت قرار دهد و چرا؟
مثالهایی از شاخصهای کلیدی عملکرد
در اینجا پاسخ کارآفرینان را در اختیار شما قرار میدهیم:
1- درآمد به ازای هر کارمند
“با توجه به رشد شرکت، افقهای جدیدی برای پیشرفت در پیش روی آن قرار میگیرد و هر پیشرفتی منابع خاص خود را میطلبد. توجه به میزان درآمد به ازای هر کارمند به شما کمک میکند ببینید آیا منابع جدید شما را قادر میسازند تا از فرصتهای جدید پیش رویتان سود ببرید یا اینکه باعث میشود کسبوکارتان به ورطه نابودی کشیده شود.”
متیو برنارد، شرکت دارکس
2- نرخ رشد درآمد
“من نرخ رشد و درآمد را جزء مهمی از ارزیابی میدانم. پیگیری درآمد، یک شاخص کلیدی عملکرد را در اختیارتان قرار میدهد. این شاخص میزان موفقیت اعمال، دپارتمانها و همقدم بودن با نیازهای متغیر مشتریان را به شما نشان میدهد. اگر ارقام را دنبال کرده و آنها را دسته بندی کنید، میتوانید آن را با سال قبل مقایسه کرده و گرایشها و تغییرات را شناسایی کنید.”
مایکل آورتو، چنل ایپ
3- تکرار در خرید
“مهم است که بدانید چند نفر پس از خرید اولشان باز هم به سوی شما بازگشته و بار دیگر خرید داشتند. این قصد و علاقه باید با سایر استراتژیها و تاکتیکها گره بخورد و انگیزه این افراد شناسایی شود. این انگیزه همان چیزی است که میتواند مشتریان جدید را جذب کند. همچنین میتواند به شما کمک کند تا بفهمید برای افرادی که ممکن است به محصولتان علاقه داشته باشند چگونه باید بازاریابی کنید.”
آنجلا روث، شرکت کلندار
4- ارزش
“با اینکه اکثر مقامات شرکت روی سود و زیان تمرکز میکنند، من فکر میکنم باید روی دو طرف سکه که باعث پیش بردن کسب و کار میشود، تمرکز کرد: آنچه میخواهید بفروشید چقدر ارزش دارد؟ افرادی که در حال چرخاندن شرکت هستند چقدر ارزش دارند؟ این دو مورد باید در کنار هم مورد توجه قرار بگیرند و در غیر این صورت کسب و کار شما شکست خواهد خورد. ”
جیسون کریدل، شرکت کریدل و همکاران
5- قابلیت سودآوری
“این مورد با توجه به نوع شرکتی که در آن کار میکنید متغیر است. برای 90 درصد از کسبوکارها، قابلیت سودآوری باید به عنوان شاخص کلیدی عملکرد در نظر قرار بگیرد. بسیاری از کسبوکارها درگیر درآمد میشوند که معیاری کاملا باطل است. من دهها شرکت دیدم که با وجود رشد خوبی که در درآمد داشتند با شکست مواجه شدند.”
گریسون لافرنز، شرکت پاور دیجیتال مارکتینگ
6- رضایت مشتریان
“مهمترین معیاری که یک مدیر باید آن را پیگیری کند رضایت مشتریان است. وقتی مشتریان شما راضی نباشند به دنبال جایگزینی برای خرید خواهند بود. و این موضوع در کسب وکار شما میتواند به معنی از درست دادن درآمد باشد. با کانال دهی تلاش خود در مسیر حفظ یا بهبود رضایت مشتریان مطمئن باشید که در موقعیت بهتری قرار میگیرید. به این ترتیب میتوانید قیمت را افزایش دهید یا اینکه پیشنهادات جدیدی برای آنها داشته باشید.”
درک رابینسون، شرکت تاپ ناچ دزینگز
7- رضایت کارکنان
“اگر از افرادی که برای شما کار میکنند مواظبت نکنید آنها نیز مواظب سود شرکت شما نخواهند بود. مطمئنا میخواهید در مورد درآمد داشتن شرکت خیالی آسوده داشته باشید. افرادی که در شرکت شما کار میکنند همان کسانی هستند که میتوانند باعث این اتفاق میشوند. آنها را شاد و باانگیزه نگه دارید و کسب و کار شما موفق خواهد بود.”
نیکل مونوز، استارت رنکینگ نو
8- رشد در هر ماه
“هر بار که کاربری جدید یا درآمدی جدید داشتید، رشد شرکت را در هر ماه پیگیری کنید تا متوجه شوید زمان شما در هر ماه چگونه صرف شده و آیا تیم شما در حال پیش بردن کسبکار است یا خیر. پیگیری هفتگی یا ماهانه از اهمیت زیادی برخوردار است اما این روزها یک ماه زمان مناسبی به نظر میرسد تا تیم نشان دهد چه سودآوری یا زیانی را به بار آورده است.”
بن جاباوی، شرکت پرایوی
9- عملکرد در هر سال
“کسب و کار من با محیط نرمافزاری سر و کار دارد و نتایج در هر ماه متفاوت است. با مقایسه ماههای یکسان در نتایج امسال و نتایج سال قبل، یک مدیر میتواند درک صحیحتری از چگونگی عملکرد کسبوکار داشته باشد. نظارت بر درآمد و هزینهها در این دورههای زمانی میتواند به سرعت باعث شناسایی هزینه، فروش و … شود.”
شاون اسچالز، Names.org
10- نرخ فرسایش
“مدیران کسب و کارهای مبتنی بر اشتراک گیری باید نرخ فرسایش را در کار خود دنبال کنند (به آن نرخ آشوب هم میگویند). نرخ فرسایش نسبت مشترکانی است که در یک دوره زمانی معین اشتراک خود را کنسل کردهاند. اگر نرخ فرسایش برابر یا بیشتر از تعداد مشترکان جدید باشد، کسب و کار با مشکل مواجه میشود و باید گفت زمان آن رسیده تا برخی از فرضیههای اصلی کسب و کار، دوباره بررسی شوند.”
11- !EBITDA
“درآمد قبل از پرداخت هزینه قسط، مالیات، توضیحات و هزینه استهلاک (EBITDA) تنها منبع قابل اعتماد برای ارزیابی است زیرا رقم پنهانی است که بیشترین ارتباط را با تمام کسب وکارها دارد. باید فرض شود مدیر و نقشهای کلیدی حقوق دریافت میکنند- بسیاری از مالکان کسب وکارهای کوچک به خود یا نقشهای کلیدی حقوق مناسبی را اختصاص نمیدهند – اما وقتی حقوقها محاسبه شوند EBITDA به شما نشان میدهد “موتور کسبوکار” چطور کار میکند.”
چارلی گیلکی، شرکت پروداکتیو فلوریشینگ
12- بازگشت سرمایه بازاریابی محتوا
“کسبوکارها بیش از قبل برای بازاریابی محتوا بودجه در نظر میگیرند، بنابراین پیگیری بازگشت سرمایه آن نیز اهمیت بیشتری پیدا کرده است. یک روش برای این کار توجه داشتن به نرخ ریزش (بانس ریت) و کاهش تبدیل است. این شاخص نشان میدهد لیدهای شما کیفیت پایینی دارند و به دنبال چیزی که شما ارائه میدهید نیستند.”
سید بالخی، شرکت آپتین مانستر
13- هزینه به ازای هر دستاورد
“فرقی ندارد کسب و کار شما در چه زمینهای است، هزینه به ازای هر دستاورد مهمترین شاخص کلیدی عملکرد است. اگر هزینه به دست آوردن یک مشتری بیش از ارزشی باشد که آنها برای شرکت به ارمغان میآورند، چطور میتوان سود کرد؟ حواستان را متوجه این شاخص کنید و به دنبال راههایی باشید که این هزینه را پایین بیاورید.”
دوران اینسی، شرکت آپتیموم7
14- نرخ موفقیت
مدیران کسب و کارهای فروش B2B به منظور پیشبینی و هموار ساختن مسیر، باید به نرخ موفقیت توجه داشته باشند تا بتوانند مسیر رشد را کانال دهی کنند، قرارداد ببندند و اندازه هر فرصت را ارزیابی کنند.
رایان استونر، شرکت فنومنون
منبع: Small Business Trends